Şimdi Ara

Runes Of Magic Türkler Banlandı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
24.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler USA da açtım Reni de oynuyorum tük arkadaşlar eklesinler beni oyundaki nick im Felenia EKLEYİNNNN !!!!!!!!!!!!!!! kLAB FELAN KURALIM
  • Arkadaşlar ben şimdi ENG yani EU clientini indiriyorum. EU clienti ile ABD serverlarında oynama imkanım varmı? yoksa illa sitedeki dili ABD'ye çevirip öyle mi indirmek gerekir?
  • ırkcılık denilen şey bu olsa gerek..
  • Konunun ırkçılık ile hiç bir alakası yok, eğri oturup doğru konuşalım. Uzun süre oyunu oynamış olmakla beraber (neredeyse 2-3 ay olacak bırakalı) durumunuza ben de üzülmedim değil. Fakat şöyle bir durum söz konusu bu tür oyunlarda (F2P) malesef oyuncular oyun içindeki hiç bir sanal nesne ya da karaktere tam olarak sahip değildir ve bu kullanıcı sözleşmesinde de açıkça ibraz edilmektedir. Yayımcı firmalar her an hesabınıza sebep göstermeksizin herhangi bir müdaheleyi gerçekleştirme hakkına sahiptir. Oyuna gerçek para harcayan arkadaşlar istisna gibi durabilir fakat malesef onlar da oyunu daha iyi şartlarda oynamak yani başka bir deyişle Item Shop hizmetine servis hakkı kazanmak için harcama yapmış olduğundan bir hizmet karşılığı olarak ödeme yapmış olup, bu hizmeti de kullandıklarından yine bir hak talep edemezler, belki sadece harcanmamış özel para birimi geri ödemesi alabilirler (Runes Of Magic için diamond geri ödemesi gibi). Şimdi olayı öncelikle Frogster tarafından ele alırsak eğer, onlar büyük ihtimalle GamersFirst'ün RuneWaker'a yaptığı şikayet sonucu böyle bir şey yapmak zorunda kaldılar sonuç olarak kimse oyuncusunu kaybetmek istemez kaldı ki günlerce makro yapan insanları bile banlamazlar yeri geldiğinde en kötü ihtimalle düşündüğümüzde her oyuncu oyun ekonomisinin bir parçasıdır ve kaybedilmek istenmez, düz mantık bu. GamersFirst için durum biraz daha farklı oyun hala beta aşamasında, sürüm Frogster serverlarına göre oldukça eski ve hala çözülmeyi bekleyen yüzlerce hata var ortada. Ödenen bir telif hakkı söz konusu ve bunun ticari anlamda geri kazanılabilmesi için daha fazla oyuncu gerekli. Hal böyleyken kimse GamersFirst serverlarında vakit kaybetmek istemeyip Frogster serverlarında eğlencesine baktığından oyuncular normal olarak eksik kalır ve gerekli para kazanılamaz. Durum bu şekilde yani kimse tam olarak suçlu değil malesef çünkü her şeyin kılıfı hazır ve olan sadece sizlerin emeğine olmuş durumda. Geçmiş olsun, umarım problem herkes için hayırlı olabilecek şekilde çözülür.

• Forumlar her derde çare galiba.
    Ben de neden oyuna bağlanamıyorum diyordum. Meğer ise, bir düzenbazlık varmış işin içinde.
    Sonsuz Macera ile hiç işim olmaz, berbat ve sorunlu bir oyun. Herşeyin orjinali her zaman daha iyidir. Orjinalden şaşmayacaksın.
    Oyuna yeni başlamıştım, burada okuduklarım çok işime yaradı. Amerika oyun sunucusu Reni'de yeni oyuncu hesabı yarattım ve oradayım artık.
    Teşekkürler.
  • quote:

LOGAR,

Anlaşmamızda var diyorsunuz ama, Türk kanunlarında verilen hak geri alınamaz. !!! Yani demektir ki, siz iki firma (daha çok gamerfirst tabii ki frogster zorlanarak bu uygulamaya dahil edildi) biz Türk oyuncuların emeklerini ve belkide paralarını çalan hırsızlar konumundasınız. (en azından benim gözümde büyük bir emek hırsızısınız) Eğer bir yaptırım olacak ise, mevcut hesaplar banlanmaz, bunda sonra Türkiyeden hesap açımı engellenebilir. Yasal olanı budur. Tabii ki biz yine tepkimizi gösterir gerekli yerlere gereken başvuruları yaparız ama TC kanunlarına göre verilen hakkın geri alımı gibi bir durum söz konusu değildir. Bel fıtığı nedeni ile askere alınmayan bir vatandaş, hastalığı geçince hadi gel bakalım askere denemez..

Bizler sizin Frogster ile karşılıklı yaptığınız anlaşmadan önce EU da hesap açıp oyunu oynadık. Tonlarca para harcadık saatlerce zaman geçirdik. Güzel arkadaşlıklar kurduk... Bunca güzel şey, sadece sizlerin ticari çıkarlarınız açısından elimizden ZORLA alınıyor. İşin komiği bizlerin bu yaptırım karışında sessiz sedasız oturacağımızı mı sandınız? Yokssa TR sererındaki o abi 1k gold plz, abi kasarmısın beni diye bağıran, yada olur olmadık yerde ana avrat söven, küfürcü oyuncuklardan mı sandınız? (ben TR de oynarken böyle adamlar çoğalmış idi özellikle habertürk gazetesinin dağıtımından sonra.. halen öyle mi bilmiyorum, öyle değilse sadece serverdaki oyunculardan özür dilerim yöneticiler daha beter lafları hak ediyorlar)

Hepimiz aklı başında adamlarız ve çok güzel bir şekilde tepkimizi dile getiriyoruz. Sizin düşündüğünüz gibi EU dan banlatırsak biz bunları mecbur buraya gelir bizde oynarlar durumu yok yani.. Yaptığınız hamle ters tepti.. Bize büyük bir tokat attınız ama biz bir ikincisi için diğer yanağımızı çevirmeyi red ediyoruz.

