Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.455.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    BOBİNLER 6ADET YAPTIM AMA 9MU YAPMAM GEREK

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • hoşgeldin tekeloğlu evet 9 adet bobin alması gerekir faz başına üç bobin kolay gelsin
  • teşekkürler sagolasın mıknatıslar yeterli dimi sayı ve boy olarak çift türibün tüşünüyorum resimdeki gibi 800w 1000w gibi güneş enerji sistemine ilave olcak bua ara güneş enerjim 150 wat
  • MIKNATISLAR ns ns diye gideceği için 12 mıknatısa 9 bobin denk gelir mıknatıs boyuna gelince ne kadar iletkene etki varsa o kadar voltaj demek 1metre de olur 1 cm de
  • son yaptığım kurulum,

memox 1000

ufak tefek aksilikler dışında 4 aydır üretimde.

eh bu son ki fırtınada da sınavı geçti,memlekete hayırlı olsun

http://www.youtube.com/watch?v=FNrjqZUqzIk

saygılar
  • teşekkür
    12 mıknatıs 12 bobin 3 faz faz başına 4 bobin dogrumudur teori
  • 12 mıknatısa 9 bobin faz başına 3 bobin
  • ok
  • merhaba sayın şefim 1mm lik tel diye aldım fakat ben 0.9 ölçtüm belki benim ölçme hatamdan olabilir
  • Kolay gelsin Rüzgar jeneratörüne merak saran arkadaşlar genelde bu siteyi takip ettikleri için onları uyarma gereği duydum jeneratörde en önemli olay düşük devirli motor bende aradığımı buldum derken bu ilana balıklama atladım
    http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-jeneratorler-ruzgar-ve-gunes-jeneratorleri-alternator-dinamo-ruzgar-ve-su-tribunleri-icin-29367107/detay 1 kw lik motora anlaştık yurt dışından gelecek motor 2 ay sonra geldi sıradan pasaklı bir motoru modifiye etmiş mıknatıslarıda silikonla yapıştırmış benim gibi balıklama atlayan olmasın diye uyarmak istedim verilen reklamla motorun hiç ilgisi yok herkese kolay gelsin.

• İlan balıkesir yurt dışından getireceğini söyreyip 1 ay kadarda zaman istiyor ilanda motorun durumu sıfır yazıyor adam gibi ben motoru modifiye edeceğim deyip ilan verse sorun yok işine gelen alır gelmeyen almaz birde motorun içini açtım mıknatısları slikonla yapıştırmış pasaklı bir işçilik var olanlar oldu artık başkalarıda bu ilana aldanmasın diye bilgi amaçlı konuyu buraya yansıttım hoşça kalın
  • gecmiş olsun mahmut1071 o ilanı bende okudum videodaki motor ile resimdeki motor aynı değildi bir soru sordum cevap alamayınca ben yırttım neyse hayat tecrübedir derler sende benim gibi kendin yapmayı dene hic değilse kendim yaptım dersin saygılar
  • Saygıdeğer arkadaşlar,
    Ben 27 yaşında Makine Tasarım Öğretmenliği mezunu bir kardeşinizim. Her nekadar forumda yazmasamda çalışmalarınızı yakından takip ediyorum..
    Bende daha önce sizin yapmış olduğunuz araba şarj dinamosunu modifiye ediyorum.. rotoru mıknatıslandırma konusunda amcamdan yardım alıyorum.. Kendisi bir mıknatıs firmasında çalışmaktadır. Rotor işi yarın hallolur.. Ancak benim motor konusunda pek bir bilgim yok, nasıl sarılır nasıl bağlanır bilmiyorum.. Liseden elektronik bölümü mezunuyum.. Elektrikle uğraşmayalı da yıllar oldu..
    Size sorum şu olacak.. Araba şarj dinamosu Bosch marka ve üst kapağını açıp rotoru çıkardığımda 3 adet kablonun olduğunu gördüm ve bunlar lehimli ancak neye lehimli olduğunu göremiyorum elbette ki diyotlara lehimlilerdir ancak plastik muhafazanın alt kısmında kaldıkları için göremiyorum.. Arka kapağıda çıkarmamıştım ve şuan motor yanımda değil. Arkadaki konjektörü de sökmedim.. bu üç kablo neyi ifade etmektedir. bunları 3 faz olarak mı değerlendiryoruz.. Esas sorum ben bu yeni yapmış olduğumuz rotoru yerleştirmeden önce kablo bağlantılarını değiştirmem gerekiyormu yoksa rotoru taktıktan sonra yine eskisi gibi şarj dinamosunun arkasındaki df d+ gibi çıkışlarından enerjiyi alabilirmiyim..

