Şimdi Ara

Rollback denen lanet program - lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dh üyeleri, sorunumu başlığa nasıl yazacağımı bulamadım sorunumu anlatayım..

geçen ay rollback rx programını yüklemiştim ve kendisi otomatikmen snapshot aldı. birkaçgün sonra bende bir snapshot aldım ve 2 snapshot oldu (demo sürümünde en fazla 2 oluyor). herneyse bugün yeni snapshot alacaktım fakat sınır 2 olduğu için 1.snapshot'u sileyim dedim (kendi aldığı "installing snapshot") ve bilgisayar başlarken açılan rollback arayüzünden snapshotlardan 1. snapshot u sildim ve kendisi otomatikmen bilgisayarı resetledi. bilgisayar açıldığında sadece bios açma yeri çıkıyor ardından siyah boş ekran gelip kendini resetliyordu sürekli. Çözüm ararken aklıma geldi bendeki bir format cd'sinde kayıp xp bul ve başlat diye bir seçenek vardı (xp kullanıyorum) taktım cd'yi girdim oraya ve bilgisayar açıldı açılmasınada 1.snapshot tan yani 1 ay öncekinden açıldı yani daha rollback bile kurulu değildi sonra rollbacki tekrar yüklersem başlangıca geri gelir ve ordan 2 ve 3. ss ları (3. ss bilgisayarın en son kapandığındaki hali oluyor) tekrar yüklerim diye düşündüm fakat tekrar yükleyince birşey değişmedi rollback arayüzü yine yok ve sürekli kendini resetliyordu sistemi yine cd den açtım.

Sonra biraz düşündüm..
    *bilgisayarın son hali ile 1. ss arasında 20GB fark vardı ve rollbackte 1.ss yi silerken 5-6 sn gibi kısa bir sürede 20GB ı silemezdi.
    *Ayrıca rollbackten 1. ss u silince, kayıp xp bulma cd sinin sadece 1. ss u bulması ; Rollback in 1. ss tan sonra yüklenen dosyaların hiçbirini sisteme kayıt etmeyip kendi programında barındırdığının göstergesidir. Yani o 20gb lık dosyalar hala biyerlerde saklı

çok uzun oldu ama en azından bukadarını anlatmazsam aklınızda soru işaretleri olabilir lütfen bana yardım edin bilgisayarda çok önemli dosyalar ve fotoğraflar vardı hepsi gitti (dosya kurtarma programıyla da bulamadım)
    umarım İşden anlayan yardım edebilecek birileri vardır.

Edit: Ayrıca programın sitesine şöyle bir mesaj gönderdim..
    "NOTE: (I'm speak a little english)
    (I'm using ms windows Xp - sp3)
    my rollback had got 3 snapshots so I deleted the first snapshot (installing snapshot) and restart computer, but my computer's rollback boot (or rollback interface) is not opened and restart computer restart computer and restart computer (any boot screen).... After I found the xp with boot finder and start the xp. XP opened but this xp is first snapshot's xp, but I want third snapshot's xp because it has got
    important photos. (I reinstalled rollback but rollback boot screen is doesn't)
    Please help me..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4ack3er -- 19 Kasım 2013; 22:08:10 >

• rollback rx düzgün kullanılmadığında sakat bir programdır hata affetmez dostum adeta bir saatli bombadır..
    öncelikle rollback rx i kendi kurulum dosyasında kaldırma(uninstall ) seçeneği varsa kaldır yoksa program ekle kaldırdan kaldır ve ardından tekrar kur ,arayüz geldiyse snapshotları kontrol edersin eğer arayüz gelmediyse şunu dene..
    uzun zaman önce bir arkadaşım bu programı kurmuştu ve kaldırmadan format atmıştı pc ye. sonuç?? Raw olmuş bir D diski ve erişilemeyen veriler..
    Biz GETDATA RECOVER MY FİLES programı ile bu sorunu çözmüştük.. Bu program raw olmuş bölümleride okuyup veri kurtarıyor yani senin 20 gb lık alan büyük ihtimal raw olmuş olabilir ,veritabanında saklıyor ama snapshot olmadığı için geri getirtmene izin vermiyor .. windows bu formatı okuyamaz(linux işletim sistemi okur)
    bu nedenle verileri göremezsin.. sana tavsiyem bu programı kurup RECOVER HARD DRİVE seçeneğiyle sistemini tarat(tarama işlemi uzun sürecektir ama büyük ihtimal sonuç alacaksın) sonra bulduğu verileri(fotolar herneyse) masaüstüne biyere kurtarırsın.. programın full versiyon olmalı deneme sürümü sadece verileri buluyor kurtarmıyor.. programı fulleyemezsen bana yaz yardımcı olurum..
    umarım sorunun çözülür kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

