Şimdi Ara

ROVER 75 alınır mı??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
78.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar imla kurallarimin kusuruna bakmayin, bu saatten sonra boyle oluyor sanirim.
    bide yazdiklarimi okumadan yolluyorum, sonradan okuyunca biraz komik duruma dustum sanirim, ozur dilerim hatalar icin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cLone]::

    sagolun, sizde eksik olmayin. ne haddime efendim, ogretecek fazla birseyim yoktur benim. belki arabalara dair %1 bile bir bilgiye sahip degilim.

    hayat tecrubesi diyelim. olmasini istemedigim bircok sey ile, gereksiz yere mucadele ettim. ve sonucunda farkli farkli tecrubeler edindim. hepsini bir araya topladigimda belkide hatri sayilir birsey cikmiyor ortaya ama tecrube tecrubedir diyorum ve bir kenara atiyorum.

    bazen boylede guzel ortamlar oldugunda kendimi asiyorum ve bilgimi esirgemiyorum.

    herkesin birbirinden ogrenmesi gereken birsey vardir. kotuyu kimse yasamaz umarim, herkes diledigince mutlu yasar. en onemliside bu.
    bende mutluydum cunku ama ne oldu, talihsiz bir kaza sonucu arabamdan oldum. Tek tesellim canimdan olmadigim. gerisi yalan.


    Geçmiş olsun dostum. Allah beterinden korusun. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama kaza kazadır. Bir anda olur ve hiç bir şey kazadan önceki gibi olmaz. Ama atlatırsın merak etme. Tecrübe hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır. Doğru ama değil mi?. Düşünsenize yaşayarak öğreniyoruz herşeyi. Başımıza gelmeden anlamıyoruz hiç bir şeyi. Hepimiz tecrübelerimizi bir araya getirdiğimizde açıklıyoruz. Hepimizin fikirleri farklı farklı. Çünkü hepimizin tecrübelerimize bakış açılarımız farklı farklı. Farklı ortamlarda yetişmemiz, olaylara farklı bakabilmemizi sağlıyor. Bu fikirleri karşı karşıya getirdiğimizde ise tartışma ortaya çıkıyor. Bir çok kişi tartışma ile kavgayı aynı sanıyor. Tartışma kavga etmek demek değildir. Tartışma sonucunda ortak noktalarda buluşup birbirimizin fikirlerini ve bakış açılarımızı değiştirebiliyoruz. Bu da gelişmemizi sağlıyor. Yani fikirler çatışıyor, insanlar değil. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Saygılar




  • Evet Audi de ayrıdır...
    Bayaa yukarıda bi mesajım var... 26500 verdikten sonra AUDI al demiştim. Ama arkadaş sonra 20.000'e bulduğunu yazmıştı...
    Ve 20.000 Rover 75 alınır... Ama 26000-30000 lira gibi para verilecekse Audi tercih edilebilir...

    İyi geceler diliyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cLone]::

    quote:

    Orjinalden alıntı: pirekare

    Benim de taxi filmiyle alakası yok. Hatta izlemedim sanırım....

    Ama zamanında o hafızali deri koltuklar falan... Oturaklı görünümü... Sağlamlığı sanki gözlerine yansımıştı... :)

    206'larda öyle bi bakış yok... Sanki şu işkence bitse de garajımıza gitsek der gibi bakıyolar...
    Saatten dolayı saçmalıyomuyum sanki... Ama benim için aracın bakışları çok önemlidir... Bu yüzden Japonlar daha bi çekici gelirler...



    benim icinde bakislar cok onemlidir.

    japonlarin ilgincligi kadar arabalarida en az kendileri kadar ilginctir. japonun tasarimina laf yok zaten. bir accord taki bir lancer daki agresiflik hangi avrupalida var ki.

    zaten birakin benim dediklerime, alman devleri bile japonlara ayak uydurmak zorunda kaldi. nerde o eski koca gozlu mercedes ler, artik hepsi yerini cekik goze birakti, bmw yine ayni keza. devler bile ayak uyduruyorlar. bir uzak kalan audi dir, zaten almanda da benim gonlumun birincisi audi dir. hala kendi cizgisini korur.