Bu konu bu şekilde bitmeyecek ve üzerini kapatamayacaksınız!!

Dilerim yaptığınız hatanın ne derece büyük olduğunu anlamışsınızdır. Bu yaptırımınızın, şirketiniz için ne derece kötü bir karalama kampanyasına dönüşeceğini önceden görebilirsiniz umarım. Tek yapmanız gereken, bu saçma uygulamadan bir an önce vaz geçmek. Bizlerden özür dilemek. Belki bu sayede halen serverlarınızda gerçek (!) oyuncular barındırabilirsiniz..

Ayrıca söylemem gerekir ki, char ım TR serverına asla taşınamaz.. Ben EU serverlarında gerçek para harcadım. Onların sadece oyuncusu değil, müşterisiyim.. Yani bana sormadan, benim satın aldığım bir şeyi başka bir yayıncıya devredemezler. Böyle bir durumda yasal yollara başvuracağımı kendilerine de ilettim. Ne olursa olsun ASLA TR serverlarına dönmüyorum. Bu tür bir uygulama sergileyen oyun yöneticilerinden ne beklenir ki? Ben dönüp onların beni yönetmesine izin vereyim..

Neyse merakla bekliyoruz bakalım.. En çok bir hafta sürer toparlanmamız.. Şu anda bile zaten iyi birşeyler yapma aşamasındayız. Avukat arkadaşlarım ile görüştüm sonuna kadar haklıyız :) Yani elinizde RW ile yada Frogster ile yapılmış bir anlaşma da olsa, açılan mahkemeyi kazanma şansımız çok yüksek.. (imiş) Çünkü burada madur edilen taraf bizleriz. Her neyse bu konuyu isterseniz sizde bir avukatlarınıza danışın bakalım onlar ne diyecek. Çünkü bu durum devam ederse ciddi anlamda olayı yasal mercilere intikal ettirmeyi düşünmekteyiz.

Saygılar !!

• ne olursa olsun dava açılması halinde oyuncuların lehine olucağını düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikvarol

quote:

LOGAR,

Anlaşmamızda var diyorsunuz ama,Türk kanunlarında verilen hak geri alınamaz. !!! Yani demektir ki, siz iki firma (daha çok gamerfirst tabii ki frogster zorlanarak bu uygulamaya dahil edildi) biz Türk oyuncuların emeklerini ve belkide paralarını çalan hırsızlar konumundasınız. (en azından benim gözümde büyük bir emek hırsızısınız) Eğer bir yaptırım olacak ise, mevcut hesaplar banlanmaz, bunda sonra Türkiyeden hesap açımı engellenebilir. Yasal olanı budur. Tabii ki biz yine tepkimizi gösterir gerekli yerlere gereken başvuruları yaparız ama TC kanunlarına göre verilen hakkın geri alımı gibi bir durum söz konusu değildir. Bel fıtığı nedeni ile askere alınmayan bir vatandaş, hastalığı geçince hadi gel bakalım askere denemez..

Bizler sizin Frogster ile karşılıklı yaptığınız anlaşmadan önce EU da hesap açıp oyunu oynadık. Tonlarca para harcadık saatlerce zaman geçirdik. Güzel arkadaşlıklar kurduk... Bunca güzel şey, sadece sizlerin ticari çıkarlarınız açısından elimizden ZORLA alınıyor. İşin komiği bizlerin bu yaptırım karışında sessiz sedasız oturacağımızı mı sandınız? Yokssa TR sererındaki o abi 1k gold plz, abi kasarmısın beni diye bağıran, yada olur olmadık yerde ana avrat söven, küfürcü oyuncuklardan mı sandınız? (ben TR de oynarken böyle adamlar çoğalmış idi özellikle habertürk gazetesinin dağıtımından sonra.. halen öyle mi bilmiyorum, öyle değilse sadece serverdaki oyunculardan özür dilerim yöneticiler daha beter lafları hak ediyorlar)

Hepimiz aklı başında adamlarız ve çok güzel bir şekilde tepkimizi dile getiriyoruz. Sizin düşündüğünüz gibi EU dan banlatırsak biz bunları mecbur buraya gelir bizde oynarlar durumu yok yani.. Yaptığınız hamle ters tepti.. Bize büyük bir tokat attınız ama biz bir ikincisi için diğer yanağımızı çevirmeyi red ediyoruz.

Bu konu bu şekilde bitmeyecek ve üzerini kapatamayacaksınız!!

Dilerim yaptığınız hatanın ne derece büyük olduğunu anlamışsınızdır. Bu yaptırımınızın, şirketiniz için ne derece kötü bir karalama kampanyasına dönüşeceğini önceden görebilirsiniz umarım. Tek yapmanız gereken, bu saçma uygulamadan bir an önce vaz geçmek. Bizlerden özür dilemek. Belki bu sayede halen serverlarınızda gerçek (!) oyuncular barındırabilirsiniz..

