Yazmış olduğum bir tez var. Bu tez dosyasının uzantısı .rtf idi. Bazı belgeleri de tarayıp içine atıyordum. Belgeyi bugün tekrar açtım ve 20-30 sayfanın eksik olduğunu gördüm.
Aynı belgeyi notepad++ ile açtığımda rtf'nin kodları ve yazdığım metinler geliyor. Ama binlerce satır yazı var. Ben bu kodları tekrar rtf 'e nasıl dönüştürürm. Tek amacım yazdıgım yazılara ulaşmak :(
RTF (Rich Text Format = Zengin metin biçimi) dosya zaten metin kodlarından oluşur yani notepad daki gibi düz metinden daha gelişmiş olarak hangi metinlerin hangi yazıtipinde boyutunda ve renginde, paragraf ayarları vs. içeren kodlar metin olarak bulunur. HTML gibi birşey
Zaten rtf dosyayı açabiliyorsunuz. dönüştürme diye bir durum yok. rtf dosya doc dosyaya dönüşebilir. sayfaların kaybolması kodların bozulmasından ya da kaydederken sayfaları eksik olarak kaydetmenizden kaynaklanmış olabilir. RTF dosyayı wordpad veya Word ile açabilirsiniz. bir de wordpad ile açmayı deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
RTF (Rich Text Format = Zengin metin biçimi) dosya zaten metin kodlarından oluşur yani notepad daki gibi düz metinden daha gelişmiş olarak hangi metinlerin hangi yazıtipinde boyutunda ve renginde, paragraf ayarları vs. içeren kodlar metin olarak bulunur. HTML gibi birşey
Zaten rtf dosyayı açabiliyorsunuz. dönüştürme diye bir durum yok. rtf dosya doc dosyaya dönüşebilir. sayfaların kaybolması kodların bozulmasından ya da kaydederken sayfaları eksik olarak kaydetmenizden kaynaklanmış olabilir. RTF dosyayı wordpad veya Word ile açabilirsiniz. bir de wordpad ile açmayı deneyin.
selamlar
dosya zaten açılıyor. fakat 170 sayfanın sadece 70 sayfası var. Geriye kalan kısım gözükmüyor. Oysa ki belgeyi notepad ++ ile açınca kodlarla beraber gözükmeyen diğer metinlerde ortaya çıkıyor. Notepad ++ da gözüken metinm neden rtf dosyasının içinde gözükmez anlamadım.
RTF kodlarında bozulmalar olmuş olabilir. kodlar bozulunca RTF okuyucu kodu anlamayınca göstermiyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
RTF kodlarında bozulmalar olmuş olabilir. kodlar bozulunca RTF okuyucu kodu anlamayınca göstermiyor olabilir.