Şimdi Ara

RTX 3090 ti sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ucuz bir şekilde elime msi rtx 3090 ti gaming x trio ekran kartı geçti. Elimde 13 yıllık eski bir bilgisayar var. Yani donanım işlerinden çok anlamadığım için sizlerden yardım istiyorum .

Toplayacağım bilgisayarı öncelik olarak oyun için kullanacağım. İlerde meslek olarak çizim programları vs de kullanabilirim.

Ekran kartı: MSI RTX 3090 TI GAMING X TRIO 24G 384 Bit GDDR6X 24 GB

Biraz araştırmalarım sonucu almayı düşündüğüm anakart ve işlemciyi aşağıya ekliyorum

Anakart: MSI MPG Z790 CARBON WIFI Intel LGA1700 DDR5 ATX

İşlemci: Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek 3.4 GHz

Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SILVER DDR5 6400MHz CL32 1.4V RGB

RAM konusunda çok bilgim yok bu yukarıdakileri hem 'hepsi yeni nesil olsun' hem de 'bir 10-15 yıl daha götürsün beni' diye düşünerekten yazdım. Çok acelem yok en fazla 2-3 ay içinde

maaştan maaşa almayı düşünüyorum.

Sizlerin üstün bilgi ve tecrübeleriniz bana bu konuda rehberlik ederse çok sevinirim.

• Merhabalar, parçalar evet üst düzey, bütçe de sıkıntı yoksa alınabilir. Fakat tepe noktası olarak bugün en pahalı şeyler de alınsa hatta 2 yıl sonra bile o zaman çıkacak ürünlerde alınsa , öyle 10 - 15 yıl malesef götürmez.

Arada yıllar geçtikçe oyun ve iş amaçlı kullanılcaksa pc arada parça güncellemeleri mutlaka yapılacaktır. ( Ekran kartı , işlemci , ram , anakart gibi ). Çünkü teknoloji hızlı ilerliyor eskiye göre...

Sonuç olarak elinizde üst düzey ekran kartı var ve almayı düşündüğünüz parçalar dedim gibi bütçenize uyuyorsa alabilirsiniz o konuda bir sıkntı yok uyum açısından. Parça kombinasyonları bütçeye göre istenirse değiştirilebilir.

• Bence büyük hata edersiniz.Çünkü uzun yıllar kullanayım istiyorsanız,bi kere hiç bi pc bu kadar uzun süre gitmez. Gider, ama ,10 sene sonra fosil olur.En azından bi 7-8 sene idare etsin derseniz o zamanda upgrade açık bi sistem olması lazım.

İntel 13. nesil işlemciler ile soket olayına son damgayı vurdu. 14. nesilde soket değişiyor Anakartlarda değişecek haliyle. Siz ise,artık ömrünü doldurmuş bi anakarta 13000 TL vermeyi düşünüyorsunuz.

Ryzen AMD ile 2025 e kadar soket değiştirmeyecek. Bence ya Ryzene(7. nesil) yönelin,ya da hesaplı parçalar ile intel bi sistem kurun.

Ryzene (7.nesil)geçerseniz ilerde işlemci upgrade imkanınız olur.

Hesaplı bi şey derseniz yine ryzen 5. nesil bi işlemcili veya intel bi sistem kurabiliriz.Tabi ryzen 5. nesilde ,yine upgrade imkanınız olmaz.

Yukarda yazdıklarım bütçe dostu,kısıtlı imkanlar için tavsiyeler tabi ki. Yoksa parası olan,almak isteyen yine istediğini alır,harcar,karışmak bana düşmez. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 7 Kasım 2022; 13:48:9 >

• 10-15 yıl çok iddialı hiçbir donanım o kadar süre sorunsuz çalışmayı size garanti edemez bilginiz olsun. Özellikle de daha yüksek güç kullanan ürünler için bu geçerli.

Seçtiğiniz parçalar bence gayet güzel fiyatı size de uygun geliyorsa alın gitsin ama kafanızı 10yıla şartlamayın çünkü bu parçalardan biri 5 yıl sonra bozulabilir de bunun garantisi yok elbette siz de anlarsınız

Saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rtx 3060 Ti sistem önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ryzen 9 5900X Sistem toplama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.