Şimdi Ara

Router ile kablosuz modem arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim arkadaşımın kablolu modemi var router alıp modeme bağlamış.
    Router kablolu bağlantıyı kablosuz yapıyormuş ve 50 tl ye almış.
    Benim bu arkadaşın 2 laptop u var.
    neden router alıyo hatta router lar neden satılıyor ?(bilmiyorum affedin)
    zaten 60-70tlye kablolu olarakda bağlayabileceğin kablosuz modemler yok mu?
    bu routerların kablosuz modemden farkı ne? routeri araştırayım dedim routerlı modemler çıktı.benim tek pc var modemimde routerlı modemmiş router ne ve benimki routersiz modem olsaydı ne olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrime inanmayan maymun -- 14 Haziran 2012; 13:15:56 >

• routersiz modemler bile adsl sisteminde ip dagitiyor sorun yok ama fiber yada kablonette sistem sana uzak ip verir ve her verdikleri ip basina da ucret oderler bu sebeple cok ip dagitmayi sevmezler modem modemdir modemde router ozelligide olabilir olmayadabilir bagli bulundugun sistem sana 1 ip veriyor olabilir bu sebeple sen bu interneti switch yardimiyla dagitsanda sadece 1 pc ip alabilir digerleri internete baglanamaz ayni durum kablonette de gecerli sistem sana ic ip degil uzak ip veriyor ikinci kisi bile zar zor ip aliyor ama sisteme baglanan bircok cihaz oldugunu dusunursek burada ic ip dagitan ve aldigi tek ip ile bircok ip verip interneti paylastiran bir cihaza ihtiyac oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

routersiz modemler bile adsl sisteminde ip dagitiyor sorun yok ama fiber yada kablonette sistem sana uzak ip verir ve her verdikleri ip basina da ucret oderler bu sebeple cok ip dagitmayi sevmezler modem modemdir modemde router ozelligide olabilir olmayadabilir bagli bulundugun sistem sana 1 ip veriyor olabilir bu sebeple sen bu interneti switch yardimiyla dagitsanda sadece 1 pc ip alabilir digerleri internete baglanamaz ayni durum kablonette de gecerli sistem sana ic ip degil uzak ip veriyor ikinci kisi bile zar zor ip aliyor ama sisteme baglanan bircok cihaz oldugunu dusunursek burada ic ip dagitan ve aldigi tek ip ile bircok ip verip interneti paylastiran bir cihaza ihtiyac oluyor

yani ttnet gibi firmalar bize 5 ip veriyor ama eğer pc lerimizi routersiz modem ile bağlarsak sadece tek pc interneti kullanabiliyor ama routerli modemle bağlarsak 5 pc ye kadar bağlayabiliyoruz ben öyle anladım
    doğrumudur?
    ama asıl sormak istediğim bu değildi ilk mesajımı tekrar okursan

• adsl kullaniyorsan modemin routersiz da olsa sorun yok cunku modem interneti wan girisindan rj15 denilen telefon jacki ile alir rj45 olarak dagitir ancak routerlarda wan girisi de rj45`tir cikista rj45`tir
  • TTNET her aboneye yalnızca 1 adet WAN IP ataması yapar, onun haricinde siz kendi LAN ağınızda istediğiniz kadar IP oluşturabilirsiniz. Router'in amacı, sizin LAN ağınızı, WAN ağına yani internete çıkarmaktır.

ADSL modeminiz de zaten bir router'dır, router olmasa internete bağlanamazsınız. Ayrıca 5 bilgisayar gibi bir limit yok, istediğiniz kadar cihaz bağlayabilirsiniz router arkasına.

Arkadaşınız kablolu modeme sahip olduğu için, kablosuz olarak bağlanabilmesi için ya modemi değiştirmesi gerekiyordu, ya da bir Access Point alması gerekiyordu.