Ayrıca söylemem gerekir ki, char ım TR serverına asla taşınamaz.. Ben EU serverlarında gerçek para harcadım. Onların sadece oyuncusu değil, müşterisiyim.. Yani bana sormadan, benim satın aldığım bir şeyi başka bir yayıncıya devredemezler. Böyle bir durumda yasal yollara başvuracağımı kendilerine de ilettim. Ne olursa olsun ASLA TR serverlarına dönmüyorum. Bu tür bir uygulama sergileyen oyun yöneticilerinden ne beklenir ki? Ben dönüp onların beni yönetmesine izin vereyim..

Neyse merakla bekliyoruz bakalım.. En çok bir hafta sürer toparlanmamız.. Şu anda bile zaten iyi birşeyler yapma aşamasındayız. Avukat arkadaşlarım ile görüştüm sonuna kadar haklıyız :) Yani elinizde RW ile yada Frogster ile yapılmış bir anlaşma da olsa, açılan mahkemeyi kazanma şansımız çok yüksek.. (imiş) Çünkü burada madur edilen taraf bizleriz. Her neyse bu konuyu isterseniz sizde bir avukatlarınıza danışın bakalım onlar ne diyecek. Çünkü bu durum devam ederse ciddi anlamda olayı yasal mercilere intikal ettirmeyi düşünmekteyiz.

Saygılar !!

1-Türkiye yasaları denmiş ancak ortada türk yasasını bağlayıcı bi drum yok, avrupa serveri çakallık yapıp türkleri kendi bölgesindeki servere taşıdı. Türk yasası olayı bundan sonra başlar, Daha öncesi Avrupa yasasıydı.

2-Avrupa yasalarına görede bu imkansız, herkes eşittir, başkasına sağlanan hak diğerine sağlanamaz diye bir şey olamaz, bizide bu yüzden tecrit ettiler, eu serverinden banlanınca eşitlik ilkesi bozuldu o yüzden sözde bu ilkeyi bozmamak adına türk serverine taşındık.

3-Sen charı değil eşyalarını, itemlerini satın aldın, char bedava, e herhangi bir itemin varsa avrupa serverinde, eşdeğer eşyayı türk charına da vereceklerdir ve böylelikle itemli tecritin başlayacak.

Mahkeme verilecek hizmete bakar, aynı hizmet, aynı kalitede verilecek kanısına varırsa (ki büyük ihtimal varır) dava aleyihinize olur. ve dava Türkiye de görülmez.

• Merhaba ,

K2 nin isteği üzerine bu ban koyulmak zorunda kalındı.

Ayrıca şu an türklerin coğu yine online ve oyunlarını oynuyor .

Birçok ücretli ve ücretsiz VPN servisi ile oyuna girebiliyorsunuz. Ayrıca EU GM leri bunu biliyor. Supporttan tio mesajları geliyor. tamamen banlanacam diye korkmanıza gerek yok.

MoD der ki . Türk IP lerini banlamak zorunda kaldık,teknik olarak oyuna türkiyeden bağlanmak mümkün değildir . Neden oyuna giremeyen oyuncuları takip edelim ki ? Anlayana.

Ayda 9 Tl ödiyerekwww.swissvpn.ch dan bir vpn alın ve oynamaya devam edin . ücretsiz servislerde var ancak kalite farkı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet
    Merhaba ,
    K2 nin isteği üzerine bu ban koyulmak zorunda kalındı.
    Ayrıca şu an türklerin coğu yine online ve oyunlarını oynuyor .
    Birçok ücretli ve ücretsiz VPN servisi ile oyuna girebiliyorsunuz. Ayrıca EU GM leri bunu biliyor. Supporttan tio mesajları geliyor. tamamen banlanacam diye korkmanıza gerek yok.
    MoD der ki . Türk IP lerini banlamak zorunda kaldık,teknik olarak oyuna türkiyeden bağlanmak mümkün değildir . Neden oyuna giremeyen oyuncuları takip edelim ki ? Anlayana.
    Ayda 9 Tl ödiyerekwww.swissvpn.ch dan bir vpn alın ve oynamaya devam edin . ücretsiz servislerde var ancak kalite farkı olabilir

hocam böyle şeylere ne gerek varki=???

aslında bedava olan bir oyuna başka şekillerde para vermenin anlamı ne????? runes of magic e para vereceğinize paşalar gibi belki en az 20 kat daha kaliteli ve karizma olan World Of Warcraft a para harcayın......runes of magic için o şekilde veya bu şekilde harcayacağınız paraya ciden çok yazık.....ama araplar kadar zenginim diyorsanız bilemem

birde ADAMLAR SİZİ KAPIDAN KOVUYORLAR SİZ BACADAN GİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ......
    bırakın bu işleri....paşa paşa gelin AMERİKA serverlarına yeni RENİ ye mis gibi kovulma korkusu ve acaba ilerde yine başka bir şekilde beni ŞUTLARLARMI korkusu olmadan oynayın.....

gerek yok hocam KOVULDUĞUNUZ YERE BACADAN VEYA PAÇADAN GİRMEYE ÇALIŞMAYA......onlar şerefsizlik etmiş olabilir ama BARİ biz şerefli davranalım.........diyorummmm tekrar söylüyorum AMERİKA serverı RENİ de çok Türk var... gelin orda kafa rahat huzur dolu oyununuzu oynayın.....böyle işlerede fazla kafa yormayın.....yok ordan girerim yok burdan girerim...adam istemiyor işte seni anla yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 15 Mayıs 2010; 14:32:07 >

