Yüzbaşı
28 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 137 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Merhabalar, bir süredir monitör arayışı içerisindeyim. Eleye eleye 2 monitör arasında kaldım.

1. monitör AOC 24" 24G2SPU/BK 165Hz 1ms HDMI DP FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
  2. monitör Dell 23.8" G2422HS IPS 165Hz 1Ms Full HD Adaptive Sync (DP+HDMI) Yükseklik Ayarlı Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

İki monitör arasında kaldım. Tercih yaparken hata yapmak istemiyorum. Ayrıca DELL monitörün 27 inch olanı da var onu da düşünüyorum ama acaba çok mu büyük olur karar veremedim. Destek olabilir misiniz.

Merhabalar, Kingston HyperX Predator 8x2 toplam 16 GB ram kullanmaktayım. Dün akşam bilgisayarımı kontrol ettiğimde biosda ve görev yöneticisi altında performans kısmında Bellek miktarını 16 derken kullanılan bellek 8 gb olarak gözükmektedir. Donanıma ayrılmış bellek miktarı 8 gb olarak gözükmektedir.. Ramleri tek tek taktığımda bir tanesi ile bilgisayar açılırken diğeriyle bilgisayar açılmıyor. Ana kart üzerinde CPU ve RAM ışıkları sürekli yanık kalıyor. Sormak istediğim ramlerden bir tanesi arızalı servise mi göndermeliyim yoksa farklı bir çözüm yolu mu var. Yardımcı olur musunuz.

Merhabalar, 2 hafta önce forumdan bir arkadaştan Hd7870 ekran kartı aldım. Kartta bir sorun olmadığını söyledi. Arkadaşın adını vermeyeceğim. Çünkü belki kartta bir sorun yoktur bilemiyorum. Farklı bir bilgisayarda deneme imkanım olmadı çünkü. Ekran kartını aldığımda kurulu sisteme taktım ve güzel çalıştı. Driver yüklemesi yaptım hiç bir sorun çıkarmadı. Fakat sistemimdeki sorunlar nedeniyle bilgisayarı formatlamak zorunda kaldım. Daha sonra temiz sistem kurulumu yaptım. Ekran kartı driverlerini kurdum. Çoğunlukla vakit geçirmek için oynadığım world of tanks oyununa girdim. Oyun açılırken alt+tab yaparak masa üstüne döndüm. Tekrardan oyuna döndüğümde ekran rengarenk oldu ve görüntü gitti. Bilgisayar kendini resetlemeye başladı. Ardından ekran kartının driverlerini sildim ve tekrar yüklemeye çalıştığımda bilgisayar önce görüntü gidiyor ve daha sonra bilgisayar sürekli kendini yeniden başlatıyor. Güvenli modda başlatıp driverleri silince görüntü geliyor. Hiç bir şekilde driver yüklemesi yapamıyorum. Driveri yüklediğimde ana kart üzerinde CPU Led kırmızı yanıyor ve bilgisayar sürekli kendisini resetliyor. Sizce sorun ne olabilir? Farklı bir ekran kartı ile deneme yaptım şu anda bir sorun yok. Sorun ekran kartında mı yoksa işlemci ile ekran kartı arasında bir uyuşmazlık mı var çözemedim.

Merhabalar Kasım ayında Toyota Corolla 2020 model vision multidrive S paketini satın aldım. Malum araçta 15 inch jant var. Jantları değiştirerek 17 almak istiyorum. Fakat aracın kapıda bulunan plakadaki ebatlara baktığımda 16 inch kadar ebat verilmiş. Sitesinde aksesuar olarak satılan 17 inc jantlar için "Süspansiyon ayarlarından dolayı fabrika montajlı 15" ve 16" jantlara sahip araçlara uygun değildir." böyle bir ibare var.

