Şimdi Ara

RX 470 yüzünden 3 aydır bilgisayardan soğudum . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bios güncelleştirmesini denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

quote:

Orijinalden alıntı: valkyn skoria

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: valkyn skoria

Kartı amazon'dan aldıysanız hazır iyi para ediyorken satın. Madenciler için hiçbir sorun teşkil etmez yazdıklarınız. Gtx 1060 alıp keyfinize bakarsınız.

Düşündüm hocam ama stoklar bitik . Olanlar da 1500-1600 lira fiyat çekiyor . Satarsam kartsız kalabilirim . Birde 2 ay önce şuan kullandığım monitörün aynısı kırılmıştı amazon gönderime kapatınca aynısını çok daha pahalıya TR'den aldım freesync için . Nvidia konusunda da bu yüzden kararsızım . Son kez başka kartın biosunu atmayı deneyim yine sorun olursa satarım mecbur yapacak bişe yok .

Freesync monitörünüz varsa eylülde vega 56 alabilirsiniz performans olarak 1070'ten bir tık önde görünüyor. Yalnız fiyatı hala meçhul.

Evet bir yandan gözüm vega'da durumu öyle kurtarabilir miyim diye bakıyorum . 500 Dolar + KDV olacak sanırım fiyatı .

400$ diye tanıtıldı ama anlaşılan amd madencilik gibi bir olay varken kaymağını yemek istiyor. Net bir bilgi yok şu an fiyatla ilgili. Eleştirenlere boşa sinirlenip üzülmeyin bu forumda amd ile ilgili en ufak bir eleştiride her türlü saçmalığı savunabilecek garip bir kitle var. Amd'den 1000 liralık kart almasa nvidia'nın tekel olabileceğini sanıyor bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun RX 470'de değil Asus'ta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 18 Ağustos 2017; 2:11:9 >
  • hocam anlattığınız problemlerin aynılarını birebir olarak asus rog strix rx480 ekran kartımı kullandığım 2.ayda yaşamaya başladım.
    Vatan bilgisayardan almıştım ve garanti kapsamından para iadesi alarak kurtulmuş oldum. O zamanlardaki araştırmalarıma göre hem yabancı forumlarda hem dh'de bu problemleri yaşayan insanların hepsi asus kullanıcılarıydı. Kronik bir problem sanıyorum ki.
    İmkanınız varsa iade/değişim hakkınızı kullanmanızı tavsiye ediyorum çünkü driver güncellemeyle falan olacak bir problem değil. Kartın sıkıntısı kendisinde
  • 12 yıllık Amd ve ATI kullanıcısıyım. Hatta masaüstü gibi Laptop bile AMD. Amd kullanıyorum fakat arkadaşa hak veriyorum. Driver konusunda ciddi problem yaşadım, yaşıyorum ve yaşayacğımda :D . Yakın zamanda yaşadığım iki sıkıntı: ULPS denen zırvalık yüzünden bilgisayarım ölü gibiydi uzun uğraşlar sonunda düzeltebildim. Laptopta ekran kartında hala en güncel sürücüyü kullanamıyorum çünkü fare bir iki saniye donuyor.

Asıl meseleye gelirsek, Display Driver Uninstaller Download ile temizledikten sonra sadece ekran sürücüsünü yükleyin. Crimson ve Catalyst ve driver ile birlikte gelen ekstraları yüklemeden bir dene istersen. Bazı sorunlarımı bu şekilde çözmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 19 Ağustos 2017; 22:34:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

12 yıllık Amd ve ATI kullanıcısıyım. Hatta masaüstü gibi Laptop bile AMD. Amd kullanıyorum fakat arkadaşa hak veriyorum. Driver konusunda ciddi problem yaşadım, yaşıyorum ve yaşayacğımda :D . Yakın zamanda yaşadığım iki sıkıntı: ULPS denen zırvalık yüzünden bilgisayarım ölü gibiydi uzun uğraşlar sonunda düzeltebildim. Laptopta ekran kartında hala en güncel sürücüyü kullanamıyorum çünkü fare bir iki saniye donuyor.

