Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
354.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

rover'ın coupe kasasında 3 versiyon mevcut bilyorsunuz. birisi diğer binek modellerde de kullanılan standart 1.6 motora sahip 216coupe, diğeri hepimizin bildiği, 2.0 hacimli turbo beslemeli 200 beygir ve sınıfında bırakın kendi zamanını bu zamanda bile zor bulunabilecek 6.2 saniyelik 0-100 derecesine ve çok az araçta rastlanan modele özgü bir isme (tomcat) sahip bir model ve son olarak da 1.8 litre değişken subap zamanlamalı (VVC) motora sahip 218VVC coupe...

tabii, bu versiyonlar içinde 218VVC'nin ayrı bir yeri var. turbo beslemenin nazıyla uğraşmak istemeyen bunun yerine performanslı bir atmosferik arayanlar için bu araç biçilmiş bir kaftan. 145 beygirlik gücü ve hafif kasasıyla (1090kg) 7,5 saniye civarı bir 0-100 verebilen araç, buna rağmen düşük yakıt tüketimiyle de göz dolduruyor (kendi ölçümlerim ; ankar trafiğinde şi: 7,5-8 litre -ki o trafikte bile pek ekonomik kullanmam-, uzun yolda ise 120-140 arası hızlarda 6,5 litre)...

ayrıca bu araçta kullanılan VVC motor, kendi sınıfında ödül almış başarılı bir motor ve gerek rover grubu araçlarında gerekse diğer ingiliz üretimlerinde de bir takım modifiyelerle sıkça kullanılmış bir motor...

rover grup içinde ; MG F, rover 200vi, rover 25gti, MG ZR160 gibi modellerde,
    grup dışında ise; Lotus Elise 190, caterham super 7 gibi araçlarda bu motora rastlamak mümkün...

ancak 218VVC coupe, diğer versiyonlara göre 1997-1998 gibi çok kısa bir zaman aralığında daha az sayıda üretilmiş bir geçiş versiyonu. türkiye'ye ithal edilen toplam rover sayısının zaten 6500 civarı olduğu, bu sayı içinde coupe gibi özel bir kasanın çok daha az sayıda sürüme sahip olacağı, tüm coupeler içinde en çok tercih edilenin tomcat, sonrasında 216 coupe olduğu düşünülürse ve 218VVC coupe'nin üretim dönemlerinin rover'ın sıkıntılı olduğu, türkiye'de de ithalatçıları tarafından kullanıcıların güvenini kaybettiği dönemlere denk geldiği verileri hep beraber değerlendirildiğinde sanırım ülke sınırlarına giriş yapan 218VVC Coupe sayısı 200-300'ü geçmez. bunların büyük çoğunluğunun da zaman içinde doğal seleksiyona uğradığını sayarsanız günümüzde yollarda dolaşan sağlam ve sağlıklı 218coupe sayısı muhtemeldir ki 40-50'yi geçmez.

ben de aracımı alırken 220t ile 218VVC arasında çok gidip gelmiştim. ama aradan geçen süre içinde yaptığım tercihin doğruluğunu defalarca teyit ettim ve aracımdan çok memnunum. o nedenle uzun süren birlikteliğe rağmen ondan halen vazgeçmiyorum ve böyle özel bir araca sahip olduğum için kendimi şanslı görüyorum. her kullandığımda da ayrı bir keyif alıyorum.

sayısının az olması da benim için ayrı bir artı, herkeste bulunan sıradan şeyleri sevmem çünkü. sayının azlığına rağmen herhangi bir parça sıkıntısı çekmediğimi de ayrıca belirtmek isterim. kasanın diğer versiyonlarla ortak olması, iç aksamda ve mekanikte binek modellerle ortaklık bulunması, motorun ise başka modellerde de var olması nedeniyle aradığımı bulmakta hiç zorlanmadım.

gelmesi için süre beklediğim tek parça ön cam olmuştu ki, onu da yerli üretim yan sanayi tercih edecek olsam hemen alıyordum. ben orjinal olması konusunda ısrar ettiğim için ingiltere'den gelecek sipariş partisini beklemiştim ki onun da süresi sadece 1 hafta olmuştu...

