Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm forumzedelerin bayramını kutlar nice bayramlar dilerim...
  • sayın malısert arkadaş dağ başinda kendi imkanlarıyla francıs tipi türbin yapmış yanı bu büyük başarı bu işlerde türbin çok önemli unsur ama debisi biraz daha var onun için türbin biraz küçük geliyo biraz daha büyüteceğini söyledi, turbinide tabiiki suyun debisine göre yapmak gerekiyo irtifası ise 7 metre buna göre güzel calışıyo biraz daha büyütürse KW olarak biraz daha artacaktır...
  • Sayın Şefim size bişey sormak istiyorum bu yeni yasanın içeriğini biliyormusunuz? sayın bakanımız ne demek istedi ben dinleyemedimde yani ürettiğimiz enerjinin fazlasını pıyasaya satabileceğimiz konusunda tam anlamadım çift yönlu sayac takıpta devlete veremiyecekmiyiz da piyasaya başka şekilde vereceğiz tam anlamadım konuyu dileğimiz çift yönlu sayac takıp üretimimizin fazlasını devletede verebilmek dilerim böyledir. bilen birileri bu konuyu acıklasa çok makbule gececek.. herkese saygılar......
  • sayın şefim cevabınız için teşekkür ederim...
    devrini şu şekilde kontrol etmiş zaten kalorifer sistemini isittiği için 4 kw devamlı yükte calışıyo bide büyük volant takmış bunlar kendi ihtiyaci kadar elektrikte devri ve frekansı dengeliyo ama tabii daha büyük güçlerde dengeleyemez... ben kendi sistemimde pıc kontrolu ile yapacağım yazılımını zaten hazırladım yani voltaj yükseldiğinde tabiiki devirde artacaktır bunu pıc devresi mıcro saniyelerde algılayacak ve oraya takacağım motoru hemen devreye sokacak ve kelebek vanayı kısacak düştüğünde ise acacak bu şekilde calışacak bide orjinal francıs tipi türbinlerde otomatık debi kontrolü vardır motorun devrine göre suyu ayarlar....yani türbinin üzerinde mekanik plakalar var onlar motorun hızına göre ayarlıyor.
  • rica ederim hayırlı akşamlar....
  • işte şahane bir çalışma çoçukluğumdan beri hep hayalimde olan şey ama alt yapı buna derler işte bilgi ve malzeme bu çalışmaları yıllar önce bu ülke insanları çok rahat yapmalıydı yapanın ellerine sağlık gurur duyuyorum
  • Sayın ŞEF hocam merhaba,

Hocam ben flanş alternatör yapmak istiyorum.. ancak mıknatısların bobinler üzerindeki konumlarının nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.. Hocam aşağıdaki şekilde 9 bobinli bir bağlantı görülmektedir. Sizden bu bobinlerin üzerine mıknatısları nasıl yerleştireceğimi söylemenizi rica ediyorum.. Çift rotorlu yapmam gerekiyor diye biliyorum ve sanırım 12 adet mıknatıs kullanıcam ancak bu mıknatıslar bobinler üzerinde hangi konumda duracaklar bilmiyorum.. Acaba bobinlerin oluşturduğu dış çapı 12 eşit parçaya bölsem ve mıknatısları bu şekilde yerleştirsem olur mu ve mıknatısların boyutu ne olmalı. Elimdeki 40*20*10 ölçülerindeki neodyumları kullanabilirmiyim..
    Hocam birde eğer vaktiniz olursa mıknatıs konumlarını basitçe çizerek anlatablirmisiniz.. Saygılarımla....

Resim:

http://yfrog.com/61bobinsarmj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehs5btu -- 21 Kasım 2010; 0:49:47 >

• sayın teknisyen öncelikle tebrik ediyorum debi kontrol yazılımında yardımcı olabilirim kanımca op amp ile fark yükselteci mantığı olacak devir bir voltaj üretecek ve bu voltaj referans voltajı ile karşılaştırılacak(buda 220 volt u temsil ediyor)çoksa kısacak azsa açacak şebekeye basmak içinse senkronizasyon devresi lazım vede debi kontrol çok sağlam çalışmalı ayrıca sizin sistem atıyorum 10 kwa lık sistem olacak şebekeye 5 kwa bascanız yani bi güç bandı olacak çünkü yük belirsiz ani sıçramalarda senkronizasyon zor sağlanır (bu yazdıklarım düşüncelerimdir iyice araştırmak gerekir)
  • umarım şebeke senkronizasyonlu invertörler vardır ve uygun fiyatadır yoksa zor iş gibi(şebekeye enerji basma işi)
  • Sayın avşar35 ilginiz için teşekkür ederim, tabiiki yardım almaya acığım yazılıma gelince yazmış olduğum voltmetre uygulamasını deniyeceğim, sizin bi fikriniz varsa yazılım konusunda isiste hazırlayıp bana gönderebilirsiniz bende incelerim bi ortak kanıya varırız
    nasıl olacağı konusunda. enerjiyi şebekeye vermek kendine kullandığından daha kolaydır.
    ben denemek için 2 kw enerjiyi şebekeye verdim hiçbir sorun yaşamadım tabiiki çift yönlü sayac gerekmektedir enerjiyi satmak için şebeke tabiiki bizim ürettiğimiz enerjiden güçlü olduğu için kendi nominal değerine çeker şebeke 220v ise sen 230 olarak vereceksino kendi değerine ceker küçük sistemlerde sorun olmaz ben şu anda 10 kw duşünüyördum ama yasanın içeriğini bekliyorum hele bi resmi gazetede yayınlarsın gerekirse deredeki potansiyeli tam olarak kullanmak istiyorum hatda iki dere var ikisinide birleştirme imkanım var ikisindende yararlanabilirim.....saygılar