Bu arada kanat, gövde , dişli sistemi ve regülatör devresi tamamdır. Hepsi hazır.. 180v 10a bir dc motor denedim ama geri beslemeden verim alamadım...bu nedenle de bu şarj dinamosunu modifiye ediyorum...

Son birşey daha, ben bu sistemle araba aküsü şarj etmek istiyorum ancak bu sitede ve diğer sitelede bulduğum şarj devrelerinden hangisini kullanmam gerektiğine bir türlü karar veremiyorum.. Regülatör devresi olarak yine bu sitede bulduğum 12-80v 10A girişli regülatör devresini kullanıyorum.. Şarj devresi konusunda da yardımcı olursanız çok mutlu olurum.. Özellikle ŞEF , Konakord, Malisert32 gibi tecrübeli abilerimin yardımlarını esirgememlerini rica ediyorum..
    Yaptığım Rüzgar türbininin resimerini de çekip buraya koymak istiyorum en kısa zamanda...

Saygılarımla...

• hoşgeldın 5 btu elbette bu elimizden geldiğince yardım ederiz modifiye yaptığın alternatör çalışır fakat 12-13 sıpır olduğu için devri yuksek ister tahminim en az 1500 devir ister o yüzden bobinler sökülüp yeniden sarmak gerekir diye düşünüyorum kolay gelsin
  • evet arkadaşlar flanş alternatöre başladım 50 adet mıknatısımda geldi bobinleri sardım sıra geldi bobinleri polyesterle kaplamaya

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • bobinler 100 spir

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Öncelikle Kenakord ve Çaylak1 hocalarıma ilg ve alakalarından dolayı teşekkür ederim...
    Çaylak hocam, ben bu şarj dinamosu modifiye işine kalkışmadan önce sayın ŞEF hocamın yazılarından yola çıktım, daha önce kendisi yapmış ve trek-med arkadaşımıza da yaptırmışı.. ikisi de iyi sonuç elde ettiklerinden bahsetmişlerdi..
    İşte bu noktadada sayn ŞEF hocama soru sormak istiyorum.. Kendisi de cevaplarsa çok mutlu olurum..
    ŞEF hocam ben bu bosh marka 12v 80 a araba şarj dinamosunun rotorunu söktüm ve 12 adet neodyum 45 mıknatısla ( 40X20X10)döşedim.. Bobin sargılarıyla hiç oynamadım.. Nüvede bobin uçlarından 3 tanesi birbirine bağlanmış diğer 3 çıkışta birşeylere lehimlenmişler ayrı ayrı, ancak neye lehimlendiklerini göremiyorum çünkü plastik muhafazanın altında kalıyorlar, daha doğrusu içinde.. Muhtemelen diyotlara bağlılar.. Bu bağlantının yıldız bağlantı olduğunu düşünüyorum.. DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM ACABA? Neyse... Abi ben bu rotoru yerine monte ettim ve dinamonun kapaklarını kapatıp elle çevirmeye çalıştığımda çeviremedim.. Çok güçlü oldu bu mıknatıslar.. İngiliz anahtarıyla tutup çevirebildim ancak.. Rüzgar çevirebilir mi bilmiyorum.. 1- ACABA BU MIKNATISLARI DEĞİŞTİRİP 40X20X5 ÖLÇÜLERİNDE NEODYUM MIKNATISLAR KULLANARAK DÖNME MOMENTİNİ DÜŞÜRMELİMİYİM YOKSA AYNI ÖLÇÜLERDE AMA DAHA DÜŞÜK ETKİYE SAHİP BAŞKA BİR MIKNATISLA MI BUNU YAPMALIYIM?
    2- BİRDE BU MOTORUN BOBİN BAĞLANTILARINI DEĞİŞTİRMEM Mİ GEREKİYOR?
    3- BAĞLANTILARA DOKUNMADAN YAPTIĞIM DENEMEDE MATKAPLA ÇEVİRDİĞİMDE DİNAMONUN ARKASINDA BULUNAN HEM B+ HEMDE D+ ÇIKIŞLARINDAN VOLTAJ ALIYORUM.. ( ŞASE GÖVDE) İKİSİDE AYNI ÇIKIŞ MI BUNLARI ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Sayın ŞEF34 Hocam Yardımlarınızı esirgememenizi rica ediyorum.. Tüm tecrübeli abilerimin yardımlarına ihtiyacım var.. Babam, oğlum seni yıllarca okuttuk bu işi yapman lazım senin diyip üzerimde acayip bi baskı oluşturdu :) Abi şu babamın bağ evini bi aydınlatalım yaw :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehs5btu -- 13 Kasım 2010; 23:56:41 >

