Şimdi Ara

Rx 580 - Güç Kaynağı Uyuumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuya biraz uzağım. 1-2 gün içinde Rx 580 nitro 4 GB alacağım. Güç kaynağım ise 500 W linkini bırakıyorum. Kaldırır mı ?

İşlemcim : İ5 2400
    Ankart Slotu PCİ Ex 16

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güç kaynağınızın detaylı açıklaması yok. "Max. Çıkış gücü 500W" şeklindeki ifade dikkatimi çekti. 500 watt'lık değer muhtemelen "peak" denilen PSU'nun kısa süreli çıkabileceği güç seviyesini ifade ediyor. Sürekli olarak verebileceği güç seviyesi belki 400 watt olabilir. Bu da sisteminiz için yeterli olmayabilir. Sürekli olarak en az 450 watt verebilecek kaliteli bir PSU almanızda yarar var. Elinizdeki PSU kalite bakımından da son derece zayıf.
  • 100 liralik dandik guc kaynagina ben birak rx580 i ben ekran kartsiz sistemi teslim etmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağınin dandik olduğunu biliyorum. Ama beni 1 ay kadar idare eder mi 1 ay sonra yenisini alicam. Sistemi bozar mı. Şuan

sistemde kullandığım ekran karti Sapphire R7 250

• lgflex2 kullanıcısına yanıt
    1 ay götürmez mi sistemi 1 ay sonra alicam yeni psu

• 1 ay götürür hocam dert etmeyin o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yascar1

Güç kaynağınin dandik olduğunu biliyorum. Ama beni 1 ay kadar idare eder mi 1 ay sonra yenisini alicam. Sistemi bozar mı. Şuan

sistemde kullandığım ekran karti Sapphire R7 250
    Nitro modelinde 6+2'nin yanında bir 6 pin daha istiyor. Güç kaynağınızda sadece bir adet 6+2 pci bağlantısı mevcutsa önce güç kaynağınızı değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vay gidin allah aşkına 2.el çok daha güzel psu bulursunuz bu rakama hemde marka olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Mayıs 2019; 21:2:54 >

• yascar1 Y kullanıcısına yanıt
    Yeni PSU alıncaya kadar R7 ile devam edin bence. Ne olur, ne olmaz...
  • Boşta kalan pinler bu. 6+2 pin ve ordan uzanan 8 pin Uygun mu ?

2 adet 6+2 pci veya 6+2 ve 6 pin varsa olur ama bu güç kaynağına 1000 TL üzeri ekran kartı emanet edilmez. 1 ay sabredin.
  • COOLER MASTER
    master eXtreme Power Duo 600W

Bu olur mu 2. El buldum uygun fiyata

Çok eski bir güç kaynağı. Biraz daha para biriktirip sıfır bir güç kaynağı alın.
  • olur kardeşim hiç dert etmene gerek yok yenilemene de gerek yok.
    Sözde 600 watt ama 12 volt kanalı çok zayıf. 18 amperlik kanal RX 580 için sıkıntı yaratabilir. İkinci el ve çok eski bir ürün olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek (yani yıpranmış ve bir miktar güç kaybetmiş olması muhtemel). Bu nedenlerden ötürü uygun fiyata buluyorsunuz zaten PSU'da ucuza kaçmayın. PSU sistemin kalbidir.
    Peki son olarak şu soruyu sorucam. Bu güç kaynağından gelen kabloda 8 pin var. Ve o 8 pinden de bi 6+2 pin daha geliyor. Yani ekran kartına uygun gibi. Sorum şu. 8 pin ve 6 pin ayri ayri kablo mu olmasi gerekiyor. Yoksa böyle bi kablo üzerinden çoğaltılmış gibi olur mu ?

Genelde ayrı kablo kullanılması önerilir ancak kaliteli kablo kullanılırsa aynı kablo üzerinde iki fiş kullanılabilir.
    CM elite v3 600w olur mu

İlle de ucuza kaçacağım diyorsunuz yani Madem ki PSU sorununu ucuz yollu çözeceğiz, hiç değilse şunu alın derim:
    www.amazon.com.tr
    FSP FSP700-60AHBC PSU-Güç Kaynağı: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B071S8WNV8/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.