    Ama yeni Audi A4 ü yakından gördün mü? Aynen o da çekik göz. O ışı ışıl yanan elmas gibi lambalarla o havayı vermişler. Arabalar büyüyor, yerden yükseliyor ve agresifleşiyor. Sanki kaplan gibi. Eğilimler o yönde. Ama tasarımlar bence çok güzelleşti ve hala güzelleşmeye devam ediyor. 10 sene önce alınabilecek en güzel araba toyota corolla ve opel astra GLİ ydi. Bi de şimdi bakın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeroone

    çok teşekkürler çok yardımcı oluyorsunuz.

    peki rover 75 motorları bmv motoru mu? ayrıca otomatik şanzımanı nasıl

    Birde 75 modeline ne kadar teklif etmeliyim, kaç para uygun bir fiyat olur? aynı soum 45 içinde geçerli

    clone araban çok hoş yıllık masrafı nekadar, servise çok götürtüyormu ve ortalama ne kadar yakıyor


    hocam araç iyi güzel de verdiğin ilk ilan linkinde adam çok fazla fiyat istemiş bence. bu fiyatla pazarlığa oturulmaz. diğer arkadaşlar 10a 13 falan almışlar roverları gerçi senin istediğin 75 daha lüks ve güzel ama fiyat fazla. 2000 model 100.000 kmyi geçmiş bir rover 75e 26.500ytl isteyen adamla pazarlığa oturulmaz. ikinizi de memnun edecek bir fiyatta anlaşamazsınız. bence biraz daha araştır falan bu arabanın hakkı bu ama piyasası kesinlikle değil.




  • 75 in iç mekan resmindeki ortadaki analog saatin fiyatını, yada teybinin fiyatını, yada komple klimasının fiyatını bilen varmı ? ... Sarf malzemeler ucuz olabilir adı üstünde sarf malzeme... farklar detaylarda gizli, koca ankarada rover 45 in motorunun bilmem ne sönsörünün yenisini bulamadık, istanbuldan gelmesi ayları buldu arkadaşın, kaç ay tekleye tekleye kullandı, Allah var araba çelik sarmal şasi çok sağlam bize servis takla atmış 45 gösterdi başka araç olsa sahibi ölmüştü kesin, o direklerin içinde tel tel çelik sarmallar fırlamış çok ilginçti... ama bakın 75 serisi 45 e 216 lara benzemez, şakülünüz kayar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000

    75 in iç mekan resmindeki ortadaki analog saatin fiyatını, yada teybinin fiyatını, yada komple klimasının fiyatını bilen varmı ? ... Sarf malzemeler ucuz olabilir adı üstünde sarf malzeme... farklar detaylarda gizli, koca ankarada rover 45 in motorunun bilmem ne sönsörünün yenisini bulamadık, istanbuldan gelmesi ayları buldu arkadaşın, kaç ay tekleye tekleye kullandı, Allah var araba çelik sarmal şasi çok sağlam bize servis takla atmış 45 gösterdi başka araç olsa sahibi ölmüştü kesin, o direklerin içinde tel tel çelik sarmallar fırlamış çok ilginçti... ama bakın 75 serisi 45 e 216 lara benzemez, şakülünüz kayar.


    Hocam Şakülünüz kayar nedemek gerçekten bilmiyorum
  • iyi guzel soyluyorsunda arkadasim. senin fiyatini sordugun parcalar hondada bmw de fakli mi sanki. onlarinkide asagi yukari ayni fiyat.

    bence kafalari karistiran nokta su.

    2000 model bmw 40 bin ytl > gosterge tablosu 2.5bin ytl olunca insanlara itici gelmiyor.
    ama 2000 model rover 20 bin ytl > gosterge tablosu 2bin ytl olunca pahali oluyor.

    iste fark burada. piyasasindan dolayi fiyati ucuz olan bu arabalar ayni fiyattaki ucuz arabalarla kiyaslaniyor. durum boyle degildir. ayni sinif ile kiyaslanmalidir. ve kaliteli bir sinif ile.

    bir mareayi bir megane ile kiyaslayabilirsiniz ama bir 45 i megane ile kiyasliyamazsiniz. ayrimi iyi yapmak gerekiyor.

    piyasada onca dokulen bmw var. ama millet hala bmw diye motorunda hal kalmamis eski model bmw lere birton para sayiyor. daha dusuk model eski kasa bir bmw ye 20 bin vermektense 2000-2001 bir rovera veririm hic olmazsa bmw kadar masraf cikarmaz ve cikardigi masraf bmw kadar tutmaz.




