Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sünnet dediğin şeye zaten uydurup uydurup ekleme yapa yapa bu hale getirdiler. Kuran Sünnet dediğin anda Kuran a karşı çıkıyorsun farkında değilsin. Sadece siz değil sünnet de sünnet diyen herkes bunu yapıyor. Oysa Kuran ın eksiksiz ve apaçık indirildiğine dair pek çok ayet var. Ama bir sünnet hadistir gidiyor. İş oraya kalırsa nefes almak yemek içmek yürümek konuşmak da sünnet.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalnız blokladığım fanatik tayfa bile buna bir açıklama yada savunacak yan bulamamış...

akp iktidarının güncellenme zamanı gelmiş hatta geçmiş !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farezi seylerle konusuyorsunuz hocam siz benim yerinde olsaydiniz ben baskasinin yerinde olsaydim.. Ruhu bir tarafa birakiyorum cennete gitmek istiyorsaniz tercihlerinizi Allahin koydugu yasalara uygun yapmaniz lazim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Yalnız blokladığım fanatik tayfa bile buna bir açıklama yada savunacak yan bulamamış...

akp iktidarının güncellenme zamanı gelmiş hatta geçmiş !!!

Nasıl savunulabilir ki, daha dün 14 asır öncenin hükümlerini bu çağda uygulayamayız dedi herkes alkışladı

Şimdi Biz dinde reform diye bir şey aramıyoruz. Haddimize mi? Dinimiz İslam ve kitabımız Kur'an-ı Kerim, Rabbimizin emri gereği kıyamete kadar caridir. Değişimi inkar etmek, kafasını kuma gömen deve kuşu misali kendi kendini kandırmak demektir. Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar da ilkeler de vardır. Mesela İslam'ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz. Allah'ın, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bize açıkça ifade ettiği hükümler yani naslar asla değişmemiştir, değişmeyecek." dedi yine herkes alkışladı.

Yani Kuran değişmeyecek de biz Kuran'ın hükümlerinin uygulanışını değiştireceğiz diyor

hellooooooooo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunu chp söylese parti kapatmaya kadar yolu vardı. Hatta iç savasın bile ayak sesleri alabilirdi. Ama ne oldu hölooggggg

• “NE DİNÎ MÜCEDDİDSİNİZ VE NE DE FIKIHÇISINIZ”

Erdoğan’ın “Şimdi bir çok hocaefeni beni tefe koyup çalacak o ayrı mesele” sözlerinin ardından ilk tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda üç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuğu olan Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Erdoğan’ın “İslam’ın güncellenmesi” sözlerine karşı çıktı.

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, sosyal medya hesabından yayımladığı "Muhterem Cumhurbaşkanım! Haddinizi aşarak şer’î meselelerde fikir beyan etmeyiniz! Zira ne müctehid ve ne de fıkıhçısınız!" başlıklı yazılı açıklamada “Muhterem Cumhurbaşkanım! Sizi Allah için seviyor ve 21. Asrın siyasî müceddidi olarak ilan ediyorum; ancak siz ne dinî müceddidsiniz ve ne de fıkıhçısınız. Ehil olmadığınız konularda ve hele de şer’î konularda görüş beyân etmeniz tamamen şahsınızı felâkete sürükleyebilir. Ben sözlerinizin maksadını aştığını hüsnüzanla yorumluyorum. Sizi Allah için seven bu kardeşinizden birkaç noktayı dinleyiniz” ifadelerini kullandı.

“ALGICI MEDYAYA GÜVENMEYİNİZ”

“Birinci Nokta: Nureddin Yıldız ve Faruk Beşer Hocalar ehl-i sünneti bu bid’at asrında müdafaa eden hocalardır. Ancak âyet ve hadisleri ve hatta şer’î hükümleri açıklarken bazı ifade yanlışlıkları bulunabilir. Biliniz ki, hedefleri bu iki hocayı yıpratmak değil, belki dini yıpratmak olan algıcı medyaya güvenmeyiniz” diyen Ahmet Akgündüz, şöyle devam etti:

“İkincisi, Diyânette ve Din Şleri Yükse Kurulunda İslam hukukunda gerçek uzman bulunduğu konusunda endişelerim vardır. Yahut algı operasyonundan korkarak söz söylemekten çekinmektedirler. Zira Diyanet İşleri Başkanımız ve Din İşleri Yüksek Kurulu, yine medyanın ortaya attığı evlenme yaşı konusunda imtihanı geçemediler. Meseleyi milletimize anlatamadılar. Anlatmak isteyenlere de fırsat vermediler.”

