Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kıymetli ustalar, palaları 100 lük pimaştan yapacağım. Her birinin boyunu 60 cm olarak düşünüyorum yani çap 120 cm olacak da bunun daha önce yapılmış şablonu var mı önceki sayfalarda? you tube da gördüm gerçi ama yine de sizlere sormak istedim. bir de 3 pala az gibime geliyor 4 tane yapacağım çünkü rüzgar çok kuvvetli değil, yüke binince durdurabilir türbünü. Bu konuda ne dersiniz?
  • müverrih kardeş verdigin bilgi için teşekkür ediyorum deneme için resimlerin birkaçını yüklemeye çalışacagım
    calışmalarım daha dene me aşamasındadır inşallah hepsini tamamlayınca sizlerle tamamını fotgraflayım paylaimak istiyorum
    burdan ayrıca kenan hocama ilgi ve alakası için teçekkürlerimi iletmek istiyorum

[simage][/simage][simage][/simage]

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • galiba üç resim eklemek istemiştiniz?
  • sayın yıldız5 teşekkürler
  • birkaç fotograf daha paylaşmak istiyorum degerli arkadaşlar

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • mustafakavci yi götürmüşler aga
  • Sayın şefim malisert üstadım şarj kontorol ünitesini iki günde yapmış büyük bir heyecanla elbisesini dikerken bir iki detayı önemsemediğini zannediyorum. Çünkü yaptığı alet prototip bazlı olduğu için paylaşıma sunmak için acele ettiğinden bilerek atladığını düşünüyorum. Zaten bu heyecanla pantolon diken terzi diktiği pantolonun düğmesini bile dikmeyi unutur hocamda potun düğmesini unutmuş çokmu
    Şarj kontorol ünitesi bu haliyle bile çok hoş duruyor.
    Malisert üstadımız isteseydi aleti uzay yolu dizisindeki atılgan gemisinin kaptan köşkü gibi,de yapardı her yerinde yanıp sönen ışıklar amper metreler volt metreler gibi aksesuarlarda takardı bundan sonraki versiyonda göreceğimizi umuyorum.
    Malisert üstadım iyiki varsın sen bu topiğin sancaktarısın sen olmasan bu topik şimdiye kadar biterdi büyük heyecanla yeni paylaşımlarını bekliyoruz.
    Nice 40 yaşlara.

• sayın şefim mehmet aliye fazla yüklenme elektronik olarak beni bile solladı baksana ben 20 yıllık elektronikçiyim ama bu konuda malisert kadar uygulamam yok eline sağlik mehmetali sana da selamlar şefim epeydir sende yazmıyorsun iyisindir inşallah
  • sayın kesiktaş bobinleri senmi sardın yoksa resmi başka bir yerdenmi aldın detaylar varmı selamlar
  • musa ay kareşim ilgin için teşekürler tamamen kedi ugraşım çok ugraşarak ürettim malesef fotograf fontlarım büyük oldugun resimlerin birçügunu gönderemiyorum ancak birertane kabul ediyor birdahakinde küçük fonlar halinde çekip gönderecegim birtanedaha fonubüyük gelmezse bir fotograf daha göndermeye çalışacagım

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • mehmetali dostum hamsinin kilosu 10 lira haberin var herhalde şaka bir yana gerçekten merak ve istek başarı getirir benim branşım yüksek frekans ondanda bıktım kafada artık basmıyor sizleri izlemek bile bana keyif veriyor başarılarının devamını dilerim

sayın kesiktaş bobinler gerçekten güzel görünüyor kaçlık telden kaç spir sardın bayağı kalın görünüyor flanşı bitirince bizimle paylaşırsın inşallah
    resimleri facebook veya başka bir siteye yükleyip linki verebilirsin kolay gelsin
  • sayın kesiktaş;
    güzel bir işcilik yapmışsınız ellerinize sağlık.
    flanş tipi alternatörlerdesonucu etkileyen ana faktör iki mınatıs arasındaki mesafe yani
    bobinlerin kalınlığı mümkün olduğunca yayvan sarmak gerekiyor ben im sardığımda
    1.05mm telden 70 sipir polyesterini döktükten sonra kalınlık 8mm idi sonuç yinede
    memnun eder boyutta olmamıştı. bu 8mm mesafeyi montajda iki mıknatıs arasını
    12mm aşağıya düşüremiyorsun sizinki resimden anlaşıldığı kadarıyla 18 mm görünüyor.
    kolay gelsin.

