Şimdi Ara

RTX 3060ti + i5 12400f’li sistem toplayacağım yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.

Daha öncesin apu sistem ile ilgili konu açmıştım fakat ekran kartı fiyatlarının düşmesiyle biraz daha beklemeye karar vermiştim.

Kararsız bir insan olduğum için bi kaç kişinin daha fikrini alarak kafamda ki soru işaretlerini yok etmek istiyorum.

İlk öncelikle aklımda ki bütçemden bahsedeyim sizlere aklımda 15 bin TL civarında bir fiyat var en fazla 20 bin TL ye zorlayabilirim. Daha öncesinde pc toplamadım laptop kullanmaktayım. O yüzden bir kereden iyi bi sistem toplamak istiyorum bu yüzden sizce 4000 serisini beklemeli miyim? Yoksa şuan da imkan varken yılbaşı gelmeden toplamak mı mantıklı olur?

2. Olarak topla derseniz sizden amd değilde nvdia kartlarını önermenizi rica ediyorum. Aynı şekilde işlemci içinde aklımda sadece i5 12400f var.

Kafamda ki sistem 3060ti ve i5 12400f fakat dediğim gibi bütçeyi biraz zorlayacağımdan ötürü daha iyi fiyata daha iyi bir sistem toplayabileceksem o sistemleride önerebilirsiniz.

Son olarak bilindik markalardan öneride bulunursanız sevinirim. Ekran kartı olarak palit veya pny düşünmüyorum. Fiyat anlamında şuan gigabyte ın eagle ve windforce modellerini uygun buldum linklerini aşağıda paylaşacağım. İnternetten bu iki model için araştırma yapsamda emin olamadım. Eagle için ısı problemi söyleniyor windforce için ise hiç yorum yok.

Linkler:
    Eagle:
    Gigabyte GeForce RTX 3060Ti 8GB EAGLE OC 256bit GDDR6 PCI-Express 4.0 Ekran Kartı (GV-N306TEAGLE OC-8GD)https://www.hepsiburada.com/gigabyte-geforce-rtx-3060ti-8gb-eagle-oc-256bit-gddr6-pci-express-40-ekran-karti-gv-n306teagle-oc-8gd-p-HBV000014U0CS?magaza=AdresOfis&url_src=ios-product-detail

Windorce:
    GIGABYTE RTX 3060Ti Windforce OC 8GB GDDR6 256 Bit Nvidia Ekran Kartı GV-N306TWF2OC-8GDhttps://www.hepsiburada.com/gigabyte-rtx3060tiwindforce-oc-8gb-gddr6-256-bit-nvidia-ekran-karti-gv-n306twf2oc-8gd-p-HBCV000034DSIO?url_src=ios-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İZOLLL -- 11 Kasım 2022; 20:29:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Şu sistem, 12400f le 18500 tl ye geliyor. Sanırım,toplamadan daha hesaplı gibi.

gaming.gen.tr
    HOLMES-ITACHI / INTEL i3-12100F / ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
    https://www.gaming.gen.tr/urun/200864/holmes-itachi-intel-i3-12100f-asus-geforce-rtx-3060-ti-dual-v2-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
  • Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Kusura bakmayın mesajınızı geç farkettim. Önerdiğiniz sistem güzelmiş fakat ben mantis-6800 versiyonunu tercih ettim. Arkadaşımın önerisiyle bi kaç kişinin onayıyla 3070 ti karta denk performansı olduğu ve fiyatına göre değeceği kanısına vardım umarım sorunsuz bir deneyim olur benim için :) sizede desteklerinizden ötürü teşekkür ediyorum. İyi akşamlar dilerim…

• Sistem elinize ulaştımı hocam ? Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim, bende sistem alma aşamasındayım amd ekran kartlarının yazılım sorunlarından korktuğum için 3070 ti mi alsam diye kararsız kaldım.

• Metodiev35 kullanıcısına yanıt
    Hocam tam adamına yazdınız 😂 dün gece youtube de gezerken elraenin videosuna denk geldim yeni sistem hazırlamış gaminggen.tr işbirliğiyle. Ben de mantisi alırken amd ekran kartı olmasından pek içime sinmedi. Performans anlamında çok iyi bir kart f/p anlamında tek bir söz bile söylenemez fakat açıkcası uzun yıllar sonra ilk defa pc toplayacağımdan ötürü gaminggen.tr de bulunan Elraen gg kasını sipariş verdim bu sabahta mantis-6800 siparişimi iptal etmiş bulunmaktayım.

• Hayırlı olsun hocam güzel sistem fakat bütçenizi aştınız sanırım, bakalım indirim yakalarsak bende düşünürüm.

Aldığım sistemin linki bu:

https://www.gaming.gen.tr/urun/201137/elraenn-gg-intel-i5-12400f-asus-rog-strix-geforce-rtx-3070-ti-gaming-oc-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Açıkcası f/p anlamında mantis daha iyiydi + olarak onda da bu sistem gibi tüm parçalar kaliteli malzemeyle toplanmış.

Biraz da bütçe meselesi çünkü baktığın zaman mantis-6800 ü tek tek topladığında 22-23 bin tl yapıyor hazırı 18 bin. [Fark:4.000-5.000 TL]

Size attığım sistemin ise tek tek topladığımız da 31.500 civarı tutuyor (özelleştirme yaptım) hazırı ise 23.500 tl ye geliyor. [Fark:8.000 TL]

Amd ekran kartını almak isteyen yine alabilir ama daha öncesinden sürekli seyahat ettiğimden dolayı laptop kullanmış biri olarak uzun süreler başımı ağrıtmayacak içime daha sinecek bir sistem olsun istedim. Sizde benimle aynı düşüncedeyseniz tercih edebilirsiniz.

