Bildirim
Roma bölünmeseydi ne olurdu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Geçen bir programda bu mealde bir soruya kıs kıs gülmüştü İlber Ortaylı.
Onun güldüğü yerde bende gülerim -
quote:
Orijinalden alıntı: Raskolnikov
Onun güldüğü yerde bende gülerim
ne alaka?ortada gülüncek birşey yokki.eğer atilla olmasaydı roma son kalan galya ve cermen kabilelerinide fetedip avrupa kıtasının mutlak hakimi olurdu.hiç düşmanı kalmadığındanda bölünme gibi bir sorun yaşamazdı.atilla romayı ağır yenilgilere uğrattı.vergiye bağladı ve roma dışarıdaki düşmanları romanın güçsüzlüğünden faydalanmamaları için güçlü kalmak için ikiye bölündü.
-
Kendin cevaplamışsın işte sorunun cevabını.
Hiç düşmanı kalmadığında bölünme sorunu yaşamaması tamamen doğru değil. -
Ne olacak ne edeceklerle tarih tartışılmaz ki? Tartışılsaydı o zaman ben de derdim ki, Anadolu'daki Türk birliği Osmanlı değil de Karamanoğulları sağlasaydı ne olurdu diye?
Herkes de kendine göre ''uydururdu'' Tarih olmuş olan olayları sebep-sonuç ilişkisi içinde tarafsız olarak inceler. Olmamış olayların nasıl sonuçlanacağını tahmin etmeye çalışmaz. -
Ne olurdu ?
Yine bölünürdü...
Dünya durdukça daha çooook yıkılmaz denilen devletler yıkılıp, bölünüp yenileri kurulacak... -
Orta Doğu'da barış olacağı , daha az insanın öleceği kesin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Varsayımlarla tarih yapılması pek doğru değil sanki -
Romanın kendi icinde ki catısmalar olmasaydı kolay kolay yıkılabileceklerini sanmıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Raskolnikov
Onun güldüğü yerde bende gülerim
(M. S. 453) öncesinde Roma imparatorluğu diye bir şey yoktu, ama Batı Hun imparatorluğu vardı. Belad ile Attila küçükken babalarını kaybetmiş olduğundan, batı Hun imparatorluğunun başında amcaları bulunuyordu. Çocuklar büyüyünce amcaları Papa olur ve Belad' ı Batı Hun imparatoru yapmaya kalkar. Attila buna çok kızar ve Ordusu ile imparatorluk merkezinin üzerine yürür;
"Papa Attila'nın karşısına çıkar ve kendisini çekilmeye ikna eder. O da Loup gibi, Aignan gibi Aziz BÜYÜK LEON adıyla (isteğine) ermişler listesine eklenir."... Attila 453 yılının MAYISINDA, sarışın Cermen İdilko'yla evlendi günün gecesinde (Attila adı) ÖLDÜ."... (Büyük Leon adıyla Bizans'sa ilk imparator oldu. Bu bölünme, Roma ulusu ve Rum Ulusu olduğu gibi dinsel açıdan da Batı Hun imparatorluğu Katolik ve Doğu Hun imparatorluğu da Ortodoks olarak ikiye bölündü. Daha sonra Ortodoks bölgeleri Osmanlı imparatorluğuna devredildi. Yunanlıların Trakya'ya yerleştirilmesinden sonra (1857), İngiltere Yunanlıları devlet olarak tanıdı. Bütün Ortodoks dünyası, Müslümanlar hariç, patrikhanelerinin tepesine Kutsal Haç taktı. Yani, Ortodoksluktan çıktılar.
Tıpta erkek sembolü "o+" Haçtır, dişi sembolü de ">" budur. Yumurta ve ay aynı anlamı taşır, bunlar da dişi semboldür.
Allah, ahaddır ahad!
Kuran'ı çürütmeye kalkan, ilimden hiç nasip almamış ve düşünmeden aciz kalmış insandır.
-Batı Hun imparatorluğu iki kardeş arasına ikiye bölünür.
İstanbul Fransız Kültür Merkezine sorabilirsiniz, size belgelerini de sunabilirler belki!
Kutsal (Kut) İsa/erk mi, dişi mi? Erkek "o+", dişi ">" de budur!
-
Roma bölünmeseydi daha çabuk yıkılırdı.
Bir düşünün Roma nerede İstanbul nerede.
Merkezden uzaklık ne kadar artarsa, ülkenin yönetilmesi de o kadar zorlaşır.
