Şimdi Ara

rx 570 itx ile rx 570 nitro-nitro+ Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bu kartlar arasında devasa farklar varmıdır acaba? nette gördüğümde itx ile 580 8 gb arasında 5-10 fps anca fark ediyor gözüküyordu sorma gereği duydum bu arada benim anakart biraz eski pci express 2.0 var 3.0 yok bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım yani 4gb görmeme vs. olmaz sanırım nette gene onada baktım çoğunda fark olmuyor olanlarda da gene 3-5 fps yada 5-10 fps fark oluyor gibi sıkıntısız cevaplar için şimdiden teşekkürler yalnız biraz hızlı cevap verirseniz gerçekden sevinirim diğer monitör konumda 2 gün olacak hala cevap veren çıkmadı o nedenle iyi forumlar...

• Çok az fark var ama aralarındaki fiyat farkı soğutma ve overclock imkanı için nitro+ almaya kesinlikle değer.

İtx gürültülü bir kart yükteyken. Kulaklıksız çekilmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nitro+ modelinini VRM'leri ve soğutma sistemi, ITX modeline kıyasla daha kalitelidir.

Kaliteli soğutma sistemi sayesinde ITX modeline kıyasla daha sessiz çalışır ve VRM'leri daha az ısınır.

Oyunlarda ise iki model arasında 3-7 FPS fark vardır.

Eğer kasanızda yer sorunu yoksa aradaki farkı verip Nitro+ modelini almanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Nitro+ modelinini VRM'leri ve soğutma sistemi, ITX modeline kıyasla daha kalitelidir.

Kaliteli soğutma sistemi sayesinde ITX modeline kıyasla daha sessiz çalışır ve VRM'leri daha az ısınır.

Oyunlarda ise iki model arasında 3-7 FPS fark vardır.

Eğer kasanızda yer sorunu yoksa aradaki farkı verip Nitro+ modelini almanızı öneririm.
    Öyle bir fps farkı yok ama oc yapılırsa olur

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Nitro+ fabrika çıkışlı olarak hız aşırtılmış şekilde geliyor(1340 MHz- OC BIOS seçili). Aradaki farkın sebebi o.
  • nitro modelleri genellikle iyi oluyor hocam iyi forumlar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Nitro+ fabrika çıkışlı olarak hız aşırtılmış şekilde geliyor(1340 MHz- OC BIOS seçili). Aradaki farkın sebebi o.
    stock halde ikisini de denedim. fark yok gibi birşey. ama nitro+oc ile overclock yapılır fark açılır. soğutması çok iyi zaten. kasaya sığarsa (kart 26 cm) kesinlikle nitro+oc alınmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 yada gtx 1070
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için sağolun hocam ama dediğim gibi benim pc eski ama hatrı sayılır bir pc o yüzden siz olsanız ne yapardınız ve benim için hangisini almak daha mantıklı diyeyim en baştan çünkü pci express girişim bile 2.0.Ne yazık ki 3.0 değil ama nette baktığımda da pek fark yok gibi ama genede bazı videolarda 5-10 fps fark ediyor tarz gözüküyor.Başka biri ile konuştum itx satan.Nitro+ yada nitro mu olduğunu söylemedi ama ''bende 570 itx ve nitro var fazla fark yok ısıları gürültüleri aynı furmarkda itxde nitroda 74 derece görüyor fps olarak 5 fps vs.fark ediyor'' dedi ne kadar doğru bilmiyorum belkide satıcı olduğu için kötülemek istememişde olabilir itx modelini bilemiyorum.Pc ye gelirsek benim pc i7 870 işlemciye sahip G skill jigsaw 8 gb 1600 mhz ramlare sahip bir pc.Pci girişi dediğim gibi 2.0 monitörüm 144hz Dvi girişi yok zaten genelde high-ultra ayarlarda takılmıyorum ama takılsamda fena olmaz :)) şimdi siz olsanız hangisini alırdınız ve hangisini almak benim için daha mantıklı olur acaba yani nitro nitro+ veya itx aldığım bu farkları atıyorum nitro+ ile itx arasında bu sistem hakikaten hissedebilirmiyim mantıklı olur mu? fps dropları ve donmalar herhangi birinde olur mu? gibi

