Şimdi Ara

Ruhsatı arabada bırakmanın sakıncaları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oldum olası şu ruhsatı üstümde taşıma olayına alışamadım. Arabadan her indiğimde yanıma almaktan nefret ediyorum.

Şimdi ruhsatı arabada bıraksam bir gece vakti aracım çalınsa ve çalan kişi çevirmeye girse ruhsatı gösterip rahat rahat geçer gider.
    Tabi ben erken fark edip çalıntı ihbarında bulunmazsam.

Peki ya ruhsatı çalınırsa hırsız bulamasın diye içinde gizli bir yere saklasam. Daha sonra trafiğe yada kaskoya bilgi verirken bir sorun yaşar mıyım?

Kimilerine gereksiz gelebilir ama merak ediyorum bu konuyu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsatı Arabada Bırakmanın Sakıncaları

Ruhsatı arabada bırakmak, çeşitli riskler ve sakıncalar barındıran bir alışkanlıktır.

• Ruhsat Çalınabilir: Arabanız çalındığında ruhsatınız da çalınabilir. Bu durum, kimlik bilgilerinizin kötüye kullanılmasına ve ciddi hukuki sorunlara yol açabilir.
    • Arabanın Kullanılması: Ruhsatınız arabadayken aracınızın yetkisiz kişiler tarafından kullanılma riski vardır. Bu, kaza veya diğer suçlara karışmanıza neden olabilir.
    • Ceza Riski: Ruhsatınızı arabada bırakmak, trafik kurallarına aykırıdır ve ceza yaptırımıyla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.
    • Kimlik Hırsızlığı: Ruhsatınızda adınız, adresiniz ve fotoğrafınız gibi kişisel bilgiler yer alır. Bu bilgiler, kimlik hırsızlığı yapan kişiler tarafından kötüye kullanılabilir.
    • Sigorta Sorunları: Aracınız çalınırsa ve ruhsatınız da içerideyse, sigorta şirketiniz tazminat ödemeyi reddedebilir.

Ruhsatınızı arabada bırakmaktan kaynaklanan bu risklerden kaçınmak için, daima ruhsatınızı yanınızda taşımalısınız. Ayrıca, aracınızdan ayrılırken camları kapatmalı ve kapıları kilitlemelisiniz. Bu önlemleri alarak, ruhsatınızın çalınma veya kötüye kullanılma riskini en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende ruhsatı hiç üstümde taşımıyorum hep arabada duruyor ama biildiğim kadarıyla araç çalınırsa bir sorun olmuyor kaskonun ilk istediği aracın anahtarları oluyor
  • İhbarda bulunsanız dahi, ruhsatı olmayan arabanın çevirmelerde yakalanması, daha kolay olur.

27 Senedir, ruhsat arabada durur. Çok eski model arabam da, halen duruyor. Yeni araba aldım, ruhsatı cebime koymasını öğrendim, kontak anahtarı ile ruhsat akşam eve giriyorlar, dışarı beraber çıkıyorlar.
  • Ben de eskiden beri arabada değerli evrak cinsi birşey bırakmamayı alışkanlık haline getirdim ...
  • Kasko sorun çıkartıyor mu bilmiyorum ama,bende hep yanımda taşırım hiç arabada bırakmadım bugüne kadar...
  • Bizimki de hep torpidoda.
  • O da arabanın nufus cüzdanı benim üzerimde ne işi var kasko policesini evde tutun yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaskoda pek problem olacağını sanmıyorum birkaç yıl önce bir yakınımın aracı içinde ruhsatı ile birlikte çalındı, araç bulundu ama içinde ruhsat yoktu, sorunsuzca yeni ruhsat çıkarıldı
  • sol kıç cebine cüzdan sağ tarafa ruhsatı koyun. hem ruhsat yanınızda olur hemde düz oturabilirsinz poponuzun üstüne. yoksa sol cepteki cüzdan sol tarafda bi tümsek oluşturur ve sağ tarafa doğru eğiik oturursunuz. ( okuyanda cüzdanda balya balya parayla geziyorum sancak, bozuk paralar çok şişiriyor cüzdanı) :D
  • Şahsen bırakmam ruhsatı aracımda, daima yanımda, kilitli bir yerde/çantamdadır.

