eğer çalışmadığım günler ile vize ve final haftarlarını çıkarırsak RS'yi 1.5 ayda günde en az 3 saat çalışarak(genellikle 4 saat çalışıyordum) bitirdim ama ben çalışırken uygulamanın önerdiği şekli ile değil de kendi yönetmimile çalıştım nedir benim yöntemim ? ilke önce mikrofonu kapatıyorum çünkü zaten yanlış algılıyor özellikle arkada en ufak bir ses dahi olsa konuşmanızı yanlış tanımlıyor. Ben ilk önce dinliyorum ana dersleri bilmediğim kelimlerli ve cümleleri yazıyorum. Zaten bu programı kullanma amacım kelimeleri değil cümleleri öğrenmekti. Ana derslerde bilmediğim kelimleri ve cümleleri yazdıktan sonra diğer derslere geçiyorum bu sefer resimlere bakara ingilizcesini söylemeye çalışıyorum her yanlışta (en ufak yanlış dahi olsa) o cümleyi yazıyordum ilk başlarda resimlere bakıp ingilizcesini söyleyemiyordum taaki 3. veya 4. derse gelince resimlere bakara ingilizcesini söyleyebilir duruma geliyorum. Daha sonra ise diğer derslere geçiyordum fakat belirli bir süre sonra farkettim ki öğrendiğim kalıpları unutmuşum en büyük pişmanlığım tekrar etmemekti bu yüzden şu an reading kasıyorum biraz ilerlettikten sonra tekrar RS'yi kullanacağım. |
Rosetta Stone'u bitirdim sorularınız varsa cevaplayabilirim

-
-
Hocam program busuu ve dualingodan farklı olarak ne vaat ediyor merak ettim seviyesi daha üstün müdür, sonuç olarak tavsiye eder misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben busu ve doulingoyu bitirmedim onları bitirince hangi seviyeye geliyorsun bilmiyorum ama RS için şunu diyebilirim günlük hayatta kendini ifade edebilmek için bire bir. Kendi sitesinde okumadım ama bitirince B1 seviyesinde oluyormussun. Ben ilk önce lingustanın başlangıç seviyesini bitirmiştim ondan sonra RS ye başlamak ilaç gibi geldi çünkü lingusta fazla Kelime öğretmiyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
relating to or denoting a case of nouns, pronouns, and adjectives that expresses the object of an action or the goal of motion.
The accusative case's main function is to show the direct object of a verb.
bu cümleler biraz garip or of fazladan kullanılmış gibi!
is to show diye bir cümle olur mu? is showing olması değil mi?
busuu premium 1 aylık ister misin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 25 Haziran 2021; 4:11:56 > -
Anladım hocam teşekkürler, pratik ve tekrar için fena olmayabilir o haldequote:
Orijinalden alıntı: pcoyunBen busu ve doulingoyu bitirmedim onları bitirince hangi seviyeye geliyorsun bilmiyorum ama RS için şunu diyebilirim günlük hayatta kendini ifade edebilmek için bire bir. Kendi sitesinde okumadım ama bitirince B1 seviyesinde oluyormussun. Ben ilk önce lingustanın başlangıç seviyesini bitirmiştim ondan sonra RS ye başlamak ilaç gibi geldi çünkü lingusta fazla Kelime öğretmiyordu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
seni bir arkadaş'a benzettim.
having or showing intelligence, especially of a high level. bu cümle konuşmaz derlerdi ingilzce anadilli olanlar, peki bu konuşma biçimi doğru mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 27 Haziran 2021; 1:48:10 > -
normalde bunu daha farklı kullanılırdı! bu evet üst seviye b1 b2 olabilir.
Fakat arkadaşlar ben böyle kullandım diye tenkid ederlerdi! aslında bu biçimin daha estetikli halini arıyordum. çünkü google daha böyle bir tanımlar ile uğraşmazdı! yoktu daha farklı vardı!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 27 Haziran 2021; 19:56:14 > -
busuu çalışırken bu infinitve konusu b1 bölümünde anlatılıyordu. onun için demiştim.
Listenaminute.com çalışıyor. Youtube.com çöplük güzel birşey bulmak pek güç! Benim girdiğim sistem farklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 27 Haziran 2021; 20:11:46 > -
Onu daha sonra açıklamaya gayret ederim. Youtube çoğu şey değişti. Güzel şeyler elbet var. meramım youtube para kazanacağız diye kalitesiz içerikler gereksiz videolar çoğalmıştı ondan dedim.
bir de bunun teknolojik farklılıkları var.
internete giriş yaptığım tüm sistemler ISP tarafında bir şekilde değiştiriliyor. Telefon hizmetini düzgün alamıyorum. O yüzden bir şeyler dönüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 27 Haziran 2021; 20:41:4 > -
quote:
Orijinalden alıntı: whatyouknowabout
Bu mesaj silindi.fakat konuşmakta ileriye gittikten sonra youtube bakmayı planlıyorum. Bu söylediğim şey türkçe müziklerin içine etmiş ve para kazanacağız diye klonlar dolu videolar.
-
I think disability can be a difficult thing to understand. It's a word that means many different things. A disability can affect people's body, intelligence and emotions. It makes it more difficult for people to do everyday things properly.
It's a word that means many different(different fazla mı?) things. (burada the kullanılması gerekiyordu doğru mu hangi kelimeden bahsettiğini biliyoruz ki bu disability)
It makes it more difficult for people to do everyday things properly. buradaki to görevi ne? grammar kuralı olarak? (for people) direct object mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış bi cümle olmamış mı bana mı öyle geliyor?
Doğrusu;
it makes more difficult the things that people do
Bu(sakatlık) insanların yaptıkları şeyleri daha da zorlaştırır.
Ya da
it makes more difficult to do some things that is daily rutin
Bu(sakatlık) günlük rutin olan bazı şeylerin yapılmasını zorlaştırır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
It makes more difficult for(that?) people to do everyday things properly.
bunu böyle çevirdim. bu arada teşükkürler.
insanların hergünki davranışlarını hakikaten(haklı olarak-properly) zorlaştırır.
bu anlamlarda anladım. lakin benim aradığım bu mümkünatı kadar kelime kelime çevirmektir. ben başka türlü anlayamam.
tam paragraf metni bu:
I think disability can be a difficult thing to understand. It's a word that means many different things. A disability can affect people's body, intelligence and emotions. It makes it more difficult for people to do everyday things properly. Disabled people might tell us something different. Many people with disabilities show us how strong the human spirit is. There are so many people who have been badly injured in accidents, or who were disabled from birth, who are world-class athletes or excel in other areas. It must be hard to deal with disability if it comes to you suddenly. In richer countries, there are support systems to help these people. In poorer countries, they can have a really tough time. Hopefully this will change one day.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
içerik olsun. Örnek olur.
https://cdn.busuu.com/media/resized/video/mp4/medium/sophievideoshortened_1581509962.mp4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 30 Haziran 2021; 3:49:55 >
-
konuyu açan hiç mesaj yazmıyor kayıp herhal nerede?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- in which kullanımı
- based ne demek
- reader at work 1 hangi seviye
- ı"d ne demek
- ingilizce kaç kelime biliyorum
- dünyada en çok konuşulan diller
- hatasız çeviri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X