Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.456.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski yel değirmenleri yüzyıllarca kullanılmış incelemek faydalı olabilir

Rüzgar türbünü yapıyorum
  • arkadaşlar fırın kurutmalı izelasyon lakı fön makinasıyla kurutsak olurmu bide bu lak sıkı sarılmış bobine nüfuz edermi bana öylemi geldi bilmiyorum daha önce sarım yapıp lakladığım zaman şişme yaptı bobin rijitlik kayboldu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: avsar35

arkadaşlar fırın kurutmalı izelasyon lakı fön makinasıyla kurutsak olurmu bide bu lak sıkı sarılmış bobine nüfuz edermi bana öylemi geldi bilmiyorum daha önce sarım yapıp lakladığım zaman şişme yaptı bobin rijitlik kayboldu gibi

sayın avşar

ben zaman sıkıntısı çektiğim için sarım işini dışarıda yaptırıyorum dolayısı ile izalasyon detayı bobinajcıda saklı :),
    ancak bobin sarma işi bittikten sonra,bu sarım için yeteceğini düşündükleri miktardaki sıvıyı (vernik,polyester,lak )
    statordaki bobinleri fırça ile hızlıca geçtikten sonra , kalanını bobinlerin üzerine dikkatli biçimde boca ettiklerini gördüm.
    bu konuda kullandıkları teknik hep aynı.ve kendi sardıkları bobinleri sökerken gördüğüm gayet güzel işliyor :)

kolay gelsin

• http://www.akilli.tv/video/506879/alternator.aspx

evet arkadaşlar yukardaki linkte son çalışmam var şimdi sıra geldi iyi bir türbin yapmaya saygılar
  • teşekürler kenan bey sizlerin sayesinde dediğiniz gibi şimdi rüzgar enerjisini doğrusal enerjiye en verimli şekilde çevirmek aklımda bazı projeler var cizim yapabilirsem paylaşaçağım iyi günler dilerim.
  • Evet güzel bi çalışma olmuş yolun acık olsun.....
  • Teşekkürler metin bey
  • Merhaba.

Konuyu tam anlamıyla inceleyemedim kısa sürede incelerim fakat şunu eklemek istedim. Yaptığınız türbün de telif haklarınızı aldınızmı? sonuçta internet ortamını kullanıyoruz bu çok önemli bir konu.
  • merhabalar,
    Sayın "çaylak1" arkadaşım harika bir çalışma olmuş ve çok güzel bir şekilde yaptıklarınızı derlemişsiniz.
    Tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
    Kolaygelsin.
  • Teşekkürler sayın şefim epey oldu sesiniz çıkmıyor sizleri özledik forumu yanlız bırakmayın

Çalışmama gelince aslında kısa zamanda yapmadım uzun zaman sizleri inceledim o yüzden pratiği kısa zamanda oldu yinede daha iyi yapılabilir

Sayın afyonlu sizede çok teşekkürler kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalıştık unutmamak lazım her zaman daha iyisi yapılabilir herkese iyi çalışmalar
  • elinize sağlık musa bey.

kolay gelsin
  • teşekkürler mehmet bey sizede iyi çalışmala
  • teşekkür ederim mehmet hocam benim bobin biraz özel sarım artı performans üzerinde bobin çok önemli olduğu için çok özeniyorum uyduruk elle sarıyordum şimdi tornacı bir abime sarım makaniği yaptırıyorum bugün umarım sarmış olurum
  • sayın şef34 malisert32 hocam ben boshc marka 14v 115 amper oto altarnatöründen modifie yapıp

350 400 devirlerde 24 v 25 30 amper almak istiyorum bu mümkünmüdür yardımcı olurmusunuz acaba

ben bu işten anlamıyorum sizlerin yardımı ile yapacağım yardımcı olursanız tabi

stor 36 oyuklu rotor mili uzunluğu 16mm rotor 55.5mm 103.5 mm

ben tornacıya 20 cm mil yaptırdım rüzgar türbünü pervane takılabilmesi için birde aynı orjinalı gibi demir silindir yaptırdım alumünyüm yokmuş demir yaptırdım sayın şef34 malisert32 ustamın geçmiş sayfalarda demir daha iyi olduğunu anlatmışlar.

yaptırdığım demir silindir 55.5mmx 103.5 mm sizlere sormadan mıknatıs almadığım için şimdilik rotor orjinali ile aynı sizlerin tavsiyesi üzerine mıknatıs alıcam ama kaça kaç alayımbendeki storda ayuk aralarının mesafesi içten içe 1.5 cm falan

şimdi kafamı karıştıran bir olayda yıldız ve 3 gen bağlantı bunda yıldız bağlarsam 24 v ratah alırım dediler ama yıldız bağlantıyı nasıl yapacağım storda çıkış olarak
    3 faz 2 şer tel çıkmış hemen yanında 3 adet bobin çıkışı kısa devre yapılmış hemen olun karşıdanda yine 3 bobin çıkışı kısa devre yapılarak o değer 3 lü güruba bağlanmış yanı 6 adet bobin uçları kısa devre ve 6 adette 2 şer 2 şer far çıkmış r s

şimdi ben bu bağlantıyı nasıl yıldız bağlantı yaparım

ve mıknatısları kaça kaç alıyım stor aralarındaki mesafeyi yardım

resimleri ekliyorum daha açıklayıcı olsun diye stor sargılarındaki uçlara renli koblo leğmlettim rahat anlaşılsın diye

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eydost06 -- 16 Ekim 2010; 12:38:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Elinize sağlık Musa bey,hayırlı olsun.

