Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın sparroww hoşgeldin evet burdaki muhabbeti başka yerde bulman çok zor amatek motor kullanmanı tavsiye ederim düşükdevirliolursa daha iyi olur

yeni üye olan arkadaşlardan ricam isimlerini benim gibi hafızası zayıf olanları düşünerek türkçe yazmalarını tavsiye ederim çoğunlukla yanlış yazıyorum bu yüzden kusura bakmasınlar selamlar
  • Çok teşekkür ederim sn. musaay arkadaşım.Sizlere imrendim açıkçası

Ametek motorları nereden temin edebilirim karaköyde bulabilirmiyim? Bu motorla dişli kullanırsam herhangi bir sıkıntı olurmu malum kayıplar olacaktır. ve dişli kullanırsam oranını ne yapmalıyım mesela 1/4 oranı olursa pervanelerin dönüşünde sorun olurmu?
  • sayın sparrowww amatak motor topkapı tım 1 iş merkezinde bir ara gördüm karaköyde olurmu bilmem devir değiştirme işi biraz çetrefilli devri yükseltirsen güç azalır o yüzden tavsiye etmem
  • Selamlar herkese, forum sakinlerini bir arada görmek benide çok mutlu etti nice dosluklara....saygılar
  • Bir gün hocalarımızla çay içme fırsatını biz de yakalarız inşallah çok güzel bir resim gerçekten, insan imreniyor..

Saygıdeğer hocalarım, ben 36 oyuklu bir nüve kullanarak bobin sarmak istiyorum.. Bu işi de ilk kez yapcam.
    İyi bir verim almam için hangi çapta bakır kullanmalıyım ve kaç sipir sarmalıyım acaba? Ve sardığım bobinlerin iç ve dış çapı ne olur? Aynı zamanda aşağıdaki yerleşim doğrumudur? Mıknatıs boyutları da iki diş boyu genişliğinde mi olmalı?
    Tecrübeli abilerimin yadımlarını bekliyorum.. Saygılarımla..

Rüzgar türbünü yapıyorum

• Mehmet abiye fotolar için teşekkürler, paylaştığından dolayı da kenan abiye teşekkürler. Diğer abilerime de katıldıkları için teşekkürler..

ehs5btu binanın elektiriğini bedava getirmeye niyetlisin galiba.. Maşallah 36 oyuklu nüve.. İnşallah güzel olur kolay gelsin.
  • Müverrih hocam valla bu işe elini veren kolunu kaptırıyo :) Valla ben bina filan istemiyorum, 2 odalı bağ evinin ihtiyacını karşılasın yeter ya.( 3 tasarruflu lamba birde TV) çokmu istiyorum acaba :)
    En son yaptığım dinamo modifiyesinden verim almak için çok sert rüzgar gerekiyor ve çokta verimli olmuyor açıkçası.. Olmadı gibi bişi . o yüzden birde kendim sararak denemek istiyorum. Ancak kaç çaplı telden kaç tur yapmam gerektiğini bilmiyorum.. Hocalarımın yardımlarını bekliyorum. ŞEF ve MALİSERT hocalarım cevap verirler diye bekliorum...
    Saygılarımla....
  • sayın ehs5btu 202 204 206 sayfalara bakarsan benim yaptığım 36 oyuklu çalışma var takıldığın yerde sor kolay gelsinhttp://www.akilli.tv/video/506879/alternator.aspx

resimler için ellrinize sağlık sağlık güzel bir hatıra oldu
  • Musa hocam ilginiz için teşekkür ederim...

