Şimdi Ara

Rtx 2070 super mi rtx 2080 super mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

2080S o paraya değmez, ayarları fullediğin bi oyunda 2070S ile arasında 10-15 fps fark var ki bu farkı fps sayacını açmadıkça hissetmezsin; anca ayarları en düşüğe getirirsen 30 fps falan fark eder. Ama o kadar ayar düşürdüğünde 2070S de çok güzel iş yapar.
    Hocam öyle demeyin red dead redemption gibi oyunlarda o fark aşırı fark hissettirir rdr2 2070 superi bile yoran bir oyun kaç bin liralık kartı ne hallere sokuyor bu kartlarında bir sınırı var sonuçta 2080 super biraz daha ileri görüşlü bir kart olacaktır bence yabana atılacak fark yok ortada arkadaş pubg vs. oynamak istede bu kartlara bakar mıydı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 2 Temmuz 2020; 0:48:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2080 kullanan biri olarak ben olsam 2070 super alırım, yeni kartlar çıkınca da üzülmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

neyi güzel açıklamış kedi ciğer hayatında görmüş sanki 2080s de deyip değmeyeceğini ahkam kesiyor.ben kullanıyorum kardeşim 2070s de gördüm paran 2080s'ye yetiyorsa neden 2070s alıyorsun aradaki 1600 lirayla mercedesini bir model üst mü alacan?komik komik tiplemeler ya değmezmiş.
    işte parayla adam olduğunu sanan forum tipi...

2070S ortalama 5000 lira, 2080S 7000 lira; o 7000 altındakiler ya soğutması iyi olmayanlar ya da iade edilen kartlar. araba benzetmesi de tüy dikmiş. 300000 liralık arabaya ekstra 1600 lira verip motor opsiyonu alıyor sanki? % hesabı diye bi şey duydun mu?? aloo!

bir de 20-25% artış demiş; ölsen gebersen 20-25% performans artışı sağlamaz 2070S'e kıyasla. ama alışverişini savunman normal, insanlık içgüdüsü. kişi onanmak ister, onanmayınca kendi fikrini başkalarına dikte etmeye kalkışır. farklı düşünenlere de çamur atar, hakaret eder, aklınca laf koyar.

Neyse...

10-15 fps için fazladan 40-45% para veren, kimse kusura bakmasın da ya parça seçmekten anlamıyordur ya da elemana para çok gelmiştir. Konuyu açan arkadaşım, youtube'da gerçek zamanlı performans karşılaştırmaları var bir sürü. Aç, otur, izle. Yap hesabını, kararını ver. Milletin, fanboyların ağzına bakarak para saçma.
    ben 1070ti'dan geçişe reva görmedim o parayı, herif kalkmış 2070S'ten geçişe değer diyor

EDIT: anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 2 Temmuz 2020; 2:11:20 >

• Deymez 3 gün sonra hem Ati hem Nvidia yeni ekran kartları çıkacak sakın alma 2070s de 2080s de bekleyin.
  • Ekran kartı fiyatları performans ile doğru orantılı değil, o yüzden 2070s daha mantıklı tercih olur. Yine de yeni seriyi beklemenizde yarar var, şahsen öyle yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Temmuz 2020; 8:46:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Hocam sıfırdan topluyorum bilgisayarı haliyle 10 000 tl leri geçiyor 1600 tl söyleyince göze küçük gelsede 10.000 tl lerden 1600 tl çıkartmak büyük rahatlama sağlıyor. 2080s sıkarak alabilirim ama değermi onu anlamaya çalışıyorum. Bilmediğim için soruyorum. Teşekkürler
    6600 liraydı ya dün sen konu açtığında alsam mı dediğin 2080 super şimdi gir bak 8700 lira olmuş.almadıysan aradaki farkı değmez diyen tiplemeden talep ederdim ben olsam.2070s de 6900 lira olmuş.buna da 5 bin diyordun ilk mesajda.kılavuzu karga olanın burnu ne olurmuş?43 yaşındayım ben profilime bakmadan sistemlerimi görmeden atıp tutuyorsunuz.forumun %90'u gugu diyordu ben pc kullanırken yani aklınıza gelen her haltı kullanmamış mıyımdır?
  • aradaki fiyat farkına bence degmez 2070s alın geçin 5000 tl ye guzel bulmussun rog strix i.eger baska bir sıfır 2070s istiyorsan bunu da alabilirsin.incelemelerde guzel is yapıyor.sogutması filan guzel.

• o kadar para veredıkten sonra ımkan varsa 2080S alın.
    4k da 2080s iş görür 2070s zorlanır.

%35 fiyat farkı size %20-25 arası performans olarak döner.

malesef üst seviyelerde fiyatla performans orantılı gıtmıyor
  • bu eleman AGP kartlarla benchmark sidik yarışındaydı herhalde?
    Hala da "param var, adamım ben!" havalarında. Bundan öneri alanların vay haline!
    nasıl da kudurdu ama , bir de blok atmış ergen kız çocukları gibi...
    o kadar yaş meşede de var, yaşla olsa alim olurdu; ama odun işte.

Ben alıp, vazgeçip iade ettiğim kartı burda gösterip "bak benim bu kadar param, alın alın çok iyi kart" diyecek kadar "küçük adam" değilim.