rollback rx düzgün kullanılmadığında sakat bir programdır hata affetmez dostum adeta bir saatli bombadır..
    öncelikle rollback rx i kendi kurulum dosyasında kaldırma(uninstall ) seçeneği varsa kaldır yoksa program ekle kaldırdan kaldır ve ardından tekrar kur ,arayüz geldiyse snapshotları kontrol edersin eğer arayüz gelmediyse şunu dene..
    uzun zaman önce bir arkadaşım bu programı kurmuştu ve kaldırmadan format atmıştı pc ye. sonuç?? Raw olmuş bir D diski ve erişilemeyen veriler..
    Biz GETDATA RECOVER MY FİLES programı ile bu sorunu çözmüştük.. Bu program raw olmuş bölümleride okuyup veri kurtarıyor yani senin 20 gb lık alan büyük ihtimal raw olmuş olabilir ,veritabanında saklıyor ama snapshot olmadığı için geri getirtmene izin vermiyor .. windows bu formatı okuyamaz(linux işletim sistemi okur)
    bu nedenle verileri göremezsin.. sana tavsiyem bu programı kurup RECOVER HARD DRİVE seçeneğiyle sistemini tarat(tarama işlemi uzun sürecektir ama büyük ihtimal sonuç alacaksın) sonra bulduğu verileri(fotolar herneyse) masaüstüne biyere kurtarırsın.. programın full versiyon olmalı deneme sürümü sadece verileri buluyor kurtarmıyor.. programı fulleyemezsen bana yaz yardımcı olurum..
    umarım sorunun çözülür kolay gelsin..

çok sağolasın :) dediklerini deneyeceğim, bilgisayarımda ayrıca ubuntu 12 ve backtrack 5 kuruluydu fakat bilgisayarın açılışında hiçbirşey gelmediği için onlarıda açamıyorum - işletim sistemlerini bulan ve onları bilgisayar açılışına ekleyen bir program vardı ismini unuttum bulabilirsem ekleyeceğim.

• dostum rollback'i tekrar yükledim fakat değişen birşey olmadı ve rollback'i açınca "init protect system" diye bir hata veriyor. raw olmuş bir disk yok ubuntudan baktım diskler hala eskisi gibi kayıp dosyalar yok, şimdi senin dediğin programı kuruyorum o da olmassa artık yapacak birşey yok sanırım :/
  • dostum burdan son versiyonu(10.2 build 2698698769) indirip kurarmısın..
    versiyon yeniliklerde yazdığına göre bu versiyonda bahsettiğin "InitProtectSystem failed" hatası düzeltilmiş bunu bi dene istersen..

http://www.horizondatasys.com/Files/Rollback_Rx_v102/Rollbackv102.zip?ProductId=1

These are the list of changes in this new build:

Fixed the subsystem setup problem due to memory conflict with 3rd party bootloader
    Fixed the "Load Image Failed 0XE" error
    Fixed the subsystem "InitProtectSystem failed" error
    Fixed mounting a snapshot caused Windows BSOD bug
    Fixed power interruption during update baseline problem
    Fixed registry exclusion bug on Windows 8 GPT
    Add new command line switches
    Add auto detection of boot partition in muiltiple disk configuration

• evet o hata düzelmiş fakat aynı şekilde "open protect system failed" hatası veriyor. programı anlayamadım bir türlü sanki bana gıcıklığına yaparmış gibi :/
  • "open protect system failed" hatasının düzeltilmesi içinde o zaman bir sonraki versiyonu bekleyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