Geçen bu mesajlardan sonra,interneti açayım da 218'ler kaça gidiyor bir bakayım dedim.Lakin satılıkların arasında pek yoktu.3 tane ilan bulabildim internette.İlki hurdacıda duruyordu maalesef.Diğerinin de durumu pek iyi sayılmazdı.Ancak 3. biraz insanın içini açan bir haldeydi.1998 model 218 VVC modeli.İç tasarımına şahane demek isterim ancak doğru tarif eder mi bilemiyorum.Gerçekten çok hoştu ve her araçta göremeyeceğiniz hoş ve iç açıcı bir görüntüsü var.Bu teknoloji harikasını almak güzel fikir dedim ancak 20.000 TL civarı bir fiyatı vardı,haliyle banada alacak olana hayırlı olsun demek düştü.Ve ayrıca birşey farkettim,98 modellerin konsolları çok hoş ve tasarımları farklı.620 serisine bir göz attım, orda sadece 95-96 modeller vardı.Daha modern bir görüntü isteyenlere 98 modelleri tavsiye ediyorum.

• o arabaya "orjinal" diyorlar ama o aracın beyaz rengi hiç üretilmedi...

ayrıca servisten satılıyor ve ben şahsen servisin alıp sattığı hiç bir arabayı almam. çünkü ne halde alıp, neler yapıp sattıklarını az çok biliyorum...
  • İşler baya bir kayıt dışı ilerlemiş diyorsun yani
  • Herkese selamlar; bayram arefesinde istanbuldan tokat zileye gittim ertesi gun döndüm ve 1 hafta sonra tekrar gidip döndüm. yani 1 hafta içerisinde yaklasık 3500 km yol yaptım. Bunca zamandır bir cok marka aracım oldu ancak bu kadar keyifli bir yolculuk yapmadım.Aracı haziran ayında almıstım korkarak gittim bir sorun olur mu diye ancak hiç bir sorun hiçbir olumsuz bir sey olmadan gittim ve geldim. Ben bu aracı alırkende cok yakar parca ve usta muhabbetleri duydum. İYİ Kİ ALMISIM bu araca bakacaksın yagına suyuna dikkat edeceksin seni o zaman üzmez. Kilometrede 0,26 krş yaktı tam olarak. 2000 motor bir araç bu dikkat ederseniz. Konforu harika sürüş keyfi mükemmel. Sizlzerle paylaşmal istedim bu konuyu...saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0ver420si

Herkese selamlar; bayram arefesinde istanbuldan tokat zileye gittim ertesi gun döndüm ve 1 hafta sonra tekrar gidip döndüm. yani 1 hafta içerisinde yaklasık 3500 km yol yaptım. Bunca zamandır bir cok marka aracım oldu ancak bu kadar keyifli bir yolculuk yapmadım.Aracı haziran ayında almıstım korkarak gittim bir sorun olur mu diye ancak hiç bir sorun hiçbir olumsuz bir sey olmadan gittim ve geldim. Ben bu aracı alırkende cok yakar parca ve usta muhabbetleri duydum. İYİ Kİ ALMISIM bu araca bakacaksın yagına suyuna dikkat edeceksin seni o zaman üzmez. Kilometrede 0,26 krş yaktı tam olarak. 2000 motor bir araç bu dikkat ederseniz. Konforu harika sürüş keyfi mükemmel. Sizlzerle paylaşmal istedim bu konuyu...saygılar

Aracınızdan memnun kalmanıza hepimiz çok sevindik.Aracı kötüleyenlere karşı,elle tutulur bir dayanak noktası daha işte.