Bu arada sapphire sitesinde ki clockları 570 itx=1244 MHz Boost Engine Clock
    570 nitro=1284 MHz Engine Boost Clock
    570 nitro+=Up to 1325 MHz Engine Boost Clock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 15:7:59 >

• Flood için kusura bakmayın ama başka bilen arkadaşlar varmıdır nitro+ olanı alıyorum aklımda 580lerde var sizce 200 tl daha verip rx 580 nitro+4gb almaya değer mi ? nette testlerde fazla bir fark göremedim birde 4gb olması sıkıntı yaptı nettekilerin hepsi 6-7gb ram kullanıyor sanırım benim için en mantıklı olanı 570 çünkü 580 alsam 4gb modeli almak biraz saçmalık olacak ve ram gerekecek yada vram en sınır sanırım 570 nitro+ Sizce ne yapılmalı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 17:20:28 >
  • Seriouslyman kullanıcısına yanıt
    Kasana sığarsa nitro+ al. İtx gürültü bir kart yükteyken.

Güç kaynağına da bak. Sonra başka masraf çıkar başına

peki hocam rx 580 nitro+ 4gb mı alsam bi çılgınlık yapıp yoksa gerek yok mu rx570 nitro+ yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 18:36:25 >
  • Seriouslyman kullanıcısına yanıt
    Fiyat farkı çoksa gerek yok fazla para vermeye. 580 yüzde 15 daha güçlü.

Mesela 300 tl fark varsa o farka ssd al daha fazla faydasını görürsün

580 ile mi 580 nitro+ ile mi %15 hocam ? 200 tl fiyat farkı var 580 nitro+ ile sistem özellikleride dar boğaz yapmaması açısından söyleyeyim i7 870 Gskill jigsaw 4x2 ddr3 1600 mhz ram ssd de düşünmüyorum hocam 1tb harddisk var sonuçta oyunlara herhangi bir etkisi yok bildiğim kadarıyla yükleme ekranı dışında.Şuan alımı gerçekleştiriyorum hala kararsızım son kez sorayım dedim aklım 580 nitro+ da kaldı :) ama nette neredeyse aynı sonuçlar aynı çıkıyor apex de vs.diğer oyunlarda da 3-5 fps gibi fark ediyor gibi ultra lowda sanki 570 nitro+ ile 580 nitro+ aynı gibi diğer testlerede bakıyorum neyse bu sistem için sizce sınır hangi kart 570 nitro+ mı dersiniz 580 nitro+ mı 4gb ikiside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 18:44:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriouslyman

580 ile mi 580 nitro+ ile mi %15 hocam ? 200 tl fiyat farkı var 580 nitro+ ile sistem özellikleride dar boğaz yapmaması açısından söyleyeyim i7 870 Gskill jigsaw 4x2 ddr3 1600 mhz ram ssd de düşünmüyorum hocam 1tb harddisk var sonuçta oyunlara herhangi bir etkisi yok bildiğim kadarıyla yükleme ekranı dışında.Şuan alımı gerçekleştiriyorum hala kararsızım son kez sorayım dedim aklım 580 nitro+ da kaldı :) ama nette neredeyse aynı sonuçlar aynı çıkıyor apex de vs.diğer oyunlarda da 3-5 fps gibi fark ediyor gibi ultra lowda sanki 570 nitro+ ile 580 nitro+ aynı gibi diğer testlerede bakıyorum neyse bu sistem için sizce sınır hangi kart 570 nitro+ mı dersiniz 580 nitro+ mı 4gb ikiside
    570 ile 580 arasında yüzde 15 fark var. 570 nitro+ alın geçin para cebinde kalsın

valla usta sinirim bozuldu ben sabahtan beri şu mu iyi bu mu iyi soruyorum cevap yok tam 580 stoklar bitti 580 daha iyi muhabbetleri dönüyor öbür başlıkta gelsin şu 570 nitro+ ı şunların gafalarına çift fanla vuracam ha nette bir sürü tartışma vardı 580 alınacaksa 8 alınır öbürü diyor ille 8 gerekmez 4 de olur ben kendime soruyorum 580 e 4 takılmasıda biraz garip olur felan dedim amaan 200 tl içinde gerek yok neyse sağolun cevap için bu arada hocam youtubeda felanda fark göremedim ikisi arasında 5-10 fps anca görebildim apexde benim için önemli olan 144 de çalıştırması zaten 2-3 oyunu yeterlidir full hd lowda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 21:1:48 >
  • quote:

