Şimdi Ara

Rüya Gibi Bir MP3 Çalar - JRiver Media Center v20 Çıktı! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
467
Cevap
3
Favori
35.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yalnız bu yazılım hakkaten güzel ses çıkarıyor yahu. 128 kbps'lik mp3'ten en az 320'lik kalitesi alıyor gibiyim, ama bu tanımlamaya yetmiyor. Mükemmel netlikte ve doğallıkta ses, her ayrıntı belirgin. Demin Winamp+Enhancer'a bir geri döneyim dedim, eyvah eyvah yani.

Juniorx'e tekrar teşekkür ediyorum bana bunu yüklettiği için.
  • herkese merhaba,
    tavsiyeleriniz üzerine ben de programı indirip bir bakayım dedim; hakkaten dediğiniz kadar varmış, ses kalitesi bakımından şimdiye kadar kullandığım programlar arasında en iyisi..
    fakat program sistem kaynaklarını deli gibi sömürmekte, amd athlonx2 3800+ ve 1 gb ram var makinamda, gördüğünüz gibi cpu kullanımı sadece mp3 dinlerken % 60 civarlarında geziyor. bu normal midir? yoksa ayarlarınla alakalı düzeltmem gereken bir şeyler mi var??

[img=http://img151.imageshack.us/img151/4919/adszkh5.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabolus79 -- 26 Nisan 2007; 16:33:58 >
  • Evet makinayı biraz kasıyor ama süper bir oynatıcı
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolus79

herkese merhaba,
    tavsiyeleriniz üzerine ben de programı indirip bir bakayım dedim; hakkaten dediğiniz kadar varmış, ses kalitesi bakımından şimdiye kadar kullandığım programlar arasında en iyisi..
    fakat program sistem kaynaklarını deli gibi sömürmekte, amd athlonx2 3800+ ve 1 gb ram var makinamda, gördüğünüz gibi cpu kullanımı sadece mp3 dinlerken % 60 civarlarında geziyor. bu normal midir? yoksa ayarlarınla alakalı düzeltmem gereken bir şeyler mi var??

[img=http://img151.imageshack.us/img151/4919/adszkh5.th.jpg]

Bende %5-10 arası değişiyor, sizde bir terslik var. Arka planda doysa import ediyor olabilir.

• @inferno,
    biraz daha kurcalayınca cpu ya bu kadar yüklenme sebebinin bitdepth'i 32 bit ve sample rate'i 192000Hz e getirmem olduğunu gördüm; 16 bit ve 92000hz örnekleme de % 8 civarına düştü. bahsettiğim ayarlarda daha iyi ses kalitesi verdiği aşikar fakat cpu ya sadece bir medya oynatıcısının bu kadar yüklendiğini bilmek nedense canımı sıkıyor.

merak ettiğim bir başka konuysa ASIO desteği.şu an onboard realtek 24bitHD ses kartımı kullanıyorum.bu kartta donanımsal olarak ASIO desteği var mıdır?varsa ASIO kullanmak için ayrı bir driver mı yüklemem gerekiyor acaba?
    böyle bir şey donanımsal destek olmadan mümkün değilse ses çıkışı için directsound mu yoksa waveout mu daha kaliteli ses verir??
    yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • j. river multimedia yı indiriyorum bakalım.. deneyince yorumlarımı yazarım ama winampden kolay kolay vazgeçeceğimi zannetmiyorum.. aradığım parçayı hemen bulması... playlist ve ana ekrrana çift tıklayınca minimize etmesi kendini çok ama çok işime yarıyo...

bende megaworks + audigy 2 zs var... megaworksun sert olan baslarını çok iyi yumuşatan jammix enhancer eklentisiyle kullanıyorum.. ayrıca winamp sürümüm 2.95.. asla 3 ve 5 sürümünü tavsiye etmiyorum çünkü ses kalitesini değiştiriyo bence ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolus79

@inferno,
    biraz daha kurcalayınca cpu ya bu kadar yüklenme sebebinin bitdepth'i 32 bit ve sample rate'i 192000Hz e getirmem olduğunu gördüm; 16 bit ve 92000hz örnekleme de % 8 civarına düştü. bahsettiğim ayarlarda daha iyi ses kalitesi verdiği aşikar fakat cpu ya sadece bir medya oynatıcısının bu kadar yüklendiğini bilmek nedense canımı sıkıyor.

Onları "source" seçmek daha doğru olmaz mı? Kaynağınız belirttiklerinizden daha düşük değerlere sahipse, sizin onları yükseltmenizin pratikte ne faydası olur?

EDIT: Bahsettiğiniz ayarları yapmama rağmen %10'u geçmiyor bende. Sesteyse pek bir değişiklik gözlemleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inferno -- 26 Nisan 2007; 22:54:02 >
  • arkadaslar bunu tam ve yenı surumunu ındırebılcegımız bı lınk varmı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Inferno

Onları "source" seçmek daha doğru olmaz mı? Kaynağınız belirttiklerinizden daha düşük değerlere sahipse, sizin onları yükseltmenizin pratikte ne faydası olur?