• http://www.bergmansautos.nl/voorraad.php?id=293

Beyler bu arabayi bugun, yarin almak icin reverve ettirdim, bugun kaynanam(arabadan anlar kendisi, cok araba degistirmis, merakli kadin) Rover i bir kotuledi ki, esim ile o kadar hevesle alacagimiz bir anda morelim bozuldu. Sonra tanidigim emekli oto tamircisini aradim yarin motora bir bakalim diye, Rover tavsiye etmem dedi, adam duyar durmaz markayi Benim aklim hala arabada, cok yakisikli araba, ici cok temiz, bir tur attim bugun seri araba yahu ama kime sorsam aman ha dedi. Var mi bu arabadan anlayan, cok motor arizasi veriyormus

Mesaji Rover ile ilgili baska bir konuya daha atmistim, oradan alinti yaptim.

• Bende ilk aldığımda bana da super otesi kotulediler bu arabayı. Motor sıkıntı yaratır-hararet sorunu yapar-cok yakar-parça bulamazsın-usta bulamazsın diye. Bunların hepsi uydurma oldugu gercegini alınca öğrendim. Motor super guclu ve az yakan bir teknolojiye sahip.(detaylı bilgiyi forumda AYA diye kişiden alabilirsin (ustad dır kendisi)) parça sorunu sıfır motorsdan şanzımana kadar her parcayı bulabilirsin. Gecen hafta uzun yol yaptım 0,26 krş yakıyor kilometrede şehir içide 0,35 gecmiyor aracım 2000 motor ve benzinli.Konfor ve guvenlik hat safhada. BMW-Renault-VW-FIAT-FORD bu aracların hepsini 1986 yılından beri sıfır kullandım ve hep uzun yol yaptım.Ancak bir hafta içerisinde 3500 km yol yapıpda belin ayagın agrımandan indiğim tek araç bu. Her araba gibi bu arabaya da dikkatle ve sevgiyle bakman lazım. Mesela bir yere park edersin bindiğinde imbolizer calısmaz kahredersin ve bir bakarsın baz istasyonu var ve frekansdan calısmaz biraz ileri alırsın calısır. vs vsvs

• BU ARADA TÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARIMIZIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI İÇTENLİKLE KUTLAR BÖLMEYE ÇALIŞAN TÜM İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN SONUNUNDA 30 AĞUSTOS TARİHİNDEKİ GİBİ SONLARI OLACAGINI TEMENNİ EDERİM. ALLAH BİZİ BU TİP YARATIKLARDAN KORUSUN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak-09k

http://www.bergmansautos.nl/voorraad.php?id=293

Beyler bu arabayi bugun, yarin almak icin reverve ettirdim, bugun kaynanam(arabadan anlar kendisi, cok araba degistirmis, merakli kadin) Rover i bir kotuledi ki, esim ile o kadar hevesle alacagimiz bir anda morelim bozuldu. Sonra tanidigim emekli oto tamircisini aradim yarin motora bir bakalim diye, Rover tavsiye etmem dedi, adam duyar durmaz markayi Benim aklim hala arabada, cok yakisikli araba, ici cok temiz, bir tur attim bugun seri araba yahu ama kime sorsam aman ha dedi. Var mi bu arabadan anlayan, cok motor arizasi veriyormus

Mesaji Rover ile ilgili baska bir konuya daha atmistim, oradan alinti yaptim.

Arkadaşım,biz bu gırgır ve boş muhabbetlerin sadece Türkiye'de dinliyoruz.En azından ben öyle sanıyordum :) Araç Avrupa sınırları içerisindeyse,Türkiye'de ki imkansızlıklar yoktur.Aracınıza düzgün davrandığınız sürece,bir sorun çıkartmaz.Özellikle Rover'lardan bahsetmiyorum.Her model ve marka için.Ve sanırım eşine alacaksın.Bence tam bir bayan arabası.Park sıkıntısı da olmaz ayrıca 1.4 litre küçük hacim ve yeterince güçlü bir araçtır.En azından bir bayan için.Avrupa'da kesinlikle servis,parça,usta sıkıntısı yaşayacağını da sanmıyor hatta kesinlikle düşünmüyorum bile.