3070ti ile ilgili sadece aklımda tek bir soru işareti var…
    Acaba v-ram yeterli gelecek midir? Bildiğiniz üzere şuan da bile bazı oyunlarda v-ram 10gb lara ulaşmış durumda. Ama ben bu durumu pek dert etmiyorum en kötü 2-3 yıl sorunsuzca keyfime bakar daha sonrasında yeni çıkam rtx 4000 serisi ya da ileride çıkacak olan 5000 serilerine geçiş yaparım diye düşünüyorum.

Aslına bakarsanız aklımda 4000 serisini beklemekte vardı fakat şuan ki piyasanın belli olmayışından ve aynı zamanda yılbaşından sonra asgari ücretin zamlanmasından sonra her şeyin fiyatı yükseleceğini düşündüğümden beklemek istemedim…

Aklınıza takılan başka bir konu varsa dileğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Bilgimin yettiğince elimden geldiğince yardımcı olurum hocam 😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rtx 3060 Ti sistem önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun hocam hayırlısı olsun sistem ulaşınca test edip sonuçları söylerseniz çok sevinirim, sıcaklık değerli, vesaire. Büyük ihtimal bu sistemi alacağım bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim ne demek. Tabii ki sistem elime ulaştığında gerekli testleri yapar, size sonuçtan haberdar ederim.

Hocam öncelikle iyi günler. Bilgisayar elime 2 gün önce ulaştı. Uzun bir süre test etmedim fakat genel fikir vermesi açısından çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Test sonucu ekran kartı sıcaklığı yük altında 65-70 derecelerde çalışıyor. İşlemci ise ekran kartına göre biraz daha sıcak çalışıyor yük altında 70-80 dereceleri görüyor fakat 80 den yukarı çıktığını görmedim. Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Ama dediğim gibi hem parçaların kaliteli olması hem de performansından çok memnun kaldım.

• İZOLLL İ kullanıcısına yanıt

Stok soğutucu o işlemci için , yetersiz. Yazın 80 dereceleri fazlasıyla geçer. Orta şeker bi hava soğutucu almakta büyük yarar var.

• Aynen katılıyorum fakat önümüz kış zaten cam açmayıda seviyorum. O yüzden acele etmedim ne zaman 80 derece üstüne çıkmaya başlarsa o zaman alırım. Zaten bildiğim kadarıyla yük altında 70-80 dereceler normal.

• Hocam öncelikle ilgine teşekkür ederim, güle güle kullanın. Aldığınız sistem stoğu bittiği için malesef alamadım, benzer sistemin fiyatıda 25 bindi. İlk olan mantis 6800 sistemi aldım. Beklemekte bir seçenek ti ama neyin ne olacağı hiç belli olmuyor, şuan bilgisayar sız kaldığım içinde acele etmem gerekiyordu. Umarım pişman olmam. Tek korkum amd ekran kartından yana bir sıkıntı yaşamak yazılımsal olarak. Monitör de alacağım için 20 bin üstüne çıkamadım. 2k bir monitor yakalamaya çalışıyorum indirimden.

Arkadaşlar yeni bilgisayarlarınızı güle güle kullanın.

Monitör için model araştırması yaptınızmı hocam öne çıkan bir model varmı sizin için

Bende 1080p den 2K ya geçmeyi düşünüyorum

2K 144 HZ IPS 27'' monitör arayışı içerisindeyim. Kronik sorunu olamayan oyun performansı F/P iyi bir model bulamadım tam kafa karışıklığı içerisindeyim

• Hocam ben iki tavsiye aldım bir tanesi https://www.epey.com/monitor/cooler-master-gm27-fqs-argb.html

Diğeri ise https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27aqz.html

Asus tufun renk odağı ve siyahlar olarak geride olduğu ama tepkime süresi olarak ön planda olduğu söylendi. Cooler master modeli düşünüyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metodiev35 -- 18 Kasım 2022; 16:12:9 >

rtıngs.com
    The 6 Best 27-Inch Monitors - Fall 2022: Reviews
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-size/27-inch#recommendation_252593

Hocam bu sitede alt kısımda monitör listesi var gaming kısmına basılınca oyun performansı olarak listeliyor monitörleri

LG 27GN800-B

LG 27GP83B-B

bu modeller arasında gidip gelmekteyim bende ancak monitör uzun süreli kullanılacak donanım oldugu için karar veremiyorum

• www.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" VG27AQZ 1ms(mprt) 165HZ 2K HDMI DP IPS FreeSync/G-Sync Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vg27aqz-1ms-mprt-165hz-2k-hdmi-dp-ips-freesync-g-sync-gaming-monitor.html

Ben bu monitorü aldım hocam dün şimdilik çok memnunum.

Hayırlı olsun

• merhabalar öneri sistemim

tercih edebilirsiniz asus parçalar kullanılması 3 yıl garantili parçalar

www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I5 12400F-ASUS DUAL RTX3060TIOC-PRIME H610M-D-WD 500GB SSD-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-asus-dual-rtx3060tioc-prime-h610m-d-wd-500gb-ssd-16gb-ram.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.