Asıl meseleye gelirsek, Display Driver Uninstaller Download ile temizledikten sonra sadece ekran sürücüsünü yükleyin. Crimson ve Catalyst ve driver ile birlikte gelen ekstraları yüklemeden bir dene istersen. Bazı sorunlarımı bu şekilde çözmüştüm.

Az önce RX 580 aldım daha havalesini yapmadım son kez bir de öyle deneyim hocam . Birde şu ULPS olayını nasıl hallettiniz sanırım o sorun benim kartta da var . MSI afterburner'dan kapattım ama ne işe yaradı anlamadım . Aslında clock blocker açıkken afterburner'dan voltajı -0,48 yapıp power limiti +50 yapınca sanki sorun olmuyor gibi ama yine 300mhz olayını çözmüyor bu . Tabi +50 power limit yapınca kart 140W'a kadar çıkıyor ve strix olmasına rağmen sıcaklık 80 dereceyi çok çabuk görüyor . 4 aydır kanser oldum resmen . Son kez deniyeceğim olmazsa havaleyi yapıcam alıcam 580'i uğraşılmaz bu kartla.

• quote:

quote:

12 yıllık Amd ve ATI kullanıcısıyım. Hatta masaüstü gibi Laptop bile AMD. Amd kullanıyorum fakat arkadaşa hak veriyorum. Driver konusunda ciddi problem yaşadım, yaşıyorum ve yaşayacğımda :D . Yakın zamanda yaşadığım iki sıkıntı: ULPS denen zırvalık yüzünden bilgisayarım ölü gibiydi uzun uğraşlar sonunda düzeltebildim. Laptopta ekran kartında hala en güncel sürücüyü kullanamıyorum çünkü fare bir iki saniye donuyor.

Az önce RX 580 aldım daha havalesini yapmadım son kez bir de öyle deneyim hocam . Birde şu ULPS olayını nasıl hallettiniz sanırım o sorun benim kartta da var . MSI afterburner'dan kapattım ama ne işe yaradı anlamadım . Aslında clock blocker açıkken afterburner'dan voltajı -0,48 yapıp power limiti +50 yapınca sanki sorun olmuyor gibi ama yine 300mhz olayını çözmüyor bu . Tabi +50 power limit yapınca kart 140W'a kadar çıkıyor ve strix olmasına rağmen sıcaklık 80 dereceyi çok çabuk görüyor . 4 aydır kanser oldum resmen . Son kez deniyeceğim olmazsa havaleyi yapıcam alıcam 580'i uğraşılmaz bu kartla.

Hocam bios edit yapmayı denemediyseniz bir deneyin. Size daha önce de yazdım ama ipleyip bir şey söylemediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

quote:

quote:

Hocam bios edit yapmayı denemediyseniz bir deneyin. Size daha önce de yazdım ama ipleyip bir şey söylemediniz.

Kendi biosu olmuyor en günceli bu sanırım . Diğer markaların bioslarını da riske girmek istemedim bu kartla uğraşmam daha rx 580 aldım ödemesini henüz yapmadım kararsızım 1070 alsam bana fazla mı gelir diye düşünüyorum . Olmadı 580'i kesin alıcam .

• Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Aslında denemek isterseniz teamviewer ile 2 dk da hallederdim, çok kart biosu editledim sorun çıkacağını sanmıyorum.
  • quote:

Aslında denemek isterseniz teamviewer ile 2 dk da hallederdim, çok kart biosu editledim sorun çıkacağını sanmıyorum.

Hocam siz talimatları madde madde yazın bir deneyim . Bu karta verdiğim son şans artık.

