Şimdi Ara

RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Windowsun bellek testinden bir sorun çıkmamıştı ama BIOS'tan voltajı arttıralım bir de. Bu arada AMD'nin en güncel sürümüne geçeyim mi yoksa 22.10.3'den devam mı edeyim?

• melmleodram kullanıcısına yanıt
    Valla işte diğer arkadaşlar gibi öneri de bulunuyorum sorunun köküne inmek için ama bu drop sorunu malesef hemen çözülemiyebiliyor. Yazlımsal unsurlar , donanım sal ( PSU , ram ve frekansları , SSD , az da olsa anakart gibi sorunlardan veya monitör gibi şeylerden olabiliyor ). Biraz deneme yanılma yolları ile çözülecektir. Çözerseniz buraya belirtin herkese faydası olur. Umarım çözülur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Güncel sürümü kurun yalnız bu tip sorunlar genelde ram kaynaklı olur. Kabaca ram döngüsünü tamamlayamadıgi icin olur.

3600, 4000 MHz gibi bellek hızlarında birçok ürün sorun çıkarıyor günümüzde. Çözümü genelde ram voltajını artırmak oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

1.40V vermek doğru olur mu? Yakmayalım ramleri.

Ver kardeşim yanmaz.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt

Sizin ramler neydi hocam?

• Smart Access Memory açık mı?

Ben de RX 6700 ile R5 5600 kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

• Armo_ kullanıcısına yanıt

Açıktı kapattım, belki düzelir diye drop ama düzelmedi. Ramleriniz ne sizin? Ve kullandığınız ekran kartı Sapphire Pulse Radeon mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 21:28:2 >

Hocam sizce sorun ram mi gerçekten?

Ben yıllardır bu problemi çözemedim. 2020'de gtx1660ti i7-9750h laptopla da drop yaşadım bir çok oyunda.

Şuanda da r5 3600 ve rx 5600 xt masaüstüm var. bir çok oyun iyi çok şükür, ama o saliselik takılmalar bazı oyunlarda halâ var.

Elektrik elektronik müh. son sınıfım, teorik bilgilerimle düşündüğümde sistemde bir parça geç kalıyor gibi yorumlamıştım. Yani takılmanın olduğu sırada, ekran kartı yükten düşüyor, frekans düşürüyor. Bunun yapması ya sıcaklıktan olabilir (ki değil), ya da gerçekten yükten çıktığı için! Yani kendisine işlenmesi için gelen veri yok. İşte burada oyunu ilgilendiren veriler sanki bir yerde takılıyor, artık işlemci mi olur, ram mi olur ya da direkt ekran kartından mı olur onu bilemem.

Bu arada benim bellek frekansım 3000Mhz. Xmp açık. Açmazsam 2667 oluyor.

DRAM 1.200v olarak görünüyordu, 1.4 yapmak istedim ama değeri girince hiçbir şey değişmedi, yine 1.200V olarak kaldı. DDR voltage ise 1.35'di onu da değiştiremiyorum, ayar kilitli.

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt

Artık ben de paranoyak olmaya başladım, aynı sistemi kullanan kişiler var ve sorun olmadığını söylüyorlar ama ben de sorun var, var işte. Belki de drop yemiyorumdur? Önceki bilgisayarımdan kalan drop psikolojisi bu bilgisayara da işledi galiba. Önceki laptopumda da drop yiyordum. Neyse şaka bir yana gerçekten bunu çözmenin bir yolu olması lazım. Açıkçası sorunun ben de ramde olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 21:30:43 >
    Hocam sizinle ayni marka ramleri kullanıyoruz.neredeyse sistemimiz bir. Team T-Force Vulcan Tuf Gaming alliance 2x8 16GB 3200MHz CL16 DDR4 ram.degerleriyle oynayip 3600 mhz çekip cl 16 ya düşürdüm.yag gibi akıyor oyunlar.xmp kapatıp arkadaşların dediği gibi voltaj verip deneyin,hocam.su konuyu incelemenizi tavsiye ederim.https://forum.donanimhaber.com/dram-calculator-for-ryzen-1-7-3-ile-ram-oc-si-yapmak--154011122

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmyo31 -- 19 Nisan 2023; 21:53:29 >
  • Voltajı 1.40 yaptınız mı peki? Yoksa 1.20'de mi bıraktınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 22:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1.380 vermisim hocam oda 1.400 kendi çıkarmış. RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt
    hocam bu sorun genelde ramlerden kaynaklanır. ekran kartının kullanımının sıfırlaması, drop ve oyunlarda gecikme ram yüzünden olur. çok nadirde olsa işletim sisteminin yenilenmesi ve amd söz konusu olduğunda undervolt gereklidir. uğraşmak lazım bir sürü denebilecek şey var. en kolayı ram olduğu için ve genelde ram bu soruna neden olduğu için ram de ısrar ediyorum.

Voltajları ayarlayamıyorum, kiltili.

Benim sağ taraftaki 1.20 ve onun hemen solunda "auto" yazısı var. Onun üzerine tıklayıp bir değer girebiliyorum fakat değeri girdikten sonra enter tuşuna basıyorum ve tekrardan autoya atıyor, yani kısacası ayarlayamıyorum. Sizde DDR voltage kaç? Ben de orası sabit 1.35 ve orası tamamen kilitli ve oraya hiç değer giremiyorum.

• voltajın kilitli olduğunu da ilk defa görüyorum. gerçi daha görmedim ama duydum diyelim. sanırım gigabyte markasının eşşek şakası yapacağı tutmuş. sizde seçilmiş kişisiniz.

Xmp kaldırıp auto yazan yere değer girebilir misin?

Onu da denedim, olmadı. Şimdi bir kere daha giriyorum BIOS'a yine deneyeceğim bakalım. Sonuçları yazarım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.