Şimdi Ara

Romantik olunur mu doğulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı kimseler düşüncesiyle karakteriyle hemen hemen her şeyiyle doğuştan romantik oluyor, bazısı da o kadar da romantik olmasa da etkileyici olmak için romantik davranıyor. Romantisizm onlarda daha çok bir tip, safkan romantiklerdeki kadar baskın olmayan bir karakteristik oluyor. Esasında romantik terimi humanitas'la yani insanlıkla ve hümanizmle, klasik kültürle bağlantılı; aklımıza hemencecik aptal, akıldışı veya hayalperest insanlar gelmemeli romantik deyince. Kelimenin böyle bir negatif konotasyonu var. Halbuki çok zeki, çok yaratıcı ve verimli insanlar tarih içerisinde sık sık romantik olarak değerlendirildiler. Şemsiye bir ad olarak romantisizm çerçevesinde ele alındılar. Avrupa Rönesansı'nın kurucu babalarından Petrarca gibi. Romantik kelimesinin kökü de Roman- yani bildiğimiz Romalı veya Roma'ya ilişkin olan demek çünkü Avrupa'da klasik kültürün hayranları klasik Roma ve Yunan'ı yüceltiyorlar; Cicero'yla öne çıkan eski Roma'yı özellikle idealize ediyorlar. Bu idealize etme eğilimi, klasik lirizmi diriltme çabası bir nevi bir Romafili (Roma sevdası), "romantizm" olarak vuku buluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğulur. İnsan 7'sinde neyse 70'inde de öyledir.

• Mesela benim karakterim romantik. Eğer hayatımda bir kadın olsaydı onu tüm kalbimle severdim. Zaten birkaç hafta önce ayrıldığım bir flörtüm vardı. Ona istisnasız her gün telefonda "Seni seviyorum." diyordum. İçimden geliyor, ne yapayım?

• Romantik doğulur.

Karakterinde romantiklik olmayan bir insan romantik olamaz. Romantik gibi davranır belki ama illaki gerçek huyları ve karakteri zamanla ortaya çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Emo Olunur?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.