Şimdi Ara

Rusya/Sibirya'da yaşıyorum, soruları alabilirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
3
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde kış ayını hiç sevmem ama sibirya nın kışı çok iyi be abi
  • oymakus kullanıcısına yanıt
    1. Soru: Maddi durumumuz çok iyi sayılmaz, bir tanıdığımız masraflarımı üstlendi (okul parası, yurt parası, uçak parası) onun dışında ailem aylık 350tl gibi bir para gönderiyor geçimimi onunla sağlıyorum. Yetiyor mu? Yetiyor Allah'a şükür.

2. Soru için cevabım ise Türkiye gibi diyebilirim. Lakin Türk kızları gibi tripli, bol egolu ve kendini beğenmiş değiller. Şimdiye kadar yolda yürürken kime tanışma teklif etsem geri çevrilmedim. Çoğusuyla da birden fazla buluştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostoyevski okurken falan hep sibiryaya sürgün ederler ya merak ediyorum böyle eskiden kürek cezasını çektikleri yerlerden tarihi eser falan var mı

• Şimdi ben de merak ettim, yarın gider sorarım bir kaç kişiye. Şehrin tarihi ile ilgili çok bilgim yok ne yazık ki.

• hep gitmek istediğim yer sibiryadır. soğuk hava . evde battaniyeni alıp tam sıcak çay içmelik.
  • universite sistemleri nasil? turkiyedeki gibi sinav var mi?
  • Manzara atacağına karı kız resmi at

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chill Out

@dekareme
    Okuduğum üniversite Rusya'nın en iyi 2.inşaat mühendisliği üniversitesi.

1. sıradakine paramız yetmedi :)

Pişman mıyım? Asla.

Eğitim, insanlar, maddi olanaklar yönünden Türkiye'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

@Jouska - İnşaat Mühendisliği okuyorum hocam, eğitim amaçlı geldim.

Dersler rusça mı , ingilizce mi?
  • quote:

1. Soru: Maddi durumumuz çok iyi sayılmaz, bir tanıdığımız masraflarımı üstlendi (okul parası, yurt parası, uçak parası) onun dışında ailem aylık 350tl gibi bir para gönderiyor geçimimi onunla sağlıyorum. Yetiyor mu? Yetiyor Allah'a şükür.

2. Soru için cevabım ise Türkiye gibi diyebilirim. Lakin Türk kızları gibi tripli, bol egolu ve kendini beğenmiş değiller. Şimdiye kadar yolda yürürken kime tanışma teklif etsem geri çevrilmedim. Çoğusuyla da birden fazla buluştum

Yolda yürürken karşıdan gelen kızı gördün, çok güzelmiş dedin ve hemen o an tanışmaya mı çalışıyorsun? bu duruma şaşırmıyorlar mı? gelende bu işler önce bakışlar, kesmeler, dikkat çekmeler vs ile olur, bir anda olacak iş de değil ki..

• Yaşanmaz lan orda
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    Ruslar için var mı yok mu bilmiyorum ama Yabancı öğrenciler için bir sınav sistemi yok. Adam kafan basıyorsa gel oku diyor. Lise diploman yeterli sadece

• dekareme kullanıcısına yanıt
    1. Dersler Rusça ya da ingilizce (senin seçimine bağlı, bölümü İngilizce okumak istiyorsan ingilizce okursun)

2. Tabiki de öyle damdan düşer gibi olmaz. Bakarsın, göz göze gelmeye çalışırsın, o da sana bakıyorsa zaten durmana gerek yok :)

• Ne güzeldir şimdi alacaksın nescafeni kar yağışında oturup yudumlayacaksın...
  • Chill Out kullanıcısına yanıt
    hocam 350 tl mi dolar mı tl ise mükemmel ama dolar olmasın eğer 350tl ise o parayla bir ay neler yaptığını bir yazar mısın kardeşim çok merak ediyorm
  • quote:

Ruslar için var mı yok mu bilmiyorum ama Yabancı öğrenciler için bir sınav sistemi yok. Adam kafan basıyorsa gel oku diyor. Lise diploman yeterli sadece

Hocam bi ozele bakarmisin

• atakan3454 kullanıcısına yanıt
    Her hafta Cumartesi gecesi kulüp, maksimum 300 ruble harcıyorsun. O da Ay hesabına vurduğunda 78-80 lira yapıyor (kura göre)

Aşırı harcamam yok, yemek olarak da makarna, pilav, patates kızartması, patates haşlaması standart öğrenci yemekleri yani :) zaten elimden maksimum bu gelebiliyor. Yemek yapmayı bilmiyorum. Patates kilosu 15ruble 1tl falan. 1 kilo patates 2 gün yetiyor. 10 adet yumurta 1.5 tl o da 3-4 gün idare ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 12 Kasım 2017; 23:22:50 >
    yani 350 tl mi yok artık ya e hocam süpermiş bize resim falan at kurban olayım galerinde ne varsa dök gitsin
  • atakan3454 kullanıcısına yanıt
    Bu benim harcamam, 1200 lira ile geçinemiyorum diyen arkadaş da var. Aylık 3000ruble yani 190 liraya geçinen Kırgız arkadaşlarda.

Müsait oldukça resim atarım.

• Rusyada Eczacılık okumak için ne gerekir? Nasıl giriyorsun üniversiteye.? Mülakat gibi bir şey var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam ben sana pm atamıyorum bir sorun var bana bir pm atar mısın bir kaç soru soracağım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.