3 gün önce saraya giden adam da fetöcü çıktı iyi mi..Reise sen nasıl böyle şeyler dersin..Hollanda da yaşayıp islamcılık yapmakta ayrı bir kafa olsa gerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Iyi de burda islam guncellensin diyenler ,kul tarafindan mi guncellensin diyor.

Guncellenecek ise yine Allah tarafindan olur,insan guncellemeye kalkisirsa kuran degistirilemez diyenlerde yalan söylemiş olur.

Iyi ozaman kafana gore guncelle,anayasa gibi.

Hayır olaya şöyle bakalım bana güncellemeye şu şekilde bakılmalı, misal oruç vardır ve 1 aydır ve gün ağarması ile gün batımı belirlenmiştir islam da ve sen bunu kalkıp öğlenden sonra orucumuzu niyetleyelim dersen ya da 1 ay değil 20 gün olsun dersen işte sen orada dini değiştirmeye başlamışsındır bu yanlış olan ama aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır da aklıma geleni yazıyorum devlet olarak oruç tutulan ay da işlerin daha azaltılması üzerine bir kanun getirirsen ve şirket dükkan sahiplerine insan çalıştıran yerlere kazançlarınızın bir kısmını devlet karşılayacak bu ay da ve sizler de çalışanlarınızı daha rahat daha yormadan işler yaptırın ve onların oruç tutmasına sebep olun ya da oruç tutulan ay da memur ya da emekli ya da devletten maaş alan insanlara o ay için gelirlerine ek para verip o ay insanların zekatlarını daha gönüllü daha seve seve paylaşmalarına vesile olma gibi ne bileyim aklınıza gelebilecek dinimize daha yakın olmayı sağlayacak kararlar alınabilir bana göre güncelleme böyle olmalı..

Tıpkı artık memurların ya da devlette çalışanların kapanarak görevlerini icraa etmeleri gibi ya da cuma 'ya gitmeleri için kolaylıklar esneklikler sağlamaları gibi ya da avm havaalanı üniversite ve diğer kurumlara mescitlerin arttırılıp insanların namazlarını kılmalarına kolaylıklar sağlanması gibi şeyler nasıl yapıldı ise bu yukarıda yazdıklarım da ya da buna benzer şeylerin hayata geçirilerek güncelleme denilen şeyi gerçekleştirebiliriz.. Güncelleme buna benzer olmalı..

Anlamlı bir yorum olmuş.

Burada pusuya yatan bazılarına malzeme çıkmış yine saçmalıyorlar, dikkat edilirse aynı kişiler onlarca yorum atmış konuya, hangi kesim oldukları belli.

İnanmıyırsan defol git seni ilgilendirmeyen bir konu zaten..

Benim vergilerimle oruçlu adam oruç tutsun diye maaş veriyorsun sonra defol diyorsun güzel kafaymış

Hangi kafa ile yaşıyorsun sen, senin vergilerinle senin hiç işine yaramayan bir şey yapıldığında hiç sesin çıkmıyor buna mi sesin çıkacak ne oldu la inançsız rahatsız mi oldun millet dinine dahadah yakınlaşacak diye korku mu sarıyorda bu kadar endiseleniyorsun, sen şimdi senin vergilerinle darüşşafaka da devlet eliyle okul okutulan ve burs verilen çocuklardan da rahatsız oluyorsundur o hal de çünkü onlarda senin verginle oluyor.. He herre kafaya bak be ne hallere düştük bu yüzden geri kalıyoruz işte diğer ülkelerden..

Ay özür dilerim

İçkiden kumardan alınan vergilerle imam maaşı ödeyip arkasına saf tutan sizsiniz. Benim paramı da çatır çutur yiyin serbest size

Bana değil git hakkını yapanlara sor, yetkili ben olursam bana gelir sorarsın.. önemli olan niyettir.. öyle bakmaya kalksak nefes bile almamamız gerekir.. Her şeyi hesap etmeye kalksak dünya durması lâzım..

Tamam biz de demiyoruz nefes almayak

Ama sen Müslümana oruç tutsun diye fazla maaş verirsen bu adil olmaz bu hoş olmaz.

Bir de Müslüman olmakla devlet gelişmez bilim gelişmez

Kimsenin dine yakınlaştıgi da yok ki benim zoruma gitsin.

Bilakis millet akın akın dinden soğuyor.

Hayat zorlaşıyor artı insanlar kim kime ne yapmış face de getireceğine iki rekat namaz kılabilir o yüzden hayatımıza çok değişik şeyler girdi bunları yapmaktan yapmamız gerekenleri yapmıyoruz..

