Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mehmet ali abi, 100 lük pvc benim gözüme de küçük ve dar göründü.. 150 lilikten 4 kanat keseceğim ancak 4 ünü de kullansam mı yoksa herkes gibi 3 kollu mu yapsam bilemiyorum, akım ve volt dengeli olsun istiyorum, biri zirvelerde biri diplerde olsun istemiyorum sonra onu dizginlemek verimli kullanılabilir hale getirmek sorun olur, hem daha şarj ünitesi imal edeceksin bunun için
  • peki abi 3 kanatlı olsun. Bir ara sattığımız araba alternatörlerinden bir tanesinin resmini koymuştum başka bir meseleyle ilgili, onunla karıştırılmıyordur umarım.. o yüzden bir resmini koyacağım eve gittiğimde. Bu arada şarj ünitesi diyorum mehmet ali abi ve susuyorum
  • Yo acele ettirip sıkmayayım sizi, ben bir direği dikeyim bir boşta ölçümlerini yapayım ona göre bir şarj ünitesi düşünürüz, dediğiniz gibi hali hazırda yaptığınız bunun için büyük gelebilir. Şartınız başımız üstüne.. Aslında madem istanbuldasınız bir görüşsek iyi olurdu ama malum hafta içi mesaideyiz, hafta sonuna kadar burada mısınız? Ölçüyü bilmek... evet, ne ifrat ne tefrit; sırati müstakim..
  • Kısmetse hafta sonu burada olursanız, görüşürz bir mani olmazsa. Biraz daha bilgi ve deneyimden sonra araç alternatörü modifiye işiyle ilgili de başını ağrıtacağım abi. Hayırlı günler görüşmek üzere inşallah.
  • mehmetali bey kardeşim kolay gelsin çalışmalarında başarılar dilerim (alınmadığını biliyorum yoksa şaka kaldırmayana şaka yapılmaz tüh be o kadarda uğraşmıştım)

sayın kesiktaş sabırsızlıkla sonucu bekliyoruz

bilal bey direk yapmayı düşünüyorsan sağlam bir şey yapki daha büyük alternatörlerlede kullanabilesin.
  • sayın nowanda videoyu nasıl yükledi ben bir türlü beceremedim sayfa bir tuhaf
  • hocam "DH tüp" yazan butonu kullan, = işaretenden sonrasına linki yapıştır
    quote:

Orijinalden alıntı: musa_ay

sayın nowanda videoyu nasıl yükledi ben bir türlü beceremedim sayfa bir tuhaf
  • sayfa baya uzamış sabahı bulucak tamamı :/
  • malisert32 kardeşim çalışmalarını ilgiyle izliyorum bu forumda varlıgınız yeter size kolay gelsin diger çalışmalarınızıda ilgiyle bekliyoruz ayrıca bu 260 A Ş.Ü. gerçekmi kaç watt çekiyor bunu forum izleyicilerine biraz daha açabilirmisiniz ilgi ve sabrınız için teşekürler
  • arkadaşlar mrb. yapmakta olduğum türbin için sekildeki ölçülerde neodmiyum mıknatısa ihtiyacım var. temin edebileceğim bir yer varmı acaba

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: musa_ay

mehmetali bey kardeşim kolay gelsin çalışmalarında başarılar dilerim (alınmadığını biliyorum yoksa şaka kaldırmayana şaka yapılmaz tüh be o kadarda uğraşmıştım)

sayın kesiktaş sabırsızlıkla sonucu bekliyoruz

bilal bey direk yapmayı düşünüyorsan sağlam bir şey yapki daha büyük alternatörlerlede kullanabilesin.

abi direk 6 metrelik dikdörtgen et kalınlığı da baya iyi hazır direk yani. 6 katlı binanın üzerinde 3 metrelik bir oda var merdiven kulesinin üzerinde ben de direği o kulenin köşesindeki kolona monte edeceğim öyle bir direkki ben çıksam beni de taşır en üstünde..

