Herkese merhaba, Rtx 4070 Super 12 GB ekran kartıyla birlikte kullanmak için bir işlemci almak istiyorum ancak daha önce hiç toplama sistem kurmadığım için yardımlarınızı bekliyorum. Hem oyun oynamak için hem de render almak için başta İntel Core i7 13. veya 14. nesil bir işlemci almak istiyordum ama bu nesil işlemcilerde ısınma, yüksek voltaj vs. sorunlarından ötürü vazgeçtim ve daha önce hiç AMD işlemcili bir sistem kullanmadım. Bu ekran kartı ile uyumlu, darboğaz yapmayacak tercihen ryzen 7 işlemci tavsiyelerinizi bekliyorum. İşlemci için bütçem 10-15k civarı. Şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayyArch -- 2 Şubat 2025; 13:12:7 > |
RTX 4070 SUPER 12GB İÇİN HANGİ İŞLEMCİYİ ALMALIYIM?

-
-
9700x
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
monitörüm 1080p, darboğaz yapmaz demi?
-
Yapmaz güçlü islemci ekran kartına göre yüksek bile sayılır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam, bu donanımlar için tavsiye ettiğiniz anakart nedir ve kaç watt psu takmak gerekir?
-
internette araştırdım 7700x ile aralarında oyun performansı olarak çok bir fps değeri yok ama render tarafında çok fark var mıdır? 9700x için biraz daha fazla para vermeye değer mi?
-
750 watt önerilen ama atx 3.1 850 watt alınabilir fsp vita gm vardı, anakart x670 tomahawk kullandım güzeldi şuan b650 msi gaming plus kullaniyorum oda sıkıntısız rami uyumlu seçin lexar öneririm msi ya her modeli uyumluluk listesinde var, ben 7200 cl34 lexar ram kullaniyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeloAngelo -- 2 Şubat 2025; 15:50:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman ileride ekran kartı, işlemci yükseltme olasılığına karşın 850w alacağım. anakart tarafında msi almayı düşünüyordum ama diğer önerilerinize de bakacağım. teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X