EDIT: Bahsettiğiniz ayarları yapmama rağmen %10'u geçmiyor bende. Sesteyse pek bir değişiklik gözlemleyemedim.

evet aslında haklısınız,şu an ben de dediğiniz şekilde source'a getirdim.ilgilendiğiniz için teşekkürler..

diğer belirttiğim konuda fikri sunabilecek kimse var mı acaba??

quote:

merak ettiğim bir başka konuysa ASIO desteği.şu an onboard realtek 24bitHD ses kartımı kullanıyorum.bu kartta donanımsal olarak ASIO desteği var mıdır?varsa ASIO kullanmak için ayrı bir driver mı yüklemem gerekiyor acaba?
    böyle bir şey donanımsal destek olmadan mümkün değilse ses çıkışı için directsound mu yoksa waveout mu daha kaliteli ses verir??

• arkadasalr ses kalıtesı ıcın bı ayar yapmak gerekırmı acaba ben yukledım sımdı fakat ayar bolumunu bulamadım
  • ya bu zımbırtı jammix le aynı, bi cacığını göremedim ben
  • PROGRAMLARI Silmiş Denetim masasında yok oldu neapacam
  • sesde gercekten cok fark oluyo Technics saol dostum
  • sende sağol dostum.
    kullanmaya başlayalı neredeyse 1 sene oldum haala üzerine medya oynatıcısı tanımıyorum ses kalitesi konusunda
    darkchild bırak abicim winampi falan ben elimi bile süremiyorum artık vicdanım rahat etmiyo çok daha iyi ses varken winamp kullanmak.
    fıstık gibi sistemin varmış yazık etme işte dinle gör nasıl değişecek Dünyan

quote:

Orjinalden alıntı: soner121

sesde gercekten cok fark oluyo Technics saol dostum

• denedim o kadar abartılacak bişey yokmus
    winampda iyi buna gerek yok bence ama paylasımın için tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky_walker2

denedim o kadar abartılacak bişey yokmus
    winampda iyi buna gerek yok bence ama paylasımın için tesekkurler

Sizin için bir değişiklik yok ise size Winamp yerine Jetaudio yu tavsiye ederim
  • Arkadaşlar Jetaudio 7.0.1.3002 PLUS yani full kullanıyorum.Ses kalitesi gerçekten jetaudio'dan daha mı iyi ona göre indirip kuracağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mav13

Arkadaşlar Jetaudio 7.0.1.3002 PLUS yani full kullanıyorum.Ses kalitesi gerçekten jetaudio'dan daha mı iyi ona göre indirip kuracağım.

Kur arkadrşım kur gerçekten arada fark hissettim.i pod skini de güzel oldu ha
  • Kurdum hemde 12.0.222 yi kurdum üstelik sağlam bir patch'de buldum.Fakat jetaudio'ya göre pek tatmin edici gelmedi açıkçası.Nedenlerinide açıklayım

1-Jetaudio'ya göre equalizer ayarları daha detaylı fakat jetaudio plus'a göre daha verimli değil.(jet-audio flat-rock daha tatmin edici)

2-Output formatında ayar yapınca playlist bunu kabul etmiyor ve şarkıyı başlatmıyor

3-Bende 5.1 ses sistemi var jet audio'da X-surround özelliği Jriver'da 5.1 channels ayarına göre daha temiz ve daha net ses veriyor

4-Jriver effectlerde ve subwoofer ayarlarını aynen korumak gerekiyor yoksa sesde dalgalanma yani ani ses artışı ve azalması olabiliyor

yaklaşık 1.5 saatlik denemede bu Jriver bende bu fikirlerin oluşmasına neden oldu ama kullanacağım genel olarak beğendim fakat

1 numara jetaudio plus
  • jet audioyu ilk çıktığı günden beri kullanırım sesi bası dolgun verir.
    winampten iyidir her türlü
    ama j.river'ı düzgünce kurcalayıp ayarları ses sisteminize en uygun hale getirirseniz eğer jet audioyu ses olarak 3e katlamak mümkün oluyor bariz bir biçimde..

bendede 5+1 var 1 aydır ve aklımı yititrmek üzereyim ses kalitesinden
    bilhassa 192kbps üzeri mp3erde yıkılıyor ortalık

quote:

Orjinalden alıntı: mav13

Kurdum hemde 12.0.222 yi kurdum üstelik sağlam bir patch'de buldum.Fakat jetaudio'ya göre pek tatmin edici gelmedi açıkçası.Nedenlerinide açıklayım

1-Jetaudio'ya göre equalizer ayarları daha detaylı fakat jetaudio plus'a göre daha verimli değil.(jet-audio flat-rock daha tatmin edici)

2-Output formatında ayar yapınca playlist bunu kabul etmiyor ve şarkıyı başlatmıyor

3-Bende 5.1 ses sistemi var jet audio'da X-surround özelliği Jriver'da 5.1 channels ayarına göre daha temiz ve daha net ses veriyor

4-Jriver effectlerde ve subwoofer ayarlarını aynen korumak gerekiyor yoksa sesde dalgalanma yani ani ses artışı ve azalması olabiliyor

yaklaşık 1.5 saatlik denemede bu Jriver bende bu fikirlerin oluşmasına neden oldu ama kullanacağım genel olarak beğendim fakat

1 numara jetaudio plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 8 Mayıs 2007; 15:42:06 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.