Şimdi Ara

[Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,


    Tam 2 aydır bir fiil toplayacağım bilgisayarım üzerine uğraşıyordum. Yani her şeyi sıfırdan aldım. Masasından koltuguna kadar. 1 TB Samsung QVO hariç.( 2. el ama neredeyse sıfır.) Ne alsam, neyi alsam vs derken son haline getirdim. (aslında gelmedi yine değişiklik yaptım.) Bazı parçaları yurt dışından bazılarını ise Türkiye'den aldım. Toplam fiyat konusunda tam olarak bir fikrim yok çünkü yurt dışı kur vs derken karıştı ben de hesaplamadım açıkçası.


    Bileşenlere gelirsek,

    AMD Ryzen 5 5600X işlemci.

    MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi anakart.

    MSI RTX 3070 Suprim ekran kartı.

    Corsair dominator Platinum RGB 32 GB 3000 MHz CL15 RAM.

    Corsair HX850I Platinum PSU.

    Corsair iCUE H150I Elite capellix 360mm sıvı soğutma.

    Cooler Master TD500 kasa.

    Samsung 980 Pro 1 TB SSD.

    Samsung 860 QVO 1 TB SSD.

    Xiaomi 34" 3440x1440p 144 Hz ultrawide kavisli monitör.

    Corsair MM300 xxl klawye ve mouse pad.

    Radragon K586-PRO brahma mekanik klawye.

    Redragon lamia 2 H320 RGB 7.1 USB kulaklık.

    Redragon M910 Ranger mouse.

    Rampage KL-R40 throne oyuncu koltuğu.


    Masayı sanayi de kestirdim Mdf'den. Ayaklar da Ikea'dan aldım 5 adet.

    Değişiklik yaptım kısmına gelirsek eğer, kasayı ve hazır sıvı soğutmayı satıyorum. Bu kasa yerine Phanteks P500A mesh drgb kasa geliyor. Hazır sıvı soğutma yerine de Corsair Custom sıvı soğutma geliyor. Daha önceden Custom tecrübem var.


    Bu parçalarda geldikten sonra kuruluma geçeceğim. Muhtemelen haftaya olur. Detaylı inceleme ve kurulum konusu gelecek.


    Şu anki ürünlerin fotoğrafı,


    [Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem


    Bu arada ses sistemine değinmedim. 2014 veya 2015'de aldığım Samsung soundbar. Toplam 320 Watt güç çıkışı var.


    Görüşmek üzere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipcikti88 -- 23 Şubat 2021; 16:37:21 >







  • bellekleri 3600mhz alabilirdin

    SSD nin birini HDD yapabilirdin

  • O monitörde ciddi ghosting var. Eğer esporla uğraşacaksanız kutu açılmadıysa bir daha düşünün derim.

    Onun dışında harika sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 25 Şubat 2021; 12:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeyi pek verimli kullanamamışsınız malesef.

    Alınmış alınmıştır ho.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Münebbih Hocam SSD'ler bana uygun fiyata gelince o şekilde yaptım. HDD'de düşündüm ama bunlar yeterli olunca vazgeçtim. Ramler 3600 c16 sorunsuz çıkabılıyor o yuzden bu sekılde aldım dırek 3600'e fark odemeye gerek gormedım. Teşekkür ederim. :)


    @ahmettsezis Esporla ilgilenmiyorum hocam. Ben 40 inç TV dahi bağlayıp oyun oynadım zamanında. Kutusu açıldı zaten alınalı yaklaşık 2 ay olacak. Ultrawide olarak en uygun olduğu için bu monitörü aldım. Zaten Esporla ilgilenmediğim için geniş ekran istedim. Bir de ben aldığımda ghosting de dair pek bir şey göremedim. Monitör yeniydi pek inceleme yoktu. Yabancı bir forumda inceleme vardı orada da panel kalitesinden vs söz edilmişti ve çok beğenilmişti. Aldığımda benden önceki alanların yorumlarınıda görünce aldım açıkcası. Online oyun çok fazla oynamıyorum. Genelde singleplayer oyunlar oynuyorum o yüzden yeterli benim için. Ayrıca teşekkür ederim yorum için. :)


