Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (482. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malisert32

Teşekkür ederim Buğra bey.
    Bu durumda,2.bobin dişliyi volana süren güçlü akımlı bobin olduğunu ve bu bobini iptal edersek birinci zayıf akımlı bobinle yine de röle kontaklarını çektirebiliriz diyebilirmiyiz?
    Bu şekilde olursa bozulma ısınma olmaz diye düşünüyorum.

Zaten dostumda manyetik akı oluşturan 2.bobin vasıtasıyla dişlinin volana sürüldüğünü bu bobinin byüzden yüksek akım çektiğini söylemişti.

Vel hasıl özetlersem;birinci zayıf akımlı bobin hem röle kontaklarını hemde 2.bobini sürüyor,2.bobini sürmesini iptal edersek,hem işimizi görecek hemde uzun süreli çalışmada bozulma olmayacak diyebilirmiyiz?

Aslında,malzemenin ilgi çeken tek önü yüksek amperajlı olması.5 pinli olmayıp 4 pinli olmasıyla rövanştan düşüyor.Tabi bundan 2 adet kullanarak (biri şarja biri yüke)problem çözülür.

Çift bobin var ancak sistem sizin düşündüğünüzden farklı Mehmet Ali Abi. İki bobin olmazsa bu anahtar sistemi çalışmaz. Bu bobinlere çekici ve tutucu sargı denir. Kalın sargıyı devre dışı bırakırsan plancırı çektiremezsin. Birinci bobin aslında sadece milisaniyeler mertebesinde akım çekiyor ama tutucu bobinin gücüde benim sana resimlerini çektiğim selenoidden fazladır. Marş motoru olmadan bu tip marş selenoidini boşta çalıştıramazsın çünkü ince sarının (tutucu sargı) bir ucu +12 Volt kontak anahtarına diğer ucu şaseye, çekici sargının ise bir ucu +12 Volt kontak anahtarına diğer ucu ise şaseye değil marş motorunun güç girişine bağlanır. İstersen daha ayrıntılı anlatabilirim. Resimde yuvarlak içine aldığım plancır geri çekilip marş çatalı itildiğinde aynı plancır marş motoruna elektrik gitmesini sağlayan kontaklarıda birleştiriyor. Yani bu sistemi sizin istediğiniz şekilde modifiye etmek zor.

Resimde gösterdiğim selenoid ise sizin isteğinize uygun.

Kaç ampere dayanıklı röle lazım?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 28 Temmuz 2013; 6:32:40 >

• Bunlar türbinden resimler. 12V luk kuru aküm var deneme amaçlı onu şarj etmeye çalışıyorum. Yalnız biraz rüzgar artınca "dıng dıng" diye bir ses geliyor nereden geldiğini tam anlayamadım. Videoda duyabilirsiniz o sesi.
    24v akü grubu kullanınca biraz daha rahatlayacakmı kasıyor gibi sanki.
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Buda kenan abimin yaptığı elektronik şarj kontrol devresi.

Önereceğiniz akü ve inverter modeli varmı.

nova marka aküler nasıldır.
    Aşağıdaki linktekilere yorum yaparmisiniz.
    İnverter
    Jel Akü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebFaresi -- 28 Temmuz 2013; 17:57:58 >

• ŞEF34 Ş kullanıcısına yanıt
    ustam bu poryanın bağlı olduğu komple sistem de rulmandan sanırım bi boşluk var.

yani alternatörün başına gittim flanştan tutup yukarı aşağı oynatmaya çalıştım hafif bi boşluk var gibi o sanırım yüksek hızda tak tak vuruyor.

sanırım poryayı değiştirmek gerekecek

• Konuyu zevkle takip ediyorum devre elemanları kısmında öğreneceklerim var daha.Eğer ömrümüz yeterse ileride bir çiftlik hayalim, hayalden öte hedefim var bol bol bu işlerle uğraşmayı planlıyorum.Ayrıca kalabalık platformdaki paylaşımlar diyagramıda kusursuzlaştıracaktır eminim
  • RÜZGAR GÜLÜ SATIN ALABİLECEĞİMİZ YER VARMI
    alırken nelere dikkat edelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Orijinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

RÜZGAR GÜLÜ SATIN ALABİLECEĞİMİZ YER VARMI
    alırken nelere dikkat edelim

İstenilen volt ve güçte ben yapıyorum. Yok arkadaş, el yapımı istemem, fabrika imalatı olsun derseniz internette bol miktarda var.
    Alırken nelere dikkat edilecek, hiçbir şeye. Satıcıya güvenip, alacaksınız. O türbinler üzerinde yazdıkları gücü ancak 50 km/saat hızında esen rüzgarda verir.

