Şimdi Ara

[ROM] PARANOID ANDROID v2.50 (HİBRİT TABLET/TELEFON) [Galaxy Note] (23.10.2012 Güncel) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
5
Favori
18.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Utacka paranoid v2.12...bunu kurdum butun prolarımı da kurdum denedım sıkıntı yok ..sadece gps denemedım onu da bırazdan dısarı cıkacam denıyecem o da olumlu olursa bu rom arsıvımde sorunsuz calısanlar bolumunde yerını alcak
  • Utacka nin son guncellemesinden sonra hicbir sekilde pa dpi ayarlarimi restore edemiyorum. Daha once de olmustu baska kernel flashlayip tekrar denemistim ve restore edebilmistim. Simdi nedense aldigim backup ise yaramiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

Utacka nin son guncellemesinden sonra hicbir sekilde pa dpi ayarlarimi restore edemiyorum. Daha once de olmustu baska kernel flashlayip tekrar denemistim ve restore edebilmistim. Simdi nedense aldigim backup ise yaramiyor.

Root gitmistir hocam pa backup restore islemleri icin root gerekiyor. Eger chuan dualboot v2.3c deyseniz ya dualboot 2.1b surumunu yukleyip ordan dualboot hydracore flashlayin yada direkt hydracore v4.3 flashlayin ve cwmden cikmadan supersu flashlayin sorun cozulecektir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

quote:

Utacka nin son guncellemesinden sonra hicbir sekilde pa dpi ayarlarimi restore edemiyorum. Daha once de olmustu baska kernel flashlayip tekrar denemistim ve restore edebilmistim. Simdi nedense aldigim backup ise yaramiyor.

Root gitmistir hocam pa backup restore islemleri icin root gerekiyor. Eger chuan dualboot v2.3c deyseniz ya dualboot 2.1b surumunu yukleyip ordan dualboot hydracore flashlayin yada direkt hydracore v4.3 flashlayin ve cwmden cikmadan supersu flashlayin sorun cozulecektir ;)

direkt hydracore flaşlıyorum, direkt cm10 kernel flaşlıyorum aylum flaşlıyorum yine olmuyor. root gelse bile olmuyor yani. sanırım benim backup 10 eylül tarihli olduğu için.

• quote:

quote:

quote:

direkt hydracore flaşlıyorum, direkt cm10 kernel flaşlıyorum aylum flaşlıyorum yine olmuyor. root gelse bile olmuyor yani. sanırım benim backup 10 eylül tarihli olduğu için.

Titanium gibi root gerektiren bir uygulama varsa onu acip baksaniza hocam eger root olmasina ragmen backup'i işlemiyorsa dediginiz gibi onceki romun backupindan kaynaklanmis olabilir. Bazi yeni surumlerde eski backuplar calismayabiliyor.

• Evet dedigin gibi root u titanium backup'tan takip ediyorum. Gecen hafta baska kernel flashlayarak halletmistim ama bu defa sorun rootta degil eski backupta sanirim :)

• quote:

Evet dedigin gibi root u titanium backup'tan takip ediyorum. Gecen hafta baska kernel flashlayarak halletmistim ama bu defa sorun rootta degil eski backupta sanirim :)

benim de şimdi aklıma geldi de ben 10 eylülde backup almayı unutarak 12 eylüle geçmiştim sonra ordayken backup almayı akıl ettim de 15 eylüle geçerken yine uğraşmayayım dedim. Allahtan backuplar uyumlu çıktı tekrar ugrastırmadı. bundan sonra da backup'ım olsa bile her yeni sürümde restore yapar yapmaz aynı zamanda backup da yaparım muhtemelen :)
  • Selamlar stabil pil tüketimi ortalama bir paranoid çıktımı...okuduğum kadarıyla hydracore kernel 10 puan almış ama rom konusunda hala 4x4 bişey yok ortalıkta :))

Staxın jb romu ne durumda?? Bayadır koptum hızlı bi göz gezdirdim stock 404 sıktı iyice ve bazı donma sorunları baş gösterdi.. Benim için gps şart spen uygulamalarının önemi yok.. Son olarakta telefonu külliyen sıfırlayacak yöntem yok mu fabrika ayarları wipe fln illa eski klasörleri bırakıyor telefonu yeniden yapılandırip düzenlemek istiyorum. .iyice çorba olmuş :))