Sn.eydost06;Beni yanlış anlamayın ama siz bu işi zor yaparsınız.Niye?çünkü bu işi isteyerek yapacak kişi önce oyuk sayısını doğru dürüst saymalı.Sizin resimlerden 36 oyuklu olduğunu ben görüyorum siz statorun yanında olduğunuz halde 32 oyuk sayıyorsunuz ve yazıyorsunuz.(stor 32 oyuklu rotor mili uzunluğu 16mm rotor 55.5mm 103.5 mm-yazınızdan alıntı)Ne diyelim size kolay gelsin.

sayın mehmet ustam hatasız kul olurmu elbette olmaz hiç kimse anasının karnında öğrenmedi bu işleri
    paylaşmak güzel bir şey anlatmak istemiyorsan elbette anlatma size sorla soru soran yok
    sizde ilk başta başladığınız günleri söle bi geri dönüp düşün bakalım ne hiç bir bilgim olmadan bu kadar
    yol aldım ne güzel sargıları yazmışım uçları diye bilirdin şu şekilde yaparsan yıldız bağlantı olur diye
    şü ölçülerde mıknatıs alıcaksın diye yol gösterebilirdin ama olurmu maliset usta sen bu işi yapamassın iş biti olemi neyse yanlış anlama kardeşim asla seni kırmak veya hakaret etmek değil ve böle bir hakkımda yok olamazda burası paylaşım formu ticarethene değil siz bilgi vermesseniz bir başka arladaşım bilgi verir
    olur olmaz o proplem değil siz bu güne kadar bir dünya oto altarnatörü modifie etmişinizdir
    bana ilk bi iki sorum vardı 24 v 25 30 am alırmıyım dedim diyebilirsinki orjinal sargıları ile olmaz veye olur
    neyse yinede tşk ederim yardımların için ama güzel çalışmalarınız gerçekten güzel başarılarının devamını dilerim hayran kaldım ama sanmayınki bu işi sadece ben yaparım sanmayın elbette herkez yapabilir zamanla yeterki önce paylaşmasını bilelim her şey menfaat değildir.

sayın şef hocam cevap yazmamış bakalım şefimin görüşü nedir ben bu altarnatörü yapıpsenin ilk yaptığın sistem den iyi olucakmı olucağını sende görüceksin bakalım

yukarda mıknatıs ve yıldız bağlantı için sorduğum soruları mehmet turhan beye de sorumyorum bakalım onların yaklaşımı nasıl takip edip görün bakalım herşey menfattmı

• malisert hocam nüve aliminyum olmaz demirsoylu olmak zorunda benim sistem polyester dolgu yerine aliminyuma oturtmak bobinleri amaç soğutma bobinleri
  • mehmet kardeşim çok tşk ederim ilginiz için

şimdi bedeki storda yukarda resimdede gördüğün gibi

6 adet bobin var dolayısı ile 12 adet uç var

6 tane faz çıkışları yapılmış 2 şer 2şer rs t

değer 6 uç da kısa devre edilmiş

yıldız bağlamak için o 6 adet kısa devreye dokunmadım

2 şer 2 şer faz çıkışlarını ayırdım dolayısıyla 6 tane uc oldu

ölçü eletinde bızırda o 6 ucta kısa devre gibi ötüyor 00.7 om gösteriyot

yıldız bağlamak için 3 gurupta omaj olup 3 guruptada omaj olmasa tamam da

yoksa ben diğer o 6 adet kısa devre olan yeridemi ayıracam acaba?

Rüzgar türbünü yapıyorum

• vahlahi mehmet kardeşim anlamadım ben bu yıldız ügen olayını

bizim storda 6 bobin var

dolayısı ile 12 adet uç var

3 adet uç kısa devre değer uç faz çıkışı

yine

3 det uc kısa devre değer uç faz çıkışı

fazlar 2şer 2şer 3 adet paralel faz

ve o 3 lü kısa devre gurupta kende aralarında paralel bağlı

resim çivemiyorum çizebilsen derdimi anlatacam ama

resim için sakın bana gülmeyin ben şu an bu şekilde bağlı bu da 3 gen

yıldız nasıl olcak resimde tarif edebilirmisin acaba

Rüzgar türbünü yapıyorum

• USTAM BU ŞEKİLDEMİ ACABA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eydost06 -- 16 Ekim 2010; 20:19:59 >
  • Elimdeki Güneş Panelini Kaynak Yetersizliğinden Satıyorum Fiyatı 210 tl almak istiyenler ulaşabilirler..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-43-watt-gunes-paneli-12-volt-3-6-amper-31549615/detay
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.