kaç kw lık ürünler vaw elinizde.link web sitesi vb.. varmı örnek projeleriniz
  • Selamınaleyküm arkadaşlar.
    Konuyu uzun zamandır takip ediyorum.1,5 metre uzunluğunda pvc borudan kanat yapmayı düşünuyorum.Hali hazırdaki türbinim verimsiz.Yardımınıza ihtiyacım var.pvc boru için en uygun çap,kesit ve kesim şekli nasıl olmalıdır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: actros_5457

Selamınaleyküm arkadaşlar.
    Konuyu uzun zamandır takip ediyorum.1,5 metre uzunluğunda pvc borudan kanat yapmayı düşünuyorum.Hali hazırdaki türbinim verimsiz.Yardımınıza ihtiyacım var.pvc boru için en uygun çap,kesit ve kesim şekli nasıl olmalıdır?

Aleykümselam sn.actros_5457.
    1,5 metre uzunluğundaki kanadı pvc borudan yapmak sağlıklı olmaz. Borunun et kalınlığı her tarafında aynı olmuyor. Bu durumda her kanat farklı ağırlıkta olunca balans sorunu ortaya çıkıyor.
    Ayrıca bu uzunluktaki kanat rüzgara karşı fazla dayanamaz.
    Bu sayfada, bir kaç yazı üstte bulunan sn. Webfaresinin de yaptığı gibi alüminyum kompozit malzemeden yapabilirseniz iyi olur.

Sn:ŞEF34
    Alüminyum malzemeden yapmak biraz masraflı olmazmı beni mazur görün.
    Pvc den yapma isteğim hazır borudaki doğal eğimdendir.
    Bulunduğum bölge mahrumiyet bölgesi,bir tornacı bile mırın kırınla işyapar burda.
    1 metre yapsam sayın ŞEF34 nasıl olur yada et kalınlığı yüksek bi üründen mi olur?
    balast işini elimden geldiğince halledeciğimi varsayıyoum affınıza sığınarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi actros_5457 -- 2 Ağustos 2013; 21:52:40 >

• Sn Şefim
    200 mm çapında mı oluyor bahsettiğiniz boru?
    et kalınlığı standartmı peki yada ne olmalı?
    http://www.youtube.com/watch?v=6jwU17Vxng0 bu videoyu izler misiniz nasıl uygun mu yapım?

resimi en kısa zamanda koyacağım efendim. ortası doç kamyon pervanesi 8 kanatlı ben soba borusunu 4 e bölüp 4 kanatlı yapmıştım.24 vdc 5 cm boyunda motor var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi actros_5457 -- 2 Ağustos 2013; 22:19:17 >
  • quote:

Sizin çizimi alıp üzerinde tekrar mıknatıs yerleşimi yaptım. Aynen benim çizdiğim gibi olmalı.
    Bobinlerin alt ve üstteki kolları çok açık, biraz daraltabilirsiniz. Bobinin merkeze yakın olan kısmının iç boşluğunu 15 mm. bırakarak çizin, daha derli toplu olacaktır. Bobin genişliği 10 mm. olacak. 2 bobini yanyana koyduğumuzda ikisinin genişliği mıknatıs genişliği kadar olacak. Yani 20 mm. olması gerekiyor.
    Bobin kalınlığını da 16-17 mm. yapabilirsin. Artık kaç sipir çıkarsa bahtına.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Şimdi bu çizim jeneretöre (alternatör) ait değil mi? Ayrıca bu AC mi DC mi oluyor?

Bir de bu konuda biraz daha resim paylaşılırsa sevinirim. Benim ve eminim ki pek çok kişinin anlamadığı çok fazla terim var. Alternatör resmi üzerinde gösterilirse daha kolay anlayabiliriz.

Teşekkürler.

• Şefim motor etiketi yok ama 24vdc yazıyor deviri kasnakla yükseltiyorum ama 2 volt ancak veriyor
    Motoru değiştiririm o sorun değilde önce teknik olarak en iyi kanatla dönüşü sağlamalıyım efendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi actros_5457 -- 3 Ağustos 2013; 10:34:07 >
  • Doğru söylüyosunuz Şefim.
    Bu gün ölçümler yaptım 3 kanatlı pvc den yaptığım prototiple.
    Motor yetersiz.
    Peki efendim konuyu önceden beri inceliyor takip ediyorum.Araba alternatörünü mü modifiye edeyim yoksa motoru kendim mi yapayım bu disk gibi yapılanlardan?