• hesap ban varsa ne olacak chara giremedikten sonra proxyle anca en bastan başlarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgunes -- 16 Mayıs 2010; 18:25:50 >
  • arkadaşlar amerikan serverı için yeniden client indirmeye gerek yok sadece interface'teki region kısmını değiştirip runes of magic us sitesinden yeni bir hesap açtınızmı tamamdır aynı hesabınızla tekrardan üyelikte alabilirsiniz hiç bir zaman bu tür engellemelere boyun eğmemek ve onların amaçlarıı gerçekleştirmelerine izin vermeyelim milleti keklemek için bide oyunun beleş dvd'sini dağıtacaklarmış gazeteyle... Gelin amerikan Reni serverında toplanalım kaliteli ve geri kalmamış bi rom için en azından bi ihtimal rom eu tekrar açılana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

arkadaşlar beni çok dikkatli dinlemenizi istiyorum !!!!!!!

runes of magic oyununu wow dan sonra oynamaya başlamış eski bir oyuncuyum.....yaklaşık 1 yıl veya daha fazla...net hatırlamıyorum...oynamaktayım
    başından beri avrupa da kurulan oyun server ları ile amerika da kurulu olanlar arasında İŞLETİM ve YÖNETİM anlamında çok farklar oldu....

ben ilk önce amerika serverlarında runes of magic oynamaya başladım.....daha sonra avrupaya geçtim....arkasında türkiye için türkçesini denedim......

runes of magic türkçesi beta aşamasında uzun zamandır....asıl firmanın çok ciddi bir desteği olmadığını biliyorum....tecrübelerime göre türkçe runes of magic yaramaz çok sorunlu....ayrıca görev olarak ingilizcesine göre eksiklikler var......günlük görevlerde de çok eksik var...itemlar da da yine ciddi eksiklikler ve özellik olarak eksiklikler var....ben amerika ve avrupa serverlarında oynadıktan sonra bunu farkettim...forumuna yazdım...kabul ettiler ve tamam geliştitiyoruz zaten oyunumuz BETA dediler...anlayış filan istediler....ama 6 aydır arasıra takılıyorum türkçesine....ciddi bir gelişme yok...bana inanın....beklediğiniz hızda ilerlemiyor...hatta hiç olmaması gerek kadar yavaş gelişme var...kağnı gibi....kaplumbağa gibi .....kesinlikle hala beta hala kaplumbağa hızında geliştirilmekte olan ve ismini sonsuz macera yaptıkları oyunda zamanınızı harcamayın derim...üzüntü olur...harcadığınız zamana yazık....cidden üzülürsünüz...

gelelim avrupa serverlarında türk IP adreslerinin banlanması kısmına....haklısınız....

region yani bölgenizi avrupa ve dilinizi ingilizce seçtikten sonra oyun oynamak için login olmaya çalıştığınızda obtaining server list dedikten sonra unknown error verip kalıyorsunuz......yani oyuna giremiyorsunuz....IP adresiniz türkiye için ayrılan grup içinde olduğundan oyuna erişiminiz kaldırılmış durumda.....ciddi bir duyuru yapılmadan resmen ırkçılık yapmış adamlar...ya da türkçesi olan sonsuz maceraya insanları kaydırmak istemişler.....peki onca zamanını harcayan ve hatta belki diamond almak için parasını harcayan oyuncuların parası ve zamanı ne olacak???? bunu düşünen yok...

zaten almanlar bu işleri amerikalılar kadar iyi yönetemiyorlar....bu gerçek.....hem WOW oynadım hemde ROM....çok uzun zamandır....WOW kesinlikle daha profesyoneldi......ayrıca runes of magic in amerka daki server ları avrupadakindan çok çok daha iyi yönetiliyor....amerika daha iyi....

runes of magic in amerika serverlarında türklere karşı bir kısıtlama yoktur.....ve olamazda çünkü orası amerika....her türlü rezillik avrupada olabilir amerikada böyle saçmalıklar olmuyor...olamazda!!!!! amerika serverlerındaki oyuncu sayısı avrupanın 20 misli !!!!! her millettten adam var....amerika serverlerına daha fazla önem veriliyor ve serverları yönetenlar almanlar değil....almanların bazen domuzlukları tutar ve avrupa serverlarında yaptıkları gibi saçma sapan işler yaparlar....ama amerikada öyle saçmalıklara izin verilmez....bu kesin......inanın...

inanın yaklaşık 1 senedir runes of magic oynamaktayım.....ve bu oyunu oynamaya başladığını duyduğum her arkadaşıma amerika serverlarını önerdim....hepsi iyiki önermişsin sağol diye dua ettiler....avrupa serverlerında ve hele hele allah korusun uzak durulası türkçe runes of magic serverında yaşanan sıkıntılar ve boşa geçen zamandan sonra çok üzülen arkadaşlar amerika serverından account yaratıp ayarlarını değiştirdikten sonra ÇOK DERİN BİR OHHHHH çektiler......özellikle dikkat çekerim ve öneriyorum.....runes of magic amerika serverlarında oynanır!!!!

ayrıca amerika serverlarının ping süreleri daha kısa ve server laglar kesinlikle daha az......server bakımları daha çabuk bitiyor.....serverlarında çok çok daha az teknik sorun yaşanıyor.......amerika serverları avrupa serverlerından KESİNLİKLE çok çok daha hızlı ve SORUNSUZ....ayrıca türkleri banlama gibi saçmalıklar asla olamaz....orası amerika adamı çiğ çiğ yerler .....avrupa serverlarına asla güvenmeyin.......1 yıllık ciddi tecrübe ile söylüyorum......beni ciddiye alın !!!!!