Arkadaşınızın aldığı cihaz Access Pointtir veya AP özellikli bir Router da olabilir. Kablosuz routerlar, teknik yapısı itibarı ile, AP görevi görebilirler, ama AP'ler routing yapamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

TTNET her aboneye yalnızca 1 adet WAN IP ataması yapar, onun haricinde siz kendi LAN ağınızda istediğiniz kadar IP oluşturabilirsiniz. Router'in amacı, sizin LAN ağınızı, WAN ağına yani internete çıkarmaktır.

ADSL modeminiz de zaten bir router'dır, router olmasa internete bağlanamazsınız. Ayrıca 5 bilgisayar gibi bir limit yok, istediğiniz kadar cihaz bağlayabilirsiniz router arkasına.

Arkadaşınız kablolu modeme sahip olduğu için, kablosuz olarak bağlanabilmesi için ya modemi değiştirmesi gerekiyordu, ya da bir Access Point alması gerekiyordu.

Arkadaşınızın aldığı cihaz Access Pointtir veya AP özellikli bir Router da olabilir. Kablosuz routerlar, teknik yapısı itibarı ile, AP görevi görebilirler, ama AP'ler routing yapamazlar.

forumda ttnet en fazla 5 tane ıp veriyor diye okumuştum ama o Wan ıp si imiş galiba

Access Point nedir?

• access polnt kisaca kablolu agi, kablosuz yayin yapan alettir.tek amaci budur.eger agda internet varsa, internetide dagitir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • artık ap ve routerler arasında pek fark kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: abksystem32

access polnt kisaca kablolu agi, kablosuz yayin yapan alettir.tek amaci budur.eger agda internet varsa, internetide dagitir.

o zaman arkadaşımın aldığı acces point mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

artık ap ve routerler arasında pek fark kalmadı.

router ne demek bi anlatsana ? Yada router ap kadar basit bi cihaz mi da sen fark kalmadi diyosun?

• hayir sunu demek istiyor genelde access pointlerde router ozelligi yada routerlarda access point ozelligi mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

quote:

access polnt kisaca kablolu agi, kablosuz yayin yapan alettir.tek amaci budur.eger agda internet varsa, internetide dagitir.

o zaman arkadaşımın aldığı acces point mi

kardes, access pointin adi access pointtir..routerin adida routerder..arkadasin buyuk ihtimal kablosun yayin yapabilen bir router modem almistir.artik modemlere bir suru ozellik koyuyorlar.mesela 4 portlu kablolu yayin yapan router modem, hem modemdlr, hem apdlr, hem swltchtlr, hemde router gibi yonlendirme yapabilir. Normalde bu cihazlar tek tek satiliyor..ap ayri router ayri, modem ayri, switch ayri..ama ureticiler bu farkli cihazlarin min ozelliklerini alarak bir arada topluyorlar..router yonlendirici demek ve ok farkli bir konu..bazi arkadaslar internete cikmamizi saglar filan diyor.bu cihazlarin ilk amaci ag kurmak ve agda paylasimi, iletisimi saglamak.interneti sen ag kurulduktan sonra internetide paylastirabilirsin. Tekrar ediyorum her seyi internete baglamayin..bu cihazlarin ilk amaci ag kurmak.interneti istersen paylastirabilirsin.

• quote:

kardes, access pointin adi access pointtir..routerin adida routerder..arkadasin buyuk ihtimal kablosun yayin yapabilen bir router modem almistir.artik modemlere bir suru ozellik koyuyorlar.mesela 4 portlu kablolu yayin yapan router modem, hem modemdlr, hem apdlr, hem swltchtlr, hemde router gibi yonlendirme yapabilir. Normalde bu cihazlar tek tek satiliyor..ap ayri router ayri, modem ayri, switch ayri..ama ureticiler bu farkli cihazlarin min ozelliklerini alarak bir arada topluyorlar..router yonlendirici demek ve ok farkli bir konu..bazi arkadaslar internete cikmamizi saglar filan diyor.bu cihazlarin ilk amaci ag kurmak ve agda paylasimi, iletisimi saglamak.interneti sen ag kurulduktan sonra internetide paylastirabilirsin. Tekrar ediyorum her seyi internete baglamayin..bu cihazlarin ilk amaci ag kurmak.interneti istersen paylastirabilirsin.