• Malisert hocam çok teşekkür ederim ilginiz için..
    Hocam benim elimde bosh marka 12v 80a lik bir dinamo vardı ve onu modifiye ediyorum.. yukarda yazmış olduğum sorunlarla karşılaştım .. Acaba sizin bu konudaki tecrübe ve fikirleriniz neledir... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehs5btu -- 14 Kasım 2010; 0:01:56 >
  • Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Malisert ve Şef hocalarımın ilgi ve alakası beni çok mutlu etmiştir.. Hiç sıkılmadan herkese yardımcı olmaya çalışmak takdir edilmelidir.. Bilgilerinizi paylaşmanız, bu mantığı taşımanız değerli insanlar olduğunuzu göstermektedir diye düşünüyorum.. Bilmiyorum aranızda eğitimci olanlarınız var mı ama keşke olsaydınız.. Eğitim kurumlarının bu tip insanlara ihtiyacı var....

Malisert hocam ve ŞEf hocam tüm önerilerinizi dikkate alıyorum ve hepsini uygulayacağım..
    Dediğiniz gibi mıknatıs ve nüve arasında 1 mm den az bir mesafe var.. Sanırım rotor üzerinden tornada talaş alarak işe devam ederim diye düşünüyorum.. Bu şekilde denedikten sonra yine olmazsa bu sefer mıknatısları değiştiricem... amcam (mıknatıs firmasında çalışmaktadır) yanılmıyosam silisyumoksit35 takarsak daha rhat döner dedi.. Ama neodyuma göre etkisi daha düşük tabiki.. eğer bunları takarsam verim düşebilir diye düşünüyorum malisert hocamın dediği gibi...
    Evet dişili sistemi kullanacaktım ama ŞEF hocamın tavsiyesiyle kanatları direk olarak mile takmayı deniyeceğim öncelikle...

Hocam bu arada bir kaç resim ekleyeyim dedim.. imageshack sitesine yükleyim oradan aldığım link ile forma eklemek istiyorum ama olmadı bir türlü ... Siz resim eklemek için nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehs5btu -- 14 Kasım 2010; 1:03:16 >

• merhaba sayın şefim evet tel 0.8mm elimde bir makara var değerlendirmek istedim nasılsa stator değiştirmek flanşta kolay diye düşündüm gönderdiğiniz resim içinde teşekkürler forumu baştan sona taradım bir çok resmi arşivime ekledim bobonlerin yanyana geldiğinde yaklaşık 2cm genişliği var yani mık. genişliğinde uzunluğunuda iki mıknatıs genişliğinde yaptım 8 cm iki mıknatısı yanyana bağlamayı düşünüyorum forumlarda hiç görmedim bir değişiklik deniyeyim dedim bakalım olaçakmı ilginize çok teşekkür ederim

Malisert kardeş istanbula gelen istanbuldan kaçmak istiyor inan bana orada sakinliğin tadını çıkar ist. tek iyi yönü aradığını bulabilmen ha gezmek için evet güzel ama yaşamak için değil ah bu aklımla köyde olaçaktım her tarafı alternatör döşerdim vallahi saygılar
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.