• Tabi ayrıca yine tüm vatandaşlarımızın ve sayfamızın Zafer Bayramını şimdiden kutluyorum.Çekemeyen herkese nispet olurcasına kutlayın,çünkü bu bir bayram.Çocuklarınıza şeker verin,onlarla bayramlaşın.Onlara,bu günün bir bayram hemde en önemli bayramlarımızdan biri olduğunu aşılayın ve öğretin.Saygılar.
  • @oguzhany35

Yok kendime aliyorum ama araba ile disari cikarsak yada arkadas, akraba ziyaretine gidersek(200 km uzaga filan) ki cok gidiyoruz, ben bayagi bir alkollu olunca hanim suruyor. Onunda sirt agrisi problemi var, o yuzden koltuk begendiremiyorum kendisine. Ta ki Rover a kadar, gercekten cok cok rahat bir araba. Hollanda da yasiyorum kime sorduysam Rover alma sakin ha vb seyler soylediler. Dun gece tum konuyu okudum, gercekten cok icim rahatladi. 80 bin km de bir Opel Corsa buldum yarin tamirci tanidigim ile gidip bakacagim o olmazsa kimseyi dinlemeyip Rover alacagim. Araba cok sik, ici cok rahat, araba ile otobana dahi ciktim test surusunde 170 km ye ciktim, arabada tik yok, sanki evinde koltugunda yayilmis oturuyorsun, o derece rahat. Tek sikinti simdi Rover i alirsam ve sorun cikarttirsa, tum akraba ve arkadaslardan ben sana demedim mi muhabbetini dinlemek zorunda kalacagim

• bir aracın sorun çıkarmayacağını kimse garanti edemez. size "rover sorun çıkartır alma" diyenlere siz de "opel çok sorun çıkartır, almayın" diyebilirsiniz. nasıl ki rover alır ve sorun çıkması durumunda eşin dostun diline düşecekseniz, onlar opel aldığında aynını da siz onlara yapabilirsiniz.

bir rover'ın, yaşıtı bir başka araçtan daha az ya da daha çok sorun çıkartması her zaman mümkündür ama tersi durum da geçerlidir. avrupa'da ciddi bir kuruluşun yaptığı bir "sorunsuzluk" araştırmasında, iyi bilinen bir çok markadan çok daha iyi bir sıradaydı rover markası. keşke o araştırmayı bulup burada da yayınlayabilsem. ancak, özellikle ikinci elde bir aracın "sorunsuzluk" durumu, markasından ziyade aracın geçmişi ile çok daha ilintili...

alacağınız araca gelince, ben size o aracın 1.6 motorlusunu tavsiye ederim. çünkü daha güçlü, daha donanımlı ve bir çok yerde ve durumda 1,4'ten daha ekonomiktir...

biz türkiye koşullarında bile bu araçlara yıllardır keyifle biniyoruz ki siz bir de avrupada'sınız. ingiltere'nin size uzaklığı ne ki? üstelik dolaşım sorunu da yokken, ülkeden ülkeye gidiş, türkiye'de şehirden şehire gezmek kadar kolay ve ekonomikken ben sizin kadar düşünmezdim. bir sorun olması durumunda atlar ingiltere'ye gider ne lazımsa alır dönerdim... hatta arabayı alır, ingiltere'ye arabayla gider, orda yaşlanmış ne var ne yok değiştirir arabayı baştan aşağıya gençleştirirdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 29 Ağustos 2012; 22:32:04 >

