Şimdi Ara

RTX2080'li Ryzen'li Sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Listem burda.
    -Ek olarak VATAN'dan MB511 RGB kasa alacağım boş.

-Tüm tavsiyelerinizi, olumlu - olumsuz yorumlarınızı, ekleyeceklerinizi veya istemediklerinizi ve neden böyle olduğunu yazarak hem bu konuyu okuyan-okuyacak arkadaşlara fikir vermesi açısından belirtmenizi rica ediyorum.

+Asus x570 Tuf düşündüm çünkü acaba 2tane MP510 960gb NVME M2 ssd alsam mı dedim. Sizce? Değer mi? Yoksa yana 1tb HDD yeterli olur mu? Yoksa 2xSSD mi?

+Rm750x'den kaliteli, "fiyatı uygun" bir psu var ise öneri alabilirim.

+RTX2080 O8G düşünüyorum. Fakat uygun fiyata bi 6,2k ya sinerjide görmüştüm. 5K'ya da İstanbul'da satan arkadaş var. Ondan alsam mı diyorum??? Ama üniversite sebebiyle gidemem. 1 Ay soraya taaa tatil bizim. 24 Ocak'ta. Kartı alırlarsa işte

+Soğutucuya gerek var mıdır? Çünkü OC yapmayı düşünüyorum RYZEN'e.(Zararı olur mu? Eskir mi hızlı?) Ya da uygun bir soğutucu (sessiz ve soğutan) öneri alabilirim. Ha eğer diyorsanız stok yeter (ki zannetmiyorum okuduklarıma göre) almayadabilirim.

+Ram hakkında araştırdım çok. Valla en idealini bunun olduğunu düşünüyorum. (16-16-16-36) güzel bi CL16 bulamadığım için TR'de bu ramde karar kıldım.

**2K 144Hz (PG278Q) Monitörde kullanılacak.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 25 Aralık 2019; 22:38:56 >

• Hocam sisteme baktığımda üst düzey bileşenler var fakat bazıları tutarsız mesela,

3700x için ne kadar overclok da deneseniz herkesin gördüğü 4.3 ghz üstünü göremezsiniz. Haliyle h150i pro gibi extrem bir soğutma için ısınacak bir işlemciniz olmayacak. Eğer 9900k 9700k gibi veya 3900x 3800x tdp si yüksek ve 4.6 4.7 (amd) 5.2 5.4 (intel) gibi hızlara çıkacak bir işlemci alacak olsanız kesinlikle önerirdim ancak islemciye göre soğutucu seçin sogutucaya göre islemci değil.

Fakat siz ben 3700x i gecici kullancam 3900x alırım veya 4900 serisine geçerim derseniz o zaman h150i pro alabilirsiniz. Diger türlü 3700x için 120 mm aio veya hava soğutma yeterlidir.

Sistemi sömestr döneminde alacaksınız sanırım illa amd niyetiniz yoksa ve oc ile aranız varsa intelin 10. Nesil islemcilerini de bekleyebilirsiniz. Özellikle 10900k ile h150i pro tadından yenmez diye tahmin ediyorum hele hele 10/20 çekirdek olarak gelir ise.

Sistemin geri kalan parçaları çok şık ve güzel anakartı prime pro alabilirsiniz. Tuf pro dan biraz daha iyi 100 lira farkı var.

Son olarak dediğim gibi 3900x veya 10. Nesil intel gibi oc için daha yatkın islemci beklentiniz yoksa 3700x bana yeter derseniz, 120 mm aio ya düşün artan paraya ise 2080 değil 2080 süper alabilirsiniz yine tuf x570 değil prime pro alın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• işte 10.nesil ne zaman gelecek?? bilmiyoruz ki .

