Şimdi Ara

RX 580 ile düşük fps alıyorum sebeb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün rx580 ekran kartı aldım eski kartımldan daha düşük fps alıyorum sebeb nedir

SİSTEMİM
    H170 gaming m3 Anakart
    İ5 6600 3:20 ghz. 4 çekirdek işlemci
    16 gb 2400 mhz ddr4 Ram
    120 Gb Ssd
    Rx580 8Gb armor ekran kartı

Farcry 5 40 45 fps normal ayarlarda bile
    Mafia 3 30 fps normal ayarda high bile değil

RX 580 ile düşük fps alıyorum sebeb. Bu mafia3 değerler yardımcı olucak arkadaşlar yardım edebilir mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• konuyla alakası olabilir: cpu neen 100 derece?

• ruzbey35 kullanıcısına yanıt
    O işlemci 100 dereceleri görmemesi lazım. İşlemcinin kendi soğutucusu mu takılı üzerinde?

• münşi kullanıcısına yanıt
    Evet kendi soğutucusu eski kartım gtx 960 4Gb onunla kulanıyordum ama bu ekran kartında daha füşük fps alıyorum şuan

• Valla buradan bilemeyeceğim problem nedir ama o işlemcinin 100derece olmaması lazım yani.

• Rx 580'le far cry 5'de o fps alman imkansız ben i5 4460 kullanırken bile 60 fps alıyordum high ayarlarda.
    RX 580 ile düşük fps alıyorum sebeb. Batman arkham knıght ‘da durum böyle fps cıkıp iniyor

• emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Cano anlamadım cok sinirim bozuldu şuanda ya

• RX 580 ile düşük fps alıyorum sebeb. Eski gtx960 kartımla batman arkham knight ‘ı 55 60 fps ile oynuyordum rx580 ile şuanda kart 60’dan 40’lara 50’ye flan

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzbey35

RX 580 ile düşük fps alıyorum sebeb. Eski gtx960 kartımla batman arkham knight ‘ı 55 60 fps ile oynuyordum rx580 ile şuanda kart 60’dan 40’lara 50’ye flan
    O işlemci 1.1 ghz demi çalışıyor ? 100 dereceye geldiği için frekans düşürüyor olabilir. Bu sıcaklık normal değil

• benim gtx 970le takas edelim baya yüksek fps alıyorum şaka bi yana

Mafia 3 zaten optimizasyonu bozuk bende 30fps sabit alıyorum.

Bende kendi işlemcim çok ısınıyor diye üzülüyodum işlemci ısındığı zaman fps az verebilir diye düşünüyorum

• Rockstar1907 kullanıcısına yanıt
    Yav öylede bu kadar ‘da olmaması lazım

• Bir zamanlar intel yüksek ısıya geldiğinde işlemcilerinin hızını otomatik düşürtüyordu ki bu pentium 4 zamanlarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Aynı durumun olduğunu var sayıyorum ve acilen cpu sıcaklığını düşürmen gerekli diyorum.

Bende i52500 var ve o lanet olası intelin plastik ayaklı stok fanını kullanıyorum. Çok abuk bir tasarıma sahiptir ve plastik olduğu için ayakları oturuyor mu oturmuyor mu anlamayabilirsin! Hatta o ayaklar çabuk kırılır.

Daha yeni başımdan geçen bir olayı anlatayım sana. Metroyu oynadığımda cpu ya yük 100 biniyor ve işlemci 83 dereceye kadar çıkıyordu bir gün üşenmedim elimi fana bastırdım oyun sırasında (büyük cesaret. ) Şaak 68 dereceye indi! Sonra ayağının kırık olduğunu biliyordum kulak çöpünden bişiy yaptım ve artık çok mutluyuz kendisiyle. Ayrıca ekran kartım da rx570 ve farcry 5'de yüksek ayarlarda 50 fps takılıyorum ben. 8gb ddr3 1333 mhz de işlemcim var baya kart iş yapıyor.

• Anaaa cihan gardaşım ben işlemcide kule tipi stock fanı cıkarıp temizleyip taktım bir ayağı kırık gibi tam oturmuyordu ondan olabilirmi hatta temizledikten sonra fan sesi arttı aldırmadım

• Birde işlemcinin 100 ısıya gelmesi performansı etkilermi yani ekran kart 100 olsa etkiler diye biliyorum ama işlemcide’de öylemi yani

Evet intelin o lanet fanı ince bi gürültü yapıyor ama ben bios dan fanın min seviyesini yüzde 12 ye kadar çektim sesi mesi çıkmıyor artık(yüke bindiğinde fan hızlanmaya ve ses çıkarmaya başlıyor tabii). Sana tek söyleyebileceğim ayağı kırık fanı kullanıyorsan anakartı komple sök ve o lanet fanın tam takıldığına emin ol! Ben de öyle yaptım. Ayaklarının arkaya bakarak tam takıldığına emin oldum ve artık ısı 71 i geçmiyor işkence testinde vs ve normal değerler bunlar.

Edit: Dediğim gibi ço keskiden etkiliyordu hala öyle mi bilmiyorum ama 1200 küsür mhz diyor işlemci hızın için galiba düşürüyor? Anlamadım ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F9D004E -- 2 Kasım 2019; 2:4:47 >

Evt knk o fan.

Ne yap et tam oturt kardeşim yoksa bu sıcaklıkla bu iş daha fazla gitmez diye düşünüyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.