Şimdi Ara

Rüya tabirleri gerçek midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rüyalarımız bize geleceği anlatıp çeşitli mesajlar mı verir yoksa sadece sıradan bir bilinçaltı faaliyeti midir?



  • Sıradan bir bilinçaltı faaliyeti.
    -bana göre-
  • Tabiki yol gösterici rüyalar vardır. Ama hepsi değil. Hatta çoğu değil.
  • yaklaşık 3 yıldır her gece en az 1 rüya görüyorum ; eğer rüya tabirlerinin %10u bile gerçek olsaydı inanılmaz extreme bi hayatım olurdu o yüzden onlara bakmaya bile gerek yok bence :)
  • Rüyamda yemin ediyorum haşa Allahı gördüm. Şeytan felan olabilir. Sen bana inanmıyordun deyip yukardan üzerimize birşeyler atıyordu yemin ederim. Bir caddeye tüm insanlar toplanmış Dayak yiyorduk. Sürekli içimden ben inanıyorum tamam inanıyorum diyordum Saklanmaya çalışıyordum.
    %100 bu gece görülmüş rüyadır.

    Şekli de böyleydi kanatsız kırmızı siyah rengi vardı çok çevikti.

     Rüya tabirleri gerçek midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 11 Kasım 2012; 17:42:35 >




  • Bilinçaltının uydurması ...Ama Mesajlar verebilir..
  • belki şuanki yaşam rüya rüyada gerçekteyiz.Çok düşünüyorum ama hala sonuca varamadım bu konuda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gelecek ile ilgili mesajlar içerdiğine inanmasam da "sıradan" diyemeyeceğim bilinçaltı faaliyetleridir rüyalar. Çoğu zaman farkında bile olmadıgımız hislerimizi, isteklerimizi, sevinç ve üzüntülerimizi iletirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istişare geleceğe dair bilgiler verir ama net bir biçimde geleceği göstermez sadece olup olmayacağını rüyadan anlamaya çalışırsın.
    örnek:/ mesela bu ay sonunda üst makama yükseltilme ihtimaliniz var bunla ilgili namazınızı kılarsınız dualarınızı okursunuz ve gece istişareye yatarsınız diyelim ki rüyanız açık renkler gördünüz bu iyiye işarettir yani bi üst makama çıkabileceğinize işarettir eğer koyu renkler gördünüz siyah gibi buda kötüye işarettir bildiğim kadarıyla böyleydi yanlışım varsa affola



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_rq7 -- 26 Kasım 2012; 15:12:23 >
  • al sana bir rüya; rüyamda çok zengindim fakat sonra rüyamda olduğumun farkına vardım uyanıklık yaptım ve bir çantaya altınları doldurup üstüme bağladım sonrada irkilerek kendimi uyandırdım sence ne oldu? sağa bakıyorum gelmemiş sola bakıyorum yok, yastığın altına da baktım bir umutla gelmemiş. Ölünce de rüyadan uyanacağız , işte rüyanın anlamları budur bize rüyada yaşadığımızı, dünyaya değer vermememiz gerektiğini anlatır.
  • Dogustan kor bir insanin ruya goremeyecegi bilindigine gore sadece bilincaltidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle gerçek değildir. özel yöntemlerle istediğin rüyayı görebiliyorsun. rüyana kendin şekil veriyorsun yani.(bir kaç kez başınıza gelmiştir sanırım rüyada olduğunuzu anlayıp rüyayı değiştirmişsinizdir. onun gibi ama bunda direk kontrol sizde ne isterseniz onu görüyorsunuz bir nevi yapay gerçeklik gibi bişey.)
  • Rüya, piskolojide "bilinçaltından mesajlar" olarak tanımlanır. Hatta bazı "iyi" piskologlar rüyalara çok önem verir ve yorumlarlar. Fakat bizim anladığımız bir yerlerden sallama gelecekten haber veren yorumlar değildir bunlar. Hastanın bilinçaltı yapısı ile çok önemli fikirler verirler.

    Fakat rüyalar geleceği de görebilirler. Bilinçaltımız bizim farkedemediğimiz şeyleri farkeder ve depolar. Örneğin siz bir insanla iletişiminizde çok öfkelisinizdir ve son haddinizdedir artık fakat farkında değilsinizdir. Rüyada o insan ile kavga ettiğinizi görürsünüz hiç alakası olmayan bir günde, bilinçaltından çıkmıştır. Ve siz o insanla karşılaştığınızda bir husumet yaşayabilirsiniz. Bu, rüyanızın geleceği gördüğünü değil; sizin bilmediğiniz daha doğrusu farkında olmadığınız bir "gerçeği" gördüğünü gösterir. Buna benzer bir çok örnek yaşadım.

    Fakat rüyamda "şurda uçak düşüyordu" vesairesinden durumlara itibar etmiyorum. Toplumsal bir bilinç olduğuna dair ufak kanıtlar da vardır, uzaktaki bir arkadaşınızı çok düşündüğünüzde veya rüyanızda gördüğününüzde o insanın hiç aramıyorken sizi araması gibi... Kesin olmamakla beraber, bu yönde görüşler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 27 Kasım 2012; 18:34:36 >




  • Yaşadığın olayların bilinçaltına yansımasıdır diyebilirim. Ancak rüyaları tabir etmek çok eski zamanlara dayanıyor. Ve ayrıca Allah Hz.Yusuf'a rüyaları tabir etme yeteneğini bahşetmiştir. Ve böylelikle o günden bu yana alim insanların yazdığı tabir kitaplarında bazı açıklamalar mevcuttur.Tabii bu tabirlere inanmak dine ne kadar inandığınıza bağlıdı

    Ama benim görüşüm rüyaların hepsinde bir nebze de olsa gerçeklik payı olduğu. Rüyamda gidip adamın tekini öldürüyorsam illa gerçekte de bunu yapcağım anlamına gelmez. Zaten tabirler de bu yüzden vardır . Ama dediğim gibi inanıp inanmamak size kalmış.

    Bir de her zaman kafama takılan sorudur bu... Ya biz şu anda rüyadaysak ve başka bir zaman mesela öldüğümüzde uyanacaksak? Uyanırsak nerde ve nasıl bir gerçekliğin içinde olacağız ?

    Bir de benden size bir tavsiye akşam vakti kesinlikle gördüünüz bir rüya hakkında konuşmayın. İnanmayabilirsiniz ama bence iyi değil ...




  • rüyalarımın gerçekten olmasını bilim nasıl çözer acaba sanırım takyonlara falan bağlar ışık hızından daha hızlı gittikleri için geleceği görüyor olmalıyım bilinç altında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    rüyalarımın gerçekten olmasını bilim nasıl çözer acaba sanırım takyonlara falan bağlar ışık hızından daha hızlı gittikleri için geleceği görüyor olmalıyım bilinç altında.

    fizikçiler değil
    nöroloji/psikoloji/psikiyatri/nörofizyoloji ya da başka bir alandır. Çok fazla bilgim yok ama fizikçilerin ilgilenmedğini biliyorum. Mesajınızda bilime karşı bir iğneleme seziyorum ya da fizikçilere mi demeliyim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.