Bu arada bendeki motor bu:

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 29 Aralık 2010; 1:15:31 >

• bu konuyu yeni gördüm,hepinize kolay gelsin arkadaşlar

hakikaketen, süper bir fikir bu ya , niye seri üretim, uygulamaya vs, geçilmiyorkine, Maliyet yüzünden mi ? yasal engeller mi? ne ?

herkesin çatısında bir tane pervane olsa, yenilenebilir enerjiler kullanılsa falan.

Birde bu yaptığınız projelerde üreteceğiniz enerji bir evin misal kaç liralık elektrik faturasına denk?
  • http://www.aliexpress.com/store/101262/50119519-326726212/16pcs-Strong-Wind-Generator-NdFeB-Magnet.html

quote:

Orijinalden alıntı: harmek

arkadaşlar mrb. yapmakta olduğum türbin için sekildeki ölçülerde neodmiyum mıknatısa ihtiyacım var. temin edebileceğim bir yer varmı acaba

Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 29 Aralık 2010; 17:43:08 >

• Bir de bu konu başlığında amaç çevreye zararsız temiz enerji üretmektir. forumun amacı bilgi paylaşmaktır. bu bilgiyi ticari bilgi, paylaşılabilir bilgi diye ayıracaksanız buraya yazmayınız, kimle işiniz varsa kendiniz özelde hallediniz.
    Birileri bilgiyi paylaşmasaydı, sizin de ifşa edilmemesi gereken bilgileriniz olamazdı.

Böyle hayırlı bir işte ben ifşa edilmeyecek bilgi olduğunu düşünmüyorum. her bilgi paylaşılmalıdır. dünyaya hizmet eden insanlar, büyük bilim adamları da aynı zihniyette olsalardı bu gün ne elektrik olurdu ne motor.

Bir de birisinden öğrenilen bilgiyi paylaşırken copy paste yaparken, o insan da o ortamda ise en azından saygıdan, alıntı yaptığınızı belirtiniz. eliniz ağrımaz.
  • Şef abi, evet ben de farkındayım ancak bununla ilk deneyimimi gerçekleştirmek istiyorum, zaten çok da bir beklentim yok. 12 V 7 A aküyü şarj etse şimdilik benim için yeterli. Bir de sayın abim, sanırım bizim ustalar sizi hoşnut etmeden yolcu etmişler, bir kusurları olduysa ben onlar adına özür dilerim sizden. Malum sanayi milleti.. Ancak bir ihtiyacınız olursa tekrar gitmekten çekinmeyin lütfen, Beyhan usta sizinle ilgilenecektir. Kendisi vaktiyle dinamo fabrikası kurup imalat yapmış sektörün öncülerindendir daha doğrusu öyleydi sonra bazı sıkıntılar yaşamış vs şimdi bizimle birlikte çalışıyor yani demek istediğim araç şarj dinamolarıyla ilgili a dan z ye herşeyi bilir herşeye hakimdir. Tekrar ediyorum bir kusur ettilerse onlar adına sizden özür dilerim.
  • Bu aralar benim de boş vaktim oluyor, canım sıkılıyor ve bir rüzgar türbini de ben yapacağım, rüzgar alan bir yerim olmadığından çalıştırıp deneme şansım olmayacak ama harici bir dinamo ile tahrik vererek verimini ölçmeyi ve şarj devresini ayarlamayı düşünüyorum.
    motorunu kendim sarmayı planlıyorum. kasnak dişli vs.. ile enerji kaybetmek istemiyorum.
    iş bittiğinde memleketteki evimizin bahçesine 10 m lik bir direkle konumlandıracağım.
    Aşamaları sizlerle paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Bu aralar benim de boş vaktim oluyor, canım sıkılıyor ve bir rüzgar türbini de ben yapacağım, rüzgar alan bir yerim olmadığından çalıştırıp deneme şansım olmayacak ama harici bir dinamo ile tahrik vererek verimini ölçmeyi ve şarj devresini ayarlamayı düşünüyorum.
    motorunu kendim sarmayı planlıyorum. kasnak dişli vs.. ile enerji kaybetmek istemiyorum.
    iş bittiğinde memleketteki evimizin bahçesine 10 m lik bir direkle konumlandıracağım.
    Aşamaları sizlerle paylaşırım.