1- Km ve hız göstergesi konusunda bir kalibrasyon sorunu yaşar mıyım? Örneğin araç 17" taktığımda 90 km hızla gidiyor ama hız göstergesinde 75 km gösteriyor gibi. Yada ben toplamda 10 bin km yol yapmışım ama 15 janta göre ayarlı olduğu için 12 bin km gösteriyor gibi.

2- Jantların çamurluğa sürtme gibi bir sorunu olur mu?

Teşekkürler..  

04.08.2020 tarihinde aracımı satmak için anlastigim alıcı oto Rapor flrmasina giderek ekspertiz yaptırmak istedi. Aracim hatasız ve boyasız fakat yaptırdığımız ekspertiz de aracimda boya olduğu söylendi. Aldığım rapor ile yetkili servise gittim. Bana boyalı olarak gösterilen yere reçine damlamasi sonucu iz vardı. Servis cila ile silerek çıkardı ve bana ilgili bölgenin boyasız olduğuna dair bir rapor verdi. Ben farklı bir ekspertiz firmasından da rapor aldım. Onlarda aracımın hatasız olduğunu söylediler.oto rapor firmasi yüzünden mağdur oldum ve alıcı aracı almaktan vazgeçti. Sıfır olarak alacağım araçta zamlandi. Burada mağduriyetinin giderilmesi adına firmayı mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Merhabalar 2018 Toyota Corolla aracımı satmak için bir alıcı ile anlaştım. Ekspertiz yaptırmak için alıcı isteği ile Oto rapor firmasına gittik. Inceleme sonucu hatasız olan aracıma bagaj kısmında boya var şeklinde rapor verildi. Rapor ile birlikte aracı aldığım Toyota bayisine gittim. İlgili bölgedeki lekeyi cila ile silerek lekeyi çıkardılar. Reçine lekesi olduğunu söylediler ve servis kaydını alarak firmadan ayrıldım. Tekrar firmaya gittiğimde bana bir kaç yıkamadan sonra lekenin tekrar çıkacağını ve bagaj kısmının üst köşesinde ters bant işlemi olduğu söylendi. Sabah o bölgeyi cila ile sildiğimde ordaki pürüzlükte kayboldu. Neyse aynı gün hem sanayiye gidip aracımı bir boya ustasına gösterdim. Hemde farklı bir ekspertiz firmasından boya raporu aldım. İkinci aldığım raporda aracın hatasız olduğu söylendi. Doğal olarak oto raporun verdiği rapor sonucu aracı alıcı almaktan vazgeçti. Şimdi burada oto raporun verdiği rapor mu yanlış yoksa servis ve diğer kişilerin raporlarımı yanlış. Çok kararsız kaldım. Aracımın garantisi devam ediyor. Böyle bir durum var ise Toyota firmasını mahkemeye vereceğim. Görseli ekliyorum. Boyut büyük olduğu için resim linktedir.https://ibb.co/B3NgF2s