  • yukarida yazdigim fiyatlar prnek teskil etmektedir, gerceklilik payi dusuktur.

    bir animi daha paylasmak istiyorum.

    servista arabami yaptirirken 07 plaka beyaz bir 416 geldi. sahibiyle sohpet ettik, polis memuruymus ve anamurda gorev yapiyormus.
    biz dedi olay yeri incelemeyede gidiyoruz. bir kazada çin mali bir motorsiklet eski kasa megane a oncen carpmis. megane inmotor kaputu ikiye ayrilmis ve neredeyse radyator soforun ayagina kadar gelmis. polis memurunun soyledigi su. çin mali motorsikletin sadece on tekeri patlamis, jant yamulmustu dedi.

    cebimde 9-10 bin ytl para ile oto pazarina gittim her taraf renault dedi. zaten anamurun renault rekoru varmis. hicbir konforu, ozelligi olmayan arabalara 10 bin ustunde para istiyorlar dedi. bir haber gelmis birisi rover marka araba satiyor. gitmis bir adam yurt disinda yasiyor rover 416 sini satisa cikarmis. araba cok temiz kullanilmis. yanilmiyorsam 99 model arabayi 9 bin gibi bir fiyata almis ve 416 full. binmis arabasina memleketine gelmis, benim bulundugum servistede tesaduf, yagini suyunu kontrol etti, filtresini yeniledi ve gitti.

    yukarida bahsettiginiz kazayi okuyunca aklima geldi paylasmak istedim.




  • Clone hocam

    Bir 45 buldum senin araca çok benziyor tekrar yaptırılmış olabilirmi?
    linki bu:http://www.sahibinden.com/rover_45_c2_ihtiyactanWQQaXQQ8685989WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeroone


    quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000

    75 in iç mekan resmindeki ortadaki analog saatin fiyatını, yada teybinin fiyatını, yada komple klimasının fiyatını bilen varmı ? ... Sarf malzemeler ucuz olabilir adı üstünde sarf malzeme... farklar detaylarda gizli, koca ankarada rover 45 in motorunun bilmem ne sönsörünün yenisini bulamadık, istanbuldan gelmesi ayları buldu arkadaşın, kaç ay tekleye tekleye kullandı, Allah var araba çelik sarmal şasi çok sağlam bize servis takla atmış 45 gösterdi başka araç olsa sahibi ölmüştü kesin, o direklerin içinde tel tel çelik sarmallar fırlamış çok ilginçti... ama bakın 75 serisi 45 e 216 lara benzemez, şakülünüz kayar.


    Hocam Şakülünüz kayar nedemek gerçekten bilmiyorum


    Yüzünüz asılır, omuzlarınız çöker, mutsuz olursunuza denk gelen bir tabirdir

    Benim şahis fikirim 216, 214, 416 ve 45 serileri tercih edilmeli, 75 i ise biraz durup düşünmeli, birde merakınız varsa turbo modelleri olabilir ancak turbo arızaları gerçekten çok can sıkıcı, bugün benim kullandığım turbo passatın turbo arızası 250 ytl civarı giderilebiliyor olmadı max 750-1000 ytl arası değişebiliyor.. ancak turbo ( ki harbi turbodur o ayrı rover' ın ) arızaları aracın ederiin yarısına kadar gelebiliyor...

    Bu rover' ın satış politasının beceriksizliği yüzünden, tarih içinde sürekli el değiştirdi, bir honda bir bmw gitti geldi ... gerçek kimliğini ortaya koyamadı.. bir ara çinli bir firma talip olmuştu son durum ne bilmiyorum... Yalnız şunu da söylemek istiyorum 45 in iç malzeme kalitesi hiç rover' a yakışmayacak türden... çok adi plastik ve maun adı altında plastik kaplamalar, ve süreli gıcırdayan iç mekan, soyulan direksiyon simidi ve bniş ve oturuş hizasınız çok çok altta olması hatta başımdan geçen komik bir olayı anlatayım bir tek rover 45 de başıma geldi , öğle arası yemek sonrası yürüşüyüş yapıyoruz, 45ci arkadaş aracı ile geçerken bizi gördü şirkete atayım sizi dedi, bizde olur yoruldk zaten dedik arabya bindik... ben genelde pantolonu binmeden dizden hafif çekerim , ı sefer çekmeden bindim... bir zaaartt diye ses, herkes bana bakıyor , pantalon yırtıldı eyvah dedim, hemen indik arabdan millet gülmekten kaldırıma yatacak benim kumaş pantalon ödeki fermuarın dibinden başla arka kemer kopçasına kadar yırtıl neredeyse pantalon 2 parça haline gelmiş gül gül öldük eve gitmek zorunda kamıştım... şimdi arkadaşın 45 i2 pantolan yırtan olarak kaldı hep hatırlar güleriz




  • yok hocam, benim araba darma duman oldu.

    bende sunroof yoktu ve yan citalari henuz boyatmimistim, bide bunun km dusuk benimki yuksekti. bunun benimki olmasi imkansiz, zaten nerde gorsem tanirim.

    eger 45 bakiyorsaniz bunlarada bir goz atin.

    http://www.sahibinden.com/sahibinden_bakimli_full_aracWQQaXQQ9033159WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2001_rover_45_orjinal_72000_km_de_landi_marka_sirali_sisteWQQaXQQ7558483WQQpXQQdisplayitem

    cok sıkı pazarlikla acayip uygun fiyata 45 sahibi olmaniz olasi.