Şu sahneyi de ekleyim :
    YouTube
    Banker Bilo | FULL HD
    https://youtu.be/EXmzKB-Lduc?t=35m59s

• quote:

quote:

Hocam siz talimatları madde madde yazın bir deneyim . Bu karta verdiğim son şans artık.

Şu sahneyi de ekleyim :https://youtu.be/EXmzKB-Lduc?t=35m59s

Gece gece iyi güldüm.

Aslında talimatları tek tek yazardım ama ilgili pc de olup, gerekli ayarlamaları yapmak çok daha kısa sürer 2 taraf için de. Yine de yok sen söyle ben yaparım dersen de bütün ayarlamaları yapar, son adımı sana bırakırım, yok sen yaz dersen de tek tek yazarım nasıl istersen

Ref tasarım RX 470 imi 570 yapmıştım. Msi marka RX 560 ı gigabyte ın biosuna flaşlamıştım ve işin güzel tarafı kart daha stabil olmuştu. Zira Asus un power target vs leri problemli olduğu için sıkıntı çıkarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 20 Ağustos 2017; 3:43:28 >

• quote:

quote:

quote:

Gece gece iyi güldüm.

Aslında talimatları tek tek yazardım ama ilgili pc de olup, gerekli ayarlamaları yapmak çok daha kısa sürer 2 taraf için de. Yine de yok sen söyle ben yaparım dersen de bütün ayarlamaları yapar, son adımı sana bırakırım, yok sen yaz dersen de tek tek yazarım nasıl istersen

Ref tasarım RX 470 imi 570 yapmıştım. Msi marka RX 560 ı gigabyte ın biosuna flaşlamıştım ve işin güzel tarafı kart daha stabil olmuştu. Zira Asus un power target vs leri problemli olduğu için sıkıntı çıkarabiliyor.

Bu tür teknik konulara elim yatkındır hocam, talimatları birebir yerine getirebilirim zaten bu kart için neler yapmadım ki . Hani takımınızda messi olurda tüm takımı ona göre dizersiniz ya onun anlaşabileceği oyuncuları alırsınız, işte ben bu meret yüzünden 4 ayda neler değiştirmedim ki. Ekmek dedi verdim su dedi verdim tüm pc'yi onun çevresine kurdum, o ne yaptı ihanet etti . Siz yazın isterseniz yarın da yazabilirsiniz . Denerim baktım aynı sorunlar devam ediyor havaleyi yapar alırım 580'i yada duruma göre 1070.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu sahneyi de ekleyim :
    YouTube
    Banker Bilo | FULL HD
    https://youtu.be/EXmzKB-Lduc?t=35m59s

Gece gece iyi güldüm.

Bu tür teknik konulara elim yatkındır hocam, talimatları birebir yerine getirebilirim zaten bu kart için neler yapmadım ki . Hani takımınızda messi olurda tüm takımı ona göre dizersiniz ya onun anlaşabileceği oyuncuları alırsınız, işte ben bu meret yüzünden 4 ayda neler değiştirmedim ki. Ekmek dedi verdim su dedi verdim tüm pc'yi onun çevresine kurdum, o ne yaptı ihanet etti . Siz yazın isterseniz yarın da yazabilirsiniz . Denerim baktım aynı sorunlar devam ediyor havaleyi yapar alırım 580'i yada duruma göre 1070.

Tamam hocam yazıyorum öyleyse,

1-https://www.techpowerup.com/vgabios/186229/gigabyte-rx470-4096-160725 buradan biosu indirin, kartınız 4 gb lık olduğuna istinaden söylüyorum değilse haberdar ediniz (asuslar hynix bellekli olduğunu biliyorum, aksi bir durumda haberdar edin, hynix uyumlu biostur bu)

2-atiwinflash ı indirin,https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

3-atiwinflash ın içinden çıkan dosyaları doğrudan d ye atın, klasör içinde olmasın. Direkt d ye girince görünecek şekilde.

