Şimdi Ara

Ruh Nedir? Öldükten Sonra Ne Olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklımı karıştıran bir sorun ruh, nasıl yok olamaz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruh kullanıldığı yere göre yonelim değiştiren bir yapı.

Kainat aslında genişlemez. Genişleyen anne karnıdır

Işığın göze dolması nedeniyle ilim artar. Zahiren kainatın ilerisi keşfedildi diye duşunulur.

Ruhun özünde bu ışık huzmesi yani ilim olduğu düşünülür.

Kainat sırf bir taneden muteşekkil ışık huzmesi ise bunun gibi sayısız huzme olabilme ihtimaline binaen ruh devamlıdır denmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı ki yok olsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotusx

Var mı ki yok olsun?

Peki senin bedenini hareket ettiren nedir, et parçası mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Var mı ki yok olsun?

İlkokul Fen dersi gerekli sanırım...

• quote:

quote:

quote:

Var mı ki yok olsun?

İlkokul Fen dersi gerekli sanırım...

Gerekli derken, yeterli demek istedin herhalde ?

• Ne dediysem o. Başlangıç için anne sütü niyetine. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ne dediysem o. Başlangıç için anne sütü niyetine. :)

Niye kaçamak cevaplar veriyorsun ? Hadi söyle et parçasına hayat veren nedir ?

• İnsanı hareket ettiren şey ne ise kainattaki çekim gücü de odur diyelim.

İlk patlamada bir şey oldu ve kainattaki mevcut demir yani fe bir kısmı buharlaştı.

Kainatın siyahı bu fe olan haldir diyelim. İnsanın da bir fe noktası yani demir bileşiği taşıdığını kabul edelim.

Sonra fe bir kimsede bulunmaması gereken kusurdur diyelim. Kainatın durağanlaşması gerekiyor dediğimiz gibi insanında olmesi gerekiyor diyelim.

Bu mantığa sahip olduğumuzda aslında ruhun varlığı mumkun olmamalıdır. Olmaması gerekendir. Vardır veya yoktur demiyorum. Olmaması gerekir diyorum. Tasdikleyebilirim ama kendimi örnek veremem.

Durağanlık için aranan şey ruhun olmaması halidir.

Bu kabulle insanı hareket ettiren şeyin kendisinde bulunmaması gereken kusurların olduğunu söyleyebiliriz.

Zira kainat ve dünya en büyük bakışla mezara benzer. Var veya yok burada anlam kazanamaz.

Büyük kuleden bakarsanız insanı hemoglobinindeki demirin hareket ettirdiğini bunun da kendisinde bulunmaması gereken kusur olduğunu bu yüzden kan denen yapının hayatiyet verdiğini soyleyebiliriz.

Bir şey ilk patlama haline iade olmak için kainattaki butun demiri kendi bünyesine geri almaya çalışıyor dersek insanın yaşamsal faaliyeti de bu emaneti iade üzerine kurulu olarak çekime tabi hareketsel yaşam olarak adlandırılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Ocak 2016; 13:30:55 >

• Hayat ne? Sorduğun soru bu. Tartışma Biyogenez-Abiyogenez tartışmasına döner. Oturup uzun uzun yazışma ve bilgilendirme niyetim yok. Çok istiyorsan aç oku, araştır. Tabi yazdığım gibi 0'dan başlaman gerekli diye düşünüyorum. Yoksa et parçası gibi ifadeler kullanmazdın sanırım. Bilinçli ve küçümseme amaçlı değilsen tabi. Bu daha fena. :)

• quote:

Hayat ne? Sorduğun soru bu. Tartışma Biyogenez-Abiyogenez tartışmasına döner. Oturup uzun uzun yazışma ve bilgilendirme niyetim yok. Çok istiyorsan aç oku, araştır. Tabi yazdığım gibi 0'dan başlaman gerekli diye düşünüyorum. Yoksa et parçası gibi ifadeler kullanmazdın sanırım. Bilinçli ve küçümseme amaçlı değilsen tabi. Bu daha fena. :)

Peki ileride bilim adamları ruhun varlığını kanıtlarsa ne diyeceksin ? Bulsalar bile açıklayacakları az bir ihtimal çünkü birçok teorileri yok olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

İnsanı hareket ettiren şey ne ise kainattaki çekim gücü de odur diyelim.