  • Clone linkini verdiğin araçlar 17500 ytl Sıkı pazarlıkla nekadara alınabilir veya almalıyım. Yani hangi fiyatın altında verirsem benim için karlı bir alışveriş olur
  • bence rover biraz düşünülmeli çünkü eleştirilerde var övgülerde
  • Birde düşündükçe aklıma geliyor, bu Roverların iç mekan gıcırtı tıkırtı sesleri kullanıcıları çok bayacak türden, 216 sı olan arkadaşım servise gittiğinde diğer rovercılar ile konuşma fırsatı bulmuş onlarda bu seslerden müzdarip olduklarını servise sorduklarında "Teybin Sesini Biraz açın " yanıtı aldıklarını söylemiş hayallah

    Ama Allah var hala 216 nın kasası güncel ve görünüşü çok güzel...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 24 Temmuz 2008; 12:01:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgao2000
    Yüzünüz asılır, omuzlarınız çöker, mutsuz olursunuza denk gelen bir tabirdir

    Benim şahis fikirim 216, 214, 416 ve 45 serileri tercih edilmeli, 75 i ise biraz durup düşünmeli, birde merakınız varsa turbo modelleri olabilir ancak turbo arızaları gerçekten çok can sıkıcı, bugün benim kullandığım turbo passatın turbo arızası 250 ytl civarı giderilebiliyor olmadı max 750-1000 ytl arası değişebiliyor.. ancak turbo ( ki harbi turbodur o ayrı rover' ın ) arızaları aracın ederiin yarısına kadar gelebiliyor...

    Bu rover' ın satış politasının beceriksizliği yüzünden, tarih içinde sürekli el değiştirdi, bir honda bir bmw gitti geldi ... gerçek kimliğini ortaya koyamadı.. bir ara çinli bir firma talip olmuştu son durum ne bilmiyorum... Yalnız şunu da söylemek istiyorum 45 in iç malzeme kalitesi hiç rover' a yakışmayacak türden... çok adi plastik ve maun adı altında plastik kaplamalar, ve süreli gıcırdayan iç mekan, soyulan direksiyon simidi ve bniş ve oturuş hizasınız çok çok altta olması hatta başımdan geçen komik bir olayı anlatayım bir tek rover 45 de başıma geldi , öğle arası yemek sonrası yürüşüyüş yapıyoruz, 45ci arkadaş aracı ile geçerken bizi gördü şirkete atayım sizi dedi, bizde olur yoruldk zaten dedik arabya bindik... ben genelde pantolonu binmeden dizden hafif çekerim , ı sefer çekmeden bindim... bir zaaartt diye ses, herkes bana bakıyor , pantalon yırtıldı eyvah dedim, hemen indik arabdan millet gülmekten kaldırıma yatacak benim kumaş pantalon ödeki fermuarın dibinden başla arka kemer kopçasına kadar yırtıl neredeyse pantalon 2 parça haline gelmiş gül gül öldük eve gitmek zorunda kamıştım... şimdi arkadaşın 45 i2 pantolan yırtan olarak kaldı hep hatırlar güleriz


    size saygi duyuyorum fakat size katildigim pek soylenemez.

    oncelikle mutsuzluk hissini aciklayalim cevrenizden bir sure sacma sapan araba onerileri duyarsiniz. onu almasaydinda doblo alsaydin gibi.

    roverlarin hepsi kalitelidir. hepsi sinifindaki ust modellere kafa tutar cinstendir fakat bence rover 25,45,75 en stabil olanlaridir. nerde gorulmus 20 bin ytl lik bir bir 75 in turbosunun 10 bin ytl ye yapildigi. buna siz inaniyormusunuz.

