Şimdi Ara

RTX 3080 - RTX3080 Ti ve R9 5900X sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Yakın zamanda hediye olarak 3080 ya da 3080 Ti alacağım. Bunun etrafında bir sistem kuracağım ancak daha önce hiç bilgisayar toplamadım. O yüzden uyumluluk yeterlilik gibi konularda kafamda soru işaretleri var. Aşağıda düşündüğüm sistemde karar verdiğim parçaları, arada kaldığım parçaları ve kararsız olduğum parçaları yazdım. Karar verdiğim parçalarda dahi olsa düzeltmek istediğiniz bir yer olursa önerilere açığım. Bu sistemi 5 yıl gibi bir süre boyunca kullanmayı düşünüyorum. Bütçe yaklaşık 25-26bin TL. Bütçede ufak esnemeler olsa da çok büyük bir esneme yapamam.

İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X (işlemciyi başlangıçta i7 12700K olarak düşünüyordum fakat hem işlemcinin hem de anakartların pahalılığı yüzünden yakın performans verdiğini okuduğum 5900X'i tercih ettim. İşlemcinin darboğaz yapmaması önemli.)

www.akakce.com

AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

www.akakce.com www.akakce.com

Anakart: MSI MAG X570s Tomahawk Max Wi-Fi (Bluetooth 5.2 WI-FI6e özellikleri olduğu için tercih ettim. DisplayPort olmamasına rağmen HDMI 2.1 olması yeterlidir diye düşünüyorum.)

MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

Ekran kartı: RTX 3080 ya da RTX 3080 Ti (yukarıda yazdığım gibi hediye olarak geleceği için hangi marka ya da model olduğundan emin değilim.)

RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 3600 MHz CL18 cmK16GX4M1Z3600C18 RAM (2x)

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-vengeance-lpx-16gb-ddr4-3600-mhz-cl18-cmk16gx4m1z3600c18-fiyati,925393877.html

Ya da;

Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL16 cmN32GX4M2Z3600C16 RAM.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-cmn32gx4m2z3600c16-32gb-2x16gb-ddr4-3600mhz-cl16-vengeance-black-rgb-rt-sogutuculu-dimm-bellek-fiyati,1485079716.html

(Çok fazla RGB hayranlığım yok o yüzden iki model de fark etmiyor CL16 ile CL18 arasındaki fiyat farkına değer mi? Ayrıca 3600MHz yeterli midir?)

SSD: Samsung 1TB 980Pro MZ-V8P1t0bw M.2 PCI-Express 4.0 SSD (dün siparişini verdim Amazon Almanya'da 2200TL'ye düşmüştü. Bir sorunu varsa sanırım hala iptal edebilirim.)

www.akakce.com

Samsung 1 TB 980 PRO MZ-V8P1T0BW M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Samsung 1 TB 980 PRO MZ-V8P1T0BW M.2 PCI-Express 4.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

PSU: Sharkoon silentstorm cool Zero WPC850 shark-coolzero-850

www.akakce.com

Sharkoon SilentStorm Cool Zero WPC850 SHARK-COOLZERO-850 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Sharkoon SilentStorm Cool Zero WPC850 SHARK-COOLZERO-850 850 W Power Supply arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

Ya da;

XPG Core Reactor 850W 80 Plus Gold tam modüler güç kaynağı.

www.akakce.com

XPG Core Reactor 850W 80 Plus Gold Tam Modüler Güç Kaynağı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

XPG Core Reactor 850W 80 Plus Gold Tam Modüler Güç Kaynağı arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.

(Açıkçası PSU konusunda pek bir fikrim yok. 850watt bu sisteme yeterli midir yoksa aşırı mıdır? 3080 üzerinde 3tane 8pinli güç girişi bulunuyor yanılmıyorsam, bu güç kaynakları onu karşılar mı, nasıl bağlamam lazımdır? Başka güç kaynağı önerilerine açığım.)

Kasa: Aerocool Airhawk Duo cam yan panel 2x20cm ön, 1x12cm arka adreslenebilir Duo RGB fanlı 3.0 pencereli oyuncu kasası AE-aırhawkd

www.teknobiyotik.com

Aerocool Airhawk Duo Cam Yan Panel 2x20cm Ön, 1x12cm Arka Adreslenebilir Duo RGB Fanlı 3.0 Pencereli Oyuncu Kasası AE-AIRHAWKD | Teknobiyotik

New Page 1 Teknik Özellikler Ürün Adı : Aerocool Airhawk Duo Kasa Rengi : Siyah Kasa İç Boyası : Siyah Kasa Tipi : Mid Tower Desteklenen Anakart Tipi : ATX, Micro-ATX, Mini-ITX Güç Kaynağı Konumu : Altta Fan Yuvası ...

www.teknobiyotik.com www.teknobiyotik.com

(Kasa hakkında hiçbir bilgim yok ve henüz pek araştırma yapmadım. Forumda dolaşırken karşıma çıkan ucuz yollu bir kasa. Kasa hakkında öneri ve yorumların çok önemli.)

Sıvı soğutma: -

(Bu seviyedeki işlemcilerde en azından 240mmlik bir sıvı soğutma gerekli galiba fakat aynı şekilde bu konu hakkında da fikrim yok.)

Ekran: Henüz bir ekran almayı düşünmüyorum bütçem rahatlayana kadar eski monitörlerden kullanacağım galiba. Ancak bu sisteme 2K 144Hz ayarında bir monitör gerekli anladığım.

Sistemde bütçeyi çok etkilemeyecek şekilde siz sıfırdan 3080- 3080 Ti üzerinden bir sistem toplasanız hangi parçaları kullanırdınız bunları da belirtebilirsiniz.

Biraz uzun bir yazı oldu. Tekrardan yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.