dediğiniz gibi h150i biraz extreme :D bilemedim orayyı nası değiştireceğimi. öneriniz varsa ad veya link olarak belirtirseniz sevinirim. evet 2080super de düşündüm :D PEKİ MSI GAMING X TRIO MU ASUS MU? LUTFEN BU SORU DA ONEMLI :D

ve neden prime pro hala anlamadım. tam farkı ne? hangi açıdan daha iyi? bana katkısı ne olacak? tamam 1tane ssd almaya karar verdim x1 nvmem2 ssd takmak için yeter de bilemiorum. Birz açarmısınız burayı? detayını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 25 Aralık 2019; 23:51:22 >
  • www.webdenal.com
    Gigabyte GeForce RTX 2070 Super WF OC 3X 8GB Ekran Kartı (GV-N207SWF3OC-8GD)
    https://www.webdenal.com/gigabyte-gv-n207swf3oc-8gd-8gc-rtx2070-super-8gb-256bit-rgb-fusion-2-3-fan_996334.html?ref=akakce&v=1.70.5

2080 ile bunun arasındaki performans farkı az ancak fiyat farkı çok bence kaçırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• melek12345 kullanıcısına yanıt
    sırayla gidelim
    1) 10. nesil şubat gibi gelir 10980 gibi işlemciler şuan satışta 2020 ilk çeyrekte eli kulağındadır.
    2) Prime pro da kullanılan vrm ler üst seviye rog crosshair ayarında yani 1700 tl lik fiyatına rağmen 2000 2500 tl lik x570 kartlarda dahi ondan iyisi yoktur. Haliyle sizin gibi oc düşüncesi olan birinin ilk bakacağı şey anakartın güç beslemeleri (vrm) ve mosfet soğutmasıdır. İşlemci daha vasat vrm ye sahip anakartta çalışır oc da olur ama işlemci atıyorum 60 dereceyken siz herşey normal dersiniz vrmleriniz 105 110 dereceleri bulabilir deyim yerindeyse kısa vadede anakart cortlar ancak prime pro da yükle yükelyebildiğin kadar yani işlemciyi alev alev de yapsan vrmlere bişey olmaz o kartta.
    3) Nvme ssd lerde fp oranına bakmak lazım. 1 TB M2 NVME 800 Tl yken 2 x 480 gb standart ssddye yada 1 tane nvme 512 yanına 1 tane 480 almak saçma olur.

Burda şöyle yaparsını depolama ihtiyacı fazlaysa windows ve uygulamalar için 512 gb nvme ssd alıp yanına 2 tb hdd alabilirsiniz. Ama aşırı değilse 512 gb nvme yanına 1 tb veya 960 gb standart ssd de alabilirsiniz. Fiyatı uygun olmak kaydıyla tabi.

Sadece itopyadan almak gibi düşünceniz yoksa ve bütçeniz net ise rakamı söyleyin daha uyguna güvenilir sayfalara bakıp beraber toplayalım itopya uygunsa yine itopya dan toplarız.
    4) 3700X de karar kıldıysanız oc yapacağınızı varsayarak alacağınız maksimum soğutma modelleri

Hava
    6 ısı borulu
    www.hepsiburada.com
    FSP Windale 6 AC601 Alüminyum 120mm Mavi Ledli İşlemci Fanı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/fsp-windale-6-ac601-aluminyum-120mm-mavi-ledli-islemci-fani-pm-HB00000AXBQB

6 ısı borulu

Sıvı

120mm
    www.sinerji.gen.tr
    CoolerMaster MasterLiquid Lite 120 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
    https://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-masterliquid-lite-120-mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-pmu405491

240 mm olmasına rağmen fp oranı yüskek

ürünlerini tercih edebilirsiniz. Hepsi 3700x fazla fazla yetecektir.

Size önereceğim sistemlerde bu şekildedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 26 Aralık 2019; 1:1:24 >