    rover evet satis politikasini yerine getiremedi fakat rover 1900 lerin basindan beri uretim yapan bir firmadir. Rover in %20 hissesi hondada idi. ve rover 400 serisi bir honda ortak yapimidir. bakiniz euro civic. daha sonra bmw nin yapmis oldugu politikadan oturu rover satin alinip bmw tarafina gecti. bmw nin 2 plani vardi, ya roveri satmaya devam edip kazancini kendi kasasina koyacak, yada tamamen kapatip rakibini eleyecek. cunku rover kaliteyi ucuza satiyordu ve avrupada bunu basariyordu. bmw ilk once 200,214,216,218,220 serisini 25; 400,414,416,420 serisini 45; 600,620,800,820 serisini ise 75 yapti ki bmw deki model benzerliklerine uzak dursun. bir muddet boyle uretime devam eden rover bmw cizgilerinide tasimaya basladi. daha sonra bmw nini planlarina gore rover kapatildi. ilk once isim hakkini ford satin aldi, fabrikalari ise bir çin firmasi alip ismini roewe yapti. hatta 75 in devami niteliginde roewe 750 piyasaya cikti. son aldigim bilgilere gore bmw hem isim hakkini hemde fabrikalari geri aldi ve hic beklemedigimiz bir zamanda rover uretimine yeniden baslayabilir ki layigida budur. o zaman rover insanlarin hayallerini susleyen, bmw gibi audi gibi belli bir kesimin binecegi bir araba olacak. simdi ucuz ucuz alip laf soylemek kolay oluyor, bakin bmw sahiplerin arabalarina toz konduruyorlar mi.

    rover 45 in malzeme kalitesi uzerine malzeme kalitesi tanimiyorum. plastik aksami c segmentine gore kalitelidir (bakiniz civic) ve kesinlikle gicirdama yapmaz. benim aracim 190 bine geldi bende tik yoktu. maun kaplama kesinlikle soyulma yapmaz, iz leke birakmaz kendiliginden parlak bir kaplamadir ve kalitelidir. kapi kollari ic ve dis krom dur soyulmaz. gogus o kadar parlaktirki bir donem matlastirmak icin pudra vs kullandim. koltuklar kadifedir ve renk uyumu cok iyidir. en ufak bir sokulme renk kaymasi olmamistir. koltugun 3 adet ayari vardir. yukari-asagi, ileri-geri, one-arkaya bence siz bunlari yapmadiginiz icin rahatsiz olmussunuz. vites topuzum bile deri kaplamaydi ve 190 bine ragmen soyulmamisti. ve icerdeki harekete duyarli sensorde cabasi.

    passat ile kiyasliyorsaniz zaten hatalisiniz. fakat 2000 model gmentinin uzerindedir rover 45.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeroone
    Clone linkini verdiğin araçlar 17500 ytl Sıkı pazarlıkla nekadara alınabilir veya almalıyım. Yani hangi fiyatın altında verirsem benim için karlı bir alışveriş olur


    ilandaki arabalar iddiali duruyor.
    aslinda o arabaya 17.500 bile az ama hani tutulmuyor ya. sahibide aracinin ederini bildigi icin altina gitmesine gonlu razi olmuyor o yuzden fiyati biraz yukarida tutmus.

    benim gonlumden 15 bin deciyor. belki 14.500 bile olabilir ama araba yazildigi gibi cok temizse 15.500 bile verilir.

    siz benim arabami aldigim halini bir gorseydiniz. gidip bir koy yerinden bir askerden aldim. ve ne ustya gosterdim ne anlayana. atladigim gibi getirdim arabayi. sirf bu yuzden basima cok isler actim. ben cok zorluk cektim fakat diger yandan arabamin sefasini surdum. satarken zarar edecegimi dusunmustum ve aradaki farkida rovera bindigim suredeki konfora verecektim. fakat kar bile ettim denilebilir.




  • Gerçi konu 45 ' e kaydı... 45 fiyat perfornas olarak alınabilecek bir araç benim esas demek istediğim 75 'i 45 den gelen tecrübe ile satın alınmasında işletme masraflarının can sıkabileceği yönde... 75 üst sınıf bir araç üst sınıfların masrafları da üst sınıf olur, elbette 45 ile passatı mukayese etmiyorum bu arada... kat kat üstünde olamsı gerekirken ucuz fiyata kapatabileceğiniz bir 75 işletme olarak üzebilir, ha bir 75 'im yok ama yalnızca tahmini konuşuyorum bir üst sınıf araç sahibi ve zamanında onlarca C segmenti araç sahibi olarak...
  • ilk gösterdiğim 13.000 ytl lik rover 45 nasıl yapılan değişiklikleri pek anlamadım?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.