Şimdi Ara

Rot, Rotil, Burç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el bir Lancer 2008 eski kasa araç aldık yakın zamanda. Aracı almadan önce yetkili servisteki usta ön takımdan hafif ses geldiğini söyledi. Neyse aracı aldık. bulunduğum ildeki yetkili servise bir gideyim dedim. Gittik, oradaki ustaya bu durumdan bahsettim. İyi yollarda sıkıntı yok zaten araçta; ama bozuk yollarda ya da kilit taşlı yollarda arabanın ön takımından gerçekten ses geliyor. Usta, rot rotil ve burçların değişmesi gerektiğini; ama acil bir durum olmadığını söyledi. Orijinal parçaların çok pahalı olabileceğini söyledi. Yan sanayi de iş görür falan dedi.

Bu durum gerçekten bir aciliyet göstermez mi? Ayrıca Lancer parçaları bulabileceğim güvenilir adresler var mıdır? Bulunduğum şehirde bilinen bir araç değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trcn -- 27 Eylül 2013; 21:03:01 >

• Güncelll
  • Acil değil hocam eğer maddi sıkıntınız yok ise değiştirin durumunuz müsait olduğunda değiştirirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acelesi yok ama can sıkıcı sesler çıkartır malesef. Mutlaka orjinal parça kullanmanızı ve iyi bir fiyat araştırması yapmanızı tavsiye ederim. 2 katı fiyat farkı olan yerler bile var malesef
  • Nasıl sesler bu arada hocam uğultu hafif vuruntu gibi sesler mi? Kilit taşlı yollarda benim araçta çok az yapıyor bunu. Ustaya götürdüğümde bir şey yok dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pahalıysa yan sanayi kullanılabilir sorun çıkmaz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. @DrOetker maalesef durumum müsait değil zaten, iyi borca girdik. @shifisitert Ama işte dediğin gibi orijinal olanlar cidden pahalı oluyor diyorlar; ama henüz araştırmadım. @sercelik Yanılmıyorsam vuruntu gibi sesler oluyor bozuk yollarda. Nasıl desem? Kırık birkaç parça varmış da onlar kaputun altında boşta sallanıyormuş gibi sesler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amortisor emniyet takozu
    8 yıl önce açıldı
    V kayışı gergi bilyası
    7 ay önce açıldı
    Triger kayışının kayması ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rot-rotilden ben de çok çekmiştim. Ve kesinlikle güvenilir bir ustaya yaptırmanı tavsiye ederim. Aracın yol tutuşuna etkisi var.
  • bunlar zaten sarf malzeme gibi birşey.bozuk yollarda ve nemli ıslak kaldıklarında yıpranmaları çabuk oluyor.seni yolda bırakmaz tabi ama ses ve bi arkadaşın dediği gibi yol tutuşuna etkisi var.direksiyonda boşlukta olmaz yenilersen.birde muayenede bunlarada bakıyorlar artık boşluk varmı diye
  • Acelesi yok diyenleri yanlış anlayıp 6 ay ertelemeyin, yan sanayi ürün kullanın. Sizin yerinizde olsam maddi anlamda düzlüğe çıktığım ilk anda da orjinaliyle değiştirirdim.
    Bu arada; direksiyon kutusundan gelen sesler de bazen karıştırılıyor ön takımlarla...dikkat!
  • Cevaplar için tekrardan teşekkür ederim. Bakacağız artık ne zaman düzlüğe çıkarsak ilk işimiz bu olacak inşallah.
  • Yan sanayide belli standartlar kullanıyor. Orjinal olanda hata payı yrm milimetreyse yan sanayide 1 mm olabiliyor. Orjinal parça hafif ve saglam malzemeden yapılıyorsa yan sanayi tse standardında, avrupa standardında olur ama işte belki 1 kg daha agır olabilir veya kırılma direnci daha az olabilir. Bunlar hayati önem taşıyan parçalar oldugundan pek riske girme derim. Ama arabayı zaten tın tın dikkatli kullanıyorum, kaldırıma cıkmam, çukura dusmem diyorsan yan sanayi takılabilir ama bide soyle dusun yan sanayiyi 5 yıl kullanırsın orjinali 10 yıl kullanırsın. Verdiğin paranın hakkını orjinal parça daha çok verecektir. Özellikle de uzak dogu araçlarında. Çunku uzak dogudaki standartlar avrupa standartlarına göre daha agır daha kaliteli standarttalar. Bunun sebebi ordaki yolların bozuklugu, iklim şartlarının zorlugu vs. vs. Bu nedenle bir japon otomobilinde japon malı orjinal ürün kullanmak önemlidir
  • Hocam birçok aracın ön takımı en fazla 300 tl ye ayağa kaldırılabiliyor. Servis yerine bi sanayiye uğrayıp rotcuya gitsen arızalı parçaları sana söylese sanayide bir fiyat sorsan belki uyguna çıkartırsın. Yetkili serviste orjinal sarf malzeme fiyatı elbette yüksek çıkacaktır ancak rot rotil değiştirmek için servise fahiş fiyatlar vermeyi çok mantıklı görmüyorum ben.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Şimdilik yaptırabilecek durumum yok zaten; o yüzden mümkün mertebe daha dikkatli kullanmaya çalışıyorum.

Araba çalışırken frene bastığımda ve ayrıca ilk çalıştırmada ve arabayı stop ettirirken değişik sesler çıkıyor, yine yukarıda bahsettiğim gibi önden gelen sesler ya da en azından bana öyle geliyor. Bu ne ola ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.