Şimdi Ara

Ruhsatta model farklı yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnşallah yarın 2012 model Peugeot Bipper Kombi Comfort aracımı almaya gideceğim.Bugün bir sigortacıdan ruhsat işlemlerini yaptırdım. Sonra akşam oldu, biraz daha detaylı bakayım evraklara derken gördüm ki ruhsatta aracın markasında Kombi Comfort PLUS yazıyor.Benim arabam Plus modeli değil.Burada yanlışlık var.Daha sonra diğer evraklarda bir sorun mu var diye bakarken Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesindeki bilgiler ile ruhsattaki bilgiler aynı(Motor no, şasi no,aracın markası), fakat Kasko sigorta poliçesindeki bilgilerden motor no,şasi no doğru olmasına rağmen aracın modelinin PLUS olduğu yazıyor.Acaba emniyet bu kasko poliçesini mi baz alarak yazdı ruhsata?Ne yapmam gerekiyor bu saatten sonra?Bilgilendirirseniz sevinirim.

• Hayırlı olsun aracınınız.
    Poliçe için sigortanızı yaptırdığınız sigorta acentesine giderek yanlışlığı düzelttirebilirsiniz.

Ruhsat için emniyete uğramanız gerekmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfield018 -- 2 Ocak 2012; 22:53:40 >
  • Tşk ederim.İnşallah düzeltme için ücret ödemesi yapmam.Bazı forumlarda ruhsattaki düzeltmeler için ücret ödemek gerektiğinden bahsediyordu.
  • Geçen sene Ocak'ta ,iki tane yanlışlığı değiştirttim.HB araba için sedan yazılmış,yanlışlığı yapan memuru buldum ve düzeltip heçbek yazdı.Daha sonra plaka sorgulamasında ;trafiğe çıkış tarihini Ocak 2010 gördüm,ruhsatta da öyle yazıyordu .Bu sefer arşivdeki dosyada 2011 yazıldığı ama ruhsata yanlışlıkla 2010 yazıldığı görüldü,hem sistemden hem de ruhsattan değiştirildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey joe

Geçen sene Ocak'ta ,iki tane yanlışlığı değiştirttim.HB araba için sedan yazılmış,yanlışlığı yapan memuru buldum ve düzeltip heçbek yazdı.Daha sonra plaka sorgulamasında ;trafiğe çıkış tarihini Ocak 2010 gördüm,ruhsatta da öyle yazıyordu .Bu sefer arşivdeki dosyada 2011 yazıldığı ama ruhsata yanlışlıkla 2010 yazıldığı görüldü,hem sistemden hem de ruhsattan değiştirildi.

Sizden para talep ettiler mi?
    Bu arada ben de bugün emniyete gittim.Durumu anlattım.Bir problem olmayacağını söyledi.Önemli olan aracın markasıdır, uzantıları değil dedi.Mesela Peugeot "Partner" modeli olsaydı değişmesi gerekir, ama Bipper Combi Comfort yazdıktan sonra geri kalan Plus, Outdoor gibi uzantılar önemli değil dedi.Yani avamca ve kendimce ifade edecek olursak "Arabanız Doğan olduktan sonra Doğan'dan sonra gelen L, SL, SLX önemli değildir."
    Sonra plazaya gittim.Bu arada önceden belirttiğim gibi hatırlatayım:Kaskomda da motor ve şasi no aynı,fakat model farklıydı(PLUS yazıyordu).Kaskocuya sordum.O da dedi ki:"İsmin değişik olduğuna bakmayın.Siz yüksek fiyattan kasko talep ettiğiniz için isimde değişiklik olabilir.Önemli olan motor,şasi numarasıdır". Ruhsattaki PLUS olayını sordum.Bir sorun olmaz dedi.Ayrıca o kadar araba modeli var ki emniyetin bilgisayarlarında çoğu tanımlı değil dedi.O yüzden ona en yakın olanı seçiyorlar dedi.Benim yorumuma gelince:İnternet bankacılığından MTV ödemesi için baktığımda arabamın tüm bilgileri doğru gözüküyor.Yani Plus yazmadığı gibi motor,şasi no aynı.Ruhsattaki bilgilerle de aynı.Bu bilgiler de emniyetten aktarılmışsa bir problem olmaz diye düşünüyorum. Umarım yanılmam.Bu arada arabamı da aldım.Hoşuma gitti.Zamanla arabayla ilgili olumlu olumsuz gözlemlerimi anlatacağım inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asikkb

quote:

Orijinalden alıntı: hey joe

Geçen sene

Sizden para talep ettiler mi?

Hayır,sadece vakit kaybı.
  • hey joe kullanıcısına yanıt
    Konu biraz eski olsada volvo 960 araç sahibiyim. Araba borç sorgulamadada 960 gözüküyor fakat ruhsatta 940 yazılı. Konuyla ilgili ne yapmamı önerirsiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.