İlk patlamada bir şey oldu ve kainattaki mevcut demir yani fe bir kısmı buharlaştı.

Kainatın siyahı bu fe olan haldir diyelim. İnsanın da bir fe noktası yani demir bileşiği taşıdığını kabul edelim.

Sonra fe bir kimsede bulunmaması gereken kusurdur diyelim. Kainatın durağanlaşması gerekiyor dediğimiz gibi insanında olmesi gerekiyor diyelim.

Bu mantığa sahip olduğumuzda aslında ruhun varlığı mumkun olmamalıdır. Olmaması gerekendir. Vardır veya yoktur demiyorum. Olmaması gerekir diyorum. Tasdikleyebilirim ama kendimi örnek veremem.

Bu kabulle insanı hareket ettiren şeyin kendisinde bulunmaması gereken kusurların olduğunu söyleyebiliriz.

Zira kainat ve dünya en büyük bakışla mezara benzer. Var veya yok burada anlam kazanamaz.

Büyük kuleden bakarsanız insanı hemoglobinindeki demirin hareket ettirdiğini bunun da kendisinde bulunmaması gereken kusur olduğunu bu yüzden kan denen yapının hayatiyet verdiğini soyleyebiliriz.

Bir şey ilk patlama haline iade olmak için kainattaki butun demiri kendi bünyesine geri almaya çalışıyor dersek insanın yaşamsal faaliyeti de bu emaneti iade üzerine kurulu olarak çekime tabi hareketsel yaşam olarak adlandırılır.

Hocam yanlış anlamayın ama bu forumda anlamadığım tek kişi sizsiniz. Yani kelimelerdan değil, anlatım biçiminiz çok farklı. Yani biz cahil miyiz anlamıyoruz yoksa sizde mi bir sorun var bilmiyorum

• quote:

quote:

Hocam yanlış anlamayın ama bu forumda anlamadığım tek kişi sizsiniz. Yani kelimelerdan değil, anlatım biçiminiz çok farklı. Yani biz cahil miyiz anlamıyoruz yoksa sizde mi bir sorun var bilmiyorum

Benimde öyle, bence biz yeteri kadar bilgiye sahip değiliz.

Ayrıca o et parçası bu düşünceleri oluşturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 2 Ocak 2016; 13:48:15 >

• Bilim ve soyut... İlginç bir görüş ama istediğin cevabı vereceğim. Eğer öyle bir şey olursa "tamam" derim. :)

Bu arada komplo teorileri ile yaşanmaz. Kendinizi boş hayallere bağlıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

quote:

Benimde öyle, bence biz yeteri kadar bilgiye sahip değiliz.

Ayrıca o et parçası bu düşünceleri oluşturuyor.

Taktınız bir et parçasına

"Ey Muhammed! Sana ruhtan soruyorlar. De ki: "Ruh Rabbimin bildiği bir iştir ve size ilimden ancak az bir şey verilmiştir."

• Ups. Ayet inmiş.

• Ölüm yokluk değil Ki ruhumuz olmasın. Başlangıç aleminde asıl benliğe kavuşturacak bizi ruhtur.

• Ruh tanımlayan olandır. Hayatta ki her şey tanımlanandır. Senden başka evreni tanımlayabilen bir canlı türü var mı? Ruh varlığın ta kendisidir ve bedene hayat verir. Beynin içinde kapana kısıldığı içinde kendisini tanımlayamaz ancak bağlandığı insan vücudunu tanımlayabilir. Bugüne kadar kendin hariç her şeyin tanımlamasını yaptın hala da yapmaya çalışıyorsun bu yüzden kendi özünden uzaklaşıyorsun. Tam tersini yapmayı deneyip bir alışkanlık haline getirirsen her şeyi çözdüğünü sanan üstün zekalı kimselere bu soruları sormadan kendin idrak etmeye başlarsın hatta görürsün.