Kaybolma olayına gelince, ister ruhsat, ister nüfus cüzdanı, çek karnesi, çek koçanı, dolu senet, sürücü belgesi, öğrenci kimliği, paso, ne olursa olsun, plaka bile olsa, mutlaka ZAYİ İLANİ VERİNİZ (Paşaportumu kaybettim, Hükümsüzdür). Aksi takdirde kaybettiğiniz resmi belge ile suç işleyen şahsın cürümünde rol oynamadığınızı ispat etmeniz çok çok zor. Suç işleyip suç mahallinde sizin nüfus cüzdanınızı bırakarak doğrudan yakalanmanızı sağlayabilirler, fakat siz nüfus cüzdanınızı kaybettikten 1 gün sonra gazeteye ZAYİ İLANI verdiğinizi belirtirseniz olayla ilginizin olmadığını ispat etmilş olursunuz. Her ne kadar bazı evrak ve belgelere zayi ilanı gerekmediği belirtilirse de siz yine de bildiğinizden şaşmayın. Devlet kurumlarının kendi aralarında bile henüz tam işleyen bir koordinasyonu yok. Kendinizi sağlam kazığa bağlayın.

Ne kaybederseniz kaybedin, kendinizi bile kaybetseniz mutlaka ZAYİ İLANI veriniz.

• biz ruhsatı sadece başka bir ile gittiğimiz zaman yanımıza alıyoruz sinopta hırsızlık olayı olmuyor anahtarı üstünde bıraksan dahi birşey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

biz ruhsatı sadece başka bir ile gittiğimiz zaman yanımıza alıyoruz sinopta hırsızlık olayı olmuyor anahtarı üstünde bıraksan dahi birşey olmaz

Bende sinopluyum hayatımda ilk kez geçen sene yazın sinop'a gittiğimde gece'nin 3'ün kızların bile tek başına sokaklarda rahatça gezdiğini görünce çok şaşırmıştım meğer orda öyleymiş.Senelerdir hırsızlık vs olayı olmazmış sinop'da aynen dediğin gibi anahtarı millet üstünde bırakıp gidiyor o kadar rahatlar.

Tabi ben istanbuldan geldiğim için kapıyı 2 kere kontrol etmeden eve dahi çıkmıyorum
  • En iyisi yaprakları cüzdanda taşımak. lazım olduğunda yanında nasıl olsa.
  • Küçük yerde olduğumdan dolayı üstünde bırakıyorum problem teşkil etmiyor.
  • hirsiz yakalansa,ben bu arabayi satin almak icin anlastim,deneme surusu yapiyordum,bakin abi ruhsatida bana verdi dese ne olur?
  • aklıma geldiğinde arabadan alıyorum gelmesse duryor öyle
  • bence bırakmak doğru değil yanımızda neler taşıyoruz bi ruhsat sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

hirsiz yakalansa,ben bu arabayi satin almak icin anlastim,deneme surusu yapiyordum,bakin abi ruhsatida bana verdi dese ne olur?

Duyan da "o kadar çok çevirme oluyor ki, hırsız birinden kurtulsa, diğerinde mutlaka yakayı ele verir!" zannedecek.
    Ne çevirmesi abicim?!?
    Son bir yıl hariç, ondan önceki 4-5 yıldır hiç çevirmeye denk gelmedim. (demek ki hırsız olsam, işler yolunda olacaktı...)

Yalnız hakkını teslim etmek lazım, son bir yıl içinde de 2 kere çevirmeye denk geldim. Birisi geçen yaz Sabiha Gökçen havaalanı girişinde asayiş durdurdu (ruhsatı sormadan) kimlik istedi ve GBT'me baktılar. İkincisi de birkaç hafta evvel bir alkol kontrolüydü.

Polis ekipleri artık GPRS üzerinden online sorgulama yapabiliyorlar. Herif aranıyor olsa ya da araç için çalıntı ihbarı yapılmış olsa, (ruhsat olsun ya da olmasın) anında online kontrol yapılabiliyor.

İşin özeti: Ruhsatın arabada olması veya olmaması çalıntı aracın yakalanmasına artı veya eksi hiçbir katkıda bulunmuyor. Çünkü artık herşey merkezden online olarak sorgulanıyor.
    Siz vakit kaybetmeden çalıntı ihbarı yapın yeter.

• ordu, giresun, trabzon ve rize gibi yerlerde 3 ay bile bırakacak olsam yanıma almam ruhsatı, ama istanbulda tedirgin oluyorum, sürekli park ettiğim otoparka bırakırken bile alıyorum yanıma..gerçi istanbulda adamın gözünden sürmeyi, gö(z)ünden donunu çalıyorlar, tedirgin olmam gayet normal
  • senaryoya bak araba calinir ve hirsiz da olur da cevirmeye yakalanir diye ruhsati her daim yanimda tasiyacagim.

Ruhsati evde ya da baska bir yerde unutup cevirmeye yakalanma ihtimali cok daha olasi...:))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.