Şimdi Ara

Rush (2013) | Chris Hemsworth - Daniel Bruhl | Ron Howard (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
1
Favori
31.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık sahnelere değinmek gerekirse... Aslına bakarsanız olmayabilirmiş. Ama James Hunt'ın yaşadığı hayatı gözler önüne sermek için araya 2-3 tane açık sahne serpiştirmişler. 120 dk'lık bir filmde 2-3 tane böyle sahne olması da çok değil, sonuçta ne film ve dizileri gördü bu gözler. Ailecek izlenecek bir film olmadığı görüşündeyim. Açık sahneler bir yana, Lauda'nın trajik kazasının görüntüleri, ardından yüzünün büyük bi' kısmının yanması, iç organlarını iyileştirmek için kullanılan yöntemler vs. derken, tüm bunları küçük bir çocuğa izlettirmemek gerek zaten.

James Hunt ve Niki Lauda'nın rekabetini sadece duymuştum. Bu rekabetle ilgili ne bir materyal okudum ne de onların dönemine ait bir video izledim. Ama bu film, böylesine bir rekabeti neden daha detaylı araştırmadım dedirtti bana. Filmden sonra Lauda'ya olan saygım daha da arttı.

Filmde Lauda'yı oynayan Daniel Brühl'e de değinmeden geçmemek lazım. Oyunculuğu buram buram kalite kokuyor. Hunt'u oynayan Chris Hemsworth'ün de hakkını verelim ama Daniel Brühl çok daha iyi bi' iş çıkarmış bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 8 Ocak 2014; 22:31:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Böyle bir filmde neden göğüs, yatak muhabbeti gösterirsin anlamıyorum.
    O sahneler olmasa 10 numara film olacaktı. Eşim ve çocuğumla nasıl izleyeyim bu filmi şimdi?

bende üstte aynı yorumu yaptım hocam bu hollywood'un içinde cinsellik geçmeyen komedisi

sevişme geçmeyen aksiyon filmi yok biyografi filmlerede mutlaka katıyorlar hayır amacınızıda anlamıyorum

ne güzel aile filmi yapın dahada çok izlensin o sahneleri göstermek yerine 2 tane arka plan ah uh sesi koyun tamam anlarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diego Ribas

quote:

O sahneler olmasa 10 numara film olacaktı. Eşim ve çocuğumla nasıl izleyeyim bu filmi şimdi?

bende üstte aynı yorumu yaptım hocam bu hollywood'un içinde cinsellik geçmeyen komedisi

sevişme geçmeyen aksiyon filmi yok biyografi filmlerede mutlaka katıyorlar hayır amacınızıda anlamıyorum

ne güzel aile filmi yapın dahada çok izlensin o sahneleri göstermek yerine 2 tane arka plan ah uh sesi koyun tamam anlarız

pasifik rim de öpüşme sahnesi bile yok :) tavsiye ederim biraz bilimkurgu seviyorsanız izleyin derim. Ama tabi bu film resmen biyografi niteliğinde olduğu için hunt ın umarsız ve sınırsız yaşamasını örnekleye bilmek için bu tarz filmde böyle egzejere sahneler olabiliyor maalesef :)

• @sercann35

Daniel gerçekten rolünün hakkını sonuna kadar vermiş.
    Ve ne ilginçtir ki Lauda'nın gençliğine çok benziyor.
    Resmen gerçek kişiliklerin genç hallerini izledim desem yeridir.

Niki Lauda

Rush (2013) | Chris Hemsworth - Daniel Bruhl | Ron Howard

Bu da Daniel Brühl

James Hunt

Chris Hemsworth

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 8 Ocak 2014; 23:11:40 >

• Bu arada bu Daniel Brühl Inglorious Bastards'da da oynamıştı. Filmi çekilen kahraman Alman rolünde.
  • quote:

Hocam ben 15 yıldan fazla zamandır f1 takip ediyorum.
    Yani kişileri de yaşadıkları olayları da biliyorum.
    Ancak F1 izleyicisi olmayan birinin bile beğeneceği bir film olmasına rağmen bu sahneler yüzünden izletemiyorum kimseye.
    Benim bahsetmek istediğim buydu.
    Her ne kadar Lauda dönemini canlı izlememiş olsam da 2000 öncesinden beri izliyorum

