Şimdi Ara

Rx 5700xt Sorunları ve çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konu altında sadece sorun ve çözümlere odaklanalım.

bir süredir pulse 5700 xt kullanmaktayım. Oyun oynarken bir süre sonra mouse takılmaları yaşanıyor. bazende klavye takılıyor. fps düşüşü olmadığı halde bu lagları yaşıyorum. Windows güncel anakart bios güncel bunlara rağmen sorunu bir türlü çözemedim farklı mouse kullandım. watmandan ayrı ayrı ayarlar yaptım. Sistemi iade etmeme ramak kaldı. Çözümünü bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz ? Bu sorun masaütündeykende devam etmekte. Diğer sıkıntılarda bazı oyunlardan çıktıktan sonra ekranın siyah olarak kalması pcyi kapatmak zorunda bırakması. Sizinde varsa bu konu altından paylaşalım dostlar.

Sapphire Radeon Rx 5700 xt Pulse

ryzen 5 3600

msi b450m A pro Max

corsair vengeance lpx 3000 mhz 8-8 16gb

Gametech GTP-700 700W 80 plus gold Psu

James donkey 480 GB SSD

Monitör AOC Q3279VWFD8 IPS 2K 75Hz 5ms FreeSync

Sistem bu şekilde. Monitöre DP ve HDMİ ile ayrı ayrı bağlanmayı denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Han -- 25 Kasım 2019; 13:29:43 >

• Ben de cuma günü ref 5700 xt aldım. Uv denemesi yaparken 1,075V ve 2026 Gpu hızı ile akşam siyah ekranda kaldım. 1,086V ile sorun çözüldü. Siz de kartınız yük altındaki stabil V değeri için herhangi bir test prog ile Gpuz max V değerine bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oem O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bunu deneyeceğim en kısa sürede. Ancak en büyük sorunum mouse ve klavye takılmaları. Psikolojimi bozdu artık zamanım yok çokta uğraşamıyorum artık forumda çözeceğiz inşallah.
  • Hocam msi afterburner varsa kaldırıp biraz kullanın bir fark olacak mı bakın. Arkadaşa rx 590 nitro aldık msi afterburner kuruluyken fan açmama ekran gitme dediğiniz gibi donma takılma işleri çok oldu. Afterburneri kaldırıp ddu ile temiz driver kurduktan sonra sorun kesildi şimdilik.
    Rx 5700xt Sorunları ve çözümleri

Ayrıca güç seçeneğini yüksek yapın. Sorun yine devam ederse iade yollarını değerlendirin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Evet Afterburner yüklü bende hocam eve gidince mutlaka silip deneme yaparım. Birde sorunun hangi parçadan kaynaklandığını tespit edebilsem onu tek iade ederim. Bazı arkadaşlar ssd dende olabilir demişler oda yeni ama bakalım.
  • Tek Han kullanıcısına yanıt
    Hocam bende undervolt yaparken voltajı düşük tuttuğumda siyah ekran hatası alıyordum. Bazen de oyun içerisinden masaüstüne attığı oluyordu. Kiminde windosw tepki vermiyordu kiminde tepsi verse bile klavye yada mouse bir işlem yapamiyordum. Uv ayarını tutturduktan sonra düzeldi tabi. Sizinki de benzer olduğu için ya ekran kartında bir sorun var yada psu da akla ilk bunlar geliyor.

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Voltaj ayarlarını paylaşırmısın senin ayarlarla bi denemek istiyorum. Oynadığım oyunlar mafia 3, witcher 3, fallout 4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam benim kart rx570.

Windowsta güç seçeneklerinde "Hızlı Başlatmayı Aç" işaretli ise bu işareti kaldırın...
    Gelişmiş güç ayarlarını değiştiri açın ve PCI Express ayarlarına gelin ve Bağlantı Durumu Güç Yönetimini kapatın...
    BIOS ta fastboot gibi bir ayar aktifse disable yapın veya normale alın...
    Global Wattman da Güç limiti ayarını bulun ve artırın...
    FreeSynci hem monitör ayarlarından hemde Radeon ayarlarından kapatın...
    BIOS ta PCI express ayarlarınız 4.0 ise bunu 3.0 yapın yada PCIe 4.0 x16 ise bunu x8'e indirin veya PCIe 3.0 x16 yapın...
    BIOS ve ayrıca diğer bütün driverları güncelleyin...
    En son Windows 10 sürümünün (1909) en güncel haline yükseltin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 25 Kasım 2019; 23:30:19 >
  • Neden bu kadar ayarı değiştiriyoruz anlamadım gerçekten ya RX 580 kullanırken gram sıkıntı yoktu şaka gibi :D
  • Hızlı başlata ve bios ayarlarına tekrardan bakıcam diğer dedikleriniz yapılı zaten. Herşey son sürümde bakalım yine olmazsa tüm sistemi iade edecez. Belkide sorun kartta değil başka bir parçada veya yazılımsal bir şey ama bulamıyorum ve bu sorun 40-50dkka oyun oynayıp kart ısınınca ortaya çıkıyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 5700xt ve pulse var. Hiç sıkıntısız oynuyorum. İnternette geziyorum ve kullanıyorum. Sadece apexte oyun bitikten sonra lobiye dönerken 1-2sn takılıp devam ediyor. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadım. SSD-HDD de bir problem olmasın hocam. bu arada tek xmp açık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buralarda yorumlara biraz bakın video 2 saat olduğu için izlemedim
  • community.amd.com
    RX 5700 XT stutters | Community
    https://community.amd.com/thread/243180
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.