• quote:

Orijinalden alıntı: windshair

Selamlar stabil pil tüketimi ortalama bir paranoid çıktımı...okuduğum kadarıyla hydracore kernel 10 puan almış ama rom konusunda hala 4x4 bişey yok ortalıkta :))

Staxın jb romu ne durumda?? Bayadır koptum hızlı bi göz gezdirdim stock 404 sıktı iyice ve bazı donma sorunları baş gösterdi.. Benim için gps şart spen uygulamalarının önemi yok.. Son olarakta telefonu külliyen sıfırlayacak yöntem yok mu fabrika ayarları wipe fln illa eski klasörleri bırakıyor telefonu yeniden yapılandırip düzenlemek istiyorum. .iyice çorba olmuş :))

güvenli bir kernel kurup (hydracore gibi) format işlemlerini cwm ile yapabilirsin.

utacka paranoid android + hydracore 4.3b kernel stabil ve gayet akıcı. pil kullanımı da tatminkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 17 Eylül 2012; 18:53:57 >

• Paranoid Android v2.13 (17SEP2012-143054)
    sürümü ilk sayfaya eklenmiştir
  • Merhabalar,

Öncelikle custom rom olaylarında çok yeniyim. Daha önceden biraz denedim fakat sürekli uğraşmayı ve takip etmeyi beceremediğimden pek anlayamadım.

ICS 4.0.3 stock ROM lu Galaxy Note kullanıcısıyım. Bahsettiğiniz paranoid android Utacka 2.13 ve hydracore 4.3b ye geçmem için öncelikle Rootlamam gerekiyor. Biraz araştırdıktan sonra xda da şu linki buldum.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1810954

Burda iki metoddan bahsediliyor. Bunlardan ikincisindeki adımları takip etmeyi düşünüyorum. Yani önce GB sürümüne geçip sonra ICS e geçmek. Fakat benim anlamadığım kısım telefonumun backupını hangi aşamada alacağım. İlk aşamada Titanium gibi bir programla backupını almak istediğimde root accessi istiyor. Rootsuz telefonun backupını nasıl alırız. Çok basic bir soru olduysa kusura bakmayın :)

Paylaşımlar için çok teşekkürler ayrıca.

• Hydracore kernel i odin ile flashlayarak root elde etmis olursun. .tar uzantili hydrakernel linki birkac mesaj yukarida vardi. Daha sonra telefonu cwm recovery mod ile acip full backup alabilirsin. Ses yukseltme + home tusu + power tuslarina ayni anda basili tutarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 18 Eylül 2012; 12:45:26 >
  • quote:

Hydracore kernel i odin ile flashlayarak root elde etmis olursun. .tar uzantili hydrakernel linki birkac mesaj yukarida vardi. Daha sonra telefonu cwm recovery mod ile acip full backup alabilirsin. Ses yukseltme + home tusu + power tuslarina ayni anda basili tutarak...

Root etmek için GB e düşürmek gerekmiyor yani. İlk mesajda TheRecRuiT123 stock ICS sürümünden geleceklerin GB yükleyip rootlaması gerekiyor dediği için öyle düşünmüştüm. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herrman

quote:

Hydracore kernel i odin ile flashlayarak root elde etmis olursun. .tar uzantili hydrakernel linki birkac mesaj yukarida vardi. Daha sonra telefonu cwm recovery mod ile acip full backup alabilirsin. Ses yukseltme + home tusu + power tuslarina ayni anda basili tutarak...

Root etmek için GB e düşürmek gerekmiyor yani. İlk mesajda TheRecRuiT123 stock ICS sürümünden geleceklerin GB yükleyip rootlaması gerekiyor dediği için öyle düşünmüştüm. teşekkürler.

Hocam @marxx'ın dediği şekilde de root'layabilirsiniz. benim öyle yapmayın dememin sebebi sarı ünlem işareti çıkıyor o şekilde root yapınca diye hatırlıyorum ben. gerçi TriangleAway uygulamasıyla sarı ünlemden kurtulabilirsiniz sonrasında. ama ben telefonu baştan aşağı silip kurmak istediğimde genelde GB sürümünü yükleyip onu zergrush yöntemiyle root'larım böylece ünlem de çıkmıyor. sonrasında da istediğim rom'u yüklerim.