Sayın aktuz yapacağınız rüzgar turbini hayırlı olsun hem boş vakitlerinizi değerlendirirsiniz hemde canınız sıkılmaz hemde vatana hayırlı işler yaparsınız.
    Yazımlarınızdan anladığım kadarıyla bu işlerde tecrübeli olduğunuz anlaşılıyor herhalde bazı denemeleriniz olmuş inşallah deneyimlerinizden bizde faydalanırız.
    Bazı arkadaşlarımız senelerdir uğraşıp ortaya bişeyler koyamadı sizin cırtpırt ortaya bir ürün çıkartacağınızı umuyorum.
    Yapacagınız turbinin paylaşımlarını sabırsızlıkla bekleyeceğiz şimdiden size kolay gelsin

• flaş altönatörüm bazen 30 volt bazen 60 volt oluyor ortalama 35 volt oluyor birde elektirk yaktıgımda birde frenleme yapmasa 48 volta sabitlemek istiyordum arkadaşlar hayırlısıyla ş.ü. kenan hocam sagolsun sagladı elime ulaşınca sonucu sizlerle paylaşmak isterim şimdiden bütün forum arkadaşların yeni yılını kutlarım
    nice yeni forum yıllarına
  • Bir iki gün önce yolum düştü de uğradım o sıra beyhan ustamızla konuştum, o gün gerektiği gibi misafir edemedik ama bir ihtiyacı olursa veya yolu düşerse hocamızı mutlaka bekleriz bu sefer ben bizzat ilgilenirim dedi. Malum abi, sanayici milletinin ekseriyeti pek usul erkan bilmez, biraz da patavatsızdırlar tabi siz onları hoşgörmüşsünüz sağolun.

Bu arada tavsiyeler üzerine bi boru buldum ki (pvc den mi yapılmış bilmiyorum) dekupaj onu kesebilecek mi merak ediyorum siyah bi malzeme ve et kalınlığı 0,8 mm ve normal pvcden daha sert.
  • Kimseye nasihatte bulunmadım, o kişinin şahsınıda tanımıyorum. kim olduğu ne kadar harcadığı da umurumda değil. ben yukarıda bir üyenin, bir bilgisi olduğunu yazdığını, bunun ifşa olmamasını rica ettiğini gördüm. bu kimdi bilmiyorum. ilgilenmiyorum da. ama o ama ahmet mehmet çokta mühim değil.
    Burası bir paylaşım topiği. Herkes dünyaya hayırlı bir iş yapmanın peşinde iken, o kişi hem mühim bir bilgisi olduğunun reklamını yapıyor, hem de bunun paylaşılmaz olduğunu, ticari olduğunu söylüyor.
    O zaman burada o kişiyle bilgisini paylaşan diğer arkadaşlar, ona ilham veren yardım edenler enayimi oluyor.
    Demek istediğim bilgi hangi aşamadan sonra paylaşılmaz oluyor, ticari meta oluyor.
    Kimseye karışmak niyetinde değilim herkes istediğini yapar. bilgi almakta bonkör olunduğu kadar vermekte de bonkör olunsun yeter.
    ben sadece 1 cümlesine karşı çıktım. o da en azından bu tür muhabbetlerin pm den yapılması ve bildiğini paylaşmayan insan imajının kendisine zarar vermemesi içindi. şık durmuyordu. yoksa bura da ifşa edilemeyecek bilgilerin hepsini 100 yıllık kitaplarda bulmak mümkün, benim o anlamda bir beklentim yok. ( başkaları 12.000 harcamadan sahip olmasınlar o bilgiye tabi ki, memleket menfaati,milli servet.. Umarım hayrını görür )
    Topluluk içerisinde fısıldıyarak konusmak pek hoş karşılanmaz ama..
    İyi forumlar.

(Alıntı uyarısı başka bir şahısadır, o da dert değil ama etik durmuyordu sadece)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 31 Aralık 2010; 14:45:54 >

• 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.