Alternatörünüzde 36 adet mıknatıs kullanmışsınız. Peki bu mıknatıslar nüveyi tutmuyor mu?.. Yani hafif yada orta dereceli rüzgarlarda dönebiliyor mu?
    Kaçlık bobin teli kullandınız?.. Ortalama kaç kg bobin teli gerekli?.. Bu konularda da yardımcı olabilirmisiniz..
    Saygılarımla..
  • tekrar merhaba amatek marka motor buldum 1000 devirde 20V 10A çıkış veriyor deviri yüksekmidir acaba?
  • sayın ehs5btu 36 adet mıknatıs tabiki nüveyi tutar ben tornada denedim pervaneye bağlama şansım olmadı elle çevirmemde 70 voltu buldum benim rotorum uzun olduğu için böyle yaptım aynısını yapmak mecburiyeti yok tabi sen 12 mık. ilede yapabilirsin tabi o zman da voltajin daha az olur tel olarak 1mm çaplı tel kullandım her oyuğa 20+20 sipir geleçek şekilde sardım bu tamamen oyuğun büyüklüğüne bağlidir çok sipir çok voltaj kalın tel çok anper gerekli ayarlamayı sen ayarlıyaçaksın kolay gelsin
  • Sağolun Musa hocam saygılarımı sunuyorum... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparrowww

tekrar merhaba amatek marka motor buldum 1000 devirde 20V 10A çıkış veriyor deviri yüksekmidir acaba?

kardeş 1000 devir çevirebileceksen sana mako şarj dinamosu verelim, hem 24 volt hem de yaklaşık 35 A

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

quote:

Orijinalden alıntı: sparrowww

tekrar merhaba amatek marka motor buldum 1000 devirde 20V 10A çıkış veriyor deviri yüksekmidir acaba?

kardeş 1000 devir çevirebileceksen sana mako şarj dinamosu verelim, hem 24 volt hem de yaklaşık 35 A

Rüzgar türbünü yapıyorum

Bende çevirebilirmiyim diye düşünüyorum ama 1000 devir çevirmek zor gibi daha düşük devirli bişeyler bulacaz artık

• Evet, daha düşük devirli
  • kim bu sayfalarla oynayıp duruyor arkadaşlar yine biri mesajları sildi kaliba sileçekse niye yazıyorlar anlamıyorum ne ıspatlamaya çalışıyorlar
  • bilgilendirme için teşekkür ederim kenan bey bu forumdaki her bilgiye gerçekten ihtiyaç var kusur ettikse affola
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Kolay gelsin Aydın kardeş. Gene döktürüyorsun. Çalışma şimdiki halinden ne çıkacağı tahmin ediliyor.
    Ustam, yalnız bu çalışma için 500 w. az değilmi ?

Sayın mehmet ustam açıkladığım veriler minumum olup bina araları rüzgar verilerine göre hesapladık yani 6 m/s 20 km hıza göre.
    maksimum 12 m/s 1500 wat verebilir ama ben bunu belirtmek istememiştim çünkü burada küçücük oyuncak fırıldağı bile yapmayı beceremeyen kişilerle
    luzumsuz polemiklere girmek zorunda kalıyoruz herneyse bu konuları düşündükce sinirden elim ayağım titriyor
    Fuara sizleri görebilmek için cumartesi tekrar geldim ama siz vazifeyi bizden önce gelip yapıp kaçmışsınız görüşemedik gerçi konuyla alakalı çok arkadaşlar vardı
    onlarla lafladık fikir alışverişinde bulunduk keşke erken kaçmasaydınız rüzgar turbiniyle uğraşan arkadaşlar kulüp veya dernek kuracaklar.
    İnşallah gerçekleşirse sizleride aramızda görmekten gurur duyarız kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesay -- 15 Aralık 2010; 22:26:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Cumartesi fuara tekrar gelipte görüşemediğimize üzüldüm doğrusu. Mehmet TURHAN, Malisert ve ben saat tam 10.00 da fuara girdik. Daha sonra Kenan abi ile buluştuk ve beraber gezdik. İlerleyen zamanda resimdeki diğer arkadaşlarla buluştuk. Gezecek yer, konuşacak kelime kalmayınca saat 15.30 gibi fuardan ayrıldık.
    Siz hangi arkadaşlarla buluşup konuştunuz ? Kimler vardı ?