• Merhaba arkadaşlar. HERKESİN GEÇMİŞ BAYRAMINI KUTLUYORUM.
    Şu sorunun cevabına acil olarak ihtiyacım var..."Yaptığımız jeneratörlerde,rotorun dakika dönüş sayısının (RPM) çok fazla olması nasıl bir etki yapar?""Bu sayının bir üst limiti varmıdır? "Yani (X) RPM den fazlası bir işe yaramaz diyebileceğimiz bir sayı var mı?
    Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim....
  • daha güzel sarj yapar yeterki fazla olsun.
  • nihayet statorumu polyesterle kapladım
  • bunlarda resimler

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Sayın Çaylak,

Bende sizin gibi flanş alternatör yapmak istiyorum ancak mıknatısların bobinler üzerindeki konumlarının nasıl olması gerektiğini bilmiorum. Sayın ŞEF34 hocama sormuştum ancak bu aralar foruma pek yazmıyor. Siz yardımcı olabilirmisiniz.. Sizin yapmış olduğunuz bu stator üzerinde mıknatıs konumlarının nasıl olacağını çizerek anlatabilirmisiniz.. Saygılarımla..
  • sayın 5 btu bir önceki sayfada bir kaç resim var bir video ilerde yükliyeceğim çift daraflı 12 şer adet mıknatıs karşılıklı n s diye eşit aralıkla yapıştırılır yani disk'i 12 eşit parçaya bölüyorsun statora gelince 9 adet bobin kullanıyorsun faz başına 3 bobin resimlere bakarsan daha rahat anlarsın bobinin kol uzunluğu mıknatısın uzunluğu kadar olaçak yani mıknatıs 40mm ise bobin koluda 40mm olaçak videoyu izle anlamadığın yer varsa sorarsın kolay gelsin
  • işte bu da güzel bir videohttp://www.akilli.tv/video/511584/flans-alternator.aspx
  • Sayın ÇAYLAK
    İlginiz için çok teşekkür ederim 96 ve 97nci sayfalarda flanş alternatör ile ilgili çok güzel paylaşımlar olmuş..
    Birşey daha sormak istiyorum, sizin yaptığınız ölçülerde bir flanş alternatör için ortalama kaç kilo bakıra ihtiyaç vardır..
    Sayın ŞEF e de bu paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehs5btu -- 22 Kasım 2010; 16:37:14 >
  • sayın ehs5btu ben yaptığım flanş statorun bakırını ölçmedim ama sanırım 2-3 kg bakır ister ben iki sıra mıknatıs kullanacağım için bobin büyük oldu fakat tel çapı 0.8 mm çok ince sen 1.5 mm kullanmanı tavsiye ederim veya 0.8 telden çift kat sar daha yüksek akım alırsın ikinci statorumu ben öyle yapmayı düşünüyorum kolay gelsın

bu arada forumda kimse kalmadı eski ustalar sıkıldımı başka forumlaramı kaydı ulvi beyler çokenerjikler hesaylar serkanlar nerdeler acaba hepsine selamlar çok soru sorulunca sıkıldılar herhalde bu işe bulaştık hastalık oldu valla önce mıknatıslı motor aldım sonar motor modifiye ettim şimdi flanşa merak saldım bu işe epey para harcadım fakat inanın sonuç alınca yorgunluğum geçiyor evde yer kalmadı şehirde çatıyada kuramıyorum bakalım sonunda herhalde köye taşınacağım herkese selamlar
  • Sayın ŞEF hocam haklısınız benim gibi tecrübesiz arkadaşlar girip aynı şeyleri tekrar tekrar soruyoruz. Aslında bu forumun tüm sayfalarını okumuştum ama 96 ve 97 nci sayfaları gözden kaçırmışım demekki.. yada acami olduğum ve konu hakkında pek bilgim olmadığı için dikkat etmemişim.. Çaylak 1 arkadaşımın verdiği resmin sayfasına (syf 97) gidip aradığım sorulara cevap bulabildim... Artık yapa boza bizde tecrübe edeceğiz yavaş yavaş bu işi.
    Sayın ŞEF hocama ve Çaylak 1 e ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum... Önerilerinizi dikkate alıyorum..

Bu arada bir alternatör yapım dosyası buldum pdf formatında.. Yaptıkları alternatörün tüm parçalarının ölçülerini vermişler.. Buradaki parçaları Solidworks programıyla modelleyip montajını yapcam ve bobinlerin ve mıknatısların konumlarına bakcam.. Model resimlerini de buraya koymak istiyorum ve sizinde yorumlarınızı alıp uygun görürseniz imalatına geçmek istiyorum.. Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.