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    kaçırılmayacak bir durumu yok hocam sözde kampanya yapıyorlar önce fiyatı şişirip sonra sözde indirim yapıyorlar. Ürünlerin fiyatı normalde bu
    www.sinerji.gen.tr
    Gigabyte GeForce RTX2070 Super Windforce OC 3x 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-rtx2070-super-windforce-oc-3x-8g-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu419639

www.sinerji.gen.tr
    Zotac GeForce RTX2070 Super Twin 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/zotac-geforce-rtx2070-super-twin-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu419650

yok hocam rtx2080 düşünüyorum direk yada super :D hocam bilmediğim yerden almıyorum malesef. 1k verip vatandan alırım öyle bi yapı var :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 9 5900X Sistem toplama
    4 yıl önce açıldı
    GTX980'li sistem önerisi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli konu açmayın hobi mi oldu bu sizde ? Belli aralıklarla konu açmak ?
  • ÇOok teşekkürler. elinize sağlık. öneriler için sağolun.
    4) Fakat ML240L pek f p olabilir de ses açısından falan duyumlarıma göre iyi değilmiş. Almışken tam güzel soğutan sıkıntı yaratmayan sessiz bir şey düşünüyorum. H115i - h150i arasında kalmıştm baktm bi incelemeye h150i hayal kırıklığına uğrattı cümlesini duydum. acaba nzxt kraken x72 x62 nasıl?

1) Bilemiyorum. Değer mi? :)) Anakart işi de var işlemciye girince :OOO ...

2) Prime proyla araştırdım fakat o konuda net bir şey bende diyemeyeceğim.

3) Şimdi dediğiniz gibi 1tb + 500gb ssd yapmayı düşündüm. Fakat SATA SSD yerine nvme m2 alsam daha iyi olmaz mı? Depolama açısından sıkıntı mı olur?

1TB MP510 ve 500gb MP510 alsam olmaz mı? İşte bu konuda işini içine anakarttaki nvme m2 girişi geliyor. TUF versiyonda 2tane var ve o güzel. ACABA BU PRIME PRO VERSIYONUNDA 2 TANE NVME M2 için giriş var mı? anlayamadım pek yazanı sitesinde : https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-X570-PRO/specifications/

+ Soğutucuların yorumlarında FSP nin özellikle OC için almayın diyorlar. Malesef o soğutuculara içim ısınmadı. Noctua falan olabilir ama.

Teşekkürler tekrar, bekliyorum yorumunuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 26 Aralık 2019; 1:37:47 >

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hoşgelmişiniz hocam :D Bekliyordum sizi. Özelede bakmıyorsunuz.
    Burda fikir edinmeye çalışıyorum olduğunca :DDD

Bi fikir belirtirseniz on numara olur :D

Bilgililer sizsiniz ne yapalım. Fikir almak için burdayız :D
    Teşekkürler
  • Sen sistem alamazsın. Yani sistem almaya yakın bile değilsin, öyle diyeyim yani
    neden merak ettim. Lütfen söyler misiniz :DD

bir de cevapla yapmıyorsunuz rastgele gördüm valla :D assassin misin hocam .D
  • Daha üniversitenin 1.sınıfındasın, ailenden verdiği sözü tutmasını bekliyorsan çok beklersin. Çünkü sen buradaki konuşma tarzın gibi davranıyorsan seni ciddiye almazlar. Muhtemelen geçiştirirler.

Onun dışında senden hoşlanmadığım için seni blokluyorum, bu şekilde konu açmaya devam etmeniz kurallara aykırı. Ceza geliyorum der
    Helal olsun hocam. Hemen lafı çaktınız. Benim size ne yanlışım dokundu merak ediyorum. Hemen blok. 17k maşallah diyelim, mesajınız var tamam tecrübelisiniz bende diyorum ki bilgilenelim :D Ben öyle davranmıyorum :D Şurda hafif şakalaşalım diye yaptım. Kusura bakmayın valla yanlışımdan dolayı. Özgürsünüz bi şey diyemem sağolun :)
    Mesela Rajintek soğutucu kullanıyorsunuz. Hani bilgi açısından kullanmanızın nedeni ve performansı açısından bir şeyler söyleseydiniz güzel olurdu. Ama hemen blok. Neden çok konuştu.
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    prime pro da 2 adet nvme girişi var ancak oyun için nvme gereksiz sayılabilecek bir durum. Yükleme süresi harici zerre işinize yaramaz haliyle ben olsam 850 lira 1 tb nvme ye vermek yerine 600 tl standart 960 gb ssd + 512 gb nvme alırdım.