Ben aklıma gelen en basit örneği verdim, mantıklı gelmez daha güzel şeyler ortaya çıkabilir onlar denenebilir, o yüzden yeterki iyilik için bir şeyler yapılsın, çünkü insanlar mübarek ay da yardımlarını daha da arttırıyor bu insanlara hem sevap hem de durumu olmayanlara az da olsa bir katkı sağlıyor bunların artırılması kimseyi rahatsız etmez..

• Allahın bizzat verdiği kelamlarda hiç bir eksik yoktur ki bu adam neyin güncellemesinden bahsediyor artık kendini aşmış

Bu adam müslüman falan değil ki recep tayyip erdoğan netenyahudan hatta Irkçı donald trumpdan bile daha bir islam düşmanı bir kişi Şu habere gram şaşırmadım Sümme haşa RTE'ye Allahın bütün vasıflarını taşıyor diyen akp li vekili atacağı yerde daha çok mevki verdi Artık kendiside kendini bir peygamber belkide haşa yaratıcı olarak görüyor

Asıl korkmamız gereken ne netenyahu gibiler nede ırkçı donald trump gibiler Asıl korkmamız gereken rte gibi islam altına sığınıp bin bir türlü iş çeviren kişilerdir islama en büyük zarar verenlerde genellikle böyle kişiler olmuştur tarihte bir örnek vermek gerekirse İngilizler ile çalışan şeyh said islam altına sığınıp Türkiye cumhuriyeti Devletine karşı bir sürü kişi topladığınıda biliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 9 Mart 2018; 19:56:36 >
  • Namibya geyiğini gözüne kestirip usul usul yaklaşıp pusuda bekleyen aslan gibi pusuya yatan ateist gardaşları çok sevindiren hareketler bunlar.Yusuf İslam nam-ı diğer Cat Stevens yıllar önce müslümanlara baksaydım müslüman olmazdım deyip Kuranı inceleyerek müslüman olduğunu söylerken bizim yıldız tozundan meydana gelmiş doğal seçilimlik zatı muhterem ateistlerimiz ise Rte'ye bakarak inanıp inanmamaya karar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 9 Mart 2018; 19:58:48 >
  • Hayir hocam herkez esit bir sekilde imkanlarina gore imtihandan geciyor.. Adil ve tercihe saygili bir imtihan emin olun..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Şu cümleyi Kılıçdaroğlu söyleseydi, binlerce radikal manyak chp binasını basmıştı.

Olmamış şeyleri olmuş gibi yazmaya yani don biçmeyi çok seviyorsunuz, konuştuğu gün yazarsın o yüzden içini dolduramadığın cümleleri kurman sana bir şey kazandırmaz söyleyeyim ha ben böyle yazınca karşıt yazınca artı alıyorum ve onun için yazıyorum diyorsan eyvallah..

yahu senin iktidarın değil mi şöyle yapacağız böyle yapacağız diye her yerde konuşan? Yerli yolcu uçağı göklerde deyip sonra iptal eden chp mi? olmamış şeyleri yaptık diyen asıl akpdir.bana bu mesajı yazmadan önce kendi partine bir bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEAD1453

Sünnet dediğin şeye zaten uydurup uydurup ekleme yapa yapa bu hale getirdiler. Kuran Sünnet dediğin anda Kuran a karşı çıkıyorsun farkında değilsin. Sadece siz değil sünnet de sünnet diyen herkes bunu yapıyor. Oysa Kuran ın eksiksiz ve apaçık indirildiğine dair pek çok ayet var. Ama bir sünnet hadistir gidiyor. İş oraya kalırsa nefes almak yemek içmek yürümek konuşmak da sünnet.

Selefi zihniyeti bu işte, bir de bunlar türedi sünnet yok diyen ya da şu sünnet var bu sünnet yok diyen güruh. . Ehl-i Sünnet Vel Cemaat bunun için var kardeşim. Dinimizde bilgi edinme yolu olarak sırasıyla Kuran-Sünnet-icma-kiyas var. Kuran-ı kerimde her husus var ancak detaylariyla değil. Bunun için tefsir fıkıh hadis gibi ilimler ve bunlarla ilgilenen alimler ciltler dolusu kitap mevcut.

Dediğin şey şuna benziyor: Matematik var evet sayılar toplama çıkarma matematiğin doğduğu nokta. Ne gerek var çarpmaya bölmeye uslu sayılara. Bunları anlatan aksiyomlara teoremlere hipotezlere. Calculus lineer cebir elementary geometri bunlar da gereksiz...

Başka bir örnek daha vereyim. Anayasa mevcut yeter diyorsun sen. Ama bunun dışında nice yönetmelik, yönerge, genelge var ki anayasanın kaç katı büyüklüğünde...