runes of magic oyunu amerika serverlarının dışında asla oynanmaz !!!!! AMAN DİKKAT !!!! yoksa zamanınıza emeğinize ve paranıza yazık olur !!!!

amerika serverı içinhttps://account.frogster-america.com/ adresinden oyuncu hesabı yani account yaratın....
    sonra oyun programının ilk gelen ekranından REGION / LANGUAGE kısmından REGION u USA ve LANGUAGE i English yapın....sonra oyuna girip keyfini çıkarın.....kesinlikle avrupa veya türk serverlarından kat be kat daha çok memnun kalacaksınız.......dua edeceksiniz...söyliyeyim TECRÜBE İLE SABİTTİR !!!!!

ben bu önerimle 50 den fazla arkadaşımdan hayır duaları aldım... .....inanın..... sizde bunu başka yerlerde paylaşıp insanların hayır dualarını alabilirsiniz .... zaman+emek+para kaybını engelliyorsunuz çünkü.... çok ciddiyim.... inanın.... arkadaşlar bunu yaşayıp gördükten sonra başkaları ile mutlaka paylaşmalısın diyor... zaten onlarda kendi çevresine yayıyorlar....

zamanınıza, emeğinize ve belki de paranıza yazık olmasın diye buna aman dikkat edin diyorum.....

İLAVE NOT: amerika için PVE server olarak yeni kurulan "Reni" isimli serverı öneririm......diğerleri kadar kalabalık sayılmaz......çok arkadaşa önerdim orada çok türk var.....sizde "Reni" ye gelin ve arkadaşlarınıza bu server ı önerin ve böylelikle türkler burada toplaşsın......

Size daha önce bir mesaj attım ama gelmedi sanırım. Ben 2 gündür Runes Of Magic i indirmekle meşguldüm. Oyunu indirdim. Oluşturduğum accountla girmeye çalıştım ama şu uyarı geldi Unknown error Şaşırdım, google da araştırırken bu konuyu buldum. Sizi iletinizi okuyunca bir heveslendim Avrupa olmadı Amerika serverında oynarım diye.https://account.frogster-america.com/ adresinden account açtım. Ama oyuna girdiğimde şimdi de account or password error hatası alıyorum :S 2 farklı account ile denedim accountları aktifleştirmeme rağmen hep sonuç aynı. Sabahtan beri uğraşıyorum saat 05:00 oldu hala bunla uğraşıyorum inanın. Size msn imi versem bir yardımcı olur musunuz?

MSN: umitkaran@mail.com

Eğer olmuyorsa bana çalışan bir account açarsanız veya verirseniz çok minnettar kalırım size. MMORpg yi çok severim ama bir türlü oynayamadım şu oyunu içim yanıyor. Yardım ederseniz çok teşekkür ederim. İyi geceler.

• quote:

birde ADAMLAR SİZİ KAPIDAN KOVUYORLAR SİZ BACADAN GİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ......
    bırakın bu işleri....paşa paşa gelin AMERİKA serverlarına yeni RENİ ye mis gibi kovulma korkusu ve acaba ilerde yine başka bir şekilde beni ŞUTLARLARMI korkusu olmadan oynayın.....

gerek yok hocam KOVULDUĞUNUZ YERE BACADAN VEYA PAÇADAN GİRMEYE ÇALIŞMAYA......onlar şerefsizlik etmiş olabilir ama BARİ biz şerefli davranalım.........diyorummmm tekrar söylüyorum AMERİKA serverı RENİ de çok Türk var... gelin orda kafa rahat huzur dolu oyununuzu oynayın.....böyle işlerede fazla kafa yormayın.....yok ordan girerim yok burdan girerim...adam istemiyor işte seni anla yani

Merhaba, benim anladığım kadarı ile Türklerin EU da oynamasını tek istemeyen Türkiyedeki server'ları yönetenler. EU serverlarını yönetenler accountları silmiş/banlamış değil. Yolunu bulanlara EU/US server'ları açık.

Dolayısı ile kovulduğumuz yere bacadan girmeye çalışmıyoruz, Türkler dışında (şimdilik) herkese açık olan bir yere , bize engel olanları aşıp ulaşıyoruz.

İkisi arasında fark var. İyi çalışmalar/oyunlar :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: theflame

quote:

runes of magic oyununu wow dan sonra oynamaya başlamış eski bir oyuncuyum.....yaklaşık 1 yıl veya daha fazla...net hatırlamıyorum...oynamaktayım
    başından beri avrupa da kurulan oyun server ları ile amerika da kurulu olanlar arasında İŞLETİM ve YÖNETİM anlamında çok farklar oldu....

ben ilk önce amerika serverlarında runes of magic oynamaya başladım.....daha sonra avrupaya geçtim....arkasında türkiye için türkçesini denedim......