Her yerdeki kavimler Roma'ya saldırıyordu.
Ülkenin doğusuna ve batısına sürekli saldırı oluyordu.
Ülkenin batısı kendini zor koruyordu, ülkenin doğusuyla ilgilenemiyordu.
Bir düşünün, biz günümüz şartlarında ülkenin batısı ile doğusunu aynı şekilde yönetemiyoruz. Günümüz şartlarıyla bizim ülkenin doğusu üç adımlık yer.
Roma şartlarında ülkenin batısı ile doğusu arasındaki farkı bir düşünsenize.
Roma'nın çok düşmanı vardı. Ayrıca kendine özel sorunları da vardı. Mesela Spartacus isyanı gibi.
İç karışıklık Roma'da eksik olmazdı.
roma imparatorluğu atilla yüzünden doğu ve batı olarak ikiye bölünmeseydi günümüze kadar varlığını sürdürebilirmiydi? dünya roma adı altında tek devlet mi olurdu?
Hayır olmazdı. En fazla bugünkü İtalya topraklarına sahip bir devlet olurdu.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğer İskender aniden ölmeseydi henüz cumhuriyet olan Roma üzerine bir sefer düzenleyip ezeli düşmanı olan son Truvalıları da yok edecekti.
Çünķü Truva Savaşından sonra kaçan Truvalılar önce Manisa ve Aydın' a oradan gemilerle Roma' ya varıp tarihçilerin Etrüsk dedikleri Roma' nın kurucu Halkı oldular.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
Roma bölünmeseydi daha çabuk yıkılırdı.
Bir düşünün Roma nerede İstanbul nerede.
Merkezden uzaklık ne kadar artarsa, ülkenin yönetilmesi de o kadar zorlaşır.
Her yerdeki kavimler Roma'ya saldırıyordu.
Ülkenin doğusuna ve batısına sürekli saldırı oluyordu.
Ülkenin batısı kendini zor koruyordu, ülkenin doğusuyla ilgilenemiyordu.
Bir düşünün, biz günümüz şartlarında ülkenin batısı ile doğusunu aynı şekilde yönetemiyoruz. Günümüz şartlarıyla bizim ülkenin doğusu üç adımlık yer.
Roma şartlarında ülkenin batısı ile doğusu arasındaki farkı bir düşünsenize.
Roma'nın çok düşmanı vardı. Ayrıca kendine özel sorunları da vardı. Mesela Spartacus isyanı gibi.
İç karışıklık Roma'da eksik olmazdı.
roma imparatorluğu atilla yüzünden doğu ve batı olarak ikiye bölünmeseydi günümüze kadar varlığını sürdürebilirmiydi? dünya roma adı altında tek devlet mi olurdu?
Hayır olmazdı. En fazla bugünkü İtalya topraklarına sahip bir devlet olurdu.
iyide benim bildiğim kadarıyla romanın en geniş sınırlarında romanın hiç düşmanı yoktu.galya Britanya ispanya kabileleri tamamiyle yok edilmişti.sadece cermen kabileleri kalmıştı.romada atilla zamanında cermen kabileleriyle uğraşıyordu.atillada cermen kabileleriyle birleşip romayı ağır yenilgilere uğrattı.hatta atillanın cermenlerle arası o kadar iyiydiki cermen kabilesinden bir kızla evlenmişti.ama dediğin gibi o zamanlarda romanın düşmanı olmasada başta spartacus isyanı olmak üzere çok sayıda iç karışıklık vardı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Eğer İskender aniden ölmeseydi henüz cumhuriyet olan Roma üzerine bir sefer düzenleyip ezeli düşmanı olan son Truvalıları da yok edecekti.
Çünķü Truva Savaşından sonra kaçan Truvalılar önce Manisa ve Aydın' a oradan gemilerle Roma' ya varıp tarihçilerin Etrüsk dedikleri Roma' nın kurucu Halkı oldular.
çok şaşırdım.romayı kuran insanlar truvalılarmıydıyani truvadan kaçmamış olsalardı roma kurulmamış mı olacaktı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cypon
Ne olacak ne edeceklerle tarih tartışılmaz ki? Tartışılsaydı o zaman ben de derdim ki, Anadolu'daki Türk birliği Osmanlı değil de Karamanoğulları sağlasaydı ne olurdu diye?