Neyse...

Bütün dünya farkında 2080S'in ne kadar anlamsız bir kart olduğunun da bir bu mu kimsenin göremediğini görüyor?

CPU: i9 9900KS @ 5.0GHz - 8C/16T (Stock)
    CPU Cooler: H150i PRO - 360mm AIO
    Motherboard: Z390 Asus Rog Maximus XI Hero (Wi-Fi) - BIOS: 1401
    Memory: G.SKILL Trident Z Royal - 16GB (2 x 8GB) 3600MHz CL14 - XMP
    Nvidia Driver: 445.75

Performans artışı (2080S'in 2070S'e kıyasla):
    Call of Duty Modern Warfare: 14%
    PlayerUnknown's Battlegrounds: 20%
    Apex Legends: 15%
    Fortnite: 12%
    Battlefield V: 8%
    Red Dead Redemption 2: 12%
    Borderlands 3: 13%
    Control: 13%
    Farcry New Dawn: 8%
    Ghost Recon Breakpoint: 8%
    The Division 2: 12%

15-20% arası fark atan oyunlarda FPS değeri zaten 100+'lerde; bu düzeyde "100-115 fps farkını ben anlıyorum" diyen varsa beri gelsin canlı radar yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 2 Temmuz 2020; 12:31:56 >

• shruikan kullanıcısına yanıt
    babalar gibi rtx 2070s düz cift fanli sekilsiz sükülsüz uzay kasa yükte 66derece, hadi kasaya koy 4-5 derece artsin, fiyati 4700 lira civari hadi 4800 olsun, almayani dövüyorlar :) aradaki farka hayal kursan bile iyi... 1tb 8200 pro ssd al, kasa ile 750 gold psu al, bence de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2070 s alıp 2k 60 Hz keyfinize bakın derim, aradaki meblağı başka şekilde değerlendirirsiniz,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    60 fps lik oyunlarda da %15-20 arası fark var :)

%15 lik fark demek 7 8 fps yapar
  • tam kıyas olmaz 2 sıde en tepe model ama azda olsa yardımcı olur size.
    https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-2080-super-strix-oc/
    https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-2070-super-strix-oc/

para çnemli değil ise aradaki sizin alııcağınız 1600 tl 2080 s alınabilir. heme 4 k oynanıcak ise.

artık bu lingleri inceleyip karar verirsiniz.

ama yerınızde olsam arkadasınızda 2070 s adv modelını 5000 ne alıp yılın son ayı rtx 3070 lerin çıkmasını bekleyip o sıralar elınızdekı kartı satıp o dedıgım modelı yada uzerını satın almanız yonunde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 2 Temmuz 2020; 14:3:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

60 fps lik oyunlarda da %15-20 arası fark var :)

%15 lik fark demek 7 8 fps yapar
    parası bolsa arkadaşın alsın. gerçi parası bol olan burda soru sormaz, gider alır. alana da güle güle kullan deriz.

alıp da "bak benimki bu kadar" havasında görmemişlik yapmasın da...
    sorunun garipliği yada parası olup olmama durumu yok bence.
    1600 tl fark vermek mantıklı mı dıye soruyor sadece.

1600 tl % 33 luk bir fiyat farkı.
    buna karsılıkta % 15 ila 25 arası performans alacağı ortada.(sizin attığınız teste görede )

oc yapılırsa bu fark biraz açılır. buda bu farka değebileceği imkanı varsa alınabılır oldugunu gösterir.

kesin bir yargıyla gereksiz alınmaz mantıksız demek garip geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

sorunun garipliği yada parası olup olmama durumu yok bence.
    1600 tl fark vermek mantıklı mı dıye soruyor sadece.

1600 tl % 33 luk bir fiyat farkı.
    buna karsılıkta % 15 ila 25 arası performans alacağı ortada.(sizin attığınız teste görede )

oc yapılırsa bu fark biraz açılır. buda bu farka değebileceği imkanı varsa alınabılır oldugunu gösterir.

kesin bir yargıyla gereksiz alınmaz mantıksız demek garip geliyor bana.
    abi nerde var 25% fark? Sadece PUBG'de 20% fark var ki o oyun 2070S'te zaten 100-120 arası gidip geliyor. 2080S oc olduğu kadar 2070S de oc olacak ki o 1600 liralık fark indirime falan denk getirebilirse...

Neyse, ben fikrimi "o farka değmez" şeklinde ifade ettim. Başkası "o farka değer bence" diyebilir, fikir sonuçta, gerçek değil.

Absürd bi indirime denk gelirse alsın 2080S. Yalnız şu günlerde aradaki fiyat farkı, ortalama 13% performans artışı için en az 35-40% fiyat artışı. Muhakemesi kişiye kalmış...

indirime felan denk gelırse degılki konu.

arkadas hazır sıstem ıcınden cıkanı alacakmıs. ben yanlıs okuyup anlamadıysam.

eşit mıktarda oc olsa bile fazla fpsten dolayı daha fazla fps kazandıracak oc de 2080s.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Hazırdan çıkana 5000 vereceğine, 4700-4800'e sıfırını alsın.

İki kart da oc olduğunda fiyat farkını hak edeceğini düşünen alsın 2080S, ben almadım. Gene diyorum, o farkı reva gören alsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.