Şimdi Ara

RX 480 Neden girdim ben bu işe!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır oyun olarak sadece World of Tanks oynayan ben Resident Evil 7 çıkmasıyla ve acayip hoşuma gitmesi ile gaza gelip forumdan bir arkadaştan kasa aldım. Monitör işini nasılsa hallederim diye önemsemediğimden ve 200-300 TL ye alırım diye salladığımdan dolayı nakit paramın tamamı kasaya gitti. RX 480'e tavsiye edilen normal monitörlerin 600 Tl FreeSync li olanların 800 Tl den aşağı olmadığını görünce biraz moralim bozuldu. İkinci el alacak nakitte yok. Bana internetten taksitle alabileceğim uygun fiyatlı monitör tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Birde normal monitörle FreeSync farkı 100-200 tl civarıysa Freesync almamak büyük bir kayıp mıdır? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Ben de monitör alma arefesindeyim. Kart üzerinden destek varsa ki var ve para da sorun değilse fsync olmadan almak bence yanlış olur. Ancak şöyle de bir şey var güzel bir fysnc destekli monitör için 900 tl yi gözden çıkarmak lazım. 466 TL ye Viewsonic VX2457-MHD modeli var ama LFC desteği yok. Şahsen bütün fiyat araştırmalarımı amazon.de üzerinden yaptım.
    Son olarak şu monitörü gözüme kestirdim;https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/model/UM.FX0EE.001
    Freesync ve LFC desteği, 144hz 1ms olması ve malzeme kalitesini de göz önüne alırsak güzel bir monitör. Bozulmadığı sürece en uzun süre kullanılacak parça sonuçta. Amazon üzerinden alışveriş yapıp bankanın anlaşması da varsa taksitle ödeyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 22 Şubat 2017; 14:46:25 >




  • Aceleniz yok ise Amazon.de'ye göz atın. Uyguna bulabilirsiniz ve kargo da bedava.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam lfc amd kartlarla kullanılan bi özellik sanırım tam olarak ne işe yarıyor
  • Şuan amazon.com.tr de vx2757 ve ardılları baya bi indirimde. Kesinlikle tavsiye ediyorum.



    Bende düz 1080p 60 hz monitor aldim pisman oldum. Yazin hem amdye hemde freesync 75hz e gecicem ins.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ViewSonic VX2757-mhd monitör olarak bunu seçtim aldım. 24 inç olanı Türkiye'ye gönderilmiyormuş bende bunu aldım. Bakalım nasıl çıkacak. Bu oyun merakı adama pahalıya patlıyor orası kesin. Tavsiyeler için teşekkürler.
  • O gönderiliyor, sepete ekledikten sonra işlemin sonuna kadar gitmek lazım. Orda işlem tamam değilse gönderilmiyor, neyse h.o şimdiden.

    LFC tam tam olarak, fsync çalışma aralığının dışına çıkıldığında gelen görüntüyü 2 kere çizerek senkron etmeye devam ediyor. Eğer LFC yoksa min hz değerinin altında kaldığın zaman fsync'de çalışmıyor. Tabi kağıt üzerinde yazanlar bunlar. İmkan varsa gidip incelemek lazım. LFC nin çalışabilmesi için max hz'in min hz den 2.5 kat fazla olması lazım. Ama en kesin bilgi amd nin kendi sitesinde mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 23 Şubat 2017; 9:46:41 >
  • 2 kare çizince lag olmuyormu acaba buna biraz bakınayım ben merak ettim :)
  • Konuyu çok karıştırmadan toparlamak gerekirse şöyle aslında;

    http://www.amd.com/Documents/freesync-lfc.pdf

    Yalnız şöyle de bir durum var 30-75hz aralığa sahip monitör var diyelim. Kağıt üzerinde LFC destekliyor gibi görünüyor ama desteklemiyor olabilir. Onu da öğrenmenin sanırım en kesin yolu linkten monitors bölümüne girerek, monitör listede var mı bakmak lazım.

    http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.