Allah hepimize akıl fikir versin. İmanla çene kapatmak nasip etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşırı gücün yan etkileri dahada kötülerine hazırlıklı olmak lazım......

• Tabiki verilecek cevap cok, olmeden hemen once bu dusuncelerinizden vaz gecmenizi dilerim cunki Allah kafir olarak olenin ozur dilemesini kabul etmez.. Yer yuzunde yasayan her insanin dini vardir onemli olan Allahin dininemi tabisin.. Bütün kâfirler, kendi hayat tarzlarına ters düşen ilahi emirler karşısında yalan söyler ve kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar. Bunlar ölünce Allah’a şöyle derler:

“Rabbim! Beni geri çeviriniz. Terk ettiğim dünyada belki iyi bir iş yaparım”. (Onlara) “Hayır asla!”denir.

• Sn Genel Baskan gundemi hep elinde tutmak istiyor. Bu yüzden surekli degisik konularda fikir beyan ederek gundem oluşturuyor. Muhalefet de bu tuzaga düşüyor surekli. Kendi gundemini olustur muhalafet. İzmir İstanbul arasi deniz otobusu koyacağım de. Kibris Mersin arası köprü yapacagim de. Biseyler de işte.

• Eleştirenler yine tokatlandı.

• Euro tarihi rekor kırmış, bir bir işletmeler iflas ediyor, halk otobüsleri kontak kapamış, asker sınır ötesinde operasyonda, AKP'li belediye koyunun üstüne plakasını yazarak kredi ile aldırdığı SUV'un kredisini ödeyememiş haciz gelmiş, belediye başkanları ağla Melih Gökçek bile ) istifaya zorlanmış biz meleklerin uçarken kanatları güneşe değdiğinde yanar mı yanmaz mı onu tartışıyoruz.

Kavimlerin helakı 2 sinemalarda.

• Eger o kabilede yasayanlara teblig ulasmamissa ve hayatini durust yasarsa neden cehenneme gitsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Eger o kabilede yasayanlara teblig ulasmamissa ve hayatini durust yasarsa neden cehenneme gitsin..

Ne dürüstlüğü ne sahtekarlığı yahu neye göre dürüst neye göre sahtekar, terazi kim hangi dönemin terazisi bu. Sokakta çıplak cariye satıldığı Arap döneminin ahlakı mı yoksa Afganistan'da kocası öldüğü için sokağa çıkması sadece akrabası ile mümkün olan kadının mı Türkiye'nin mi ABD'nin mi ?

En iyi ahlak ABD'de, başkanları oval ofiste oral seks yaptığı için adamı savcının karşısında rezil ettiler, al başka örnek İsrail cumhurbaşkanını yolsuzluktan sorguya çekti.

Gazeteler bizde mukayese olur diye yazamadı bile, sen bakanını sorguya çekemiyorsun adam "konuşursam hepiniz gidersiniz" deyip tehdit ediyor, bir diğer "benim ne suçum varsa Erdoğan ortaktır onun da imzası var" diyor 2 haftada işin üstü örtüldüğü sanılıyor. Geçmiş meselelere dönmeyelim ahlak, dürüstlük bu gibi kavramlar şark kültürlerinde halk arasında kahve muhabbeti.

• quote:

quote:

quote:

Şu cümleyi Kılıçdaroğlu söyleseydi, binlerce radikal manyak chp binasını basmıştı.

Olmamış şeyleri olmuş gibi yazmaya yani don biçmeyi çok seviyorsunuz, konuştuğu gün yazarsın o yüzden içini dolduramadığın cümleleri kurman sana bir şey kazandırmaz söyleyeyim ha ben böyle yazınca karşıt yazınca artı alıyorum ve onun için yazıyorum diyorsan eyvallah..

yahu senin iktidarın değil mi şöyle yapacağız böyle yapacağız diye her yerde konuşan? Yerli yolcu uçağı göklerde deyip sonra iptal eden chp mi? olmamış şeyleri yaptık diyen asıl akpdir.bana bu mesajı yazmadan önce kendi partine bir bak.

O uçak projesi iptal olmadı, ama senin işine öyle geliyor hava da uçtuğunu görünce senin yüzündeki hali çok görmek isterim.. Siz şimdilik sevinin.. bunu akp ya da bir başka parti inşallah ülkemiz için yapacak.. Rols roys â boşuna anlaşmalar yapılmadı, adamlar bize boş şey için gelin demediler.. Biz uçak motoru anlaşması için gittik anlaştık onlarla ha dersin yeri değil bahane bulacaksın ya..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.