runes of magic türkçesi beta aşamasında uzun zamandır....asıl firmanın çok ciddi bir desteği olmadığını biliyorum....tecrübelerime göre türkçe runes of magic yaramaz çok sorunlu....ayrıca görev olarak ingilizcesine göre eksiklikler var......günlük görevlerde de çok eksik var...itemlar da da yine ciddi eksiklikler ve özellik olarak eksiklikler var....ben amerika ve avrupa serverlarında oynadıktan sonra bunu farkettim...forumuna yazdım...kabul ettiler ve tamam geliştitiyoruz zaten oyunumuz BETA dediler...anlayış filan istediler....ama 6 aydır arasıra takılıyorum türkçesine....ciddi bir gelişme yok...bana inanın....beklediğiniz hızda ilerlemiyor...hatta hiç olmaması gerek kadar yavaş gelişme var...kağnı gibi....kaplumbağa gibi .....kesinlikle hala beta hala kaplumbağa hızında geliştirilmekte olan ve ismini sonsuz macera yaptıkları oyunda zamanınızı harcamayın derim...üzüntü olur...harcadığınız zamana yazık....cidden üzülürsünüz...

gelelim avrupa serverlarında türk IP adreslerinin banlanması kısmına....haklısınız....

region yani bölgenizi avrupa ve dilinizi ingilizce seçtikten sonra oyun oynamak için login olmaya çalıştığınızda obtaining server list dedikten sonra unknown error verip kalıyorsunuz......yani oyuna giremiyorsunuz....IP adresiniz türkiye için ayrılan grup içinde olduğundan oyuna erişiminiz kaldırılmış durumda.....ciddi bir duyuru yapılmadan resmen ırkçılık yapmış adamlar...ya da türkçesi olan sonsuz maceraya insanları kaydırmak istemişler.....peki onca zamanını harcayan ve hatta belki diamond almak için parasını harcayan oyuncuların parası ve zamanı ne olacak???? bunu düşünen yok...

zaten almanlar bu işleri amerikalılar kadar iyi yönetemiyorlar....bu gerçek.....hem WOW oynadım hemde ROM....çok uzun zamandır....WOW kesinlikle daha profesyoneldi......ayrıca runes of magic in amerka daki server ları avrupadakindan çok çok daha iyi yönetiliyor....amerika daha iyi....

runes of magic in amerika serverlarında türklere karşı bir kısıtlama yoktur.....ve olamazda çünkü orası amerika....her türlü rezillik avrupada olabilir amerikada böyle saçmalıklar olmuyor...olamazda!!!!! amerika serverlerındaki oyuncu sayısı avrupanın 20 misli !!!!! her millettten adam var....amerika serverlerına daha fazla önem veriliyor ve serverları yönetenlar almanlar değil....almanların bazen domuzlukları tutar ve avrupa serverlarında yaptıkları gibi saçma sapan işler yaparlar....ama amerikada öyle saçmalıklara izin verilmez....bu kesin......inanın...

inanın yaklaşık 1 senedir runes of magic oynamaktayım.....ve bu oyunu oynamaya başladığını duyduğum her arkadaşıma amerika serverlarını önerdim....hepsi iyiki önermişsin sağol diye dua ettiler....avrupa serverlerında ve hele hele allah korusun uzak durulası türkçe runes of magic serverında yaşanan sıkıntılar ve boşa geçen zamandan sonra çok üzülen arkadaşlar amerika serverından account yaratıp ayarlarını değiştirdikten sonra ÇOK DERİN BİR OHHHHH çektiler......özellikle dikkat çekerim ve öneriyorum.....runes of magic amerika serverlarında oynanır!!!!

ayrıca amerika serverlarının ping süreleri daha kısa ve server laglar kesinlikle daha az......server bakımları daha çabuk bitiyor.....serverlarında çok çok daha az teknik sorun yaşanıyor.......amerika serverları avrupa serverlerından KESİNLİKLE çok çok daha hızlı ve SORUNSUZ....ayrıca türkleri banlama gibi saçmalıklar asla olamaz....orası amerika adamı çiğ çiğ yerler .....avrupa serverlarına asla güvenmeyin.......1 yıllık ciddi tecrübe ile söylüyorum......beni ciddiye alın !!!!!

runes of magic oyunu amerika serverlarının dışında asla oynanmaz !!!!! AMAN DİKKAT !!!! yoksa zamanınıza emeğinize ve paranıza yazık olur !!!!

amerika serverı içinhttps://account.frogster-america.com/ adresinden oyuncu hesabı yani account yaratın....
    sonra oyun programının ilk gelen ekranından REGION / LANGUAGE kısmından REGION u USA ve LANGUAGE i English yapın....sonra oyuna girip keyfini çıkarın.....kesinlikle avrupa veya türk serverlarından kat be kat daha çok memnun kalacaksınız.......dua edeceksiniz...söyliyeyim TECRÜBE İLE SABİTTİR !!!!!

ben bu önerimle 50 den fazla arkadaşımdan hayır duaları aldım... .....inanın..... sizde bunu başka yerlerde paylaşıp insanların hayır dualarını alabilirsiniz .... zaman+emek+para kaybını engelliyorsunuz çünkü.... çok ciddiyim.... inanın.... arkadaşlar bunu yaşayıp gördükten sonra başkaları ile mutlaka paylaşmalısın diyor... zaten onlarda kendi çevresine yayıyorlar....

zamanınıza, emeğinize ve belki de paranıza yazık olmasın diye buna aman dikkat edin diyorum.....

İLAVE NOT: amerika için PVE server olarak yeni kurulan "Reni" isimli serverı öneririm......diğerleri kadar kalabalık sayılmaz......çok arkadaşa önerdim orada çok türk var.....sizde "Reni" ye gelin ve arkadaşlarınıza bu server ı önerin ve böylelikle türkler burada toplaşsın......