Selam mehmet bey fuarda formdan facebooktan ve internette kendini gostermeyen bir hayli arkadaşlar vardı ama ben isimlerini ben burada telaffuz etmem ne derecede doğru olur bilmiyorum.
    Onun için ben yinede telaffuz etmeyeyim ama herkez sizleri takip edip tanıyan kişiler bilhassa mehmet ali sert arkadaşımızı görüp tanişmak istiyorlardı benim genel konuşmalardan o anlamı çıkardım.
    mehmet ali sert arkadaşımız çok renkli kişi bende tanışmak istyerdim hatta metin bilek beylede tanışma fırsatını kaçırdığım için üzgünüm inşallah ileri tarihte tanışırız herkeze saygılarımı sunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dtalay

genelde dinlemeyi sectıgım ıcın forumda online olmama ragmen mesajım yoktur .deger vermıs malısert uyemiz( abim yada kardesim ) sagolsun yanıtlamıs mesajımı.ama ben elektrık teknısyenı ve mesaı satlerı harıcınde led pano yapıp gecimini saglayan bırı olarak.. ustalara tek bı soru sordummm ve hala yanıtlayan olmadııı.... tekrar soruyorummm bu türbünlerde %100 turk malııı.neden yapılan türbünler solo takılırken bu turbunler cayır cayır elektırk uretıyorrrrrrr????

ben açıkçası tariften pek bişey anlamadım.madem önünden her gün geçiyorsun bir resim ekleyiver bir zahmet.

birde cayır cayır elektrik üretiyor demişsin,enerli çıkışını görebiliyorsan (volt-ampermetre gibi) birde onların resimlerini ekleyiver.

hayır onları göremiyorum ama ''fırıl fırıl'' dönüyor dersen her dönen türbin kullanılabilir enerji üretir anlamına gelmiyor,haberin ola...
    MEHMET TURHAN arkadasım elektrık üretip üretemediğini göremedim maalesef cünkü kurulan santrallara yaklasamıyosun bile hepsi 7/24 kamera kaydı altında ... benden resim istemissin hangi birini cekiyim 1.5 km önümde 95mw lık dönen 8 adet tirbünümü yoksa 10 km ilerimde dönen 38 adet 125m lık urettigi gerilimi bilmediğim türbünlerimi yoksa hemen hemen her bahcede kimi elektrik üreten kimi su pompalayan türbünlerimi ??? resim istiyosan bende cok yanii sen fuarda görursunn senede 1 kere bense hergun !!! ege bölgesi rüzgar yönünden ülkemizin en sanslı bölgelerindendir ve buna istinaden yıllardır tarımla ugrasan abi ve kardeslerimiz yıllardan beri actıkları kuyulardan su cekımlerını ruzgar gucu sayesinde yapmıslardır.yaklasık 1-2 yıldırda elektrık üretimine gecilmistir gerek bu forumu gerekse diger sitelerde bazı yorum yapan istanbuldan gelipte arkadasların kurdugu türbün diyemiyorum cöplüklerle dolu herneyse.. aslında benım sorum cok basıttı neden yapılan her turbun yere paralel acıyla dururken cevremdeki mobıl santrallere kurulan türbünler yere (tam acısını bılemıyorum ama ) yaklasık 15 belki 25 derece acıyla yukarı dogru bakıyorr.. ve yere paralel duran türbünlerin hıcbırı dönmezken bunlar elektrik uretıyor olmustu...sorularıma cevap vermeyi degilde (tabıkı bılgısı yetiyorsa ) yorum yapmayı secmissin 8-10 mıknatısı tornacıya göturup yada hurdacı hurdacı gezip step motor aramakla yada hurdacıdan bulupta verim alamadıgı motorları satmakla bu isler olmazz....
    ya MEHMET TURHAN KARDESIM seninde haberin ola benim dediğim türbünlerde %100 türk malı ve 1500 w....incelemek istersen windsar markası google ye yaz anında karsında ... hurdacı hurdacı gezmekten kurtulursun hem buarada ....

• 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.