Aracın boya değerleri arka bagaj kısmında hatalı olarak söyledikleri yerde 122-126 arasında çıktı. Bagajdaki diğer bölgeler 106 ile 113 arasına değişkenlik gösteriyor.
Merhabalar, 2018 model Toyota Corolla (Lpg'li) aracımda benzinde dip gaz yaptığımda ani bir gaz kesintisi oluyor. Sadece dip gazda bunu yapıyor. Normal sürüşte bir problem yok. Ayrıca bu sorunu lpg'de yapmıyor. Bir kaç ustaya danıştım oksijen sensörünün temizlenmesi gerekir dedi. Sizin görüşünüz nedir. Bu araçlarda bu normal midir. Aracın 15.000 km'de ve 10.000 KM'dir lpgde kullanıyorum aracı. Lpg uzun yakıt, kısa yakıt kesme değerlerine baktırdım. Lpg kaynaklı bir problem mevcut değildir. Farklı bir problem olmuş olabilir mi. Bilgi verirseniz memnun olurum.
Merhaba arkadaşlar. MSI B350 pc mate ana kart kullanmaktayım. 2-3 gündür bir sorun ile karşılaşıyorum. Bilgisayarım açılırken CPU ve Ram led ışıkları 4-5 sn yanıyor ve bilgisayar kendisini resetliyor. Bu işlem 2-3 kere tekrar ediyor ve daha sonra bilgisayar açılıyor. Bu sorunu m.2 ssd aldıktan sonra yaşamaya başladım. Denemek için bilgisayardan söktüğüm SSD'yi tekrardan bilgisayara taktığımda aynı sorun tekrar etti. Tüm parçaları sökerek işlemci macununu da yenileyip tekrardan montaj yaptım. Bios pilini çıkarıp tekrar taktım. Cmos clear işlemini de yaptım. Biosu güncelledim. Fakat sorun düzelmedi. Bilgisayarım açıldığında ethernet kartı 2-3 saniye devre dışı görünüyor ve daha sonra aktif oluyor. Ayrıca bir şey daha fark ettim. Ramlerin XMP özelliği sayesinde dün overclock ettim ve akşam bilgisayarı kapattım. Bilgisayar ortalama 13-14 saat kapalı kaldı. Şimdi bilgisayarı açtığımda bilgisayar ramler 2400 mhz olarak açıldı. Dün 2993 olarak overclock etmiştim. Sorun ana kartta mı powerda mı yoksa ramlerde mi problem var. Destek olabilir misiniz.

İşlemci : Ryzen 5 1600
Ana kart : MSI B350 Pc mate
Ram : Kingston HyperX Predator DDR4 3200 mhz
Power : Xigmatek Vector 750W 80Plus
Merhabalar. Aliexpress üzerinden bir adet m2 ssd satın aldım. 19.11.2019 tarihinde arkadaşım ile aldığım ürün kargo takibinde İstanbula geldiği görünmektedir. İşin ilginç tarafı arkadaşımın ürünü geldi ve teslim edildi. Kendi aldığım ürün 25'inde İstanbul'a gelmiş görünüyor fakat pim aradığımda ürünün ısrarla gelmediğini iletiyorlar. Aşağıda paylaşacağım görseli ben mi yanlış yorumluyorum acaba..

Merhaba arkadaşlar. Biz 2 arkadaş altta sizinle paylaşacağım m2 ssd'yi Aliexpress üzerinden satın aldık. Öğrenmek istediğim m2 ssdler pcı-express portunu kullandığı için ekran kartının 8x'de çalışıp çalışmadığı. Konu hakkında bilgi verir misiniz.

Ana Kart Modeli : MSI B350 PC Mate
Arkadaşımın Ana kart Modeli : Asus B350 Prime PLUS

Aldığımız ürün :https://tr.aliexpress.com/item/32924901377.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.38694c4d8UmzOD
Hakkında
Meslek: Satış/Pazarlama (Otomotiv)
İlgi Alanları: Spor - Internet
Forum İmzası:
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 ► Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz İşlemci ► Kingston HyperX Predator DDR4 3000 Mhz (2x8)► XFX Speedster QICK 210 AMD Radeon™ RX 6500 ► Asgard 250 GB m.2 Ssd ► XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W ► Arctic Freezer 34 Esports DUO Soğutucu
Forum İkinci El İmzası:
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 ► Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz İşlemci ► Kingston HyperX Predator DDR4 3000 Mhz (2x8)► XFX Speedster QICK 210 AMD Radeon™ RX 6500 ► Asgard 250 GB m.2 Ssd ► XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W ► Arctic Freezer 34 Esports DUO Soğutucu
Hakkımda:
Mk Deadly Alliance
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
toyota
Mobil cihaz
apple
Operatör
turkcell
ISS
Türk Telekom
Takım
Fenerbahçe
Steam
Justice53
Ekran Kartı
MSI
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 533
İkinci El Bölümü Mesajları: 145
Konularının görüntülenme sayısı: 58.726 (Bu ay: 466)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 38 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.