Şimdi Ara

RTX 2070 Siyah yerlerde Renk bozulması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (ÇÖZÜLDÜ) ARKADAŞLAR SORUNU ÇÖZDÜM PARLAKLIKMIŞ FAZLA AÇMIŞIM BU YÜZDEN SİYAHLAR BOZULMUŞ HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM Selam 1 ay kadar süre önce sıfırdan bir bilgisayar topladım driverları kurdum felan sonrasında oyunlarda siyah yerlerde renk bozulduğunu farkettim yeni monitörde almıştım fps değerleri çok iyi fakat neden siyah yerlerde renk bozukluğu olduğunu bulamadım lütfen yardım edin

buda oyunaki bozukluğun videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirOz1234 -- 31 Ağustos 2019; 14:25:50 >

• Monitörünüzün marka modeli nedir ? Tn monitörlerde olan color banding olayına benziyo ama programla çekerkende gözükür mü bilmiyorum.
  • baska oyun dene
  • Sorun monitörmüş gibi geldi.
  • monitörüm aoc 24 inch curved 144 hz 1 ms kod gibi olan ismini bilmiyorum ama monitör sorunu kayıt programına yansırmı? birde oyunun videosunu izledim adama öyle değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirOz1234 -- 30 Ağustos 2019; 19:56:27 >
  • Bana da monitör TN panel gibi geldi...
  • vieoya yansırmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EmirOz1234 E kullanıcısına yanıt
    Yani o konuda bir fikrim yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun sürücü ayarlarından kaynaklanıyor tahminimce

öncelikle HDMI yerine DisPlayport kablosunu kullan.

Nvidia denetim masası - Çözünürlük değiştir kısmında.

Aşagıdaki gibi başlayan çözünürlükler olması gerek.
    çözünürlügü "PC" ile başlayan kısımdan seçip yenileme hızı: 144 olacak şekilde ayarla.

UltraHD,HD,SD----------------------------
    1080p, 1920 x 1080 (doğal)

PC---------------------------------------
    1080p, 1920 x 1080

bu şekilde düzelmesi gerek.

Sorun devam ediyorsa yine aynı yerden.
    "Nvidia denetim masası - Çözünürlük değiştir kısmından"

Varsayılan renk ayarlarını kullan seçeneğini NVIDIA renk ayarlarını kullan olarak değiştir.

Çıkış renk formatı: RGB
    Çıkış dinamik aralıgı: tam, olarak ayarla.

Sorun haala devam ediyorsa
    Sürücü ayarlarından G-sync compatible ve varsa monitörün Blackboost özelliğini kapatıp denersin.

• çok teşekkür ederim fakat yaptım ama hala üzelmedi acaba ekran kartını takarken temassız felan mı kaldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirOz1234 -- 30 Ağustos 2019; 22:47:11 >
  • Color bandig. Çoğu oyuncu monitöründe maalesef bu sıkıntı mevcut. Sorun olarak görünmüyor benim bildiğim. Bazı monitörlerde çok fazla,bazı monitörlerde ise çok az var. Şans işi diyeyim.

6 bit+frc monitörlerde sık görünüyor. Gerçek 8 bit monitörlerde bile olan bir sıkıntı. Bu sorundan kurtulmak için en sanırım 10 bit bir monitör lazım.

Misal bu videonun ilk 20. saniyesindeki gökyüzü hareketlerinde benim monitörde de color banding oluşuyor.
    Timestorm Filmsyoutube
    AWAKENING | NEW ZEALAND 4K ULTRA HD
    https://www.youtube.com/watch?v=6D-A6CL3Pv8

Bakalım sizde de olacak mı?

• HackAv kullanıcısına yanıt
    evet oluyor ama oyunadki kadar yoğun değil büyük ihtimal monitör ama monitörden kaynaklansa videoa gözükmez başkasında aynı sahneyi izledim öyle olmadı peki oyun 720 p renderladığı için olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirOz1234 -- 30 Ağustos 2019; 22:51:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmirOz1234

evet oluyor ama oyunadki kadar yoğun değil büyük ihtimal monitör ama monitörden kaynaklansa videoa gözükmez başkasında aynı sahneyi izledim öyle olmadı peki oyun 720 p renderladığı için olabilirmi?
    Videonun kalitesi(Bitrate) ne kadar düşükse,videoda color banding bir o kadar sık görünür.
    Şimdi size bir test göndereceğim, sitedeki Gradients testini yapıp sonucu buraya yazın. Sağ alt köşede rengi de seçebilirsiniz.(256 seçili olacak)
    Normalde renk geçişleri pürüzsüz ve temiz olmalı.
    https://www.eizo.be/monitor-test/

• HackAv kullanıcısına yanıt
    pürüz yok ben monitörden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum attığım videoda göründüyse monitör ile ilgili değildir bence teşekkür ederim ilginiz için
  • Son mesajlardan anladıgım: DLSS açık, yada düşük çözünürlükte görüntüyü ekrana yayıyorsn

dlss açıksa kapat, monitörün native çözünürlüğünde oyna oyunu.
    videoyu pcden kaydettiysen zaten monitörle alakası yoktur sorunun.
  • Adam curved monitör diyor, curved TN ekran varmı ? TN düşmanlığı nedir. Online Oyuncu isen 144 hz monitör aldıySAN va ips ekranda illaki ghosting olur. çOK ÜST MODELLERİ DE sıkıntı yoktur onada iyi mangır lazım. VA ,İPS panellerle sadece film izlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 31 Ağustos 2019; 2:59:50 >
  • Tn düşmanlığı yok. Arkadasa elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalıştım. Curved olduguna dikkat etmedim. Ama video da beliren goruntu tn panel gibi gelmisti bana. Sorry

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Color banding günümüz monitörlerinin baş belası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇÖZDÜM ARKADAŞLAR SORUN PARLAKLIKMIŞ SOLDAKİ LOGO GÖZÜKMEMELİ DİYORMUŞ BEN ONUDA GÖRÜNÜR YAPMIŞIM PARLAKLIK FAZLA OLUNCA SİYAH RENK BOZULMUŞ TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE
  • Konu hort ama bu tarz geri dönüşler olunca çok seviniyorum. Mutlaka birinin işine yarıyor. Benim gibi mesela. Bende de bir kaç oyunda renk sorunu oluyordu. Siyah yerler bende mavi oluyordu hep oyun içi parlaklık yüzündenmiş senin de yazdığın gibi. Hemen parlaklık ayarı ile oynadım kendine geldi grafikler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.