Sn ŞEF34
    Efendim yukarıda arkaşımız 6 kanat yapmış peki 6 kanat 3 kanada göre daha mı yavaş döner yoksa torklu mu döner?
    En iyisi hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi actros_5457 -- 4 Ağustos 2013; 0:17:13 >
  • selam arkadaşlar ve memetali kardeşim yukarıdaki bahse konu sana göre otomatik bana göre marş taşağı dediğimiz parça ..... bu modelini ilk defa görmeme rağmen taşağın 2 işlevi gerçekleştirdiği görünüyor . boşta iken içerisindeki yayların gücüyle tepedeki kalın cıvataların takılı olduğu uçlara veriyorsa . ceryan verildiği anda bobinin çekim gücüyle yandaki görülen kalın cıvata uçlarına güç veriyor... küçük görünen 2 civatanında 1 i şaseye bağlı olacak 2 . side bobinin çekebilmesi için ceryan veriliyor o kadar....... araçlarımızdakı normal taşaklar ın hepside amperli olmasına rağmen çift bobinli oldukları yada tek bobinli olsalarda kalın telle sarıldığı için uzun süreli dayanamayıp yanarlar..... senin resmindeki taşaktaki özellik şu ...... ince telle tek bobin sarılmış olup içerisindeki yayın özelliği sayesinde ömrünün uzun olması sağlanmıştır . bilmem yardımcı olabildimmi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: actros_5457

Doğru söylüyosunuz Şefim.
    Bu gün ölçümler yaptım 3 kanatlı pvc den yaptığım prototiple.
    Motor yetersiz.
    Peki efendim konuyu önceden beri inceliyor takip ediyorum.Araba alternatörünü mü modifiye edeyim yoksa motoru kendim mi yapayım bu disk gibi yapılanlardan?

Sn ŞEF34
    Efendim yukarıda arkaşımız 6 kanat yapmış peki 6 kanat 3 kanada göre daha mı yavaş döner yoksa torklu mu döner?
    En iyisi hangisidir?

Araba alternatörü modifiye etmek çok şey kazandırmaz. Bu alternatörün stator sacı yani nüvesi çok ince. Ortalama 20 mm. en kalını 25 mm. oluyor. Ayrıca oyuk derinliği de az, haliyle fazla tel saramıyoruz. Şayet bulabilirseniz kullanılmış bir elektrik motoru modifiye edebilirseniz daha iyi olur. Bu elektrik motoru 36 oyuklu ve stator sacı kalınlığı da en az 40 mm. olsun. Şayet 80 mm ve daha büyük statorlu bulabilirseniz çift sıra mıknatıs kullanarak 2 kat güçlü alternatör yapabilirsiniz.

Flanş alternatör nüveli alternatöre göre, yani elektrik motorundan modifiye olana göre daha verimlidir ama bu flanş alternatörü yapmak biraz zahmetli ve masraflı olur. Bir kaç deneme yanılma sonunda ancak doğru olan yapılabilir. Bu da daha fazla masraf demektir.

3 kanat hızlı döner, torku düşük olur. 6 kanat yavaş döner ama torku kuvvetli olur. Hangisi daha iyi derken, bunun kararını elinizdeki alternatör verir. Alternatörünüz düşük devirde üretime başlıyor ve güçlü bir alternatör ise 6 kanatlı olur. Alternatör 200-250 devirlerde üretime başlıyor ve düşük güçte ise 3 kanatlı yapılır.

Mehmet abi stator sacı kalınlığı dediğin yer neresi abi tek sacın kalınlığı mı tümünün mü?
    Flanş alternatör anladığım kadarıyla en iyisi ama maddi durumum elvermez alternatiflerini yapmak zorundayım.Bu bağlamda elimde çamaşır makinası motoru(kollektörlü),blendır motoru(köllektörlü),birde kısa devre çubuklu fırçasız motor vardı taşlama makinası yaptım onu.2 tane kamyon 1 tanede taksi alternatörü var.elimdekilerden olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi actros_5457 -- 4 Ağustos 2013; 14:54:19 >

• konuyu açan kardeşimiz en son 7 yıl önce girmiş bilse bu kadar rağbet göreceğini
  • quote:

quote:

Videolar aşağıda linkte.

http://www.youtube.com/watch?v=yZA6JgyqVMU

http://www.youtube.com/watch?v=fGVrpd9Qyzk

http://www.youtube.com/watch?v=2fctowrC-Ms

http://www.youtube.com/watch?v=IP_s-C5lvTU

Web sitem yok. Yukardaki videoları izlerseniz fikir sahibi olabilirsiniz.
    Elimde hazır sistem yok. İstenilen volt ve güçte özel yapıyorum.

hocam bu yaptığın proje min kaç km/h dönüyor

birde fiyatları ne hocam

• Benim alternatördeki ses rulmandan geliyormuş. Poryada cift rulman var ve 2sini sıkıştırmak gerekiyormuş. Ben direk sıkı geçme yapıp birakmıştım. Büyük yanlış. Mile geçirdikten sonra 2 rulmanı birbirine sıkıştırınca ses kesildi. Ortalama 200w ila 300w arasında değişiyor üretimi. Çok nadir 350-400 görüyorum. Çok hafif rüzgarlarda da 50-100w üretimi var.
    alternatörü geçtik artık diğer kısımlarındayız :)

merak ettiklerimden biri inverter.

diyelim 2000w sürekli 6000w demeraj gücü olan bir inverter var.

