Şimdi Ara

RX 470 yüzünden 3 aydır bilgisayardan soğudum . (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öyle hocam zaten. Öyle fark atan bir yani yok asus un diger ozellestirilmis kartlara. Karti salin biraz gücü icinde hissetsin belki iyi gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victini

Öyle hocam zaten. Öyle fark atan bir yani yok asus un diger ozellestirilmis kartlara. Karti salin biraz gücü icinde hissetsin belki iyi gelir

Oyuna girdim bi 15 dakika kadar . Şimdilik ekran gitmedi fakat frekans düşmesi hala yaşaniyor sanirim bu donanimsal .

Anlık SS : 300 mhz saat hızı . Her 5 dakika da bir 15 saniye falan sürüyor.

RX 470 yüzünden 3 aydır bilgisayardan soğudum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 20 Ağustos 2017; 4:51:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

quote:

Oyuna girdim bi 15 dakika kadar . Şimdilik ekran gitmedi fakat frekans düşmesi hala yaşaniyor sanirim bu donanimsal .

Hocam siz yine de driverı şöyle DDU ile sistemden güzelce kazıyıp, son sürümü deneyin. Belki düzelir, daha önce de aynı sıkıntıyı yaşatıyor muydu böyle hız düşürme olayını falan?

• quote:

quote:

quote:

Hocam siz yine de driverı şöyle DDU ile sistemden güzelce kazıyıp, son sürümü deneyin. Belki düzelir, daha önce de aynı sıkıntıyı yaşatıyor muydu böyle hız düşürme olayını falan?

Evet hocam aslında ilk sıkıntı böyle başladı anlam veremedim . Bi tane cafecinin konusu vardı tüm amd kartları iade etmişti falan . Orada da yazmışlar power limit sorunu kronik sorunlu kart falan diye . Tabi o aralar yine reset olayı oluyor ekran gidiyor sapıtıyor hiç bir driver düzen tutmuyor falan ama asıl sorun benim için bu frekans düşmesiydi . Yine tam driver uydurmak için çabalarken reset olayı olunca iyice tepem attı işte konu aça aça bir hal oldum . Bu frekans düşmesini Clock blocker ile hallediyordum bir şekilde ama o da bir yere kadar mesela 5 dakikada bir değilde 30 dakikada bir yapıyor . Asus'un R9 380x ve 390 modellerinde de varmış sanırım bu sorun .

• Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bir temizlik denenebilir driver tarafında. Evet Asus maalesef sorunlu. Belki en kötü ihtimalle ekran gitmesi sorununu aşarız, gpu hız düşürme olayını clock blocker ile daha ileri taşırız, 2 3 saatte bir gibi mesela...
  • Bir de hocam press driver denilen, modele daha uygun driverlar yayımlanıyor gigabyte ın sitesinde, ben 17.7 sürümlerinde problem yaşadığım için bu driverları bir süre kullandım açıkçası işe de yaramıştı.

• quote:

Dediğim gibi bir temizlik denenebilir driver tarafında. Evet Asus maalesef sorunlu. Belki en kötü ihtimalle ekran gitmesi sorununu aşarız, gpu hız düşürme olayını clock blocker ile daha ileri taşırız, 2 3 saatte bir gibi mesela...

Deniycem 17.7.2'yi ama Sizce hiç uğraşmasam 580 alsam nasıl olur hocam . Bende çok direndim ama sanırım olmuyor . Kalan kansersiz hücrelerim de kanser olsun istemiyorum bu kart yüzünden . Kafam rahat olsun istiyorum Nisan'da toplarken de amacım buydu . Yoksa ben ocak'da 5 yıllık i3'ümden athlon'a geçmiştim yanlışlıkla :) sonra dedim ryzen toplayım bir kere kafam rahat olsun ... Şükür kafamın rahat olduğu bir gün olmadı 4 aydır şu sistem yüzünden . Bir de sizce şu saatten sonra Win7 kullanılır mı? Win10'da biraz ters geldi bana bir sürü hata sorun işletim sisteminin de suçu var bence . Win7 kullanırken kedi kadar rahattım .

• quote:

Bir de hocam press driver denilen, modele daha uygun driverlar yayımlanıyor gigabyte ın sitesinde, ben 17.7 sürümlerinde problem yaşadığım için bu driverları bir süre kullandım açıkçası işe de yaramıştı.

Son kez birde bunu deneyim bakalım hocam benim hiç umudum yokta bu karttan artım

Bu indirsin de ben de biraz kestireyim kalkınca denerim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 20 Ağustos 2017; 5:10:21 >

Ya tabii ki kafa rahat olsun istiyor insan, ben bile işlemci değiştirdikten sonra ekran gitmelerinden ötürü acaba hangi parçadan kaynaklanıyor diye kafayı sıyırıcaktım. İşlemci hız 3.7 den sonra sistemde sapıtmalar başlıyordu. Onu anlayana kadar ben de mi çıkarsam elden diye düşünmüştüm. İnsan soğuyor pc kullanmaktan bu tip durumlarda. Ama biz bedavayı bir deneyelim olmazsa para veririz.

Tamam hocam sabah deneyince haber verirsiniz.

