Şimdi Ara

Rx 590 vs 1660ti elektrik tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu çok merak ediyorum malum Rx 590 fiyatı daha düşük ve daha güçsüz diyebiliriz bunda herkes hemfikirdir. Rx 590 olan çoğu sisteme bazı arkadaşlar şöyle elektrik harcar böyle elektrik harcar 1660ti al faturadan amorti edersin tarzında şeyler yazıyor. Rx 590'nın 1660ti'den fazla elektrik harcadığı aşikar. Peki reelde bu fazla elektrik kullanımı faturaya ne kadar yansır ? Yani bu kartlar arasında neredeyse 500 liralık gibi bir fark var. Bazı arkadaşların söylediği gibi bu fark 1 yılda amorti edilebilecek kadar mı ? Bunu ölçebilen olmazda araştıran var mı acaba ?

• Aralarinda 100w olsa ve her gun 5 saat oyun oynasan gunde 27 krs fazla yakar. Ayda da 8 lira civari fazla fatura odersin. Bizim insanimiz abartmayi cok seviyor. İsten eve, evden ise yapan ve az da olsa sosyal hayati olan biri gunde 5 saat i birak 2-3 saat den fazla oyun oynayamaz. Buna dersleri ve sinavlari olan ogrencileri de dahil edebilirsin.

Sabahtan aksama kadar gunde 15 saat char kasan biriysen evet 1660ti daha mantikli.
  • kullanımın saatine gpu yüküne göre değişir ama ortalama ayda 15-20 lira civarında fark hesapladım ben biri 120 diğeri 220 watt yakıyormuş , uzun vadede 1660ti daha mantıklı sonuçta gddr6 daha güncel bir kart, ileride ikinci elde değerini daha yüksek ve uzun süre koruyacağı üstünede performans ve elektrik maliyeti avantajıyla bütçe sıkıntısı yoksa 1660ti diyorum. ha birde psuda satın alacaksan daha güçsüz psu tercih edebileceğin için ordan da çok olmasada bir miktar fiyat avantajı sağlayabilirsin. rx serisi bana daha ucuz ve güçsüz sistemlerde f/p açısından mantıklı geliyor ki kendim rx570 kullanıyorum oldukça memnunum, aynı fiyatlara hatta daha fazlasına 1050 almaktan çok çok daha mantıklıydı ama iş 1500 lira civarına gelince ibre 1660ti a kayıyor kendi açımdan
  • atarli ergen kullanıcısına yanıt
    Tabiki 1660ti daha iyi kart ama ortalama 20 lira desek aradaki fiyat farkıda yaklaşık 500 lira desek, elektrik masrafı düşünülerek alınmaz o zaman 1660ti. Zaten bütçe sıkıntısı olmayan biri 1660ti dururken 590 alacağını sanmam. PSU ise tam sistemi karşılayacak düzeyde almak sıkıntı bence zaten ileride upgrade gidildiğinde bu sefer ekstra PSU masrafı çıkabilir. Teşekkürler bu arada
  • Rx590 kıyaslanacaksa gtx1660 ile kıyaslanır. 1660ti oldukça iyi ve güç tüketimi de oldukça düşük ama 2000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Rx590 ise bi ara 1500e kadar düşmüştü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    kartları karşılaştırmaktan ziyade enerji tüketimleriyle ilgili sordum hocam. Yoksa bende biliyorum 1660ti daha iyi olduğunu
  • Bildiğinizi biliyorum. Yanlış anlattım sanırım. Yani diyorum ki bu iki kart güç tüketim olarak da kıyaslanamaz. Bu iki kart arasında "gtx1660ti daha az güç tüketiyor onu alayım" denilebilecek bir ilişki yok. Arada 500 lira falan fark var.
    Not: ayrıca rx590 rtx2080 kadar güç tületebilen bir ekran kartı. Bence AMD'nin yüz karası bu durum. Umarım biraz düzeltirler yeni serilerde.

