Şimdi Ara

romalılarla savaşan filozof kimdi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi yerden aklıma takıldı araştırdım bulamadım. Hatta mercekleri kullanarak gemileri yakıyordu. Kimdi bu adam ? Oyunda mıydı yoksa ?

• Pepito gonzalo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettigin kisi Archimedes. Suyun kaldırma kuvvetini bulan ve eureka diye bağıran gene söylentiye göre savasta bir asker tarafından çalışma yaptığı sırada öldürüldüğü söylenir.

Edit: aklima gelmişken söyleyeyim bana göre en büyük icadı tarihin ilk mekanik odometerini yapmasıdır. ( Kilometre sayacı) ayrıca manciniklara ayarlanabilir kol yapmış ve bu sayede kısa ve uzun mesafelerde sabit hedef vurmayi başarmıştır bu mekanik günümüz vites sistemini oluşturmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 23 Nisan 2019; 12:13:54 >
  • Siraküza savunmasında arşimet kullanmıştır

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Saol hocam valla hiç arşimet aklıma gelmedi ben nedense ismi çok havalı biriydi diye hatırlıyorum.

• Bence gayet havalı bir isim arsimet diyince kısa gozukuyo isimin orijinal hali Arhimidis şeklinde telaffuz ediliyo aslında. Çok kral bi adamdır iep utm den detaylı bilgiye ulasabilirsin universite veri tabanidir.

• Asker tarafından öldürülen Arşimet vardı, onun dışında savaşla alakası olan bir filozof bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Romalılarla beraber savaşan diyorsan marcus aurelius
    Onlara karşı savaşan diyorsan arşimet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.