Bahsetmek istediğinizi gayet iyi anladım hocam. Çevremde F1 ile alakası olmayıp, filme giden kişilerin yorumları yazdıklarımın ötesine gidemiyor.
  • quote:

Film bizim burdaki sinemaya gelmedi.
    Mars sinemayı arayıp sorum gelecek mi diye onlar da cevap veremeyince nete düşmesini bekledim.
    720 p olarak izledim . Zaten hikayeyi biliyordum, beyaz perdeye mükemmel taşımışlar.
    Keşke gereksiz açık sahneleri koymasaydılar da ailece izleyebilseydik.

Filmdeki klasik F1 pilotu tanımı :

Bağrından iki düşme açık bir playboy edasında kadınların taptığı bir karakter olarak göstermeye çalışmışlar ki yanlış da değil o dönem içim. Tabi bunların da bir bedeli bar o da ölüm riski. O yüzden akıllı bir adamın yapacağı bir iş değil F1 pilotluğu o yıllarda.

Şimdi bir yanda para, partiler, sana tapan kadınlar bir yanda da ölüm riski.

Ölüm riskine bakarsak filmde zaten çok güzel anlatmışlar. Yarış öncesi ölen pilot haberleri, kaza yapan bir pilotun bacağından kemiklerin görünmesi araca ayaklı tabu yakıştırmaları, Laudan'nın olayı matematiksel açıklamaları vs...

Ölüm tehlikesini bu kadar etkili anlatan bir filmde bunu dengeleyen şeyin de güzel anlatılması lazım.

Kötü tarafı bu kadar net bütün çıplaklığıyla anlatırken iyi yanları bir iki öpüşme sahnesiyle geçiştiremezsin. Kaza yapan pilotun kemiğini gösteriyosan o göğüsü de göstereceksin. Başka yolu yok. Kesinlikle gereksiz değil o sahneler.

Bir devler memurunun hayatını anlatmıyorsun sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 9 Ocak 2014; 14:52:13 >

• Öner kullanıcısına yanıt
    Adam dönemin şampiyonu, yakışıklı mı yakışıklı, playboy mu playboy...
    O sahneler o filmde olmak zorunda dostum, o adamların biyografisini yapıyorsan, seyirciyi gerçekçiliğe inandırmak istiyorsan o sahneler de olacak.
    O tarz sahneler istemiyorsanız sansürü bol Türk filmlerine talim etmek zorundasınız.

Gerçi birkaç sene içinde bu sahneleri de kesip yayınlarlar sinemada hiç merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 9 Ocak 2014; 15:22:33 >
  • @neuro
    @evoo

Arkadaşlar sizin kadar ben de biliyorum gerçek hayat hikayesinin anlatıldığını.
    Ancak benim bahsettiğim şey başka.
    Bu adamın playboy olduğunu mu anlatmak istiyorsun, o zaman adamla kadını (natali dormer) odaya girerken gösterirsin, soyunmaya başladığını gösterirsin, sonra da kamera açısını değiştirirsin.
    Zaten izleyen salak değil, anlayacaktır orda seviştiklerini.
    Kadını çırıl çıplak tüm uzuvları ile gösterip izleyicinin gözüne gözüne sokmaya gerek yok.
    Ben bunu anlatmak istedim.

Peki Gerçek yaşam hikayesi olan bu filmi siz anne-babanızla izleyebilecek misiniz? Ya da izler misiniz?
  • bu filmi dün izledim, gerçek bir hikayeyi yansıttığını öğrenince daha da hoşuma gitti.Gerçekten çok başarılı ve etkileyiciydi her bakımdan. Sevişme sahnelerine gelirsek pek o kadar açık sahne yok ancak böyle filmlerde sevişme sahnesine de gerek yok, arkadaşın dediği gibi "soyunmaya başladığını gösterirsin, sonra da kamera açısını değiştirirsin" vs yeterli olur. Kimi eşiyle, kızıyla iyi bir film izlemek istiyor, e haliyle de rahatsız olabiliyor 10 yaşındaki kızıyla böyle bir sahneyi izlemekten.
  • quote:

