Şimdi Ara

Router Modem Sorunu Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir problemle karşı karşıyayım ve çözümünü bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Herşey normalken birden internet bağlantısı kesiliyor ve bilgisayar modemi pinglediği halde adres çubuğuna modem ipsi yazılınca modemin içine girilemiyor. Tabii doğal olarak internetede girilemiyor. Adsl ışığı normal network de modemde görülüyor.

Normalde olması gereken;

Resimde Internet Ağ Geçidi yazan yer kayboluyor ve aşağıdaki gibi görünüyor;

ve internet bağlantısı kesiliyor. Modemi resetliyorum, statik ip veriyorum, bilgisayarı resetliyorum fakat eski haline dönmüyor. Bu problemle karşılaşan ve kesin bir çözümünü bulan arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. 3-5 farklı yerde karşıma çıktı sizlere danışayım istedim. Şimdiden teşekkürler ...

• Yok mu arkadaşlar yardım edebilecek birisi? ...
  • Yani bu durum oluştuğunda modem konsoluna giremiyorsun öyle mi?
    Sanırım modemin bozulmuş ve ya elektrikten kaynaklanan recet'lemeler/kilitlenmeler var.
    Modem markası nedir?

Modemini recet at ve tüm ayarları set ettikten sonra tekrar deneyelim.
  • Modemi resetlemek dışında herşeyi denedim. Modem konsola giremiyorum ama konsola normalde girmem gereken ip ye ping atabiliyorum. 2 modemde yaşadım aynı sorunu birisi Bec kendi makinemde sistem geri yükleme ile çözdüm sorunu bir diğeri ise yeni format atılmış olan bir bilgisayarda ama onda tarihi geri alamıyorum çünkü zaten yeni format atılmış tarihi geri alsamda birşey fark etmiyor. Modemin bozuk olmadığına eminim çünkü farklı 2 bilgisayar ve 2 modemde gördüm bu sorunu diğer modemde Philips di. Tarihi geri almak çözüm olmuyor umarım ki bunun daha kolay ve etkili bir çözümü vardır ...
  • 1 yıl süre ile, zoom marka modemle aynı sendeki gibi sorunu 4 pc ile yaşamış olduğum için,
    sorunun modem kaynaklı olduğunu yorumladım.

Aynen;
    Modem IP'si, IP scanner ile gözükmüyordu, ve 4 pc'de de internet bağlantısı da yoktu,
    fakat bilgisayarlardaki ağ simgesi (sağ alt saatin yanında) mevcut ve faal durumdaydı.
    Modem restart edince, her şey normale dönüyordu.
    Bilemeyeceğim başka nedir, halledince buraya yazarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 19 Kasım 2007; 10:55:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.