Size daha önce bir mesaj attım ama gelmedi sanırım. Ben 2 gündür Runes Of Magic i indirmekle meşguldüm. Oyunu indirdim. Oluşturduğum accountla girmeye çalıştım ama şu uyarı geldi Unknown error Şaşırdım, google da araştırırken bu konuyu buldum. Sizi iletinizi okuyunca bir heveslendim Avrupa olmadı Amerika serverında oynarım diye.https://account.frogster-america.com/ adresinden account açtım. Ama oyuna girdiğimde şimdi de account or password error hatası alıyorum :S 2 farklı account ile denedim accountları aktifleştirmeme rağmen hep sonuç aynı. Sabahtan beri uğraşıyorum saat 05:00 oldu hala bunla uğraşıyorum inanın. Size msn imi versem bir yardımcı olur musunuz?

Eğer olmuyorsa bana çalışan bir account açarsanız veya verirseniz çok minnettar kalırım size. MMORpg yi çok severim ama bir türlü oynayamadım şu oyunu içim yanıyor. Yardım ederseniz çok teşekkür ederim. İyi geceler.

maile gelen aktivasyon mailini onaylamadıktan sonra kullanıcı adın aktif olmayacaktır. Onay verdiğiniz takdirde kullanıcı adınız aktif olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caperz

quote:

quote:

maile gelen aktivasyon mailini onaylamadıktan sonra kullanıcı adın aktif olmayacaktır. Onay verdiğiniz takdirde kullanıcı adınız aktif olacaktır.

Mesajlara yanıt vermeden önce, mesajları okuyalım! Bu arada oyunu oynamadığım için yardımcı olamıyorum k.bakma.

• tarıkvarol kardeşimi RoM EU forumundan tanıyorum, benim her iki forum hesabımı da kendilerine beddua etmem nedeniyle ( Bizden aldığınız paralar hepinizin hastane ve cenaze paranız olsun mealinde) banlandı ve bu nedenle tarık kardeşime ulaşamadım.. Aslında hotspot shield'in son sürümü ile oyuna girebiliniyor ancak bu programı kurarken AV programını ve firewall'u kapatmak gerekiyor.. Ama 4 ayrı 57/57 karakterim ve 1,5 senelik zaman kaybıma rağmen artık bu serverde oynamanın bir manası kalmadı.. Bu nedenle sıfırdan başlayarak USA serverinde oynamaya başladım.. sana da USA'ya gelmeni öneririm, EU için bir bardak soğuk su içip hırsını bastırabilirsen tabi ;)

NOT: İsmail bana "Dede" sıfatını sen mi verdin evladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galipabi -- 17 Mayıs 2010; 18:34:53 >
  • hocam veya hocalar
    amma runes of magic oynayan varmış...amerkan serverından bahsedince bir sürü özel mesaj yağmış ne olacak nasıl olacak diye
    bir olayı şöyle özetleyeceğim....umarım açıklayıcı olur....ama pek kısa bir özet olmayacak

1 - öncelikle runes of magic in türkçe hali olan sonsuz macera ile orjinali arasında görevler ve kullanılan itemlar açısında çok ciddi fark var....ekran görüntüleri büyük kısımda aynı olsa bile farklar var.....türklere özel filan diye yapılmış ama bence FİYASKO!!!.....türkçe diye oynarsanız bilemem ama bence orjinalini oynayacak kadar herkeste ingilizce vardır....ya da zaten bu tip oyunun meraklısı bu oyunu oynar daha öncede türkçe oynamayan için hiç sorun olmaz......türkçe diye runes of magici in YANDAN YEMİŞİNİ oynayıp sinirlenmeye gerek yok....zaten sonsuz macera da oyuncu kalitesi acaip düşük, çoluk çocuk sürekli para ve yardım dileniyor, küfürün bini bin para....oyun yönetiminde iş yok....sonsuz maceranın oynandığı serverdada iş yok....yani kısaca türkçe yandan yemiş runes of magic olan sonsuz macerayı sonsuz bir şekilde TAVSİYE ETMİYORUM...

2 - geriye en mantıklı tercih olan orjinal hali ile RUNES OF MAGIC kalıyor......WOW (world of warcraft) a verecek parası olmayan için iyi bir tercih denebilir.....runes of magic de world of warcraftın yandan yemişi ama her neyseeee

3 - runes of magic i orjinal olarak oynamak için önce yüklemeniz gereken programı altta ki linkten indiriyorsunuz....boyu 5 gigabyte fillan uzun sürebilir....
    http://frogster.vo.llnwd.net/o9/FOG/rom/Runes_of_Magic_3.0.1.2153_YuLeech/FOGDownloader-RoM_3_0_1_2153.exe
    yukarıda linkten program yükleme programını indiriyorsunuz....sonra bunu çalıştırıyorsunuz ve program bilgisayarınıza indirlmeye başlıyor
    yükleme bitince programı kuruyorsunuz....ama ilk kurulumlardan sonra güncelleme ve yeni ekler yüzünden ikinci üçüncü ve dördüncü şeklinde ardarda yeni indirme işlemleri başlayabilir....normaldir....ilk kurulum aşaması UZUN SÜRÜYOR.....sabirlı olun....

