Şimdi Ara

Rx 580 nitro+ 6pin ile çalışır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forum üyeleri. Bugün 1050ti kartımı sattım, 1-2 gün içerisinde Sapphire nitro+ rx 580 4GB alacağım fakat kafamı kurcalayan bir soru var. 400watt 85+ high power güç kaynağım var ve sadece 6pin çıkışı var(mış), bahsettiğim 580 modeli ile uyumlu olur mu, yanında ekstra bir aparat almam gerekiyor mu biraz araştırdım fakat pek anlayamadım ve son olarak bu güç kaynağı beni bir süre idare eder mi ?

işlemcim 1300x

PSU linki:
    www.hepsiburada.com
    High Power 400W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/high-power-400w-80-bronze-kirmizi-fanli-guc-kaynagi-hpe-400br-a12s-p-HBV0000071XJI?magaza=Weblegelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kart 6 + 8 pin ile çalışıyor ve genel olarak oyunlarda 200-210 watta kadar güç çekiyor (kartın aynısına sahibim). Ayrıca sistemin TDP değerine baktığımda (8 gb raminiz olduğunu düşündüm) 350 watttan fazla çekiyor. Hocam tavsiyem rx 580'e para vermeden önce 600 watt bir psu güzel olur.
  • Kendi güç kaynağımı satışa çıkarttım ancak satılırsa alabirim yeni güç kaynağını. Evet 8 GB ram var sistemimde, eğer suanki güç kaynağı yeterli gelmezse harddiski çıkarabilir sadece SSD ile kullanabilirim bir süre. Zaten temel parçalar dışında ekstra güç tüketecek parça yok. 6 pin ile çalıştırmayı denemeli miyim sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ekran kartındaki o pinler doldurulmalı yoksa kart yük altına girdiğinde kapanır, stabil çalışmaz. Çok başka şeyler de olabilir böyle çılgınlıklar denemediğim için bilmiyorum. HDD küçükse 3 watt büyükse en fazla 9 watt çeker ister çıkarın ister ekleyin HDD'nin çektiği gücün sistemin geneline etkisi %3 filandır maksimum. En azından güç kaynağı alamıyorsanız bari molexten dönüştürücü alın o pinler dolsun. Güç kabloları takılı değilken yük altına sokmayın kartı. Alacağınız kartın güç tüketimine bakarak alın. İndirimdedir, güzel tekliftir vs bulursunuz alırsınız ama riske atmaya da gerek yok kartı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.