Şimdi Ara

[Root, Recovery, Fix] Note 3 N9005 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
6
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam dedim ya ben bunu bilmiyordum. En son sürüm o diye onu seçtim. Telefonu aldigim gün brick ettim. Internette bu çözümü buldum ve su anda Hong Kong romundayım ve işin ilginci Arabistan'da olmama rağmen iki adet Ota güncellemesi aldım.

Daha önce s3 te yüz defa rom attım. Hiç stock rom la partition yapıldığını bende duymadım. Ama oluyormuş. Ben sadece arkadasa yardimci olmak amacı ile paylaştım. Umarım faydası olur.

Genelde hep btu romunu yada omega yi takip ederim. Tekrar btu ya geçecem ama rom dosyasını vakit olup indirmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hank Rearden

http://forum.gsmhosting.com/vbb/f777/samsung-note-3-flashing-error-n9005-1769257/

Aynen ekranda görüldüğü gibi ext4 te kalıyordu odin de ve telefon brick olmuştu. Yüklemeye çalıştığım rom honk Kong 4.4 2 idi. Sanırım nd5. Sonrasında bu sitede pit ile re partition yaparak tekrar yaptım ve oldu.

Üstüne ikide Ota güncellemesi aldım honk Kong romu için arabistan da iken.

Vakit bulursam btu ya geçecem nf4.

off site acilmiyor neydi su dns ayarlari mahkeme kararlarindan pamislar indirme linki acilmiyor

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin linke baktım. Evet ordaki çözüme gayet mantıklı görünüyor. Ve ordada pit dosyasi var. Stock rom la pit olmaz kuralını unut. Mutlaka pit kullanman gerekecek. Bende olmaz diyordum ama oluyormuş.

Uygun pit dosyasi ile telefona 4.4.2 romunu atarsan cozulebilecegini tahmin ediyorum.

• Hank Rearden kullanıcısına yanıt
    aynen linkteki gibi yaptim 8 dakika yazdi simdi samsung ekrani bakalim acilacak mi ? hadi hayirlisi su mubarek ayda :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

aynen linkteki gibi yaptim 8 dakika yazdi simdi samsung ekrani bakalim acilacak mi ? hadi hayirlisi su mubarek ayda :))

Inşallah hocam sende arkadaşına mahçup olmazsın.

• Acildi ama ayni .. simdi aklima takilan linktekinin kullandigi PIT dosyasi 805 kodlu , bunu yine linkteki rom ile mi kullanmak lazim ? yani pit dosyasi ile rom dosyalari ilgilimidirler ?
    benim tel united arap emirates yani csc xsi oyle bir rom ile deniyecegim simdi ? korktugum sey ise linkteki cocugun kullandigi dmj li rom sanirim 4.3 romu ? yani

1. rom ile pit dosyasi ilgilimidir ? oyle ise benim 4.4.2 li bir pit dosyasi bulmam lazim . yada cscc kodu mu degistirmek lazim ?

birde kieste firmwire recovery initialising yapinca n9005 not supported diyor buda alternatif bir metod ??
  • Arkadaşlar günaydın, bu son gelen güncellemeyi yaptıktan sonra rom değiştirince imei görmeme durumları varmış deneyen oldu mu? Son sürüm root yiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

Arkadaşlar günaydın, bu son gelen güncellemeyi yaptıktan sonra rom değiştirince imei görmeme durumları varmış deneyen oldu mu? Son sürüm root yiyor mu?

NF4'mü ? Ben onu Odin'den yükledim hiçbir problem yok zaten Çin ROM'u değil İngiltere ROM'u.
  • Bende şimdi indiriyorum. Nf4 u. Normal bildiğimiz gibi yükluyorum sanırım. Aslında şu andaki durumdan da memnunum ama hem btu hemde son versiyona geçmek için sırf yukleyecegim.

• quote:

Bende şimdi indiriyorum. Nf4 u. Normal bildiğimiz gibi yükluyorum sanırım. Aslında şu andaki durumdan da memnunum ama hem btu hemde son versiyona geçmek için sırf yukleyecegim.

Peki root yapacak mısınız?
  • quote:

Bende şimdi indiriyorum. Nf4 u. Normal bildiğimiz gibi yükluyorum sanırım. Aslında şu andaki durumdan da memnunum ama hem btu hemde son versiyona geçmek için sırf yukleyecegim.

Aynen pit falan kullanmayın. PDA'ya verin, Auto Reboot ve F.Reset Time işaretli olsun o kadar.

Hocam benim nacizane bir problemim var. Cihaz bana başka bir XX sürümü ile geldi ama internet paketi hiçbir şekilde çalışmıyordu (APN ayarları yapıldı) sonra modemi falan güncelleyim hemde son sürüm diye NF4'ü yükledim. Ama yinede çözüm bulamadım XDA'de konu açtım ama ordakiler SIM karttan dolayı olabilir dedi. Sim kart 2007'den kalma geçen kestim sizce ? (Arama-mesaj falan çalışıyor 3g/edge/h+ yok...)
  • 3 farkli pit dosyasi buldum nette 805 li 718 li birde mypit diye ucunude farkli stock romlarla denedim sonuc hep ayni. imei null..

