Şimdi Ara

Run-Time Error '-2147217913 (80040e07) - Data type mismatch in criteria expression

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir program yazdım, tam bitirmek üzereyken daha önce sorunsuz çalışan kodlarım konuda yazılı hatayı vermeye başladı. Saatlerce uğraştım, forumları dolaştım, yazdığım kodların doğru veri verip vermediğini kontrol ettim ama sorunu bulamadım. Tam ümidimi kesmişken sorunu buldum. Sorunun çözümünü burada sizlerle de paylaşıyorumki; benim gibi kafayı yemeyin. Belki bir arkadaşımızın sorununun çözümünde faydası olur.

Programda DTPicker kullanarak 2 farkı tarih arasındaki kayıtların görüntülenmesi ile alakalı bir kod yazmıştım. Gelen hata veri türlerinde uyuşmazlık olduğu yönünde. Veritabanımı kontrol ettim, tarih kolunu Tarih olarak ayarlı. Ama buna rağmen tarihleri kabul etmiyordu. Tarih kolonun türünü Text olarak değiştirdim ve sorun çözüldü Ne kadar alakasız ve saçma değil mi ? Tarih girdiğim kolonun türünü tarih olarak ayarlıyorum ve bunu tarih olarak kabul etmiyor ama text yapınca kabul ediyor.

Örnek olması için kodu da paylaşıyorum. Bu kod ile label 'lara yazdığım 8 adet ödeme türüne göre, istenen tarih aralığındaki ödeme toplamlarını alıyor.

For t = 0 To 7
    Odemeler.Open "Select SUM(Tutar) AS PRICESUM From Odemeler where Odemeturu = '" & Label1(t) & "' and Tarih between '" & DTPicker1 & "' AND '" & DTPicker2 & "'", CON, adOpenStatic, adLockOptimistic
    Text1(t).Text = Odemeler!PriceSum & " TL"
    If Text1(t).Text = " TL" Then Text1(t).Text = "0 TL"
    Odemeler.Close

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.