Bunu yapmayı aslında denemezsin amacın sadece sorular sorup durmaktır, soruları çoğaltmak seni çözüme götürmez icraat yapacaksın gerçekten çözüme giden kaynağa ulaşmak istiyorsan. Yazdıklarımdan bir şey anlayan olsa da aşağıda anlattığım yöntemi deneyerek bir şey bulacağını düşünmez çünkü sana göre sen sensindir yani ekstra bir şey olmadığını bildiğini sanırsın halbuki senin bildiğin şey ruhun beyinde yarattığı canlılıkla 2 varlık varmış gibi olur, yani ruhunun beyninde yansıması zihni yaratır sende kendini zihinden ibaret zannedersin. Aynaya bakıp kendi görüntüsü ile konuşan bir şizofren gibi. Aynada ki görüntünün de başka aynadaki görüntülerle konuştuğunu zihninde canlandır, ancak aynadaki görüntünün konuşmasını yine hayal eden aynaya bakan kişidir.

Etrafına bir bakın ne görüyorsun? Hava haricinde her şeyi görürsün. Oysaki hava her şeyi kuşatmıştır ama yinede görülmez sadece hissedilir bilinir. Ruhta böyledir her şeyi kuşatmıştır. Onun varlığını hissedersin bunu canlılık olarak duyumlarsın ve bu canlılığın maddi bir formdan çok çok uzak olduğunu idrak edersin. Ruhun kendisini bilmesiyle beynin hapishanesinden kurtulabilirsin ve o anda bütün sırlar açığa çıkar her şeyi bilmekle kalmaz çoğu şey yapabilecek sırra erişirsin. Ama sırlar falan umurunda olmaz özgürlüğü tatman yeterli gelecektir. Evet ruhun kendisini bulması için kendisinin farkındalığına erişmesi için her şeyden soyutlanman gerekir. Bütün zaman boyunca demiyorum örneğin günde 1 saat yalnız olabileceğin bir yerde sadece farkındalığını izle. Bu yazıyı okuyan beynindir ama okuduğunun farkına varan şey farkındalıktır. En fazla 10 gün sonra bunu güçlü bir şekilde hissedersin ne demek istediğimi o zaman anlarsın şuan değil. İlk başlarda zor gelir çünkü alışkanlıklarından taviz verdiğini düşünürsün ama bir şeyler hissetmeye başlayınca aldığın hazzı bugüne kadar hiç deneyimlemediğini fark edince ayırdığın vakti arttırmayı düşüneceksin. Bunu haz almak için yapmamalısın ama yaparken hiç olmadığı kadar mutluluk duyarsın çünkü kölelikten kurtuluşun başlamıştır ve bunun geri dönüşü olmaz. Bir kez kapıyı araladığında asla geri dönmezsin. Ne diyelim kapıyı kilitleyenlerin Allah yardımcısı olsun. Göreceğin şeyleri rüyalarında bile göremezsin sonrada ruh var mı yok mu sorusu bir daha aklına geldiğinde daha önce ne kadar çaresiz olduğunu anlayarak hem üzülürsün hemde kurtulduğun için gülümsersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahobea -- 2 Ocak 2016; 21:05:40 >

• Olmayan birşey hakkında uzun uzun yazmaya gerek yok sanıyorum. Öldükten sonra karbon olacağız, başka birşey değil.
  • quote:

quote:

Hayat ne? Sorduğun soru bu. Tartışma Biyogenez-Abiyogenez tartışmasına döner. Oturup uzun uzun yazışma ve bilgilendirme niyetim yok. Çok istiyorsan aç oku, araştır. Tabi yazdığım gibi 0'dan başlaman gerekli diye düşünüyorum. Yoksa et parçası gibi ifadeler kullanmazdın sanırım. Bilinçli ve küçümseme amaçlı değilsen tabi. Bu daha fena. :)

Peki ileride bilim adamları ruhun varlığını kanıtlarsa ne diyeceksin ? Bulsalar bile açıklayacakları az bir ihtimal çünkü birçok teorileri yok olacak

Bilimin böyle şeylerle ilgilenmediğini bilseydin bu soruyu sormazdın

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.