@neuro
    @evoo

Arkadaşlar sizin kadar ben de biliyorum gerçek hayat hikayesinin anlatıldığını.
    Ancak benim bahsettiğim şey başka.
    Bu adamın playboy olduğunu mu anlatmak istiyorsun, o zaman adamla kadını (natali dormer) odaya girerken gösterirsin, soyunmaya başladığını gösterirsin, sonra da kamera açısını değiştirirsin.
    Zaten izleyen salak değil, anlayacaktır orda seviştiklerini.
    Kadını çırıl çıplak tüm uzuvları ile gösterip izleyicinin gözüne gözüne sokmaya gerek yok.
    Ben bunu anlatmak istedim.

Peki Gerçek yaşam hikayesi olan bu filmi siz anne-babanızla izleyebilecek misiniz? Ya da izler misiniz?

Aynı şey ölüm riski için de geçerli o zaman. Kaza yapmış pilotları göstermesin. Sadece aracın takla attığını göstersin bitsin gerisini biz anlayalım.

Ya da Lauda'nın yanmış suratını göstermesin hastanede. Sonuçta sargı bezi var değil mi? Biz anlayabiliyoruz o suratın yandığını.

Teşhir olayını gerçekçi yaptığın sürece tadında bıraktığın sürece evet gerekli. Yine söylüyorum bir öğretmenin bir politikacının hayatı değil bu film. F1 pilotları. Sıradan bir hayatı olan ya da zengin ve sıradan bir hayatı olan birisinin hayatı değil.

Atıyorum bir satranç şampiyonunun filmi yapılsa o filmde şampiyon adam sevgilisiyle sevişse o zaman derim. Sırf iki göğüs bacak görmek isteyen insanları da çekmek için yapılmış derim diye ama bu farklı...

Başka bir örnek : Freddy Mercury'nin hayatını anlatan bir film çekseler yine eleştirecek misin bacak göğüs gözüküyor diye...

Eğer sen çıkmış kemikleri gösteriyorsan o yanan suratı gösteriyorsan (ki oscarlık makyaj var orada) bacak göğüs de göstereceksin.

Ha onları da göstermeyeceksen ölüm riskini sadece istatistiksel olarak versen kaza olayını da sadece bir iki sargı beziyle geçiştirirsen o zaman belki kabul ederim. Ama o zaman da filmin asıl güzel sahenlerinin etkinliği kalmazdı (Hunt'ın adamı tuvalette dövmesi gibi...) Belgesel tadında bir filmden öteye gidemezdi.

• Yahu bu film çocukla izlenir mi?
    Tüm çıplaklığıyla görünen kemikler mi dersin, yanan yüz mü dersin, yoksa Lauda'ya yapılan endoskopi sahnesi mi dersin, bu tür filmi çocuklara izletmek akıl karı değil. Bu tür sahnelerin gerekliliği konusuna gelirsek, hostesle ilişkiye girdiğinde içinde bulunduğu ruh halini yüzünden, tavırlarından anlıyoruz Hunt'ın. Bana göre bu sahneler hiç de gereksiz değildi.
  • film hakkında çok olumlu yorumlar aldım hemen indirdim bugün olmadı yarın izlicem kısmet olursa
  • Formula 1 ile hiç ilgim yoktur. Filmi izlerken sıkılır mıyım veya konusunu anlamakta zorlanır mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Formula 1 ile hiç ilgim yoktur. Filmi izlerken sıkılır mıyım veya konusunu anlamakta zorlanır mıyım?

F1 ile ilgili olmayanların da beğeneceği bir film. İzlemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Yahu bu film çocukla izlenir mi?
    Tüm çıplaklığıyla görünen kemikler mi dersin, yanan yüz mü dersin, yoksa Lauda'ya yapılan endoskopi sahnesi mi dersin, bu tür filmi çocuklara izletmek akıl karı değil. Bu tür sahnelerin gerekliliği konusuna gelirsek, hostesle ilişkiye girdiğinde içinde bulunduğu ruh halini yüzünden, tavırlarından anlıyoruz Hunt'ın. Bana göre bu sahneler hiç de gereksiz değildi.