    @acura07 Hocam bütçe aslında ilk başlarda bu kadar değildi. Seçenekler çok daha farklıydı. Sonradan değişiklerle bu hale geldi ve daha kasa ve soğutucu değişecek. Bütçe olarak soğutucudan vs den kısılarak 5800x alınabılırdı. Ama baktığım butun ıncelemelerde 5600x ıle 5800x arasında cok cok az fark var. Tabı oyun olarak. Ben de oyundan baska bırsey yapmayacagım. Yanı render vs gibi işlerle işim yok. 3-5 FPS için yaklaşık 1500TL işlemciye fark vermek istemedim. Onun yerine iyi soğutucu ile güzel bir oc yaparak soğuturum diye düşündüm. Ekran kartı da 3080 olabilirdi belki ama bu 3070'i ben oldukça uyguna aldım. 3080'ler 3070 aldığım sıralarda butceyı asıyordu. Şimdi bunu satsam 3080 ıcın yıne oldukca para koymam gerek. Ona da gerek yok şuan için. Yani oynayacağım oyunlar için yeterli şimdilik. Bir de herşeyden kısıp düşük bileşenlere gidip 3080 yerine bilgisayarın herşeyinden keyif almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim yorum için. :)





  • Kasayı topladım.

    1 gün normal kurulum format drıverler vs ugrastım.

    Bugun de custom sıvı sogutmayı tamamladım ve kurdum pc yı.


    [Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem
    [Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem




  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Alınmış alınmıştır, bu saatten sonra şu olmamış demeye de gerek yok.

    Yine de güzel sistem olmuş.

  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Olmamışları biliyorum zaten ama hep sonradan gelişti. Tam bitti tamam derken yine dayanamayıp karar değiştirdim.

    İllaki yine değişiklikler olacaktır ama. Ekran kartı olsun CPU olsun duruma göre. Ama gerisnde herhangi birşeyle oynamam.

  • Güzel sistem olmuş iyi güncelerde kullanın. Bu arada monitörden memnun musunuz oyun ve genel kullanım için nasıl ? Ghosting ve ışık sızması durumları var mı ?

  • Masa güzel olmuş ama kasayı yere koyarsanız daha çok göze hitap edecek hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en iyi bileşenlerini en iyi fiyata da alsan birileri çıkıp ''keşke şunu alsaydın, keşke bütçeyi daha verimli kullansaydın, keşke bize danışsaydın'' diyecek o yüzden tavsiyem burayı fazla ciddiye almayın.


    Hele custom sıvı soğutma falan buradaki ''sistem tavsiyeci'' arkadaşları fersah fersah aşıyor ama ona da mutlaka bir yorumları vardır ''keşke şu pompayı alsaydın, keşke şu bloğu alsaydın, ama bu radyatör daha iyi'' [Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem 


    Güle güle kullanın, burayı da fazla ciddiye almayın.

  • Teşekkür ederim hocam. Hocam monitörde acıkcası çok fazla ghostıng yasamadım. Çok fazla oldugunu soyleyıp nıye bunu aldınız degıstırın dıyenler oldu. sıstemı kurar kurmaz nfs nın rivals kurdum ve arac kullanırken birşey var mı dıye baktım ama pek birşey yasamadım gozume batan bırsey olmadı hıc. ışık sızması evet var olmayanını bulmak çok zor. Sadece az var çok var durumu olabılıyor. Benımkınde de sıkıntı olmayacak duzeyde. @-Gardiyan-


    Vakka hocam ev bekar evi tek yasıyorum daha yerlere halı vs almadım evi 2 gune bır de temızlemedıgım ıcın tozlanma cok oluyor. Yerden cok toz cekmemesı adına masa ustunde tutacagım kasayı. Sadece masanın sağına alacağım kasayı. Akım korumalı çoklayıcı almadığım ıcın saga alamadım. PSU nun kablo kısa. Prız de tam masanın sol bıtımınde. Bugun aldım uzatmayı kasayı saga cekecegım. @pinTimen


    Evet o durum var biraz forum da. ister istemez de bir açıklama yapma durumuna düşüyoruz. :) Benım ıcıme sındıgı ıcın hosumada gittiği için taktığım bir durum yok. Herkesın yorumuna dusuncesınede zaten saygımız sonsuz. Custom sıvı sogutmada daha oncede tecrubem oldugu ıcın onu kımseye sormadım zaten. Dırek aldım yaptım. [Alındı] Ryzen 5 5600X ve RTX 3070 sistem  çok teşekkür ederim düşencelerin için. @Arisaka





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.