Rx 590 vs 1660ti elektrik tüketimi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• münşi kullanıcısına yanıt
    benim kafamda 580 almak var hocam ama onunda tüketimi pekde az değilmiş :) Gerçi hem ucuz olup hem az enerji tüketip hem de aynı performansı beklemek yanlış olur sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aralarindaki enerji tuketim farkini 100w aliyorum kabaca
    1000w=1kw
    1kw=0.55tl
    Gunde 24 saat ekran kartini full kullanirsan yilda 475 lira fark eder.
    475/24=19.79 buda her gun bilgisayarinizi kac saat kullandiginiza göre carpmaniz gereken yillik saat basi kullaniminiz.
    Günde 3 saat kullaniyorsaniz kabaca 19.79x3=60 lira yilda fazladan elektrik faturasi odersiniz.
    Az güc tüketen kartlari almak her zaman daha mantiklidir hem daha serin calisir hemde uzun vadede farkinda olmasaniz bile kullaniminiza göre tasarrufta ettirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarinda 100w olsa ve her gun 5 saat oyun oynasan gunde 27 krs fazla yakar. Ayda da 8 lira civari fazla fatura odersin. Bizim insanimiz abartmayi cok seviyor. İsten eve, evden ise yapan ve az da olsa sosyal hayati olan biri gunde 5 saat i birak 2-3 saat den fazla oyun oynayamaz. Buna dersleri ve sinavlari olan ogrencileri de dahil edebilirsin.

Sabahtan aksama kadar gunde 15 saat char kasan biriysen evet 1660ti daha mantikli.

• bunu biz anlattık burda yazan münsi nickli kisi biliyor max yakacagı sehre göre degişir ki ve zaten evlere gece indirimli tarife uygulanır sabah ayrıdır gece ayrıdır fiyat farkı elektrik faturanızdaki brim fiyatı kaç krus üzerinden hesaplanıyor

590 ile ayda max 3 tl elektrik faturana yansır
  • Teşekkürler hocam zaten iş güç olduğu için hergün en fazla çalışacağı 4-5 saat olur. Öyle bi söyleniyor ki forumda sanki 1660ti alsan 6 ayda parasını amorti edecekmiş gibi geliyor

• O değilde AMD gerçekten vulkan desteği oyunlarda coşuyor RX580 8GB kullanıyorum 2K'da önceki kartlarım GTX1070 ve GTX1060'dan bile iyi keşke her oyunda vulkan olsa.
  • biz ne gtx 470 ler, hd6970 ler kullandık. sistemim gece gündüz açıktır ve faturada fark gördüğümü yada bu farkı hissettiğimi hatırlamam.

bırakın bu hesapları yaşamaya ve yaptığınız herşeyden zevk almaya bakın. battlefield 1 oynuyorum şu ara en son düşündüğüm şey acaba elektrik ne kadar gelecek !!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Forumda öyle bir anlatılıyor ki 6 ayda amorti edilir tarzında. Bende o yüzden sordum. Eğer dedikleri gibi olsaydı 590 almak saçma olurdu. Teşekkürler bilgi için
  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • 1660 ti alırsan uzun vadede elektrik satmaya başlarsın o kadar mikemmel bir kart, elektrik kurumundan sana plaket gönderirler!!! Ekran kartı alırken elektrik tüketimini habire önümüze getirenler günlük hayatlarında da diğer şeylere dikakt ediyorlar mı acaba? İşlemci, anakart, kasa, psu veya eve aldığı lambada da bu kadar titizler mi? K serisi işlemci alıp overclock'un dibine vuruyorlar ama iş bu kartları karşılaştırmaya gelince nedense hepsi elektrikçi oluyor başımıza, yapmacık geliyor çoğu. Böyle olmayanlara lafım yok tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 7 Haziran 2019; 14:57:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Bildiğinizi biliyorum. Yanlış anlattım sanırım. Yani diyorum ki bu iki kart güç tüketim olarak da kıyaslanamaz. Bu iki kart arasında "gtx1660ti daha az güç tüketiyor onu alayım" denilebilecek bir ilişki yok. Arada 500 lira falan fark var.
    Not: ayrıca rx590 rtx2080 kadar güç tületebilen bir ekran kartı. Bence AMD'nin yüz karası bu durum. Umarım biraz düzeltirler yeni serilerde.

1660 ve 1660TI 1060' dan bile daha az güç çekiyor. Daha önce karşılaştırmasını görmüştüm. Tablodaki 1060 ı baz alırsak 1660 TI olsaydı 100W çıkacağını varsayalım. Hem de rx 590 dan daha yüksek performans alıyorsun. Kesinlikle o elektrik parasını vermeye değmez. İlla ki uzun kullanımda elektrik parası aradaki fiyat farkını kapatacak. Üzerine 1660 TI' dan daha sıcak daha gürültülü çalışacak. Ben bir mantık göremiyorum. Açıkçası RX 570 4GB dışında hiçbir AMD ekran kartını mantıklı görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Haziran 2019; 15:41:6 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.