Rüzgar türbünü yapıyorum

• sayın şefim şaka yaptığını tabiiki biliyorum bende şöyle bir taklılayım dedim ısparta gülüne gül hamsiyi görse balina zanneder hamsinin tatlısını bilmezki

yaptığının alternetör motifiyemi yoksa yeni bir sistemmi sabirsizlıkla resimleri bekliyorum demekki bir süre susmaniz boşa değildi kolay gelsin herkese selamlar
  • aha ısparta gülünü üzdünüz demştim size director.gif]
  • Merhaba çok değerli arkadaşlar;
    Bende sizler gibi rüzgar enerjisi ile ilgiliyim. 250 metre kare bir evin ısıtma ve aydınlatmasını sağlayacak bir sistem kurmak gibi bir düşüncem var. Ama bu konuda çok fazla bir bilgi sahibi değilim. Öncelikle işin teorisini öğrenmek istiyorum.
    Siz değerli arkadaşlarımdan ricam konu hakkında elinde bilgi belgesi ve tavsiyesi olan lütfen bana mail atsın.
    Zahmetinize ve sabrınıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.
    Herkes mutlu bir dünya deleği ile.
    Sezai Andaç
    Istanbul/ Esenyurt
  • Merhaba Sezai Bey,

Ben de Esenyurttayım. Belki buradaki ustalarımızdan ticari anlamda sizinle iletişime geçen olabilir. Ancak onun dışında, öğrenmek ve kendiniz yapmak için soruyorsanız sanıyorum ki kimse size işin teorisini ve pratiğini baştan sona anlatmayacaktır. Ben pervaneleri kaçlık pvc pimaştan kaç cm uzunluğunda yapmalıyım diye başı sonu belli bir soru sordum ona bile cevap veren olmadı. Ben de daha önceki sorulara verilen tavsiye niteliğindeki sözle forumu baştan sona okumaya başladım. Siz de benim gibi forumu en başından başlayarak okursanız epey teorik ve pratik bilgi sahibi olacaksınız. Çünkü 132 sayfadır sizin sorduğunuz sorunun cevabı anlatılıyor. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Saygılar
  • mehmet ali abim cevabın için teşekkür ederim. Doğrudur şahsen benim bilgim yok elimdeki motorla ilgili ama musa abi yazmıştı özelliklerini, "900 devirde 60 volta yakın voltaj alırsın yaklaşık 300 devirlerde 15-20 volt alırsın" diye. Bizim buralarda rüzgar çok kuvvetli esiyor diyemem. Şimdilik pvc borudan yapacağım desem tavsiye ettiğin ölçülerle 100 lük boru mu kullanmalıyım yoksa daha büyük mü?

Saygılar

• PVC kanat tasarımı ile ilgili bilgi ve ölçüler veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 28 Aralık 2010; 1:12:19 >
  • andaco5 forum hoşgeldiniz
    müverrit kardeşindedigi gibi forumu baştan aşagı okuyun faydasını göreceksiniz

yıldız5 ilgin ve begendigin için teşekürler dedigin gibi bobin kalınlıkları 18mm mıknatısların birbirine yakın olması gerkiyor ayrıca pşyasadaki bazı bobinlerşn kalştesi çok düşük busefer kalınlık incelik pek farketmşyor buna dikkat etmekgerekir

musa ay kardeşim flanş altornatör denemelerim devam ediyor inşallah forumda hepsini sizlerle paylasacagım

muverrit kardeşim

Uzmanlar rüzgardan elde edilebilecek maksimum enerjinin pervane boyutları ile ilişkisini aşağıdaki limitlerle ifade etmektedirler.
    Rüzgarın bir iş yapabilme gücü vardır. Bu güç deniz seviyesinde 15º C sıcaklıkta, rüzgar hızı ʋ (m/sn) ile ilintili güç yoğunluğu (watt /m² ) tanımlanır;
    P= ½ * ρ * ʋ³ * S
    Hava yoğunluğu ρ =1,225 kg/m³ dir.
    Bu formüle göre çeşitli hızlarda ve çeşitli çaplardaki pervanelerin taradığı alanlarından hasat edebileceği rüzgar güç yoğunluğu aşağıdaki tabloda verilmiştir. Pervanenin taradığı alan S (m²)= π R²............... Π= 3,14 ......R= kanatçık uzunluğu(yarıçap)

kücük güçlerde 10 m bölü sn rüzgar hızından pervane çapına göre alınabilecek max enerji
    11m de 47.5 kw ,10m de 39.3kw ,9m 31.8 kw ,8m de 25.1kw ,7m de 19.2kw ,6m de 14.1kw ,5m de 9.8kw ,4m 6.3kw ,3m 3.5kw ,2m 1.6kw ,1m 0.4kw

dir

v(rüzgarhızı) 2m çaplı pervanede 3m çaplı pervanede p
    m bölü sn güç(watt) güç(watt) watt bölü m2
    4 72.5 163 39.2
    5 140.2 318 76.2
    6 244.9 551 132.3
    7 389 876 210.10
    8 580.9 1307 313.6
    9 827 1861 446.5
    10 1135.5 2552 612.5

olarak kanat capı ve rüzgarın hızına göre degişmektedir en ideal kanat öoklugu 3 olarak daha uyun görülmekte .alışmalarınız da başarılar

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İnşallah güzel olur. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler..
  • 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.