Router olmadan birden fazla bilgisayarı WAN üzerine nasıl çıkartacaksınız? Router'in görevi ağ kurmak veya LAN oluşturmak değildir, LAN'ı kendiniz oluşturursunuz, router LAN'dan gelen istekleri WAN'a iletir.

Ağ kurmak dediğiniz şey, tipik modem-routerların içindeki DHCP Server'dan ibaret. Ağ kurmak için herhangi bir cihaza da gerek yok, kendiniz manuel olarak da LAN ağınızı şekillendirebilirsiniz, bu tip cihazlar işinizi kolaylaştırıyor sadece.

• o zaman arkadaşımda olan sadece modem aldığıda sadece router ?ikiside eski model dir heralde yoksa birbirine bağlamaya gerek yoktu .yeni router bu işi tek yapardı
  • Arkadaşınızdaki cihaz da modem-router fonksiyonlu ama kablosuz özelliği olmadığı için sonradan kablosuz destekli bir router veya access point almak durumunda kalmış.
  • anladım hocam.
  • Tek başına bi router'ın neden satıldığını ben de anlamıyorum. 50 tl verip kablolu modeme router bağlayıp 2 tane cihaz çalıştıracağıma 3-5 tl daha koyup kablosuz modem alırım, içinde zaten router özelliği var. Gereksiz elektrikten de, yer kalabalığından da kurtulmuş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Tek başına bi router'ın neden satıldığını ben de anlamıyorum. 50 tl verip kablolu modeme router bağlayıp 2 tane cihaz çalıştıracağıma 3-5 tl daha koyup kablosuz modem alırım, içinde zaten router özelliği var. Gereksiz elektrikten de, yer kalabalığından da kurtulmuş olursunuz.

haklısın.
    anladığım kadarıyla sadece router olanlar eski model ondan heralde
    artık sadece router özelliği olan cihaz cıkmaz piyasaya
  • quote:

Tek başına bi router'ın neden satıldığını ben de anlamıyorum. 50 tl verip kablolu modeme router bağlayıp 2 tane cihaz çalıştıracağıma 3-5 tl daha koyup kablosuz modem alırım, içinde zaten router özelliği var. Gereksiz elektrikten de, yer kalabalığından da kurtulmuş olursunuz.

İnternet hizmeti sadece telefon kablosu üzerinden ADSL olarak verilmiyor bildiğiniz üzere.

Ülkemizde de Superonline Fiber Internet, TTNET Fiber Internet gibi hizmetler Ethernet arabirimi üzerinden verildiği için, "Modem" kullanamazsınız çünkü "Modüle-Demodüle" edilecek bir durum yok ortada. O yüzden üzerinde telefon girişi bulunmayan ve WAN girişi de RJ45 ethernet girişli olan bir çok router bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

İnternet hizmeti sadece telefon kablosu üzerinden ADSL olarak verilmiyor bildiğiniz üzere.

Ülkemizde de Superonline Fiber Internet, TTNET Fiber Internet gibi hizmetler Ethernet arabirimi üzerinden verildiği için, "Modem" kullanamazsınız çünkü "Modüle-Demodüle" edilecek bir durum yok ortada. O yüzden üzerinde telefon girişi bulunmayan ve WAN girişi de RJ45 ethernet girişli olan bir çok router bulabilirsiniz.

Fiber kullanmadığım için onu bilmiyordum, evet doğrudur o halde. Peki normal modemlerdeki rj45 girişleri WAN görevi görmez mi? Veya şöyle bir şey kullanılsa?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.