• Dun gece bir cok yorumunu okudum. Tebrik ediyorum seni, gercekten cok yararli bilgiler veriyorsun. Konuyu adeta bir Rover bilgi bankasina cevirmissin. Benim durumum tamamen bilgisizlik, kim nereye cekerse, ne tavsiye ederse oraya gidiyorum. Bunca yildir hic arabalara ilgim olmadi son 6 aydir kaynanamin eski Renault Arabadan cok iyi anladigini bildigim bir arkadasim bana Opel Corsa tavsiye etti, iki tane buldum ayni yil, ayni model, ayni fiyat. Biri 155bin km digeri 80bin km de. Yarin guvendigim bir oto tamircisi ile arabaya bakmaya gidecegim eger o onaylamaz ise. Rover i alacagim. Rover i alacagim garaj sahibi gercekten bulundugum civarda bayagi tutulan guvenilen bir sahis. Cogu arkadasim ondan araba aldi ve bir sorunla karsilastiklari zaman garaj sahibi her turlu yardimi yapti.
  • Zaten güvenilir bir yerse,bence bu kadar tereddüte düşmene bile gerek yok.Yalnız aileniz çekirdek aile ise (3-5 kişilik) 5 kapı modelini tavsiye ederim,zira 3 kapı araç kullanmak hemde aile ile biraz zordur.Çok çabuk bıktırır insanı.
  • Aracı aldıgımda tüplü idi.Ben tehlike arz eder diye tüpü söktürdüm ancak muayene zamanı geldi ve benim yapmam gereken ya tüpü ruhsat degiştirmek yada tüpü tekrar monte etmek. Sizden yardım istediğim konu muayene esnasında tüplü çalışıp çalışmadıgını kontrol ediyorlar mı veya ne yapmam gerekek baska bir alternatif yol varmı. cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0ver420si

Aracı aldıgımda tüplü idi.Ben tehlike arz eder diye tüpü söktürdüm ancak muayene zamanı geldi ve benim yapmam gereken ya tüpü ruhsat degiştirmek yada tüpü tekrar monte etmek. Sizden yardım istediğim konu muayene esnasında tüplü çalışıp çalışmadıgını kontrol ediyorlar mı veya ne yapmam gerekek baska bir alternatif yol varmı. cevaplarsanız sevinirim.

Olayı tam net olarak bilmiyorum.Ancak ruhsata işlenmiş bir LPG sistemi varda,sen bunu söktürdüysen vizede ilgilenen kişi sana tüp nerde demez.Kullanmıyorsanda amenna.LPG'yi istediğin zaman taktırabilirsin.Muayene esnasında,hortumlarda vs parçalarda kaçak var mı diye bakıyorlar sadece.Ben büyük ihtimal sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Çevremde çok rastlamadığım bir olay olduğu için,ne denir bilemiyorum Malum,kimse benzinli arabadan LPG'yi sökmüyor kolay kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: akelevren

Kardeşim ebayda kapı kolu buldum nasıl alacağım peki,türkiyeye gönderiyorlarmı güvenlimi kargo ne kadar tutar?

hocam paypal üzerinden ödüyorsun,

eğer kargo eline ulaşmazsa direk işlemi iptal ediyorsun, yani tamamen güvenli

kargo da eğer avrupadan yollanacaksa, GB diye tahmin ediyorum yaklaşık 8 ila 12 gbp arası tutar
  • quote:

hatta arabayı alır, ingiltere'ye arabayla gider...

Bence çine git, roewe dersen gosterirler

Saka saka, saygilar abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Sahibi Olursun -- 3 Eylül 2012; 1:12:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı markaların bir arada toplanma gunleri oluyor bu rover klupte oluyor mu eger oluyorsa bana da haber verirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

quote:

hatta arabayı alır, ingiltere'ye arabayla gider...

Bence çine git, roewe dersen gosterirler

Saka saka, saygilar abi

sen burda boşa enerji harcıyorsun. bence biraz daha ciddiye alınabileceğin ya da bu zeka ürünü esprilerine daha çok prim alacağın başlıklarda dolaş, her türlü daha verimli olursun...

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.