4-Bios un adını yazmakta zorlanmayacağınız şekilde değiştirin, mesela bios.rom daha sonra atiwinflash ile aynı yerde olması gerektiğinde onu da D ye yollayın.

5-Başlattan CMD yazıp çıkan komut sistemini sağ tık yapıp, yönetici olarak çalıştırın ve sırayla şu komutları girin,

D: yaz enter a basın.

D:\Atiwinflash yaz enter a bas. Bu esnada atiwinflash açılacak, programı kapatın.

atiwinflash -f -p 0 bios.rom yazın ve enter a basın. Bios güncelleme ekranı gelene kadar bir şeye dokunmayın ve işlem bitince restart edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 20 Ağustos 2017; 4:12:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gece gece iyi güldüm.

Tamam hocam yazıyorum öyleyse,

1-https://www.techpowerup.com/vgabios/186229/gigabyte-rx470-4096-160725 buradan biosu indirin, kartınız 4 gb lık olduğuna istinaden söylüyorum değilse haberdar ediniz (asuslar hynix bellekli olduğunu biliyorum, aksi bir durumda haberdar edin, hynix uyumlu biostur bu)

2-atiwinflash ı indirin,https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

3-atiwinflash ın içinden çıkan dosyaları doğrudan d ye atın, klasör içinde olmasın. Direkt d ye girince görünecek şekilde.

4-Bios un adını yazmakta zorlanmayacağınız şekilde değiştirin, mesela bios.rom daha sonra atiwinflash ile aynı yerde olması gerektiğinde onu da D ye yollayın.

5-Başlattan CMD yazıp çıkan komut sistemini sağ tık yapıp, yönetici olarak çalıştırın ve sırayla şu komutları girin,

D: yaz enter a basın.

D:\Atiwinflash yaz enter a bas. Bu esnada atiwinflash açılacak, programı kapatın.

atiwinflash -f -p 0 bios.rom yazın ve enter a basın. Bios güncelleme ekranı gelene kadar bir şeye dokunmayın ve işlem bitince restart edin.

Hocam teşekkürler zahmet ettiniz . Evet 4 Gb ve Hynix . Şimdi Cmd aşamasına kadar geldim . Ben cevabı yazıyım da ne olacağını bilmiyorum

• Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım umarım çözülür...
  • quote:

Hocam işlemi tamamladım . Şuan nasıl farkına varıcam düzelip düzelmediğinin bilmiyorum . Şöyle bir durum var bunun önceki biosu 015.050........ gibi bir şeydi . Şimdiki de aynı . Zaten yükledikten sonra Old : 015.********* New : 015.********** diye gösterdi . Bu sürümler aynı mı yoksa asus, gigabyte vs. diye mi değişiyor .

Edit : Hocam saat hızı 1250 idi şimdi 1230 olmuş güzel yani işe yaramış bios güncellemesi ama sorunları çözmekte işe yarar mı acaba merak ediyorum şu power sorunu vs. bellek genişliği vs. 40binden 39 bin olmuş diğeri de 160binden 157bin olmuş . Değerler değişmiş umarım sorunda çözülmüştür.

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 20 Ağustos 2017; 4:25:35 >

• quote:

quote:

Hocam işlemi tamamladım . Şuan nasıl farkına varıcam düzelip düzelmediğinin bilmiyorum . Şöyle bir durum var bunun önceki biosu 015.050........ gibi bir şeydi . Şimdiki de aynı . Zaten yükledikten sonra Old : 015.********* New : 015.********** diye gösterdi . Bu sürümler aynı mı yoksa asus, gigabyte vs. diye mi değişiyor .

Edit : Hocam saat hızı 1250 idi şimdi 1230 olmuş güzel yani işe yaramış bios güncellemesi ama sorunları çözmekte işe yarar mı acaba merak ediyorum şu power sorunu vs. bellek genişliği vs. 40binden 39 bin olmuş diğeri de 160binden 157bin olmuş . Değerler değişmiş umarım sorunda çözülmüştür.