Aynen katılıyorum.
  • quote:

Ya siz beni anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.
    Peki çocukla izlenmez, anne-baba, ya da daha açıklayıcı ifadeyle.
    "-Ailenizle izleyebilir misiniz?" diye sorayım.

Bu bir araba yarışı konulu film.
    Araba yarışında kaza da olur ölüm de... Bunları gösterirsin.
    Eğer bu filmden Lauda'nın kazasını ve sonrasındaki durumu çıkarırsan film özelliğini kaybeder.
    Çünkü film bunun üzerine kurulu.

Ama Hunt'ın hastanede hemşire ile beraber sevişmesini göstermese bile film özelliğini kaybetmez.
    Hatta uçaktaki sahneyi bile göstermese film yine özelliğini kaybetmez.

Sizler filmi nasıl izliyorsunuz anlamıyorum.

Böyle arşivi yapılacak ve oturup eş-dost- akraba ile izleyip güzel vakit geçirilebilecek bir filmi , 2-3 dk. lık gereksiz (bana göre) sahne yüzünden sadece kendin izleyebilir hale geliyorsun.

Filmdeki tüm sex sahnelerini çıkarın ve izleyin. Bakalım film özelliğini kaybedecek mi?

• quote:

quote:

Eğer bu filmden Lauda'nın kazasını ve sonrasındaki durumu çıkarırsan film özelliğini kaybeder.

Ama Hunt'ın hastanede hemşire ile beraber sevişmesini göstermese bile film özelliğini kaybetmez.

Böyle arşivi yapılacak ve oturup eş-dost- akraba ile izleyip güzel vakit geçirilebilecek bir filmi , 2-3 dk. lık gereksiz (bana göre) sahne yüzünden sadece kendin izleyebilir hale geliyorsun.

Filmdeki tüm sex sahnelerini çıkarın ve izleyin. Bakalım film özelliğini kaybedecek mi?

Araba yarışı konulu film nedir abi ya?Bu bir BİYOGRAFİDİR.

Bu filmde ele alınan en önemli noktalar Lauda ve Hunt'ın arasında ki çekişme ve onların hayatları.

Lauda disiplini elden bırakmayan,hayatını içkiye ve kadınlara dayamayan,discolarda bulunmayan ve sevilmeyen bir insan.Diğer taraftan ise tam tersi karakter olan Hunt var.O sahneler olmayacakta ne olacak?

Çok abartıyorsunuz.O sahneler olmasa zaten tepki alırdı film,Hunt'ın yaşamını anlatamadı diye.Tek taraflı bakıyorsunuz olaya.

Film hakkında yorumum ise her şeyiyle mükemmel olmuş. 10/10

• Her açıdan hiçbir detay atlanılmadan gösterilmesi bence filme ayrı bir güzellik katmış.Bazı yorumları okudum.Aile ile izlenmeyecek demişsiniz.Tamam belki küçük çocuklar izleyemeyebilir, ama unutmayın bu normal yetişkin filmidir.Çocukların arabalara özendirilmesi için hazırlanan bir film değil hatta f1 anlatan bir film de değil bu yanlış bir düşüncedir.Burdaki anlatılan şey Niki ve James arasında geçen olaylardır.Tarihi değiştirmeden eksiksiz bir şekilde aktarmaları çok güzel olmuş.Bu yılın en iyi filmleri arasındadır.
  • quote:

quote:

Evet kaybedecek.

Araba yarışı filmi değil bu film. Formula 1 pilotunun hayatını anlatan bir film.

İyi ki de koymuşlar o sahneleri. Nedenini yukarıda anlattım.

Yoksa adamın bacağından çıkan kemiklere o yanmış surata bir şey demeyip de iki tane göğüs görünce kıyameti koparan tipler sırf ailesiyle izleyebilsin diye belgeselimsi bir film izleyecektik.

Yok abi. Freddy Mercury'nin hayat hikayesini anlatan bir film çekseler ona da der bunlar ben bu filmi çocuğumla izleyemeyek miyim diye...

Evet izleyemeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 10 Ocak 2014; 14:33:22 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.