Soğutma olarak yine söylüyorum dünyada ilk olursunuz bu işlemciye h115h 150i pro gibi soğutmaları alarak veya muadili x62 72 gibi ısınmayan oc olmak konusunda yeteneksiz düşük tdp li bi işlemci için alakasız bileşenler. İlla sessizlik arıyorsanız ve üst düzey soğutma istiyorsanız Be Quiet DARK ROCK 4 alın arkanıza bile bakmayın. Her yoruma da kulak asmayın adam 9900k yı fsp ile soğutmaya çalışıp ürünü kötülüyor o fiyat bandında ondan iyi soğutucu zaten yok ancak sessizlik de olsun dersen aynı soğutma performansı Be Quiet DARK ROCK 4 modeli olur. İlla sıvı olsun ve sessiz olsun dersen 700 800 bandında yine Be Quiet SILENT LOOP modeli var. nzxt corsair vs hepsinden daha sessizdir.

Prime pronun detaylı incelemesi burda. Ancak anlamam vs derseniz uzun uzun yazmayım 2000 tl ye kadar alabileceğiniz en iyi 2 kart prime pro ve strix f dir. Daha ışıklı mışıklı bişey isterseniz f gaming de alabilirsiniz ancak aynı kalitede bileşenlere sahip kartlar.

• teşekkürler. SSD olayını dediğiniz gibi yapacağım. Daha uygun geldi. Baktım be quiet gayet iyi duruyor noctua ya karşıda. 2-3 derece en cok fark diyor ve sessiz daha.

bilemedim ,SON durumum bu

Soğutucya karar veremedim ama o dediklerinize bakabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 26 Aralık 2019; 2:43:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

teşekkürler. SSD olayını dediğiniz gibi yapacağım. Daha uygun geldi. Baktım be quiet gayet iyi duruyor noctua ya karşıda. 2-3 derece en cok fark diyor ve sessiz daha.

bilemedim ,SON durumum bu

Soğutucya karar veremedim ama o dediklerinize bakabilirim
    Hocam benim ısrarla üstüne durduğum durum fiyat, siz ısrarla dediklerimi yapmanıza rağmen pahalı fiyatlı ürünleri koyuyorsunuz.
    Mesela 1 tb 2000 mb okuma yazmalı nvme sinerjide 800 tl yken siz 960 evo 1 tb ssd ye 1000 tl veriyorsunuz halbuki patriot 960 gb ssd 600 tl.

Yani o fiyatlara çıkıyorsanız zaten standart ssd almanın anlamı yok ki git direkt nvme al kar etmis olmuyorsun.

Itopyanin fiyatlari aşırı yüksek, ben sinerjiden aynı fiyata kasa m2 power nvme 2080super sıvı soğutma hepsi dahil 13000 e topluyorum ve hepsi kaliteli bilesenler, siz itopya da 13000 lik bütçeye rog 2080 ve 1 tb ssd zor sığdırıyorsunuz.

Yani dikkate aldım dediğiniz durum fiyatla orantılı çünkü ordan artırıp 2080 i 2080s ve sıvı soğutma gibi eklemeler yaparken daha düşük donanıma ayni parayı verince saçma sapan bir durum oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu fiyat hemen hemen 5700xt bandında. 550 dolar+kdv ye geliyor. 2070s 2080lerle aynı silikon sadece birkaç silikon ve rt core eksik versiyonu. Lakin rtx2080e çıktığın zaman fiyat acayip yükseliyor ve almanın pek fazla mantığı kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    5700XT baktım fakat G-SYNC direk o düşüncemi yok ediyor :D 2080ti 'a şahsen vermem o kadar fakat 2080super alacağım. Sizin dediğiniz ise adam gibi olsun fakat aşırı da olmasın diye böyle düşünüyorum. Zotac Triple Rtx2080 Super nasıl sizce? Sinerji'de
    www.sinerji.gen.tr
    Zotac GeForce RTX2080 Super Triple Fan 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/zotac-geforce-rtx2080-super-triple-fan-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu419683
    5.5kTL

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.