GPU z de marka ne yazıyorsa onun biosudur, evet bios numaraları genelde farklı markalar dahi olsa aynıdır. Ancak çalışma prensipleri aynı olsa da sayısal kıstasları markadan markaya değişir. Sorun yaşadığınız bir uygulama vasıtasıyla bir test edin, zarar gelmez. Muhtemelen GPU Z da gigabyte yazıyordur.

• quote:

quote:

quote:

GPU z de marka ne yazıyorsa onun biosudur, evet bios numaraları genelde farklı markalar dahi olsa aynıdır. Ancak çalışma prensipleri aynı olsa da sayısal kıstasları markadan markaya değişir. Sorun yaşadığınız bir uygulama vasıtasıyla bir test edin, zarar gelmez. Muhtemelen GPU Z da gigabyte yazıyordur.

Evet hocam değişmiş şuanda . Gigabyte yazan yeri de şimdi farkettim . Yukarıda ki mesajda editledim değişen değerler var . gibayte'ı da şimdi gördüm . En çok sorun yaşanan oyuna bir gireyim bakalım .

/>

• Sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlarız en kötü ihtimalle. Ancak yaşadığım ve gördüğüm 2 konuyu sizle paylaşayım. Asus ilk çıktığı zamanda voltaj dahi verilse, Wattman güç limiti artırılsa bile saçma sapan gpu hızında dalgalanmalar oluyordu, bunun sebebi biosundaki sıcaklık sınırıydı. Diğer bir konu da benim ek güç girişi olmayan MSI kartım da hız dalgalanması yaşıyordu, ek güç girişli gigabyte ın biosunu editledikten sonra default olarka overclocklandığı gibi dalgalanma hızı da çözülmüş oldu. Yani en kötü bios update i öğrenmiş oldunuz, gerisi kartın sıkıntısının umuyoruz ki biosla alakalı olduğu.
  • quote:

Sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlarız en kötü ihtimalle. Ancak yaşadığım ve gördüğüm 2 konuyu sizle paylaşayım. Asus ilk çıktığı zamanda voltaj dahi verilse, Wattman güç limiti artırılsa bile saçma sapan gpu hızında dalgalanmalar oluyordu, bunun sebebi biosundaki sıcaklık sınırıydı. Diğer bir konu da benim ek güç girişi olmayan MSI kartım da hız dalgalanması yaşıyordu, ek güç girişli gigabyte ın biosunu editledikten sonra default olarka overclocklandığı gibi dalgalanma hızı da çözülmüş oldu. Yani en kötü bios update i öğrenmiş oldunuz, gerisi kartın sıkıntısının umuyoruz ki biosla alakalı olduğu.

Hocam benim de tek temennim biosdan kaynaklı olması ve düzelmiş olması . Bununla ilgili 1 ay önce bir konum daha vardı orada bir arkadaş bios ile ilgili bir şey demişti sıcaklık falan ULPS'den bahsetmişti o arkadaşta baya bilgiliydi bununla ilgili bir konusu vardı karışık talimatlar vardı . Birazını denemiştim . En son block clocker ile saat hızını sabitleyip kurtarmaya çalıştım yine olmamıştı . Dikkatimi çeken diğer bir konu bios asus iken güç tüketimi 95W idi ve sıcaklık 70 dereceyi geçmiyordu . Şimdi 105W güç tüketimi var ve sıcaklık 75 dereceyi gördü. Demem o ki bu en iyi soğutma strix'dir teorisi biraz ayyuka çıkıyor bence . Güç sorunu olan bir kart. 95W çekiyor ve ısınmıyor . Zaten 140W'ı görmüştüm bunun yanında 82 dereceye kadar çıkmıştı . Sanırım asus ısınmasın diye gücü düşük tutuyor bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 20 Ağustos 2017; 4:41:38 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.