"open protect system failed" hatasının düzeltilmesi içinde o zaman bir sonraki versiyonu bekleyelim

yapacak bişey yok , sağol ilgilendiğin için :D
  • Rollback programını 9.sürümden beri kullanıyorum, nedense sorunları hep demo kullanan kullanıcılara yaşatıyor, o yüzden full kullanılması gerekiyor, ben 3 yıldır hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve alternatiflerine göre(RestoreIT, DeepFreeze) daha sorunsuz bir program, şuana kadar hata verdiğine bile şait olmadım, bilgisayar açılmaz hale geldiğinde bile önceki haline geri getirirdi sanki daha dün format atılmış gibi hızlanırdı, yanlız kullanırken çok dikkat istiyor özellikle görevlere bişey atadıysanız ve unuttuysanız hiç affetmez, son olarak programı tekrar kurarsan hiçbirşey geri gelmez ve düzelmez çünkü Update Baseline diye bir özelliği var ve bildiğim kadarıyla her kaldırılıp yüklemede çalışır ve eski ss'leri siler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cparty69

Rollback programını 9.sürümden beri kullanıyorum, nedense sorunları hep demo kullanan kullanıcılara yaşatıyor, o yüzden full kullanılması gerekiyor, ben 3 yıldır hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve alternatiflerine göre(RestoreIT, DeepFreeze) daha sorunsuz bir program, şuana kadar hata verdiğine bile şait olmadım, bilgisayar açılmaz hale geldiğinde bile önceki haline geri getirirdi sanki daha dün format atılmış gibi hızlanırdı, yanlız kullanırken çok dikkat istiyor özellikle görevlere bişey atadıysanız ve unuttuysanız hiç affetmez, son olarak programı tekrar kurarsan hiçbirşey geri gelmez ve düzelmez çünkü Update Baseline diye bir özelliği var ve bildiğim kadarıyla her kaldırılıp yüklemede çalışır ve eski ss'leri siler.

evet her programın full sürümünü kullanmak gerekir zaten fakat ben daha hiç program satın almadım crack varken :) . İlgin için teşekkür ederim :)

• Birde rollback'in çalışma şekli farkettiğim kadarıyla sistemin bir kısmını veya tamamını kendi belirlediği bir yere kopyalıyor ve bu kopyayı referans alıyor daha sonra oluşturulan ss'leride bu kopyaladığı yere harici olarak atıyor. Eğer programın açılıştaki ana menüsüne erişebilirsen, ana ss olan installation ss'ye geri döndürebilirsin PC'yi ve şuda var rollback D sürücüsüne dahi kurulmuş olsa ssleri C sürücüsünde bir yere kaydediyor çünkü ss aldığımda D boyutu sabit kalırken C'nin boyutu artıyor. Windows'un sistem geri yüklemesi ile eski ss'leri belki getirebilirsin.
  • giveaway hizmetleri veren siteler var yani programı yapan firmalarla anlaşıp programı birçak günlüğüne bedava dağıtan siteler bunlar. Ben rollback 10.2 programını oradan indirdim 1 günlüğüne siteye koymuşlardı bende indirmiştim, normalde 140 tl olan programı hem full hemde lisanslı olarak bedavaya almıştım eğer giveaway siteleri takip edersen belki tekrar düşebilir, bazen alternatifleride düşüyor. Fakat dediğim gibi sitede uzun süre kalmıyor en fazla 2 gün kalıyor.
  • konuyu hortlatmıs oluyorum galiba ama ben de kullanıyorum programı şimdi geriye aldım pc'yi D klasörünü de komple silmiş bunu önlemenin yolu var mı?
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    Programı kaldırıp tekrar kurman lazım, kurulum esnasında custom kurulumu seç ve protected disk ekranı geldiğinde sadece korumasını istediğin diskleri seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cparty69

Programı kaldırıp tekrar kurman lazım, kurulum esnasında custom kurulumu seç ve protected disk ekranı geldiğinde sadece korumasını istediğin diskleri seç.

tam bilmezsen program biraz başını ağrıtıyor ama yine de seviyorum programı bu arada teşekkürler hocam.
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    Bişey değil, kullanmasını bilirsen gerçekten hayat kurtaran bir program, çöken sistemimi dahi bir tuşla eski haline getirdi. Kullanımı zor değil biraz ingilizce istiyor o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.