Bulaşık mak.: Sürekli 1000w
    Çamaşır mak.: Sürekli 700w
    Buzdolabı: Sürekli 50w
    TV: Sürekli 50w
    Aydınlatma: Sürekli 100w
    Bilgisayar: Sürekli 100w

Toplam 2000w etti.

Aynı anda örneğin 200w çeken başka cihaz bağladığımızda bu inverter kaldırmayacak değilmi? kullanımı bu şekilde

Üzerinden aynı anda çekeceğimiz toplam watt 2000 i geçmemeli.

Bir ev için de ideal kullanılabilecek inverter sanırım 3000w gücünde olmalı? Sistemime daha sonradan güneş panelide ekleyeceğim çünkü.

Hayır bu yanlıştır inverter 1500w bile rahat yeterli okadar parayı bağlamayın tarzında önerileri olan varsa paylaşsın lütfen :) teşekkürler

• teşekkürler.

Şu modeli araştırdım iyi gözüküyor. Kullanan veya hakkında bilgisi olan varmı.
    Fiyatı 1000 TL

Rüzgar türbünü yapıyorum

MUST POWER 3000--9000 WATT TAM SİNÜS İNVERTÖR
    BU İNVERTÖRÜN ÇIKIŞTAN 3000 WATT DEVAMLI 24 SAAT BOYUNCA HİÇ DURMADAN AKIM ÇEKEBİLİRSİNİZ
    BEYİNLİDİR
    İNVERTÖR KENDİ ISISINI KENDİ ÖLÇER EĞER ISINMA VARSA SOGUTMA DEVRELERİNİ AKTİF HALE GETİRİR KENDİNİ SOĞUTUR
    İNVERTÖR ÜZERİNDE LCD EKRAN VARDIR BU EKRAN SAYESİNDE GİRİŞ VOLTAJINI AKÜ VOLTAJINI AKÜNÜN DOLULUK ORANINI % LİK İFADE EDER AKÜDE BULUNAN AMPER DEĞERİ SÖYLER
    İNVERTÖR SICAKLIĞINI ÇIKIŞ VOLTAJI ÇIKIŞ AMPERİNİ ÜZERİNDEBULUNANLCD EKRAN SAYESİNDE GÖREBİLİRSİNİZ

BU İNVERTÖR GÜÇ KAYNAĞI OLARAK KULLANILIR
    YANİ ŞEBEKEYE BAĞLI BİR ŞEKİLDE KULLANABİLİRSİNİZ
    ELEKTRİK VARKEN AKÜLERİ
    SAATTE 45 AMPER AKIM İLE DOLDURUR
    ELEKTRİK KESİLDİĞİNDE OTOMATİK DEVREDEN ELEKTRİK KESİLDİĞİNİ FARKEDER
    DEVREYİ BESLER
    ELEKTRİK KESİLDİĞİ SİZE FARKETDİRMEZ
    ŞEBEKEDEN AKÜLERİ SARJ YAPABİLİRSİNİZ

ÜRÜNÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
    GİRİŞ VOLTAJI:24 VOLT DC
    ÇIKIŞ VOLTAJI:230 VOLT AC
    ÇIKIŞTAN ALACAĞINIZ AMPER:15 AMPER
    GÜÇÜ:3000 WATT (devamlı vereceği güç)
    9000 watt(demeraj güçü)
    FREKANS:50--60 HZ
    VERİMLİLİĞİ:%95
    AKÜ SARJ AKIMI:45 Ah
    KISA DEVRE KORUMALI
    AŞIRI YÜKTE KENDİNİ KAPATMA ÖZELLİĞİ
    UYKU MODU
    (OTOMATİK GİRME -------OTOMATİK ÇIKMA)
    AĞIRLIĞI:30 KG
    BOYUTU:58*31*30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebFaresi -- 5 Ağustos 2013; 1:24:50 >

• ŞEF34 Ş kullanıcısına yanıt
    Burada yakın özellikte var diğer ilandaki satılmış galiba.
    12 ayda taksitli veriyorlar.
    İnverter
  • 
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.