ÖNEMLİ NOT: bu arada benim GB'ye düşürün dememdeki asıl amaç da güvenli bir şekilde wipe yapıp rom flashlamanızı sağlamak içindi. ICS sürümünde hiçbirşey yapmayıp da direkt ondaki kernel ile wipe fln yaparsanız telefon BRICK olabiliyor onu önlemek için demiştim. Ama cihazınız root'luysa abyss, hydracore gibi bir kernel flashlayarak da güven içinde wipe, flash vs yapabilirsiniz. ya da yine @marxx'ın dediği gibi root yokkken de HydraCore kernelini odin ile flashlarsanız hem root sahibi olursunuz hem de HydraCore güvenli bir kerneldir ona da sahip olur güven içinde wipe, flash vs yaparsınız.
    tercih sizin :)

• bu romlarda hala gps sıkıntısı var bu da beni rahatsız ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ishan

bu romlarda hala gps sıkıntısı var bu da beni rahatsız ediyor

hangi sürümleri kastediyorsunuz hocam yani yukarıda verilen romlar arasında GPS sıkıntısı olan tek rom Staxxtanium Paranoid v1.992 sürümüdür. Onun dışındakilerde GPS sorunu görmedim ben hiç.

Hatta şu an cihazımda Utacka Paranoid v2.13 var ve bu romda da GPS'i bir iki yerde lazım olduğundan kullanmıştım sorun da çıkarmadı.

bu romlarda CM10 bazlı olanlarda sadece RAM sorunu var telefonu hiç kapatmadan 10-12 saat açık tutunca RAM kullanımı aşırı derecede artıyor ama 8-10 saatte bir restart atınca o da sorun olmaktan çıkıyor :) bu sorun da zaten paranoid'e özel değil Jelly Bean romlarının tamamında bu sorun var ve muhtemelen Samsung kendi Jelly Bean sürümünü yayınlamadan geliştiriciler custom romlarda bu sorunu halledemeyecekler gibi görünüyor ama inşallah o kadar uzun sürmez de hallederler bakalım artık :)

• pa v2.12 surunumunu ve oc 1,6 hydra kernelını kullanıyorum. Sonuctan memnun degılım stabıl degıl telefon geldıgı zamaan calıyor ama ekranda kımın aradıgı yazmıyor tus kılıdınıne bastıgımda acılıyor. kamerayı acıp kapatırken flash kendı kendıne yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skr44

pa v2.12 surunumunu ve oc 1,6 hydra kernelını kullanıyorum. Sonuctan memnun degılım stabıl degıl telefon geldıgı zamaan calıyor ama ekranda kımın aradıgı yazmıyor tus kılıdınıne bastıgımda acılıyor. kamerayı acıp kapatırken flash kendı kendıne yanıyor.

hocam bu sorunlar muhtemelen temiz bir kurulum yapmamanızdan dolayı kaynaklanmıştır. bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım ben.
    temiz bir kurulum için recovery moduna girin, wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, fix permissions işlemlerini yapın ve cihazı yeniden başlatın.
    ayrıca kerneli de dilerseniz hydracore v4.3b sürümüne güncelleyin. o sürüme kadar bir çok hata giderildi.
  • selam
    bende jb yüklü.
    hangisini yüklemem gerek?
    birde gapps diye bir şey var. bu nedir ne işe yarar tam olarak?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: skr44

pa v2.12 surunumunu ve oc 1,6 hydra kernelını kullanıyorum. Sonuctan memnun degılım stabıl degıl telefon geldıgı zamaan calıyor ama ekranda kımın aradıgı yazmıyor tus kılıdınıne bastıgımda acılıyor. kamerayı acıp kapatırken flash kendı kendıne yanıyor.

hocam bu sorunlar muhtemelen temiz bir kurulum yapmamanızdan dolayı kaynaklanmıştır. bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım ben.
    temiz bir kurulum için recovery moduna girin, wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, fix permissions işlemlerini yapın ve cihazı yeniden başlatın.
    ayrıca kerneli de dilerseniz hydracore v4.3b sürümüne güncelleyin. o sürüme kadar bir çok hata giderildi.

msjı yazdıktan sonra sırası ıle pa v2.13 - gapps - standard v4.3b kernelını kurdum sımdılık sıkıntı yok

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.