Herkes de kendine göre ''uydururdu'' Tarih olmuş olan olayları sebep-sonuç ilişkisi içinde tarafsız olarak inceler. Olmamış olayların nasıl sonuçlanacağını tahmin etmeye çalışmaz.
arkadaşım o zaman biz varsayımlar olmadan nasıl tarih tartışabiliriz? eğer varsayımlar olmazsa tarih tartışılamaz.varsayımlar olacak ki tarihi tartışabilelim.yoksa geçmiş gitmiş olayların nesini tartışalım -
quote:
Orijinalden alıntı: Kılıç Kalkanlı Adam
quote:
çok şaşırdım.romayı kuran insanlar truvalılarmıydıyani truvadan kaçmamış olsalardı roma kurulmamış mı olacaktı?
Daha da ilginci henüz resmiyet kazanmadı ama İngilizlerin babası Kral Arthur ise Roma Ordusuna hizmet etmiş bir Hun idi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
Herkes de kendine göre ''uydururdu'' Tarih olmuş olan olayları sebep-sonuç ilişkisi içinde tarafsız olarak inceler. Olmamış olayların nasıl sonuçlanacağını tahmin etmeye çalışmaz.
arkadaşım o zaman biz varsayımlar olmadan nasıl tarih tartışabiliriz? eğer varsayımlar olmazsa tarih tartışılamaz.varsayımlar olacak ki tarihi tartışabilelim.yoksa geçmiş gitmiş olayların nesini tartışalım
Tarih varsayımları incelemez, varsayımlar sayesinde tartışılır hale gelmez. Tarih şöyle olsaydı demez. Deseydi zaten tarih bilimi diye birşey olmazdı. İlkokul ve lisede açık bir şekilde anlatıyorlar tarih ne demek diye. O dersleri kaçırmış olman imkansız.
Tarih yaşanmış olayların sebep-sonuç ilişkisi içerisinde tarafsız olarak belgelere dayalı bir şekilde incelenmesidir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u nasıl fethetmiştir? ayrı bir soru, Fatih Sultan Mehmet Roma'yı fethetseydi ne olurdu? apayrı bir soru.
-
quote:
quote:
quote:
Daha da ilginci henüz resmiyet kazanmadı ama İngilizlerin babası Kral Arthur ise Roma Ordusuna hizmet etmiş bir Hun idi.
o halde hunlar türk olduğu için kral arthurda hun olduğu için bu durumda kral Arthur türk oluyorama kral arthurun gerçekte yaşayıp yaşamadığı kesinleşmiş değil.bunuda belirtmek gerekir.
-
quote:
quote:
quote:
arkadaşım o zaman biz varsayımlar olmadan nasıl tarih tartışabiliriz? eğer varsayımlar olmazsa tarih tartışılamaz.varsayımlar olacak ki tarihi tartışabilelim.yoksa geçmiş gitmiş olayların nesini tartışalım
Tarih varsayımları incelemez, varsayımlar sayesinde tartışılır hale gelmez. Tarih şöyle olsaydı demez. Deseydi zaten tarih bilimi diye birşey olmazdı. İlkokul ve lisede açık bir şekilde anlatıyorlar tarih ne demek diye. O dersleri kaçırmış olman imkansız.
Tarih yaşanmış olayların sebep-sonuç ilişkisi içerisinde tarafsız olarak belgelere dayalı bir şekilde incelenmesidir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u nasıl fethetmiştir? ayrı bir soru, Fatih Sultan Mehmet Roma'yı fethetseydi ne olurdu? apayrı bir soru.
bende onu diyorum.fatih sultan Mehmetin istanbulu nasıl fetettiği incelenir.tartışılamaz.ama romayı fetetseydi ne olurdu demek gerçekte olmadığından incelenemez.olsaydı nasıl incelenirdi diye düşünerek tartışılır.eğer tarih varsayımlarla tartışılmıyorsa bizim burdaki tartışmamız tarihle alakalı değil
-
Evet tarih ile alakali degil onu anlatmaya calisiyorum ben de zaten. Herkesin kafasina gore bir senaryo uydurmasi ile devam edecek bir konu.
Ilber hocanin kahkahasina ben de katiliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- fuck açılımı
- hint avrupa ırkı
- kedilerin tüyleri neden uzamaz
- aklından geçen şeyin gerçekleşmesi neden olur
- bir kelimenin türkçe olup olmadığını nasıl anlarız
- güneşin rengi nedir
- dünyada en çok konuşulan diller
- telepati nedir
- mars"ta yaşam var mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X