Merhabalar. Kasamda 3 içeri üfleyen 3 dışarı üfleyen fan var öncelikle bunu belirteyim yani kasa içi air flow gayet düzgün. Msi rx 470 4gb ekran kartım var. Black desert onlineda herhangi bir pvpye ortalama ayarlarda girdiğimde gpu 95 dereceye ulaşıp kapanıyor. 3d mark timespy testinde 90 dereceyi görüyor. Mortal kombat X'te full ayarlarda 65-70 derece oluyor. İçinde hiçbir fan olmayan air flow 0 olan eski kasamdaki asus hd7790 ekran kartı bile mortal kombat xte 60 derecede sabitliyor. Metro last lightta en yüksek ayarlarda 90 dereceyi görüyor. Ekran kartını alalı bir buçuk yıl oldu. Geçen yaz hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bu kadar yüksek sıcaklıklara ulaşması normal değil diye düşünüyorum. Sonuçta msi soğutmalı ve kasa içi hava akımı gayet iyi. Sizce ne yapmalıyım? gpu'nun termal macunu yenilemeli miyim?
Çok yüksek sıcaklıklar. Garantisi devam ediyor olmalı? Kullanıcılar macun yenilerken kartlar garanti dışı kalıyor. Yaprak kırma olaylarına rastlanıyor. Garantisi yoksa kendiniz deneyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
RPM ne seviyede? Ve kartta soğutucu sök-tak işlemi yapıldı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey
RPM ne seviyede? Ve kartta soğutucu sök-tak işlemi yapıldı mı?
RPM 2500lerde. Soğutucu sök-tak yapılmadı.
Sanırım bayramdan sonra garantiye yollasam iyi olacak.