4 - AMERİKA SİTESİNDEN yanihttp://us.runesofmagic.com/us/index.html adresinden yada daha kısasıhttps://account.frogster-america.com/ adresinden kendinize AMERİKA SERVERLERİ İÇİN bir kullanıcı hesabı yaratın.... (nasıl yapacağını çözemeyene açıklarım...veya bilen arkadaşlar cevap verir....aslında kolay...dert etmeye gerek yok)

5 - AMERİKA serverları için kullanıcı hesabı yaratıp daha sonra oyun yükleme ve kurma işlemleri bittikten sonra oyunu çalıştırdığınızda size REGION ile bölgenizi soracak siz buna USA diyeceksiniz ve oyun dilinizide LANGUAGE kısmında English seçerek oyuna başlayacaksınız.

6 - Oyuna başlamak için SERVER seçimi kısmında iki ana sınıf server var....biri PVE olarak geçen oyuncunun aslında görev tamamlayıp makina ile savaştığı kısım ........... birde oyuncuların birbiri ile kapıştığı PVP denilen kısım......KESİNLİKLE PVE SEÇEMENİZİ ÖNERİYORUM.....çünkü PVP kısmını becerememişler....sorun ve buglar var....world of warcrafttaki PVP ile aralarında uçurumlar kadar fark var.....aman PVP den uzak durun derim....PVE İYİDİR

7 - SERVER SEÇİMİNDE 4-5 server var PVE için ama benim önerim en son açılan AMERİKA (US) serverlardan biri olan RENİ dir....server olarak makina daha yeni ve kaliteli diyorlar....ayrıca çok aşırı kalabalık değil.....amerikan serverlarında oynamanın bir avantajıda oyuncuların ciddi bir miktarda çoğu kuzey amerikada oturanlar olduğundan ve aramızdaki saat farkından ötürü bizim saatimize göre sabahları server kalabalık asla değil....avrupa serverlarında yoğunluktan öyle takılmalar oluyordu ki bazı zor görevleri gece geç saatlerde yapardık......ayrıca türk oyuncular tek bir serverda toplanırsa ileride zor görevler için adam bulma ve guild (klan) oluşturma konusunda büyük avantajınız olur.....kısa önerim AMERİKA serverı ve RENİ dir......(YENİ den aklınızda kalsın.....YENİ RENİ)

reni de geçenlerde bir sorun oldu ve bir güne yakın oyuna giremedik....bu sırada oyuna girmek isteyenlerde sorun çıkmış neden giremedik diye mesaj atmışlar.....o sorun geçti....birde runes of magic de belli aralar ile en az haftada bir kere server bakımları olur ve o zamanlarda yine oyuna giremezsiniz....RUNES OF MAGİC SİTESİNİN ANA SAYFASINDAN DUYURULAR KISMINDA SERVER BAKIMLARI NE ZAMANMIŞ MUTLAKA KONTROL EDİN...BOŞUNA BEKLEYİP ENDİŞE ETMEYİN.....

8 - son olarak karakter / ırk seçiminde önerim (tamamen kişiseldir...herkesin oyun tarzına göre beğenileri farklı olabilir.) birincisi ELF WARDEN/MAGE ve ikincisi HUMAN MAGE/WARRIOR ve üçüncüsü HUMAN MAGE/PRIEST tir.....ya da HUMAN MAGE/SCOUT olabilir.... ama unutmayın herkes farklı bir karakter ile oynamayı sevebilir....yine de kısa bir süre azar azar tüm karakterleri deneyin derim...oynamayı en beğendiğiniz iki tane seçin ve onlar ile zamanınızı harcayın.....özel mesajlarda en rahat ilerleme level alma ve kolay adam öldürme isteyen (onların ağzı ile yazdım) DPS (vuruş gücü) yüksek ve savunma anlamında da güçlü karakter olarak benim önerim ELF WARDEN/MAGE dir....benimde bir sürü karakterim var ama en hızlı ve rahat level aldığım ELF WARDEN/MAGE olmuştur......

son olarak forumdan kurduğunuz türk guildlerini duyurmayı unutmayın...!!!!!!!!!!!!

iyi oyunlar....bol şanslar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Mayıs 2010; 22:25:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teneke01

quote:

Orijinalden alıntı: Caperz

quote:

quote:

Mesajlara yanıt vermeden önce, mesajları okuyalım! Bu arada oyunu oynamadığım için yardımcı olamıyorum k.bakma.

Teşekkürler arkadaşım evet accountları aktifleştirsim ama yine giremiyorum :S

• quote:

Teşekkürler arkadaşım evet accountları aktifleştirsim ama yine giremiyorum :S

hocam piramit yapmayın.....forum yönetiminin sinirlerini oynatmayın..
    YANİ sadece bir önceki mesajı alıntı yapın diğerlerini silin....

gelelim konumuza....

oyunu ilk başlattığınızda kocaman kocaman "SERVER DOWN FOR MAINTENANCE" yazıyor
    yani oyun serverleri bakım için kapalı demek.... (oyundaki arkadaşlardan aldığı bilgiye göre 24 saat kapalı kalacak)
    oyuna filan giremezsiniz diyor...çıkın dolaşın insanlarla kaynaşın filan...diyor...

1-2 gün öncede reni ve birkaç serverda sorun vardı....
    oyuna kaldığınız yerden başlayamıyordunuz başka yer öneriyordu kabul etseniz dahi yine oyuna giremiyordunuz....neyse o sorunu çözdüler ama şimdide GENEL SERVER BAKIMI var.....bütün serverlar bakımda.....forum serveri hatta support serveri hatta hatta web serveri dahi bakımda...büyük bakım var

size arka arkaya bunlar denk gelmiş....pek şanslı sayılmazsınız.....ya SABIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 17 Mayıs 2010; 22:54:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.