Simdide sdece stock romlari deniyorum bugune kadar indirmis oldugum farkli ulkelerin farkli versiyonlu romlari. ikisi bitti hala sonuc ayni...

Yetkili servisede gittim n9005 lere bakmiyoruz dediler parasiylada mi dedim evet dediler bilgilerinize :)))

Baska onerisi olan var mi :)
  • quote:

3 farkli pit dosyasi buldum nette 805 li 718 li birde mypit diye ucunude farkli stock romlarla denedim sonuc hep ayni. imei null..

Simdide sdece stock romlari deniyorum bugune kadar indirmis oldugum farkli ulkelerin farkli versiyonlu romlari. ikisi bitti hala sonuc ayni...

Yetkili servisede gittim n9005 lere bakmiyoruz dediler parasiylada mi dedim evet dediler bilgilerinize :)))

Hocam o zaman size o GSM forumunda kullandıkları şeylerden lazım. HDD'ye low level format atar gibi cihazı sıfırlamak lazım. Odin temel şeyleri yüklüyor birde bunun alt katmanı daha var. O aküyü benzer makinaları var cihaza iki yoldan bağlıyorlar falan

• Arkadaş benim problem inşallah IMEI'le falan alakalı değildir. Hayır arama var mesaj var wifi, mayfay var ama mobil data yok. Ne edge ne H ne h+
  • quote:

Orijinalden alıntı: King ov Hell

quote:

3 farkli pit dosyasi buldum nette 805 li 718 li birde mypit diye ucunude farkli stock romlarla denedim sonuc hep ayni. imei null..

Hocam o zaman size o GSM forumunda kullandıkları şeylerden lazım. HDD'ye low level format atar gibi cihazı sıfırlamak lazım. Odin temel şeyleri yüklüyor birde bunun alt katmanı daha var. O aküyü benzer makinaları var cihaza iki yoldan bağlıyorlar falan

Aynen oyle ve burada bir telefoncuya verdim bakalim. Yurtdisina cep teli ile bazi dosya no birseyler mail atiyormus karsidan duzelten dosya geliyormusmus... bakalim yarin gorecegiz olur insaallah.... Sonuc olursa 80 TL :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: King ov Hell

quote:

Aynen oyle ve burada bir telefoncuya verdim bakalim. Yurtdisina cep teli ile bazi dosya no birseyler mail atiyormus karsidan duzelten dosya geliyormusmus... bakalim yarin gorecegiz olur insaallah.... Sonuc olursa 80 TL :)

Samsung almanya ya mesaj atiyorsun hocam. Telefonun imei sini yazip orjinal efs dosyasini istiyosun yirmi dolara mi ne yolluyolar. Merak etme bunu biliyosa ya par o arkdas. Ben en son çare bunu yap diyecektim. Aslında kendin de yapabilirsin. O gelen efs dosyasini yüklenince imei gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hank Rearden -- 15 Temmuz 2014; 6:50:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: agirseviyorum

quote:

Peki root yapacak mısınız?

Hayir. S3 te iken omega romunu kullanıyordu m. Ama note 3 te gerek yok. Chaton gibi gereksizleri uygulama yoneticisinden etkisiz yapiyorum. Gözüm görmesin yeter.

Telefonda takılma yada bir sıkıntı yoksa root atmak saçma sapan romlarla ugrasmak istemiyorum. Hele ki birde kalem performansı var bu telefonda em iyi sonuç stock Romda. Knox u da aktif ettim. Telefonu tüm özellikleri ile kullanacağım.

• İmei ayarlarda yerinde duruyor sa rahat ol.

• +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla imei bile yazilsa sorun duzelmeyebiliyormus. BU isin tek cozumu yine samsung yetkili servislerinde. onlardaki cihazla komple hersey yeniden yuklenebiliyormus orjinal imeisiyle tabi.
    Hemde islem 30 40 saniye suruyormus...

Sorun bir bizim cihazlar TR de satilmadigindan ellemek istemiyorlar. Serviste calisan bir tanidik bulup yukletmek lazim. tek yol bu... Yoksa gule gule 1750 TL lik note3.

Ayrica sorun benim rootlamaya calismamda yada stok rom yukleyip durmamda yada degisik modemler kurmamda degil. Cunku iki ayni makinaya iki ayni dosya ile rootlamaya calistim biri oldu biri mefta...

Buradaki telefoncu dedi ki abi bu isi burada surekli yapiyorum ve samsunglarda 20 makinanin biri aynen dedigin gibi oluyor imeisi ucuyor. baseband radio unknown oluyor. vs vs.. sans iste... Taktiri ilahi kader, esseklik ne derseniz deyin...

En guzeli SANIRIM Samsungtan uzak durmak. Musterisiyle bu kadar ilgisiz, musteri hizmetleri calisanlari bu kadar bilgisiz baska bir firma var mi ? sonradan hizla buyuyen firma olduklari icin talebe yetisemeyip kalitelerini iyice dusururduler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 15 Temmuz 2014; 15:34:08 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.