valla usta sinirim bozuldu ben sabahtan beri şu mu iyi bu mu iyi soruyorum cevap yok tam 580 stoklar bitti 580 daha iyi muhabbetleri dönüyor öbür başlıkta gelsin şu 570 nitro+ ı şunların gafalarına çift fanla vuracam ha nette bir sürü tartışma vardı 580 alınacaksa 8 alınır öbürü diyor ille 8 gerekmez 4 de olur ben kendime soruyorum 580 e 4 takılmasıda biraz garip olur felan dedim amaan 200 tl içinde gerek yok neyse sağolun cevap için bu arada hocam youtubeda felanda fark göremedim ikisi arasında 5-10 fps anca görebildim apexde benim için önemli olan 144 de çalıştırması zaten 2-3 oyunu yeterlidir full hd lowda
    Acele etmemek gerek. Sonra zararlı çıkan siz olursunuz.

Aldıysanız hayırlı olsun

aynen hocam zaten ondan almadım bir yandan da pişman değilim çünkü zaten pci express girişim bile 2.0 zaten tam performansını veremeyebilir kart ve power supplyden de şüphelendim bir an umarım bunda da sıkıntı olmaz şuanki power suppda 80 plus yok ama 600w maxda 650w çalışıyor bundan önceki hd 6970im 250w çekiyordu 570 de 195 çekiyor 580 alsam 235 vs.yazıyordu sıkıntıya girmemek konusunda da kararsız kalmıştım riske girmemek gerek + 580 alıpta 4gb olmasıda gerek yok oynadığım oyunda milattan kalma cs go bide apex hoşuma gitmişti tabi bellide olmaz felan filan 3-5-10 fps için değmez testlerde öyle gördüğüm ama genede huylandım tabi :))200 tl farkda az değil %20 yapıyor vs.Bu arada cevap için teşekkürler siz sanırım itx kullanıyormuşsunuz öbür konuda itx almış arkadaşlar gürültü yok yalan vs.diye ilk ağızdan kullanan birinden yardım aldığım içinde teşekkür ederim size yazmasanız büyük ihtimal gidip itx alacaktım bende zaten mesajı değiştirmiştim yukarıda sizide yordum baya kusura bakmayın Bakalım hayırlısı umarım beklentilerimin üstünde çıkar hocam...:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 21:57:54 >

• quote:

aynen hocam zaten ondan almadım bir yandan da pişman değilim çünkü zaten pci express girişim bile 2.0 zaten tam performansını veremeyebilir kart ve power supplyden de şüphelendim bir an umarım bunda da sıkıntı olmaz şuanki power suppda 80 plus yok ama 600w maxda 650w çalışıyor bundan önceki hd 6970im 250w çekiyordu 570 de 195 çekiyor 580 alsam 235 vs.yazıyordu sıkıntıya girmemek konusunda da kararsız kalmıştım riske girmemek gerek + 580 alıpta 4gb olmasıda gerek yok oynadığım oyunda milattan kalma cs go bide apex hoşuma gitmişti tabi bellide olmaz felan filan 3-5-10 fps için değmez testlerde öyle gördüğüm ama genede huylandım tabi :))200 tl farkda az değil %20 yapıyor vs.Bu arada cevap için teşekkürler siz sanırım itx kullanıyormuşsunuz öbür konuda itx almış arkadaşlar gürültü yok yalan vs.diye ilk ağızdan kullanan birinden yardım aldığım içinde teşekkür ederim size yazmasanız büyük ihtimal gidip itx alacaktım bende zaten mesajı değiştirmiştim yukarıda sizide yordum baya kusura bakmayın Bakalım hayırlısı umarım beklentilerimin üstünde çıkar hocam...:))
    İtx belki çok iyi havalandırması olan kasada daha sessizdir ama bu kasada fansız gt 1030 da denedim 65 dereceyi geçmemişti.

Neyse iyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.