Evet CF yaptığımda W10 un stabilitede W7 nin geriside kaldığını gördüm ama son zamanlarda gelen w10 güncellemeleri şu an w7 kadar iyi kullanım tecrübesi sunmaya başladı. Bir de oynadığım oyunlarda W7 nispeten daha düşük fps veriyor W10 a kıyasla. O yüzden son zamanlarda W10 daha çok kullanır oldum. Zaten sistem dual bot w7 ve w10 var, açılışta duruma göre seçim yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 20 Ağustos 2017; 5:21:59 >

• Siz benim meşhur amd ekran kartı konumu görmediniz galiba? Rx470 ve 390x kartlarında yaşadığım sorun. Tam 13 tane asus strix r470 ve 9 tane asus 390x kartlarını miningcilere sattım. Ne amd yetkilileri ne de asus hiç bir şey yapmadı. Yani yapıyor gibi oldular sözde kaldı.. internet cafe işletiyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 20 Ağustos 2017; 6:19:27 >
  • Ben de aynı kartı kullanıyorum. Asus'un rx 470 modeli. Oyun esnasında görüntü kesilmesi sorununa aylarca çözüm aradım denemediğim yöntem kalmadı ama çözemedim. Aldığıma köpek gibi pişmanım.

• ne amd kartlar kullandim hep soylerim amd sürücü cephesinde hiç iş yok. sürücüde bilinen sorunlari bir süre sonra çozemeyip hali altina süpürürler.Kartin modasi gecene kadar yazarlar.

relive dediler crimson dediler ama hala iş yok. ayni tas ayni hamam.

donanim olarak da öyle verim merim taktiklari yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 20 Ağustos 2017; 10:13:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Siz benim meşhur amd ekran kartı konumu görmediniz galiba? Rx470 ve 390x kartlarında yaşadığım sorun. Tam 13 tane asus strix r470 ve 9 tane asus 390x kartlarını miningcilere sattım. Ne amd yetkilileri ne de asus hiç bir şey yapmadı. Yani yapıyor gibi oldular sözde kaldı.. internet cafe işletiyorum bu arada.

Evet hocam konunuzu hatırlıyorum, yukarıda bi mesajımda bahsetttim . O sıra almamıştım sanırım kartı henüz, konu mart'da açılmıştı yanlışda hatırlıyor olabilirim . İşte pek dikkate almamıştım konuyu driver sorunudur deyip geçmiştim . Ciddi anlamda sorunlu kart bunlar .
  • Hocam driveri kökten kaldırım linktekini kurdum 16.11 sanırım bu ama yine frekans düşmesi oluyor . Devre üstünde ki güç yönetimini sağlayan bileşenlerinde bir sorun var sanırım bu kartın biri bahsetmişti . Tüm şansını kullandı kart daha da yapılacak bir şey yok sanırım . Rx 550 falan olsa neyse derim 1 sene sonra değiştircem derim ama ben uzun vadede kullanmak istiyordum . Gigabyte'ın 8GB'lik versiyonunu aldım hocam 1520 lira birde 4GB'lık var 1290 lira arada ki 230 liraya değer mi sizce ? Ben uzun süre götürsün istiyorum sanırım ama arada ki fark da baya çok .
    Hocam donanımsalsa artık dediğiniz gibi yapacak bir şey yok, ya satın ya da garantiye verin. Miningcilere satabilirsiniz. 8 gb lık model oldukça iyi görünüyor ancak fiyatlar sırf bu madencilik sebebiyle 1000 lira barajını geçti. Ben geçen sene 740 liraya almıştım RX 470 i, şimdi neredeyse o fiyata RX 560 satıyorlar.
  • quote:

Hocam donanımsalsa artık dediğiniz gibi yapacak bir şey yok, ya satın ya da garantiye verin. Miningcilere satabilirsiniz. 8 gb lık model oldukça iyi görünüyor ancak fiyatlar sırf bu madencilik sebebiyle 1000 lira barajını geçti. Ben geçen sene 740 liraya almıştım RX 470 i, şimdi neredeyse o fiyata RX 560 satıyorlar.

Öyle valla bende amazondan 775 liraya aldım nisan'da . Miningcilerden sonra oh bee dedim ucuz yırtmışım ama yırtamadık alıcaz 1500'e rx 580 mecbur . Tekrardan sağolun hocam çok yardımcı oldunuz çok şey denedik ama olmadı .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Siz benim meşhur amd ekran kartı konumu görmediniz galiba? Rx470 ve 390x kartlarında yaşadığım sorun. Tam 13 tane asus strix r470 ve 9 tane asus 390x kartlarını miningcilere sattım. Ne amd yetkilileri ne de asus hiç bir şey yapmadı. Yani yapıyor gibi oldular sözde kaldı.. internet cafe işletiyorum bu arada.

Evet hocam konunuzu hatırlıyorum, yukarıda bi mesajımda bahsetttim . O sıra almamıştım sanırım kartı henüz, konu mart'da açılmıştı yanlışda hatırlıyor olabilirim . İşte pek dikkate almamıştım konuyu driver sorunudur deyip geçmiştim . Ciddi anlamda sorunlu kart bunlar .

Hocam bizimde facede grubumuz var. Bu kadar kişi amd alma diyorsa var bir bildikleri. Büyük konuşmayım ama ben daha amd sokmam cafeme.

• Aynı sorunu yaşatan Strix RX480 ile para iadesi aldım. GPU arızası olduğu söylendi.
    Denemediğim şey kalmamıştı stabil çalışsın diye.
  • Enerji kaynağı yetersiz geliyor olabilir. Ekran kartını başka bir bilgisayarda test ettin mi?
  • Bendede asus rx 470 le kapanma sorunu baslamisti vbios ayarladim ve attim.17.4.4 yukledim.Oyunada girmeden once afterburnerden power limiti 50 yaptigim zaman kapanma olmuyor.Ben sorunu ancak böyle cozebildim.Baya ugrastirdi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.